60 درصد صادرات فارس از منطقه ویژه اقتصادی لامرد صورت میگیرد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: 60 درصد صادرات از مبدا استان فارس در منطقه ویژه لامرد انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، کورش فتاحی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه لامرد به عنوان یک پس کرانه در نوک جبهه فعالیتهای اقتصادی استان فارس قرار دارد، اظهار کرد: موقعیت لامرد در بحثهای لجستیک، انبارداری، نقل و انتقالات با امکان دسترسی به حوزه خلیج فارس ظرفیت منحصربهردی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه صنایع فعال در منطقه ویژه اقتصادی لامرد با استفاده از اقتصاد دریامحور میتوانند از مزایای بندر پارسیان نیز استفاده کنند، افزود: این موضوع در دستور کار است تا از طریق ایجاد خطوط ریل آهن از لامرد به بندر پارسیان که مطالعات آن در دست انجام است، به دریا متصل شویم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: درحال حاضر نزدیک به یک میلیون تن بار بین پارسیان و منطقه ویژه لامرد در حال تبادل است و بهزودی چهره منطقه ویژه اقتصادی لامرد در حوزه توسعه تغییر خواهد کرد.
فتاحی تاکید کرد: مأموریت ما در منطقه ویژه اقتصادی لامرد حرکت به سمت توسعه است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در ادامه با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی لامرد با وسعت هشت هزار و 500 هکتار زمین، باوجود واگذاری بخشی از زمین همچنان به حمایتهایی در سطح استانی و ملی نیاز دارد، ابراز کرد: در خصوص سرمایهگذاری در منطقه باید مشوقهایی برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شود و در این خصوص سازمانها و دستگاههای مرتبط همکاری داشته باشند.
فتاحی تصریح کرد: در حوزه زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد در سال 1401، 800 میلیارد تومان، در سال 1402، یک هزار و 200 میلیارد تومان و در سال 1403 درصورتی که تزریق نقدینگی به خوب انجام شود، دو هزار میلیارد تومان در این حوزه هزینه میشود که در مجموع چهار هزار میلیارد تومان اعتبار میشود.
به گفته وی، با این اعتبار بهدست آمده طی این سه سال بخشی از زیرساختها و دغدغههایی که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد وجود داشت، برطرف میشود و شرایط بهتری برای حضور سرمایهگذاران فراهم میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به برخی از پروژهها و طرحهای در دستور کار این منطقه گفت: در فروردینماه سال آینده افتتاح پتروشیمی ستاره هرمز را خواهیم داشت که فاز یک و دو آن محصولات پتروشیمی را تولید میکند و میتواند نزدیک به 70 میلیون دلار صادرات داشته باشد.
فتاحی اضافه کرد: افتتاح کارخانه منیزیم و اکسید منیزیم نیز در سال آینده خواهیم داشت و همچنین در حال عقد قرارداد برای تولید 110 مگاوات برق خورشیدی هستیم که برای آن 170 هکتار زمین در نظر گرفته شده است و تا بهمن قرارداد آن نهایی میشود.
وی با اشاره به تدوین طرحی تحت عنوان شهر منیزیم نیز گفت: این طرح در قالب 30 هکتار زمین قرارداد آن تدوین میشود و همچنین کلنگزنی کارخانه سیمانی به وسعت 50 هکتار برای فروردین در نظر گرفته شده است.
فتاحی یادآور شد: در بحث تولید برق 313 مگاوات توسط هلدینگ غدیر نیروگاه گازی در حال ساخت است که بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با تاکید بر اینکه توسعه کار سختی است و امروز که آب نیست در بحث انرژی با مشکل روبهرو هستیم، اظهار داشت: توسط شرکت فرا آبرسان حوزه خلیج فارس در حال انتقال آب هستیم و چون نخستین ایستگاه هستیم، شرایط زیاد حاد نیست و ظرف مدت زمان یک سال آینده میتوانیم در این زمینه شرایط خوبی را داشته باشیم.
فتاحی با اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده برای حضور سرمایهگذاران در منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: وجود بندر پارسیان، دسترسی به آب خلیج فارس، وجود پنج اسکله سنگین برای واردات بار و صادرات محصولات، ارزانی زمین در منطقه، داشتن انرژیهای آب، برق و گاز و معافیتهای گمرکی و مالیاتی و در مجموع ایجاد و توسعه زیرساختها در منطقه فرصتهایی است که در اختیار سرمایهگذاران گذاشته شده است.
وی یادآور شد که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیش از چهار هزار و 500 نفر شاغل هستند که از این تعداد بیش از 95 درصد آنها بومی شهر لامرد هستند.
فتاحی تصریح کرد: از سال 84 تا کنون اگر 100 درصد زیرساخت کار کرده باشیم، 90 درصد آن مربوط به سه سال اخیر است، یعنی کمتر از 10 درصد مربوط به آن 17 سال گذشته است.
کد خبر 831029
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1250487/