شهری که فراتر از دیدهها و شنیدههاست؛ گذری بر فرهنگ و جاذبههای شهری «کرمانشاه»
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - تصور ما تا پیش از سفر به یک شهر، صرفا براساس خواندهها، عکسها و نقل قولهایی است که برایمان به تصویر کشیدهاند، اما تنها سفر به دل آن شهر و بازدید از تمام آنچه خواندهاید، شنیدهاید و دیدهاید میتواند چهره و حس واقعی یک شهر را تداعی کند و سفر به «کرمانشاه» در هر فصلی، قصهای منحصربهفرد برای خود دارد. سفری که تا چشم باز میکنید خود را در کوچه پسکوچههای محله قدیمی کرمانشاه معروف به «پشت مسجد جامع» یا «سرای وکیلالدوله» میبینید.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، اگر تا پیش از سفربه کرمانشاه نمیدانستید که قرار است با چه چیزی روبهرو شوید و چقدر با تصوراتتان از چیزی که از این شهر در ذهن نقش بسته، تطابق خواهد داشت، اینک درست زمانی که وسط حیاطی در یک عمارت در کنار درخت خرمالو و حوضی لوزیشکل به آسمان آبی مینگرید، میدانید که با چه چیزی مواجه خواهید شد؛ با زیبایی بینظیری که فراتر از انتظار است.
کرمانشاه، شهری چهار فصل است که پاییز آن شاید زیباترین جلوه از شهر را به نمایش میگذارد. قدم زدن در دل محله قدیمی با بافت سنتی و کوچههایی باریک، برای رفتن به بازار سنتی یا همان «تاریکه بازار» آغاز ماجراجویی در این شهر باستانی چند هزار ساله است. بازاری که در زمان خود بزرگترین بازار سرپوشیده خاورمیانه بهشمار میرفت و اکنون 18 صنف شغلی را در خود جای داده است.
بعد از عبور از کوچههای تنگ و باریک بازار از میان صنف خیاطان، به «مسجد شافعیها»، یکی از جاذبههای این محله قدیمی میرسید. مسجدی با معماری اسلامی که به سبک مساجد امپراتوری عثمانی ساخته شده است که با ورود به این مسجد، تصویری از مسجد ایاصوفیه و بسیاری از مساجد استانبول در ذهن تداعی میشود.
پس از آن، با ادامه مسیر به راسته پارچهفروشان می رسید که شاهد اوج فرهنگ کردی در آنجا خواهید بود. پارچههای رنگارنگی که خاص لباسهای کردی است و بازار با پارچههایی با طرحهای خاص تماشایی میشود. در انتهای این راسته بازار، مسجد و مدرسه عمادالدوله یکی از قدیمیترین مساجد این شهر قرار دارد. اگرچه باید از ورودی تاریکی عبور کنید اما با باز شدن در حیاط، وارد فضای بسیار بزرگ و زیبایی میشوید که وسط آن حوض بسیار بزرگی قرار دارد و با ساختمانهای آجری با دیوارهای کاشی کاری شده و معماری منحصر به فرد احاطه شده که نمای بسیار زیبایی را به محیط بخشیده است.
با خروج از بازار سرپوشیده به خیابانی میرسید که مملو از خوراکیها و شیرینیهای مخصوص کرمانشاه است. قدم زدن در خیابانهای کرمانشاه است که میتواند چهره واقعی مردمان میهماننواز، نجیب و سختکوش این دیار را نشان دهد.
زمانی که برای خوردن آش عباسعلی یا فرنی مخصوص کرمانشاه به یکی از مغازهها وارد میشوید و شروع به گفتوگو با آنها میکنید با خوشرویی و ذوق تمام، به معرفی تکتک شهرها و مقاصد گردشگری همراه با بیان تاریخ آنها و هرآنچه میتواند برای یک بازدیدکننده جذاب باشد، میپردازند. درست پس از صحبت با مردمان خونگرم کُرد متوجه میشوید که ادبیات، تاریخ، هنر و موسیقی تا چه اندازه در تار و پود زندگی این مردم نهفته است و در واقع بخش جداییناپذیر از اصالت و فرهنگ کردی است که در حفظ و انتقال آن به آیندگان نهایت تلاش خود را میکنند. همچنین موسیقی، بخش جداییناپذیر از فرهنگ این شهر است که آن را به یکی از مراکز موسیقی کردی و ایرانی تبدیل کرده است.
اما شاید کرمانشاه را بیش از هر چیزی با طاق بستان و بیستونش بشناسید که بهدلیل قدمت 8 تا 12 هزار ساله خود و وجود کتیبه داریوش، دیوارنوشتها، مجسمه هرکول، کاروانسرای شاه عباسی و دیگر آثار باستانی و تاریخی، باستانشناسان، علاقهمندان به تاریخ و گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جلب میکند. اگر به دیدن شهری با طبیعت زیبا، مردمان مهربان و خونگرم و آثار تاریخی منحصر به فرد علاقهمندید، از سفر به کرمانشاه غافل نشوید و از تجربه آن لذت ببرید. //
-
پنجشنبه ۲۷ دي ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶:۴۱
-
۴ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1248878/