بازار آریا

آخرين مطالب

طرح جدید بنزینی شدنی است؟ اقتصاد ایران

طرح جدید بنزینی شدنی است؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، گفت: دولت باید در بحث یارانه‌ها اصلاح بزرگ انجام دهد و اگر این کار را نکند در آینده به بن‌بست می‌رسیم.

حامد حسینی معتقد است: این رویکرد که بنزین به جای خودرو به فرد تخصیص داده شود و فرد آن را در سامانه و یا زیرساختی معامله کند یک راهکار اقتصادی نیست و درواقع راهکاری برای کاهش فشار سیاسی و اجتماعی است.
وی درباره موضوع ناترازی بنزین و راهکار‌های عبور از این شرایط اظهار داشت: ما اکنون در همه زمینه‌ها از جمله در حوزه برق، گاز، بنزین، مسکن، ارز و حتی جمعیت ناترازی داریم و این محصول سیاست‌هایی است که در طول سالیان مختلف دولت‌ها و حکومت‌های مختلف در پیش گرفته‌اند، این ناترازی‌ها تحت‌تاثیر سیاست‌های اشتباه گذشته است که نتیجه آن را امروز می‌بینیم، تمام ناترازی‌ها از دهه 50 و از سال‌های 51 و 52 که درآمد‌های نفتی کشور سرشار بود، آغاز شد. زمانی که وارد یک برنامه‌ریزی اشتباه شدیم، هر چند شاید در ابتدا شدت آن کم، اما بعد‌ها بیشتر شد.
وی با بیان اینکه قیمت بنزین صددرصد تاثیر‌گذار در بروز ناترازی است، افزود: ما نتوانستیم قیمت را به شرایطی نزدیک کنیم که حداقل باعث جلوگیری از هدررفت شود، موضوع دیگر عدم توسعه زیرساخت‌های استخراجی، تولیدی و پالایشی بوده است، ما طی سال‌های مختلف به دلیل عدم سرمایه‌گذاری و مسائل بین‌المللی نتوانستیم از کشور‌ها و شرکت‌های خارجی برای توسعه زیرساخت‌های تولید انرژی، استخراج و پالایش تامین مالی کنیم.
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه قاچاق سوخت نیز تابعی از قیمت است، گفت: ما در زمینه نفت و گاز و الگوی مصرف و همچنین بخش تجهیزات و همچنین در بعد مصرف‌کننده نهایی هدررفت زیادی داریم و مصرف بهینه نیست، تاسیسات و تجهیزات ما فرسوده و قدیمی هستند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که به سمت اقتصاد آزاد نرویم و مکانیزم‌های اقتصاد بازار اجرایی نشود همچنان درگیر موضوع ناترازی و قاچاق هستیم، ما امروز حتی وقتی وزیری را که به سمت تک نرخی کردن ارز می‌رود هم برنمی‌تابیم، به طوری که کسانی که دارای رانت و امتیازات ویژه‌ای از نرخ کنونی ارز هستند، در این مسیر کارشکنی کرده و وزیر هم مورد استیضاح قرار می‌گیرد. اکنون اگر کسی بدنبال سیاست‌های اقتصاد بازار آزاد و تک نرخی کردن ارز جهت جلوگیری از قاچاق و واردات بیهوده است بنوعی مورد برخورد قرار می‌گیرد، بنابراین سایرین نیز این مسیر را نمی‌روند، اینها مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حسینی گفت: ما به دولت پیشنهاد دادیم اگر خوراک مینی‌ریفاینری‌ها تامین شود تولید بنزین خواهیم داشت، اما در هر حال دولت هم هزینه-فایده دارد و زیربنای هر پیشهادی به لحاظ اقتصادی باید برای دولت به‌صرفه باشد، در بررسی‌های هزینه-فایده که دولت انجام داده هنوز در این زمینه پاسخی داده نشده و همچنان در حال بررسی که آیا به‌صرفه است که از این محل تامین بنزین داشته باشیم و یا اینکه کسری از محل واردات تامین شود.
وی در ادامه در ارزیابی پیشنهاداتی مبنی بر تخصیص بنزین به فرد به جای خودرو گفت: بین راهکار‌ها و چارچوب علمی و راهکار‌های سیاسی و اجتماعی باید تفاوت قائل شویم، بنظر بنده این رویکرد که بنزین به جای خودرو به فرد تخصیص داده شود و فرد آن را در سامانه و یا زیرساختی معامله کند یک راهکار اقتصادی نیست و درواقع راهکاری برای کاهش فشار سیاسی و اجتماعی است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی معتقد است: دولت باید در بحث یارانه‌ها اصلاح بزرگ انجام دهد و اگر این کار را نکند در آینده به بن‌بست می‌رسیم، روز اولی که بحث پرداخت یارانه نقدی توسط دولت وقت مطرح شد شرایط نیز برای اجرای درست طرح مهیا بود، اما متاسفانه سیاست‌گذاران در مسیر درستی پیش نرفتند و این قطار خیلی پرسرعت از ریل خارج شد و هیچگاه نیز به مسیر صحیح خود برنگشت و اثرات آن سال‌ها و تا به امروز باقی مانده است.
وی تاکید کرد: تصمیم سخت برای دولت و حاکمیت این است که باید یارانه‌های پنهان و آشکار را که به شکل سوبسید در قیمت حامل‌های انرژی و یا قیمت نان شاهدیم حذف کند! باید این اختلاف نرخ واقعی و نرخ دستوری در هر کالایی که وجود دارد حذف شود و قیمت‌گذاری دستوری از موضوع خارج شود و مردم تمام کالا‌ها را با نرخ واقعی خرید کنند و در مقابل دولت باید از محل مابه‌التفاوت درآمدی که ایجاد می‌شود؛ دهک‌های نیازمند جامعه را حمایت کند، اعتبارات برای خرید کالا و استفاده از خدمات مختلف به شکل نقدی و پولی نباشد که باعث افزایش نقدینگی در جامعه شود، مابه‌التفاوت به سمت نیاز‌های اساسی خانوار جهت داده شود، نه اینکه به صورت کارت بنزین در اختیار خانوار قرار دهیم و خانوار آن را بفروشد و ریال دریافت کند، در حالی که نمی‌دانیم بابت نیاز‌های اساسی هزینه می‌شود یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1273879/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاخص کل بورس رشد کرد/ شاخص هم وزن منفی ماند

شکست سیاسی و دیپلماتیک تمام عیار برای کی‌یف

قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه 11 اسفند 1403/ افت دسته‌جمعی قیمت‌‌ها+‌ جدول

رئیس سازمان برنامه: استیضاح وزیر اقتصاد شرایط را سخت می‌کند

قیمت طلا و سکه امروز شنبه 11 اسفند 1403/ کاهش قیمت‌‌ها+ جدول

خبر مهم برای متقاضیان دریافت وام ازدواج و فرزندآوری

پیش بینی بورس یکشنبه 12 اسفند 1403

پالایشگاه بیدبلند در مسیر کاهش هدررفت گاز

انتصاب سرپرست مدیریت توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی

شناسایی 119 شرکت صوری و 225 فعال اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی

پایان راه یکی از قدیمی‌ترین سرویس‌های تماس تصویری اینترنتی

آمریکا، مکزیک را تهدید به اقدام نظامی کرد

سیگنال استیضاح به بورس

وزیر صمت: وزارت صمت با خصوصی سازی خودروسازان موافق است

نماینده مجلس: استیضاح وزیر اقتصاد تصمیم احساسی است نه عقلانی!

لزوم حفظ و تقویت نیروی انسانی متخصص در حوزه اکتشاف

لزوم تقویت نیروی انسانی متخصص در حوزه اکتشاف

زلنسکی: اوکراین خواهان صلح است، اما باید ...

مدارس این شهرستان تعطیل شد

هواشناسی خوزستان: یخ‌زدگی در راه است/ ایذه؛ سردترین نقطه استان

تصاویری زیبا از بارش برف در رشت/ هواشناسی گیلان: بارش‌ها ادامه دارد

افزایش ساعت کار مراکز تعویض پلاک سراسر کشور + جزئیات

بیش از 61 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی تامین شد

سرمایه‌گذاران فرابورسی بیش از 10 هزار میلیارد تومان دادوستد کردند

پرداخت 63 همت به طرح مسکن مهر توسط دولت چهاردهم

رکورد بی‌سابقه سوخت‌رسانی به نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان

اجرای 24 هزار میلیارد تومان پروژه توسعه‌ای در پتروشیمی تبریز

پیام وزیر نفت به اختتامیه مسابقات قرآن کریم

شاه نهال، پیشرو در تولید نهال گردو نابغه (70 هزارتومانی) و بادام فرانیس (40 هزارتومانی)

«هیوا سیفی‌زاده» به قید وثیقه آزاد شد

تصویری از کشتی توقیف شده رژیم صهیونیستی در تنگه هرمز + فیلم

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو؛ نوسان اندک در قیمت خودرو

جزئیات یارانه معیشتی ماه رمضان/ مبلغ چقدر است؟

عملیات تروریستی در سراوان/ دو بسیجی به شهادت رسیدند

فوری / حساب خانوارهای بهزیستی و کمیته امداد شارژ شد + جزئیات

راهنمای استعلام کالابرگ با این 3 روش

مزایا و معایب مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

آیا ادعای سوئیسی بودن کرم کامان درست است؟

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی: ریشه مشکلات اقتصادی فراتر از عملکرد یک وزارتخانه است

اعتبار کالابرگ به حساب خانوارهای بهزیستی و کمیته امداد واریز شد

برگزاری اختتامیه هشتمین دوره مسابقات قرآن وزارت نفت

آغاز مرحله اول طرح کالابرگ الکترونیکی/ درخواست مهم از مردم+ فیلم

دفاع اینفانتینو از انتخاب عربستان برای میزبانی جام جهانی 2034

عرضه خودرو‌های وارداتی از هفته آینده

نشریه آمریکایی: کمدین سابق فیلمنامه را اشتباه متوجه شد

طرح پیش فروش 4 محصول سایپا اسفند 1403

89 هزار واحد نهضت ملی مسکن فروش اقساطی شد

بررسی نحوه اجرای آزادسازی سهام‌ عدالت در کمیسیون حقوقی مجلس

زلنسکی: برای مردم اوکراین مهم است که بدانند تنها نیستند

شاخص کل بورس صعودی ماند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی