تقویت بازار داخلی، تنوع بخشی به روابط تجاری و افزایش همکاری با هند به کمک چینیها میآید؛
شرق مقصد جدید کالاهای چینی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - چینیها در صدد هستند تا با تقویت بازار داخلی، تنوعبخشی به روابط تجاری و افزایش همکاری با هند بر قدرت اثرگذاری خود در بازارها بیفزایند. جدال ترامپ با چینیها زمینه صعود قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی طی هفتههای ابتدایی سال 2025 را فراهم کرد و به این ترتیب، در پایان هفته ابتدایی ماه فوریه، کالاهای صنعتی به سقف قیمتی چند ماه اخیر خود صعود کردند. با این وجود پکن در حال آماده شدن برای استفاده از مزیت خود بهمنظور ایجاد اختلال در زنجیره تامین محصولاتی است که میتواند تولید کالاهای نهایی در آمریکا را تحت الشعاع قرار داده و از این مسیر مجدد قدرت خود در بازار کامودیتیها را احیا کند.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد با اتمام تعطیلات سال نوی چینی، تقاضا برای کامودیتیها در بازار جهانی افزایشی شده و این موضوع زمینهساز آن گردید که سنگآهن در سقف قیمتی 2 ماهه، مس در سقف نرخ 4 ماهه، قلع در سقف قیمت 3 ماهه و سرب در سقف قیمت 2 ماهه اخیر جا خوش کنند.
واهمه از اعمال محدودیت تجاری بر چین، زمینهساز رشد خرید فلزات در روزهای ابتدایی سال نوی چینی شد و این موضوع به اوجگیری قیمتی فلزات انجامید؛ اگرچه چین بزرگترین بازار مصرف فلزات در دنیا است؛ اما به نظر میرسد که از اثرگذاری این کشور بر روند بازارها با مداخله ترامپ در روند تجارت جهانی، کاسته شده است.
افزایش همکاری میان 2 مصرفکننده اصلی در بازار جهانی
افزایش تعامل تجاری میان چین و هند بهعنوان بزرگترین بازارهای مصرف جهانی، از جمله اقدامات مهمی است که میتواند بر قدرت اثرگذاری چین در مبادلات تجاری جهان بیفزاید. چین در ماههای اخیر تلاش کرده است تا با ژاپن و هند بهعنوان همسایگان خود در اقیانوس آرام و هند روابط مسالمتآمیزی را آغاز کند و این در حالی است که چین با این کشورها در سالهای گذشته روابط پرتلاطمی داشته است.
با این وجود، انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و عزم ترامپ برای مقابله با چین باعث شد تا سران این کشور در صدد بهبود روابط منطقهای خود برآیند.
روابط چین و هند طی ماههای اخیر به شکل قابل توجهی گرم شده است. در ماه اکتبر 2024 این دو کشور پس از چهارسال و به طور ناگهانی به توافقی برای حل بنبست نظامی در منطقه مرزی لداخ رسیدند. چین و هند هر دو پرجمعیتترین کشورهای دنیا هستند؛ هند با توجه به قرارگیری در مسیر توسعه صنعتی میتواند پشتیبان خوبی برای مصرف کالاهای چینی باشد.
از سوی دیگر، بهبود روابط تجار میان دو کشور، از قدرت اثرگذاری آمریکا در بازارهای کالایی دنیا به شدت میکاهد.
تنوعبخشی در گزینههای تجاری
چین همچنین به دنبال تنوع بخشیدن به گزینههای تجاری خود با هدف کاهش اثرگذاری قدرت ایالات متحده آمریکا است. طی چند ماه گذشته، وزارت خارجه و بازرگانی چین بارها برای پیوستن به پیمان تجاری ترنس پاسیفیک تلاش کرد. البته عضویت در این پیمان تجاری کار دشواری است و چین برای پذیرش در آن، نیاز به اصلاحات ساختاری جدی دارد؛ با این وجود پکن ارزش مکانیسمهای تجاری چندجانبه را به رسمیت میشناسد.
پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی در سال 2001 احتمالا بزرگترین عامل رشد اقتصادی این کشور بود. با دور شدن کشورها از WTO، پکن میخواهد مشترکین جدیدی پیدا کند و عضویت در پیمان ترنس پاسفیک کمک بزرگی به چینیها خواهد بود.
البته عضویت در این پیمان میتواند بازار احتمالی از دست رفته چن در آمریکا را جبران کند.
تقویت جبهه داخلی
تقویت بازار داخلی یکی از عناصر کلیدی استراتژی پکن در سالهای اخیر است. این رویه پس از دور ابتدایی انتخاب دونالد ترامپ در چین مطرح شد.
در 8 نوامبر، یعنی 3 روز پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ، دولت پکن با حمایت از بازار داخلی، برنامهای برای توزیع 1.4 تریلیون دلاری برای کاهش بدهیهای دولت محلی طی دو سال اعلام کرد.
در این میان صندوق بینالمللی پول تخمین زده است که بدهیهای دولت محلی چین در حدود 9 تریلیون دلار است. این پرداخت میتواند چین را به سمت تثبیت اقتصاد پیش ببرد.
همچنین نهم دسامبر دولت پکن متعهد شد تا سیاستهای مالی فعالتر و سیاستهای پولی نسبتاً سهلتری را اخذ کند. با این وجود فعالان بازار چشمانتظار برگزاری نشست حزب کمونیست چین در ماه مارس و تاثیر مصوبات این نشست هستند.
-
شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۴:۲۸
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1263646/