بازار آریا

آخرين مطالب

سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا اقتصاد ایران

سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم / فرآیندهای فسادزا در سازمان شیلات ایجاد شده است که نمایندگان تحقیق و تفحص کننده از این سازمان معتقدند هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.
در حالی که گوشت ماهی یکی از بخش های مهم هرم غذایی افراد باید باشد این محصول در کشورمان تبدیل به کالایی لوکس شده است و در صورتی که برای خرید این محصول اقدام کنید برای خرید این محصول باید حداقل در حدود هر کیلوگرم 200 هزار تومان تا بالای یک میلیون تومان هزینه کنید که این امر باعث خروج این محصول از سبدغذایی بسیاری از خانوارها شده است.
در برنامه های 5 ساله توسعه کشور هرساله میزان توسعه ای برای تولید آبزیان در کشور دیده شده است اما در پایان این این برنامه موفق نمی‌شود. در برنامه ششم توسعه تولید یک میلیون و 600 هزار تن انواع آبزیان هدف گذاری شده اما میزان تولید این آبزیان در سال 1402 به 650 هزار تن رسید که فاصله عمیقی با برنامه ریزی ها دارد.
با وجود این عدم موفقیت برنامه تولید آبزیان در برنامه هفتم توسعه 1.8 میلیون تن هدف‌گذاری شده است که با ادامه روند فعلی این مهم نیز محقق نخواهد شد.

بازار آریا

مهم ترین مشکلات صنعت شیلات کشور
علی‌اکبر خدایی دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران مهم ترین مشکلات صنعت شیلات را چنین برشمرده است:خرد بودن اقتصاد و کوچک بودن واحدهای تولیدی و تجاری، نداشتن استراتژی‌های بلندمدت، فقدان حکمرانی منسجم مطلوب و پراکندگی، از هم گسیختگی و تعدد مراکز تصمیم‌گیری، عدم شفافیت اطلاعات و آمار و فقدان نظام آماری قابل اتک، نبود صندوق سرمایه‌گذاری و ساختار بنیادین تامین مالی (به میزان کافی با نرخ مطلوب در زمان مناسب)، نداشتن انسجام و وحدت در بخش خصوصی و عدم تمایل به‌کار جمعی برای برندسازی و حضور یکپارچه در بازارهای جهانی.
شفاف نبودن فرآیند تخصیص ارز در سازمان شیلات
بنابراین گزارش حامد یزدیان، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال 1390 تاکنون، گفت: شفاف‌سازی در فرایند تخصیص ارز ترجیحی، واردات نهاده‌های تولیدی آبزیان، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه صید ماهیان، بررسی ابهام‌های موجود در زمینه‌های ساخت واگذاری و مدیریت بنادر صیادی در راستای اجرای اصل 44، دلایل ناکارآمدی و شکست طرح‌های سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف آبزی‌پروری، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف مرتبط با صید و صیادی، بررسی فرایند و چگونگی توزیع سهمیه و یارانه سوخت تخصیص یافته برای ناوگان صیادی در سال‌های مذکور توسط سازمان شیلات ایران و دستگاه‌های مسئول از جمله مواردی است که باعث شده تا تحقیق و تفحص از سازمان شیلات ایران شکل بگیرد.
فرآیندهای فساد زا در سازمان شیلات
بنابراین گزارش تحقیق و تفحص کنندگان در مجلس شورای اسلامی فرآیندهای فسادزا را در سازمان شیلات مورد توجه قرار داده اند و معتقدند هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.
در این ارتباط گلایه هایی نیز از سوی بخش خصوصی بر این مبنی وجود دارد که مدیران سابق سازمان شیلات با توجه به ارتباطاتی که داشتند امروز برای خود شرکت های بزرگی زده و ابتکار عمل را در این صنعت به دست گرفته اند.
سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تحقیق و تفحص از سازمان شیلات کشور گفت: عملکرد سازمان شیلات باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. یکسری فرآیندهای فسادزا متاسفانه در سازمان شیلات قرار گرفته است و چون عملکردهای آن متخلف‌گرایانه است، هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.
وی ادامه داد: سازمان شیلات در سال 1332 شکل گرفته است. در حال حاضر متاسفانه توان تولید بین 900 هزار تا یک میلیون تن گوشت را داریم. در جمهوری اسلامی ایران که 40 درصد مرزهای آن آبی است، سالانه در حوزه پروتئین گوشت ماهی یک میلیون تن برداشت آبی داریم. ماهی به عنوان یک غذای لوکس به حساب می‌آید و این زیبنده کشور ما نیست‌.
بنابراین گزارش 500 هزار هکتار منابع آبی، حدود 650 میلیون دلار ارز آوری، 250 هزار صیاد و بهره‌بردار مستقیم در صنعت شیلات کشور وجود دارد اما فعالان بخش تولید وضعیت تسهیل‌گری ها توسط سازمان شیلات به عنوان متولی را مناسب نمی دانند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1278262/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوری/ واریز یارانه اسفندماه به حساب سرپرستان خانوار

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 22 اسفند 1403+‌ جدول

گردونه رو بچرخون 1 اتریوم جایزه بگیر

همکاری‌ مشترک پالایش و پخش و دانشگاه امیرکبیر

آیا طلا به رشد ادامه می‌دهد یا اصلاح در راه است؟

فروش بیش از 1.6 میلیون بلیت اتوبوس برای سفرهای نوروزی

سالانه 30 میلیون تن صنایع پتروشیمی صادر می‌شود

واکنش حماس به حملات اسرائیل به سوریه

تامین 64 میلیارد‌ دلار ارز مورد نیاز واردات از ابتدای امسال

ادامه روند افزایش قیمت طلا و ارز؛ نیم سکه به کانال 49 میلیون تومان رسید

برنامه اتحادیه اروپا و کانادا برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

تصادف مرگبار پژو و تریلی 5 کشته و مصدوم برجای گذاشت

نخستین گفت‌وگوی رئیس سیا با رئیس آژانس اطلاعات خارجی روسیه

کار ساماندهی گلزار شهدا در مازندران در سال 1404 به پایان خواهد رسید

وضعیت سدهای تهران بحرانی شد

پزشکیان هرگونه اقدام قضایی علیه هتاکان به خود را ممنوع کرد

جمعیت ایران چقدر شد؟

بلو دُنگ شما را حساب می‌کند

دیدار و رایزنی مقام اماراتی با عراقچی

واکنش حماس به ممنوعیت عبور کشتی‌های اسرائیلی توسط یمن

توضیح جدید وزیر نفت درباره سهمیه نوروزی بنزین

تهدیدات انصارالله یمن اسرائیل را نگران کرد

پزشکیان: آمریکا تحریم و اروپا تهدید می‌کند اما نمی‌توانند جلوی مسیر ما را بگیرند

فراهم شدن امکان مصالحه ریالی تعهدات ارزی+ جزئیات

بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر وام ازدواج و فرزندآوری گرفتند

گشایش نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی در موزه شهدا همزمان با هفته شهید

زلنسکی: آماده اجرای طرح پیشنهادی آمریکا درباره آتش‌بس هستیم

بیت‌کوین در دو راهی صعود یا سقوط؛ آیا حمایت کلیدی حفظ می‌شود؟

محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته اعلام شد

آخرین وضعیت آمار حوادث چهارشنبه سوری

معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری موضوع بازنگری ممنوعیت‌های صادراتی را بررسی می‌کند

دیدار هزاران دانشجو با رهبر انقلاب+ عکس

تجارت‌نیوز: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی محکوم به شکست است

استقبال چشمگیر از تویوتای یک میلیاردی/ عکس

زمان توزیع میوه شب عید مشخص شد

واکنش حماس به قطع آب و برق غزه و منع ورود کمک‌ها

پزشکیان: با زور و رفتارهای خشک و سلبی نمی‌توان در جامعه تغییر ایجاد کرد

اعلام نرخ بیمه شخص ثالث برای سال 1404

عراقچی: باید تلاش و فعالیت بیشتری داشته باشیم

توضیحات وزیر امور خارجه آمریکا درباره مذاکرات با اوکراین در عربستان

چرا مجلس هفتم متهم ردیف اول ناترازی انرژی است؟

توضیحات عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اینکه چرا مردم نباید طلا و دلار نگه دارند؟

اعلام زمان پرداخت حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی+ جزئیات

رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت: به 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم

زمان توزیع میوه شب عید در این استان مشخص شد

اعلام آمار تلفات غیرنظامیان در درگیری‌های اخیر سوریه

سودای اسرائیل برای عادی سازی روابط با لبنان

بورس سبزپوش شد

3 گانه تخلف شهرداران

جنجال بزرگ بورس

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی