بازار آریا

آخرين مطالب

موج گرانی حبوبات و گوشت در قیمت مصوب آش و حلیم تخلیه شد اقتصاد ایران

موج گرانی حبوبات و گوشت در قیمت مصوب آش و حلیم تخلیه شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تجارت نیوز / قیمت آش و حلیم از سوی اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران تصویب شد. کارشناسان معتقدند گرانی حبوبات و گوشت به بازار آشکده‌ها رسیده و بهای این محصولات را بالا برده است.
قیمت آش و حلیم تصویب شد. بر اساس اعلام اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران، قیمت هر پرس انواع آش و حلیم 120 هزار تومان، هر کیلو حلیم ساده 220 هزار تومان، حلیم با مخلفات 250 هزار تومان، قیمت آش شله قلمکار ساده 200 هزار و با مخلفات 250 هزار تومان تعیین شده است. همچنین اتحادیه کباب و غذاهای سنتی قیمت آش رشته ساده را کیلویی 200 و با مخلفات به قیمت 230 هزار تومان اعلام کرده است.
مشاهده آشکده‌های سطح شهر تهران در مهر ماه سال گذشته حاکی از افزایش 100 درصدی این غذای محبوب ایرانی بود. با این حال در آستانه ماه رمضان 1402 هیچ‌گونه قیمت مصوبی برای آش و حلیم اعلام نشد.
قیمت آش و حلیم براساس مشاهدات میدانی با ارقام مختلفی در بازار تهران به فروش می‌رسید، طوری که قیمت هر کیلو آش و حلیم در پایتخت بین 140 هزار تا 150 هزار تومان بود. بر این اساس هر کیلو حلیم مخصوص 140 هزار تومان، آش رشته 140 هزار تومان، آش شله قلمکار 150 هزار تومان، آش دوغ 120 هزار تا 140 هزار تومان و عدسی 120 هزار تومان به فروش می‌رسید.
علت افزایش قیمت آش و حلیم چیست؟
همان‌طور که تجارت‌نیوز پیش‌تر هم گزارش کرد، قیمت حبوبات در سال جاری افزایش یافته و کارشناسان معتقدند که کاهش بارندگی در سال‌های اخیر سطح کشت را پایین آورده و در شرایطی که تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار نیست، افزایش هزینه‌های تولید و رشد نرخ جهانی، قیمت‌ها را به سمت صعود سوق داده است.
اما این گرانی فقط به حبوبات محدود نشد. روغن و گوشت هم به این موج تورمی پیوستند، ‌طوری‌که قیمت آش و حلیم، دو غذای پرمصرف در ماه رمضان با افزایش محسوسی روبه‌رو شده است.
وقتی حبوبات و روغن گران می‌شود، قیمت غذاهای آماده و نیمه‌آماده هم بالا می‌رود. از سوی دیگر افزایش قیمت گوشت نیز در بهای غذاهای پروتئینی تخلیه می‌شود. این تأثیر دومینویی باعث شده که حالا دیگر ارزان‌ترین وعده‌های غذایی هم قیمت قابل‌توجهی برای اقشار بی‌بضاعت داشته باشد.
مسئولان بارها وعده داده‌اند که با افزایش تولید داخلی، کنترل واردات بی‌رویه و حمایت از مصرف‌کننده، بازار را به تعادل می‌رسانند. اما در عمل، آنچه مردم در سفره‌های خود حس می‌کنند چیزی جز گرانی روزافزون نیست.
سودجویی در بازار آش و حلیم نمایان شد
گرچه قیمت آش و حلیم از سوی اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران تصویب شده، اما افراد باید توجه داشته باشند که برخی واحدها به بهانه استنفاده از روغن حیوانی یا تزئینات خاص قیمت این محصول را بسیار بالاتر از نرخ مصوب آن می‌برند. این اقدام نه‌تنها مصداق بارز گران‌فروشی است بلکه نوعی سوء‌استفاده و سودجویی از شرایط حال حاضر و جیب مردم به‌شمار می‌رود.
همچنین برخی مراکز غیرمجاز مشخص نیست از چه موادی برای تهیه آش و حلیم استفاده می‌کنند بنابراین مردم می‌توانند آش و حلیم را از مراکز معتبر و زیر نظر اتحادیه تهیه کنند، زیرا امکان نظارت بر کیفیت، بهداشت و قیمت آش و حلیم در مراکز خارج از نظارت اتحادیه وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1274341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش معاون ارتباطات دفتر رییس جمهور به تحولات اخیر در دولت/ باید صبوری ورزید

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

آخرین فرصت خرید نهال لیبل دار فقط 30 هزار تومان تا 15 اسفندجشنواره ویژه روز درخت کاری

واکنش تند نماینده نزدیک به جلیلی به استعفای ظریف

افزایش 20 درصدی مصرف آب کشور در ایام خانه‌تکانی

قالیباف: لازم است هرچه سریع‌تر دولت از بنگاه‌داری خارج شود

فروش ویژه عیدانه گردو پیوندی + پسته پیوندی + بادام دیرگل دیم بارکددار + ارسال یک روزه به سراسر ایران

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران/ نوشیدن چند لیوان آب ضروری است؟

کالابرگ الکترونیکی چطور به گوشت و مرغ تبدیل می‌شود؟

بازگشت تراموا از تهران به چین؟

دعای دومین روز از ماه مبارک رمضان

کارت قرمز ارزی به «همتی»

حراج‌ سکه یک‌ساله شد؛ مردم 921 هزار قطعه سکه خریدند

دیدار با جامعه ایثارگری تکریم ارزش های والای انقلاب اسلامی است

سایپا اطلاعات خود در سایت کدال سازمان بورس را به روز کرد

درخواست ترامپ از مردم آمریکا درباره پوتین

استیضاحی با رنگ و بوی سیاسی

فروش نهال شناسنامه دار زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی

قیمت نفت برنت افزایش یافت

تغییر قیمت خودرو عجیب شد/ جدیدترین قیمت خودرو

آغاز بارش‌های گسترده برف، باران و تگرگ از فردا در کشور

آخرین فرصت خرید نهال گردو ژنوتیپ7 دیرگل مقاوم به سرما

هوای تهران سالم است

پیام ویدئویی عجیب زلنسکی/ تشکر از آمریکا بعد از تحقیر در کاخ سفید

ارقام نهال میوه با تخفیف 50 درصدی به مناسبت روز درختکاری

مردم در 80 جلسه حراج چند قطعه سکه خریدند؟

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

نتانیاهو: از ترامپ قدردانی می‌کنم

قیمت طلا امروز دوشنبه 13 اسفند 1403/ افزایش قیمت+ جدول

کارآفرینی گردشگری و تاب‌آوری در شرایط دشوار

واکنش پلیس به ویدئوی درگیری در یک بیمارستان تهران

ماکسیمای جدیدی در راه است؟/ عکس

انیمیشن ایرانی برنده جایزه اسکار شد

زلنسکی کوتاه آمد/ اوکراین به کمک‌های آمریکا احتیاج دارد

قطعه «در دردانه» و همایون شجریان؛ دو منتخب جشن موسیقی حافظ

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری: رئیس جمهور برای نجات ایران تنها نخواهد ماند

پیش از خرید خرما و زولبیا بامیه به این نکات دقت کنید

ظریف خبر استعفای خود را تایید کرد

علت‌ های افزایش آسم در کودکان را بشناسید

با این راهکار طول عمر در سرطان روده بیشتر می‌شود

کنجدهای سمی را بشناسید

هشدار؛ در خانه تکانی مراقب گازهای سمی موادشوینده باشید

آیا استفاده از سیگار الکترونیکی به ترک سیگار کمک می‌کند؟

عواقب جراحی تغییر رنگ چشم

بخور نخورهای تغذیه‌ای در ماه رمضان

تخفیف‌های آخر سال شما را به جان زیبایی‌تان می‌اندازند

فواید میکروب‌های زمین برای فضانوردان

روزه‌داران از این ویتامین‌ها غافل نشوند

مدت‌ زمان روزه‌داری در دیگر کشورها چند ساعت است؟/ اینفوگرافیک

احساس خستگی مزمن چه زمانی به درمان نیاز دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی