بازار آریا

آخرين مطالب

لزوم حمایت از دانش‌بنیان‌ها با رویکردی غیردولتی گزارش ویژه

لزوم حمایت از دانش‌بنیان‌ها با رویکردی غیردولتی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه کشور و افزایش سرمایه این صندوق گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باید با رویکردی غیردولتی و از طریق ابزارهای نوین تأمین مالی صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار شانا، سیاوش ملکی‌فر امروز (دوشنبه، ششم اسفند) در نشست تخصصی «روش‌های نوین تأمین مالی در زیست‌بوم دانش‌بنیان در صنعت نفت» در سومین همایش پتروتک با اشاره به مصوبه مجلس در سال 1389 درباره حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان اظهار کرد: امروز بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند و سهمی بین یک تا 3 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
وی با تأکید بر روند رو به رشد اقتصاد دانش‌بنیان در جهان بیان کرد: بسیاری از کشورهای منطقه از جمله ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال تلاش برای کاهش وابستگی به نفت و توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش هستند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین ابزارهای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی است، افزود: این صندوق در سال 1387 با سرمایه اولیه 3 هزار میلیارد تومان تأسیس شد، اما هم‌اکنون با سرمایه 10 هزار میلیارد تومانی در خدمت شرکت‌های دانش‌بنیان است و در برنامه هفتم توسعه، افزایش سرمایه آن به 50 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.
ملکی‌فر با اشاره به ضرورت طراحی نظام تأمین مالی دانش‌بنیان تأکید کرد: در هیچ کشوری تنها یک نهاد یا ابزار برای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان وجود ندارد. استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، بانک‌ها و بازار سرمایه نقش کلیدی در حمایت از این شرکت‌ها دارد.
وی یکی از روش‌های نوین تأمین مالی را «تأمین مالی جمعی» دانست و گفت: این ابزار در سال‌های اخیر از سوی فرابورس ایران اجرایی شده است. این روش سود قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران دارد و به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند سرمایه در گردش خود را از منابع مردمی تأمین کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بانک‌ها معمولاً حاضر به ارائه تسهیلات به شرکت‌های نوپا نیستند، افزود: سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) اهمیت دارد و این صنعت در ایران هنوز در حال رشد است و نیاز به توسعه بیشتری دارد.
ملکی‌فر با اشاره به اینکه ورود مستقیم دولت به شرکت‌های دانش‌بنیان، برخلاف تصور عمومی، لزوماً اقدام مطلوبی نیست، تصریح کرد: تجربه جهانی نشان داده است که حمایت‌های دولتی باید به شکل غیرمستقیم و با تمرکز بر ایجاد زیرساخت‌های مناسب انجام شود.
وی با اشاره به ماده 99 برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس این ماده، شرکت‌های بزرگ با سرمایه‌گذاری در صندوق نوآوری و شکوفایی می‌توانند در طرح‌های دانش‌بنیان مشارکت کنند. این اقدام گامی مؤثر برای رشد و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271978/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرعت‌گیری از فرار مغزها

بازار ارز مردد شد/ قیمت دلار در مسیر اصلاح؟

هشدار عراقچی درباره ضعف در کنترل تسلیحات هسته‌ای/ کشورهای دارای تسلیحات هسته‌ای باید پاسخگو شوند

واکنش روسیه به انتخابات آلمان/ رویکرد برلین در قبال مسکو تغییر می‌کند؟

معادن اوکراین وجه تضمین صلح

تصویب 8.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر تا پایان دی

تأثیر استیضاح همتی بر شرایط اقتصادی کشور

قیمت روز محصولات ایران خودرو و سایپا؛ نوسان قیمت در بازار خودرو

دستگاه میوه خشک کن خانگی برای مشاغل خانگی

سقوط بهمن در محور کندوان

عارف: رشد آمار اعتیاد متوقف شده است

اهرم تهران برای انتقال گاز از طریق خطوط لوله عراق و ترکیه

توقیف سریال تاسیان واکنش‌ها را برانگیخت؛ از هوتن شکیبا تا مسعود فراستی/ پشت‌پرده چه خبر است؟ + فیلم و عکس

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

خودرو چقدر ارز گرفت؟

تولید گاز شیرین به 870 میلیون مترمکعب رسید

کمک صندوق‌های پژوهش به رفع موانع توسعه صنعت نفت

نمایشگاه بهاره مصلی منتفی شد

دستور ویژه پزشکیان برای بررسی یک‌ماهه این مجوز‌ها

بازار طلا در پیچ تکنیکال/ قیمت سکه در رفت و برگشت

یکه تازی شاخص کل بورس در بازار امروز + نمودار

هتل اسپیناس بلوار؛ اقامتی مجلل با دسترسی آسان به موزه فرش و بازار هنر

بهترین تور کربلا هوایی ارزان و با کیفیت

داور دربی انتخاب شد

خبر مهم وزیر کار درباره تعیین دستمزد

بررسی صورت‌های مالی ایران خودرو در آذرماه 1403/ شاهکار بزرگترین خودروسازی کشور پس از واگذاری

پوتین با شی‌جین پینگ گفت‌و‌گو کرد

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

هوشمندسازی زنجیره تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی ضروری است

نقش کلیدی پالایشگاه سرخون در تأمین سوخت هرمزگان

لزوم حمایت مستمر از فناوری‌های بومی

اجرای 10 پروژه زیست‌محیطی در پالایشگاه ششم پارس جنوبی

حقوق یک سال کارگر به یک متر خانه هم نمی رسد

اهمیت گواهینامه افتا برای نرم افزارهای ERP

هشدار نسبت به وقوع طوفان در تهران

جنگنده یاک 130  نیروی هوایی ارتش در رزمایش ذوالفقار+ فیلم

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

آمادگی کامل انتقال گاز برای عبور از سرما

رشد چشمگیر بورس؛ شاخص در آستانه 2.8 میلیون واحد

شرکت ملی حفاری ایران 3 قرارداد پژوهشی امضا کرد

شش تله ذهنی که کسب‌وکار شما را به دام می‌اندازد

عراقچی با گوترش دیدار کرد+ عکس

گواهینامه رانندگی ایران در این کشور به رسمیت شناخته می‌شود

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

صنوبر نیگرا یارانه ای یک ساله 4هزارتومان ودوساله 10هزارتومان

هزینه سفر به ایتالیا بدون تور چقدر است؟

انفجار شارژر تلفن همراه جان 5 کودک را گرفت

کالابرگ چه زمانی توزیع می‌شود؟

حمایت‌گرایی از خودرو با ارز‌پاشی؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی