آملی لاریجانی: انتظار میرود بعد از گذشت 40 سال از تأسیس مجمع تشخیص برخی حرفها گفته نشود/ سیاستها برای قاب گرفتن نیستند
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایسنا : آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک هیئت مندرآوردی نیست و اینطور نیست که سرخود در مجمع تشخیص این تصمیم گرفته شده باشد که هیئت عالی نظارت ایجاد شود.
آیتالله صادق آملیلاریجانی در همایش «تبیین سیاستهای کلی تولید ملی» که در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه با شنیدن برخی اظهارنظرها به نظر میرسد هنوز نیازمند تبیین جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت نظارت هستیم، گفت: انتظار این بود که بعد از گذشت نزدیک چهل سال از تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی حرفها گفته نشود؛ در گفتوگویی یک نماینده محترم مجلس - که من فقط سخنان منتشرشده را نقل میکنم و نسبتی به او نمیدهم - گفته است هیئت عالی نظارت بهتازگی تاسیس شده و فلسفه وجودی آن این است که جایگاه مجمع تشخیص مصلحت را حفظ کند و مجمع تشخیص مصلحت نظام یک جایگاه تشریفاتی است.
وی تاکید کرد: حمله به مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت کار خوبی نیست، اما بدتر از آن برای خود آن نماینده جلوه درستی ندارد و نشان میدهد کسی که در جایگاه قانون گذاری نشسته است، اطلاعی از قوانین کشور ندارد.
آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک هیئت مندرآوردی نیست و اینطور نیست که سرخود در مجمع تشخیص این تصمیم گرفته شده باشد که هیئت عالی نظارت ایجاد شود. اگر انسان کمی فکر کند و تعقل داشته باشد امکان ندارد چنین مسائلی را مطرح کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: وظیفهای که به نحو نیابتی از جانب مقام معظم رهبری داده شده است و بسیار مهم است نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام است که از جمله وظایف رهبری انقلاب است اما مطابق قانون اساسی، رهبری میتوانند برخی از این وظایف را واگذار کند و امروز این موضوع به جمعی منتخب از مجمع تشخیص و افرادی خارج از آن سپرده شده است.
آملی لاریجانی ادامه داد: بنابراین نباید تشکیک بیجا کرد که ناشی از فقدان اطلاعات است. بهجای آن، به دنبال تعامل سازنده با این هیئت باشیم. هیئت عالی نظارت کار بسیار دقیق و فنی در ارزیابی اجرای سیاستهای کلی انجام داد و گزارش آن هم تقدیم رهبری انقلاب شد.
وی اضافه کرد: مطابق همان گزارش ثابت شد در کثیری از مولفههای مهم این سیاست کار مهمی انجام نشده است. مثلاً در زمینه تقویت بخش خصوصی آیا اقدام جدی انجام شد؟ رهبری انقلاب نجات این کشور را سپردن کار اقتصاد به مردم میدانند و این حرف امروز ایشان نیست، بلکه از دهه هفتاد این سخنان را مطرح میکردند.
آملیلاریجانی با بیان اینکه اتکایی که باید به بخش خصوصی و تعاونیها میشد انجام نگرفته است، یادآور شد: این کار باید انجام میشد و سیاستها برای این نیست که قاب شود و بهعنوان تابلو به دیوار نصب کنیم. هیئت عالی نظارت این موارد و اجرای سیاستها را بررسی میکند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عزیزانی که میگویند تشریفاتی و مندرآوردی است حواسشان باشد که آییننامه داخلی این هیئت از سوی رهبری انقلاب ابلاغ شده است. متاسفانه هنوز برخی قوای کشور به ابلاغ صریح مقام معظم رهبری توجهی ندارند و بخشهایی از این آییننامه را که به تایید و ابلاغ رهبری انقلاب رسیده است، اجرایی نمیکنند.
وی افزود: از جمله اینکه برنامه جامع عملیاتیشدن سیاستها ظرف مدت معین (6 ماه) باید از سوی هر بخش و قوه مسئول به هیئت عالی نظارت ارائه شود و هیئت عالی نظارت این موضوع را پیگیری میکند که چرا برنامه اجرایی برای سیاستها ارائه نشده است. این بهترین کار برای اجراییشدن سیاستهاست.
آملی لاریجانی تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بنبستشکنی و ریلگذاری برای اجرای قوانین است. امام راحل یک خلاء در این زمینه حس کرده بودند که تدبیر تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام را در نظر گرفتند. امام راحل با این اقدام بنبست را شکست و راهی برای اینکه مصوبه مجلس به قانون و فعل بدل شود فراهم کردند.
ادامه دارد ...
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹:۵۱
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260861/