فصل تازه رویارویی ابرقدرتها سررسید؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد: بازگشت ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده، دوره جدیدی از رقابت ابرقدرتها را رقم خواهد زد.
ترامپ تاکید دارد که خنثی کردن تهدید چین در اولویت برنامههایش قرار دارد؛ موضعی که با توجه به فعل و انفعالهای پکن در سراسر دنیا و همچنین اهرمهایی که به لحاظ اقتصادی در اختیار دارد صرفا میتواند به تنش میان دو ابرقدرت دامن زده و تنشها را در عصر عدم قطعیتها افزایش دهد.
به گزارش اقتصادنیوز، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد: بازگشت ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده، دوره جدیدی از رقابت ابرقدرتها را رقم خواهد زد.
هفته گذشته، واشنگتن با جلسات تایید سنا و سخنرانی خداحافظی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، احساس عادی و در عین حال زودگذری قلمداد شد. اما دوشنبه با بازگشت رئیس جمهوری و موضع گیریهایش، فصلی آغاز شد که زمانی چین از آن تحت عنوان «دور تازهای از روابط قدرتهای بزرگ» یاد کرد.
این احتمال وجود دارد که در دور تازه رقابتها، شاهد رویارویی ترامپ و شی باشیم. با این همه شکی نیست که تماس تلفنی یخ شکن دو رهبر نشان دهنده مانور آغازین برای برتری استراتژیک بین قدرتمندترین مردان جهان بود.
آغاز رقابت دو ابرقدرت؟
نشنال اینترست در ادامه یادداشت ادعاییاش آورد: شی جین پینگ با استناد به دادههای رسمی چین اعلام کرد که پکن به هدفش یعنی رشد تولید ناخالص داخلی 5 درصدی برای سال 2024 دست یافته است، او بدین طریق و با تماس تلفنیاش تلاش کرد به ترامپ بفهماند که با اعزام هان ژنگ، معاونش در مراسم تحلیف، به دنبال تعامل است.
شی به شدت درگیر آمادهسازی اقدامات تلافی جویانه بالقوه در صورت اعمال تعرفههای بیشتر و کنترل صادرات است. با این حال، این تماس تلفنی میتواند از میزان تنشهای حاکم بر دو اردوگاه رقیب بکاهد.
ناظران هند-اقیانوس آرام در حال رصد معادلات هستند که چگونه کشمکش بین شاهینهای دفاعی «صلح از طریق قدرت» و طرفداران فناوری بزرگ و تعامل تجاری جریان یافته و کدام یک دست بالاتر را خواهند داشت.
به ادعای این نشریه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه تایید صلاحیت خود گفت که چین "قویترین و خطرناکترین دشمن آمریکاست." روبیو چین را به دروغگویی، هک کردن و تقلب در راه رسیدن به موقعیت ابرقدرتی سرزنش کرد. او بر نیاز فوری جهت ارسال و فروش تسلیحات به تایوان و کاهش وابستگی آمریکا به چین تاکید کرد.
مایکل والتز، مشاور امنیت ملی نیز از حمایت دو حزب از مقابله با چین گفت و از همکاری استراتژیک دولت بایدن با هند تمجید کرد. به باور ناظران، متحدان آمریکا در اقیانوس آرام از طریق ابتکارات کوچک مانند آکوس، کواد و قراردادهای سه جانبه شامل ایالات متحده، ژاپن، کره جنوبی و فیلیپین زمینه را برای مدیریت تلاطم احتمالی پیش رو فراهم میکنند.
با این حال، این دیدگاههای سنتی دفاعی مبنای باور چهرههای تعریف شده در کابینه تازه نفس نیستند. انبوهی از چالشهای اقتصادی و دفاعی، از نجات تیک تاک گرفته تا تهدید احتمالی اتحاد اجباری تایوان به چین، در انتظار هستند و تعدادی از مقامات کلیدی بر روی رفاه تمرکز جدی دارند. نماد این چشم انداز، درخواست اسکات بسنت نامزد وزیر خزانهداری برای کلید زدن «عصر طلایی اقتصادی جدید» است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « فصل تازه رویارویی ابرقدرتها/ چین کمربندها را بست؛ کدام گزینه آتش جنگ را شعلهور میکند؟ » بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۷:۳۴
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1253063/