بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور سابق فیلیپین با حکم دیوان کیفری بین‌المللی بازداشت شد

دستگیری ترامپ آسیایی گزارش ویژه

دستگیری ترامپ آسیایی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - «رودریگو دوترته»، رئیس‌‌‌جمهور سابق فیلیپین، بر اساس حکمی که توسط «دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) صادر شد، دستگیر شده است؛ این دیوان در حال بررسی اتهامات مربوط به «جنایت علیه بشریت» در جریان به اصطلاح «جنگ علیه مواد مخدر» از سوی دوترته است.
«تد رجنسیا» در گزارش دیروز سه‌شنبه در الجزیره نوشت، به گفته دولت فیلیپین که درخواست دیوان را از طریق اینترپل دریافت کرد، دوترته روز سه‌‌‌شنبه پس از سفر به هنگ‌کنگ و ورود به کشورش در فرودگاه مانیل بازداشت شد. دولت در بیانیه‌‌‌ای گفت: «در بدو ورود، دادستان کل اخطار دیوان کیفری بین‌المللی را برای صدور حکم بازداشت به خاطر جنایت علیه بشریت به رئیس‌‌‌جمهور سابق ارسال کرد. او اکنون در بازداشت مقامات است.» این اتهام مربوط به عملیات خشونت‌بار دوترته در مبارزه با مواد مخدر است که او در طول دوران ریاستش از سال 2016 تا 2022 آن را به اجرا در آورد. 
طبق این شکایت، مظنونان از «روند قانونی بر اساس قانون» محروم شدند و هزاران نفر از جمله کودکان جان باختند. رئیس‌جمهور سابق قانونی بودن بازداشت خود را زیر سوال برده است. دوترته در ویدئویی که توسط دخترش، «ورونیکا»، در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری شد، گفت: «قانون چیست و جرمی که من مرتکب شدم چیست؟ همین حالا مبنای قانونی حضورم در اینجا را برای من توضیح دهید؛ زیرا ظاهرا مرا به خواست خودم به اینجا نیاورده‌‌‌اید.» او در یک سخنرانی در روز شنبه در هنگ‌کنگ از اقدامات خود به‌عنوان رئیس‌جمهور دفاع کرد و گفت که «هر کاری انجام داده‌ام برای رفاه حال مردم فیلیپین انجام داده‌ام». بر اساس سوابق پلیس، در طول دوره 6ساله ریاست‌جمهوری دوترته، بیش از 7 هزار نفر در عملیات ضد مواد مخدر کشته شدند. با این حال، مدافعان حقوق‌بشر ادعا کرده‌اند که تعداد این قتل‌ها به بیش از 30 هزار نفر رسیده است، از جمله کسانی که توسط مظنونان ناشناس کشته شده‌اند که بعدتر مشخص شد برخی از آنها افسران پلیس بوده‌اند. «دیده‌بان حقوق بشر» (HRW) دستگیری دوترته را «گامی حیاتی برای پاسخگویی در فیلیپین» خواند. «
برایونی لاو»، معاون مدیر بخش آسیایی «دیده‌بان حقوق بشر»‌ در بیانیه‌‌‌ای گفت: «دستگیری او می‌تواند قربانیان و خانواده‌هایشان را به عدالت نزدیک‌‌‌تر کند و این پیام روشن را ارسال می‌‌‌کند که هیچ‌‌‌کس بالاتر از قانون نیست.» دیوان در سال 2018 بررسی شکایت را آغاز کرد. با وجود تصمیم مانیل مبنی بر کناره‌گیری از امضای اساس‌نامه رم، این حکم به‌عنوان یک پیروزی برای مبارزان حقوق بشر و خانواده‌های قربانیان تلقی می‌شود. دوترته در دوران ریاست‌جمهوری خود، جنگی بی‌امان علیه مواد مخدر اعلام کرد و افسران پلیس را وامی‌داشت که به مظنونان مواد مخدر «تیراندازی کنند و آنها را بکشند». 
اکثر پرونده‌های بررسی شده توسط دیوان بین سال‌های 2016 و 2019، زمانی که فرمان دوترته مبنی بر خروج از دیوان بین‌المللی کیفری اجرایی شد، صورت گرفت. جنایات قبلی در زمانی که دوترته شهردار شهر جنوبی «داوائو» بود، جایی که دو دهه در آن خدمت کرده بود نیز مورد بررسی قرار گرفت. بیش از ده‌ها شهردار شهر و دیگر مقامات محلی و همچنین وکلا و قضات در میان کشته‌شدگان مبارزات علیه مواد‌مخدر بودند. چندین کودک نیز که هیچ ارتباطی با فعالیت مواد مخدر نداشتند، کشته شدند. دولت این مرگ‌ومیر را به عنوان «خسارت جانبی» رد کرد.
تحقیقات دیوان در مورد عملیات ضد مواد مخدر، دوترته را چنان خشمگین کرده بود که دستور خروج مانیل از دیوان کیفری بین‌المللی را صادر کرد. او همچنین با استفاده از الفاظی نژادپرستانه تهدید کرد که در صورت بازدید از فیلیپین برای انجام تحقیقات رسمی، فاتو بنسودا، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری آن زمان را دستگیر خواهد کرد. بنسودا در سال 2021 بازنشسته شد و کریم‌خان جانشین او شد و تحقیقات را ادامه داد. اساسنامه رم، یک معاهده بین‌المللی که دیوان کیفری بین‌المللی را برای نظارت بر موارد نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایات تجاوز ایجاد کرد، در سال 2002 لازم‌الاجرا شد.
فیلیپین در ابتدا آن را در سال 2011 تصویب کرد. «کاتلین ماگرامو» هم در گزارش دیروز در سی‌‌‌ان‌‌‌ان نوشت، دوترته که از سوی برخی مفسران به دلیل سبک رهبری غیرمتعارف و لفاظی‌‌‌های افراطی‌اش «ترامپ آسیایی» نامیده می‌شد، در سال 2016 با وعده‌‌‌ای مبنی بر جنگ علیه مواد مخدر در این کشور آسیای جنوب شرقی به قدرت رسید. سرکوب وحشیانه متعاقب آن هزاران نفر را کشت. بسیاری از قربانیان مردان جوانی از شهرک‌‌‌های فقیرنشین بودند که توسط پلیس و مردان مسلح سرکش به عنوان بخشی از کمپین هدف قرار دادن دلالان هدف گلوله قرار گرفتند. این کشتار باعث تحقیقاتی توسط دیوان و یک تحقیق چندماهه مجلس نمایندگان و همچنین تحقیق جداگانه سنا به رهبری پسر عموی رئیس‌جمهور فعلی شد. دوترته فیلیپین را از دیوان کیفری خارج کرد، اما طبق مکانیسم خروج، دیوان صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی در دوره عضویت یک دولت را حفظ می‌‌‌کند؛ در این مورد، بین سال‌های 2016 تا 2019، زمانی که خروج فیلیپین رسمی شد.
گزارش رویترز هم حاکی است که دولت «فردیناند مارکوس جونیور»، رئیس‌جمهور این کشور که در سال2022 انتخاب شد، نشان داده که ممکن است دوترته به دیوان تحویل داده شود. «هری روک»، سخنگوی سابق دوترته در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر بازداشت رئیس‌‌‌جمهور سابق گفت: «حکم بازداشت هیچ مبنایی ندارد، زیرا زمانی صادر شده است که ما دیگر عضو دیوان بین‌المللی کیفری نیستیم.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری روسیه و آمریکا در حوزه فلزات کمیاب

شرط مجلس برای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد/بانک مرکزی مردم را به سفته بازی سوق می دهد

حقوق کارگران 1404 در سایه تورم شدید و جهش قیمت طلا و ارز

10 گام مثبت در سال گذشته برای بازار سرمایه چه بود؟

نظامی سازی اقتصاد روسیه؛ آیا پوتین شانسی برای عبور بحران‌های پساجنگ دارد؟

گفتگوی تلفنی ترامپ با نخست‌وزیر انگلیس

تولید با سرمایه‌گذاری شکوفا می‌شود؛ بانک صنعت و معدن در خط مقدم تحقق شعار سال

پایداری در مسیر حق؛ کلید حل تنگناهای اقتصادی و اجتماعی

والتز چرا اخراج نشد؟

رویای امپراتوری سازی پوتین متوقف شد؟

تاکید استاندار فارس بر تحقق شعار سال/ معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی استانداری معرفی شد

یک شهید و چهار زخمی در حمله آمریکا به شمال صنعا

آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت/ امدادرسانی ادامه دارد

بازار ارز تهران وارد فاز نزولی شد/ ریزش قیمت لیر ترکیه و درهم امارات

با مقصرین حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

گفت‌وگوی ماکرون و نتانیاهو/ درخواست برای پایان جنگ در غزه

پیدا شدن اجساد 14 نیروی امدادی در رفح

خبر جدید بانک مرکزی درباره افزایش سقف وام مسکن

آغاز موج جدید سفرهای نوروزی/ درخواست ستاد سفر از مردم

اعلام اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان

عقبگرد قیمت‌ها در بازار ارز/ دینار ارزان شد

چرا سیاست خودرویی لهستان در دهه 80 میلادی شکست خورد؟

دیدار غریب آبادی با سفیر روسیه

قیمت ماشین برقی ایران خودرو اعلام شد

انقلاب اقتصادی عربستان؛ خیز ریاض برای رهبری عصر جدید اقتصاد جهان

بازگشایی آزادراه قزوین- رشت محدوده منجیل - رودبار

چینی‌ها چه خودرویی انتخاب می‌کنند؟ + فیلم

7 مصدوم در انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران

فرمان جاده‌های نوروزی دست «141» است یا راهور؟

«ارزیاب بازاری» مذاکرات؛ وقتی دلار از اخبار مهم‌تر می‌شود

تردد در آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

سال 1404 باید سال تحول در مدل‌های کسب‌وکار و تاب‌آوری اقتصادی باشد

تحقق اولویت‌ها؛ بر بستر توانمندی‌ها

اهواز، آلوده‌ترین شهر کشور

طلای کشتی آزاد آسیا، به رحمانی رسید

2 کارگر گرفتار در مخزن تولید رنگ در شیراز نجات یافتند

اتحاد هند و آمریکا علیه چین/ پلن‌های اقتصادی پکن در شرق آسیا خنثی می‌شود؟

سفر هیئت دولت، فرصتی تاریخی برای توسعه کرمانشاه

فروش این کالا باید متوقف شود!

بودجه دریاچه ارومیه مستقل شد

گدایانی با درآمد روزانه چند هزار درهمی؛ دولت امارات برخورد با شبکه تکدی‌گری را تشدید می‌کند

دستور ویژه استاندار کرمان برای امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس

پایان امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونى اتوبوس در کرمان/ 14 نفر جان باختند

مرد هزارچهره

چین؛ بهانه ترامپ و مودی برای مذاکره درباره معامله بزرگ/ اتحاد هند و آمریکا علیه چین؛ پکن شرق آسیا را از دست داد؟

لزوم بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای نوین و خلاقانه در تولید محتوا

4 همت از جیب بخش خصوصی؛ فوتبال ایران پیشرفت کرد یا جیب‌ها پر شد؟

دوشنبه عید سعید فطر است

الاکلنگ فروش 2 محصول محبوب ایران خودرو/ سمند جایگزین پژو شد + نمودار

دعای اردوغان برای نابودی اسرائیل

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی