بازار آریا

آخرين مطالب

بلایی که هوای آلوده بر سر کبدتان می‌آورد اقتصاد ایران

بلایی که هوای آلوده بر سر کبدتان می‌آورد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : قرار گرفتن در معرض هوای بسیار آلوده با اختلالات کبدی مرتبط است، با این حال این نتایج نشان می‌دهد که حتی سطوح پایین قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا نیز می‌توانند باعث آسیب شوند و حاکی از این است که سطح امنی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ناشی از ترافیک وجود ندارد.
شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای مرتبط با ترافیک می‌تواند به کبد آسیب برساند و احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MAFLD) را افزایش دهد.
محققان در تحقیق کنونی به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه ذرات ریز حاصل از جاده‌های شهری پر ترافیک می‌توانند سلامت کبد را در طول زمان تضعیف کنند، در حالی که آلودگی هوا به‌طور معمول با خطرات تنفسی مرتبط است.
آنان دریافتند، اثرات این مشکل ممکن است بسیار فراتر از ریه‌ها باشد و بر این باور هستند که آلودگی هوا برای ریه‌های افراد مضر است، اما تاثیر گسترده‌تری بر سلامتی بدن ازجمله کبد دارد. بیماری کبد چرب که به‌عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، شایع‌ترین اختلال کبدی در جهان است که با تجمع بیش از حد چربی در سلول‌های کبدی مشخص می‌شود. در مراحل پیشرفته، کبد چرب می‌تواند منجر به التهاب، سیروز، سرطان یا حتی نارسایی اندام شود.
خبر مرتبط

بازار آریا


نسخه درمان کبد چرب با راهکاری ساده یک کارشناس تغذیه ورژیم درمانی گفت: انجام ورزش‌های ملایم و پیاده‌روی و اجتناب از مصرف خودسرانه دارو و عدم استفاده از غذاهای پرچرب و کالری بالا راهکارهای درمان کبد حرب است.
نتایج تحقیقات علمی سایت ارث نشان داد، کبد همچنین نقش اصلی در سم‌زدایی خون، تنظیم گلوکز و تولید مولکول‌های ضروری بدن دارد، برای متابولیسم حیاتی است، سموم را از بین می‌برد، قند خون را تنظیم و ویتامین‌ها و پروتئین‌های ضروری را تولید می‌کند. اگر کبد به درستی کار نکند، می‌تواند باعث ایجاد احساس خستگی و ناخوشی در افراد به دلیل اختلال در متابولیسم شود.
زمانی که هوای آلوده استنشاق می‌کنیم، ذرات بسیار ریز موسوم به PM2.5 از طریق ریه‌ها وارد جریان خون می‌شوند، کبد که در فیلتر کردن سموم از خون نقش دارد، این مواد را جمع می‌کند. این مواد می‌تواند شامل فلزات سنگین مانند آرسنیک، سرب، نیکل و روی باشد که با گذشت زمان، این تجمع ممکن است اندام را تحت فشار قرار دهد و سلامت متابولیک کلی را به خطر بیندازد.
اگرچه عادات غذایی ناسالم، کم‌تحرکی بدنی و مصرف بیش از حد الکل از عوامل ثابت شده در این بیماری هستند اما یافته‌های اخیر نقش اضافه‌ای که قرار گرفتن در معرض آلودگی ترافیکی دائم ممکن است ایفا کند را نشان می‌دهد. این نتایج بر پیچیدگی بیماری کبد چرب تاکید دارد که احتمالا شامل ترکیبی از عناصر سبک زندگی، ژنتیکی و محیطی ناشی می‌شود همچنین به نظر می‌رسد وجود PM2.5 باعث می‌شود که سلول‌های ایمنی در کبد جمع شوند و منجر به التهاب و تشکیل اسکار شود.
علاوه بر این، محققان این تحقیق دریافتند، پردازش چربی‌ها توسط کبد در میان شرکت‌کنندگان تحقیق افزایش یافت و منجر به شکل‌های قوی‌تری از لیپیدها مانند تری‌گلیسریدها، دی‌آسیل‌گلیسرول‌ها و سرامیدها شد و به‌طور همزمان قند کمتری برای انرژی ذخیره شد. در سطح مولکولی، محققان تغییراتی را در 64 پروتئین کبد کشف کردند که بسیاری از آنها با کبد چرب، اختلال عملکرد سیستم ایمنی یا فرآیندهای مرتبط با سرطان مرتبط هستند.
نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان داده است که قرار گرفتن در معرض هوای بسیار آلوده با اختلالات کبدی مرتبط است، با این حال این نتایج نشان می‌دهد که حتی سطوح پایین قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا نیز می‌توانند باعث آسیب شوند و حاکی از این است که سطح امنی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ناشی از ترافیک وجود ندارد.
محققان توصیه کردند، افراد با پرهیز از رفت و آمد در ساعات اوج ترافیک، استفاده از مسیرهای خلوت در صورت امکان و بستن شیشه‌های خودرو در زمان ترافیک از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا اجتناب کنند، همچنین توصیه کردند در صورت سفر در مناطق بسیار آلوده، از ماسک استفاده شود.
چنین مواردی ممکن است به کاهش تجمع PM2.5 در جریان خون و به حداقل رساندن هرگونه استرس بعدی بر روی کبد کمک کند. حتی میزان اندک PM2.5 می‌تواند عملکرد کبد را در طول زمان به خطر بیندازد و بحث در مورد خطرات زیست‌محیطی را گسترش دهد. بیماری کبد چرب و سایر شرایط مرتبط با زندگی روزمره در محیط‌های آلوده شهری بیش از آنچه قبلا شناخته شده بود با آلودگی هوا مرتبط است.
محققان به‌عنوان گام بعدی، قصد دارند درمان‌های بالقوه، مانند داروهای هدفمند یا اصلاح شیوه زندگی را که می‌توانند انعطاف‌پذیری کبد را در برابر آلودگی تقویت کند را مورد بررسی قرار دهند. در حالی که عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، ورزش و کاهش مصرف الکل، در پیشگیری از کبد چرب نقش اساسی دارند، شواهد کنونی به مقابله با قرار گرفتن در معرض محیطی نیز اشاره دارد.
با توجه به مقاله «مروری بر بیماری کبد چرب» نوشته منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بیماری کبد چرب از علل شایع بیماری کبد و سیروز هستند. از نتایج آزمایش‌های عملکرد کبد و سونوگرافی شکم می‌توان به‌عنوان آزمون غربالگری برای تشخیص بیماری کبدچرب استفاده کرد و کاهش وزن و تنظیم چربی و قند خون از بهترین روش‌های درمانی است. تشخیص و درمان زودهنگام و درست این بیماری منجر به کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از بیماری مقاومت به انسولین خواهد شد.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1259496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت انواع میوه به نرخ‌ تره‌بار تهران/ هر کیلو لیمو شیرین و سیب چند؟

عرضه گوشت و مرغ با چک دو ماهه واقعیت دارد؟ + فیلم

توصیه پزشکیان به معلمان/ برنامه دولت برای رفع تبعیض در آموزش

تردد «پلاک خارجی»‌ها مجاز شد؟

وضعیتی عجیب/ رییس کمیسیون معدن اتاق ایران: 65 درصد معادن ایران تعطیل هستند

نفت‌نگار هفته

افزایش 300 میلیون لیتری ذخایر بنزین کشور

قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا؛ کاهش پنج تا 30 میلیونی در یک روز

پیشبرد راهبردتسهیل صدور مجوزها درکنار توجه به چالشهای نوپدید

کانادا خطاب به ترامپ: آماده جنگیم/ مکزیک: انتقام می‌گیریم

حمایت بانک صادرات ایران از اقتصاد و تولید ​

39 پروژه عمرانی و اقتصادی در نمین افتتاح شد

ورود نهاد نظارتی به ابهامات ترخیص محموله‌های نوبرانه آیفون

بانک تجارت در خدمت پیشرفت اقتصاد کشور است

اعلام شاخص‌های 6 گانه حذف یارانه نقدی

بورس صعودی شد

بهره‌برداری از 50 طرح عمرانی و اقتصادی در قائمشهر

ضرورت توجه شهرداری کرمانشاه به حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی

تکیه بر تولید ملی و دیپلماسی دولت چهاردهم، کلید موفقیت در دوران تحریم

تعرفه‌های ترامپ به ضرر صنایع خودروسازی و کشاورزی آمریکا خواهد بود

هشدار قاطع صنعا به آمریکا: در برابر جنگ اقتصادی را با قدرت ایستادگی می‌کنیم!

سقوط بالگرد در این کشور/ مسافر خوش‌شانسی که از پرواز مرگ پیاده شد

درخشش بازتاب هنر در دومین جشنواره فرهنگی-اقتصادی آگهی‌های بازرگانی

نشست مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با دختران معزز شهدا

عبور از بحران ناترازی گاز و افزایش ظرفیت تولید نفت

آیا لایحه عفاف و حجاب می‌تواند به عنوان یک قانون در نظر گرفته شود؟ + فیلم

زمان آغاز برخورد پلیس با خودروهای دولتی دودزا و فاقد معاینه فنی

«سوددهی» ناگهانی خودروسازان

اجرای فشارافزایی خشکی و دریا در هاب اول پارس جنوبی

محکومیت 460 میلیاردی 4 صراف متخلف ارزی در کرج

کشف 50 میلیارد کالای قاچاق در پایتخت

شورای مشترک بازرگانان ایران و تونس احیا شود

درآمدهای کرمان به بیش از 60 همت رسید| 40 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی

مصوبات سفر رئیس‌جمهور، تحول اقتصادی خراسان شمالی را رقم می‌زند

بهره‌برداری از 54 طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان زرندیه

آغاز ثبت‌نام در دوره پذیرش بدون آزمون دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

قیمت سیب زمینی در بازار + جدول

آینده کره‌جنوبی در دستان لی جائه‌میونگ؟

بورس در انتظار پول

یک پیش‌بینی از سال آینده؛ منتظر تورم سی‌درصدی نباشید

فرآورش 21 میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه نهم پارس جنوبی

ورود قاچاق این واکسن فایزر به ایران/ هشدار مهم سازمان غذا و دارو

چرا بخش کشاورزی دیگر محبوب نیست؟

قیمت زعفران در بازار + جدول

رکوردشکنی تولید نفت قزاقستان با وجود تعهد به توافق اوپک‌پلاس

شروع بازی تعرفه‌ گمرکی ایالات متحده، کانادا، مکزیک و چین

روشنفکران چگونه توسعه صنعتی را زیر سوال بردند؟ | روشنفکران علیه صنعت

احیا شورای مشترک بازرگانان ایران و تونس با برقراری پرواز بین دوکشور

آکتائو پلی میان استان‌های شمالی ایران و بازار اوراسیا

کشف 4 حلقه انشعاب غیرمجاز سوخت در کشور

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی