بازار آریا

آخرين مطالب

وزیر بهداشت اعلام کرد

اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌ای/اضافه شدن 27000 نیرو به کادر سلامت کشور اقتصاد ایران

اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌ای/اضافه شدن 27000 نیرو به کادر سلامت کشور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - وزیر بهداشت درباره اصلاح قیمت حدود 10 درصد اقلام دارویی که تولید آنها برای تولید کننده زیان‌ده بود، توضیح داد و تاکید کرد که این اصلاح قیمت‌ها توسط دولت و بیمه‌ها تحت پوشش قرار گرفته است.

دکتر محمدرضا ظفرقندی در اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به ارز 4200 تومانی تعیین شده برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش ماه اول امسال گفت: با پیگیری‌ها و مذاکراتی که انجام دادیم توانستیم ارز 4200 تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در 6 ماهه دوم سال نیز پیش بریم. 
وی در واکنش به برخی اظهارات درباره افزایش قیمت داروها گفت: آماری که درباره افزایش قیمت داروها ارائه می‌دهند، به هیچ وجه درست نیست؛ حدود 10 درصد از اقلام دارویی باید اصلاح قیمت می‌شدند و تولید آنها برای تولید کننده زیان‌ده بود. بر همین اساس اقدامات لازم برای اصلاح قیمت این داروها انجام شد تا تولید کننده بتواند تولید داشته باشد. 
وزیر بهداشت گفت: داروهایی که اصلاح قیمت شده‌اند اغلب تزریقی و پمادهای استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند. 
وی تاکید کرد: همچنین 80 درصد داروهای تزریقی، بیمارستانی هستند و به محض تجویز و مصرف در صورت حساب بیمارستان توسط بیمه پرداخت می‌شوند. مکاتبات لازم با بیمه‌ها صورت گرفته است که این ما به التفاوت قیمت از سوی بیمه‌ها پرداخت شود. 
وی توضیح داد: به عنوان مثال آمپول دگزا حدود 4500 تومان قیمت داشت؛ این در حالی است که این رقم، قیمت پوکه و بسته‌بندی آن هم نمی‌شود. این چنین قیمت گذاری دستوری برای تولید کننده قابل دوام نیست، کارخانه خوابیده است و با این قیمت نمی‌تواند تولید داشته باشد. ادامه این روند منجر به کمبودهای دارویی می‌شد. نهایتاً هم می‌بایست همین آمپول را با قیمت 150 هزار تومان و بالاتر از هند وارد می‌کردیم. در مجموع در اصلاح قیمت‌های انجام شده شاید بتوان گفت که یک قلم داروی 5000 تومانی به حدود 15 هزار تومان رسیده باشد که این ما به التفاوت قیمت نیز با کمک دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.
وی افزود: در اصلاح قیمت داروها تاکید بر افزایش پوشش بیمه‌ها و عدم پرداختی از جیب مردم است.
وی همچنین گفت 27000 نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اضافه می‌شوند که حدود 12 هزار نفر از آنها کادر پرستاری هستند و به این ترتیب اضافه کارهای اجباری کم می‌شود و فضای تنفسی را برای تیم سلامت ایجاد خواهد کرد. 
وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه دولت چهاردهم، موضوع «وفاق» را در کانون توجه قرار داده است، گفت: با توجه به این دیدگاه می‌بایست راهبردهایی که سبب تحقق وفاق می‌شوند، مورد بررسی قرار دهیم تا محورهای هم‌افزایی را در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در دولت چهاردهم در حال برگزاری است، گفت: نکته مهم و اساسی این است که برگزاری این جلسات می‌بایست ادامه داشته باشد تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهره‌گیریم و تجربیات خود را به اشتراک گذاریم.
وزیر بهداشت با اشاره به تجربیات دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در زمینه‌های مختلف به دستاوردهایی نائل آمده‌اند؛ به طور مثال، برخی دانشگاه‌ها در حوزه «مولدسازی» و برخی در زمینه مدیریت هزینه‌ها موفق بوده‌اند.
ظفرقندی با بیان اینکه میزان بدهکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی حدود 97هزار میلیارد تومان است، گفت: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی می‌بایست 3 اولویت را به منظور پرداخت بدهی‌های خود در دستور کار قرار دهند که این اولویت‌ها به ترتیب «نیروی انسانی»، «دارویی» و «بستانکاری پیمانکاران» است. پرداخت بدهی‌ها براساس این 3 اولویت می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد، چرا که برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بدهی‌های خود را برمبنای این اولویت پرداخت نمی‌کنند و جابحایی‌هایی صورت میگیرد.
وزیر بهداشت افزود: همچنین مسائل مربوط به پرداختی پرسنل، نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت دارو، مسائل فرهنگی و دانشجویی، مسائل توسعه‌ای و انضباط مالی می‌بایست جزو اولویت‌های دانشگاه‌های علوم‌پزشکی باشد.
وی گفت: محیط پیرامونی خود را به دقت رصد کنیم و با توجه به اولویت‌های 3گانه‌ای که برای پرداخت بدهی‌های دانشگاه‌های علوم‌پزشکی درنظر گرفته شده، عمل کنیم. بر اساس این شرایط، نکته مهم و اساسی این است که از طرح‌های بلندپروازانه خودداری کنیم و از انجام طرح‌هایی که بودجه ندارند، خودداری کنیم.
ظفرقندی با بیان اینکه «نیروی انسانی» سرمایه نظام درمانی محسوب می‌شوند، تصریح کرد: فاصله‌ای که میان مسوولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان ایجاد شده، می‌بایست از میان برداشته شود. اگر فاصله‌ای که میان مسئولان با دانشجویان و پرسنل ایجاد شده از میان برداشته نشود، هیچگاه موفق نمی‌شویم. گفت‌وگو می‌تواند به کاهش فاصله ایجاد شده میان مسئولان و نیروی انسانی و پرستاران کمک کند.
وی درباره ضرورت وفاق نسلی توضیح داد: صحبت از وفاق به میان می‌آید اما منظور فقط وفاق سیاسی نیست بلکه وفاق نسلی نیز است. وفاق بین نسلی با نسل جوان می‌بایست ایجاد شود. بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها می‌تواند براساس شفافیت، صداقت و شایسته‌سالاری به دانشجویان و اعضای هیات‌علمی سپرده شود.
وزیر بهداشت درباره فضای حاکم بر دانشگاه‌ها توضیح داد: محدودیت‌های گذشته حاکم در دانشگاه‌ها می‌بایست در دوره جدید از میان برداشته شود و فضای امنیتی کنار گذاشته شود. فضای گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه‌ها را فراهم کنیم.
​​​ ظفرقندی با بیان اینکه افزابش ظرفیت رشته پزشکی و دندانپزشکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به حساب می‌آید، افزود: بنا به هر دلیلی با موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی مواجه شدیم. این مشکل می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و به منظور حل این مشکل می‌بایست اقداماتی انجام دهیم. تعداد دانشجویانی که طی 3 سال گذشته جذب شده‌اند از ظرفیت درنظر گرفته شده بیشتر است.
وی ادامه داد: موضوع توقف افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تمام اعضای شورا برای توقف این موضوع رای مثبت دادند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی خالی می‌ماند، توضیح داد: ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس خالی می‌ماند که با برخی راهکارها مانند اصلاح تعرفه‌ها و بورس تحصیلی می‌توان دانشجویان را برای تحصیل در این رشته‌ها اقناع کرد.
وی با بیان اینکه برخی اقدامات کوچک هستند اما تاثیر فراوان دارند، گفت: دستیاران پزشکی با محدودیت‌های بسیاری طی 25 سال گذشته مواجه بوده‌اند. موضوع بیمه و اطمینان شغلی دستیاران پزشکی را در کانون توجه قرار داده‌ایم. موضوع بهبود حقوق دستیاران در قانون بودجه را مطرح کردیم. کمیسیون تلفیق را اقناع کنیم. شورای نگهبان نیز با موضوع موافقت کرده است.
ظفرقندی درباره مشکلات پزشکان طرحی خاطرنشان کرد: پزشکان طرحی با مشکلات فراوانی مواجه هستند و میزان دریافتی آنها حدود 17 میلیون تومان بود. کارانه پزشکان طرحی با متوسط تاخیر 7 ماهه پرداخت می‌شود. در زمینه اصلاح این موضوع نیز مبلغ 500هزار میلیارد تومان برای کارانه پرشکان طرحی درنظر گرفته‌ایم که در شروع به کار اکثر وجه کارانه پرداخت شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع عدالت در اموزش می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد، گفت: فقط 23 درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی و فوق‌تخخصی برای ظرفیت آزاد است که به معنای سرمایه‌سوزی است. با توجه به ظرفیت آزاد رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی برخی داوطلبان با رتبه 100 در دانشگاهی که 300 نفر ظرفیت دارد، پذیرفته نمی‌شوند
وی درباره حوزه پژوهش نیز گفت: جایگاه کشور در امور پژوهشی کاهش یافته که این موضوع به هیچ‌وجه شایسته کشور و پژوهشگران نیست. در حال حاضر، ایران از منظر پژوهشی از چند کشور منطقه عقب‌ افتاده است. روند صعودی گدشته به دست فراموشی سپرده شده و این موضوع می‌باست در کانون توجه قرار گیرد. این موضوع در حال بررسی است و جزو دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است.
ظفرقندی با بیان اینکه دسترسی به پایگاه‌های استنادی قطع شده، توضیح داد: علت قطع دسترسی به مجلات و پایگاه‌های استنادی می‌بایست مورد توجه قرارگیرد. 
وی همچنین بر لزوم اعلام دستاوردهای بهداشت و سلامت کشور نیز گفت: اعلام اپیدمی‌ها بر عهده سازمان جهانی بهداشت است. دفتر سازمان جهانی بهداشت در کشور مستقر است و می‌بایست اطلاعات خود در زمینه بیماری‌ها و دستاوردهای خود را در اختیار آنها قرار دهیم. اگر اطلاعات را قرار ندهیم یک امتیاز منفی است؛ همانطور که دستاوردهایی مانند کاهش مرگ‌ومیر کودکان و مادران باردار را در اختیار آنها قرار می‌دهیم . 
وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامه پزشکی طبق خانواده و نظام ارجاع می‌بایست اجرا شود، گفت: در این زمینه جلساتی با رییس جمهور داشتیم؛ رئیس‌جمهور نیز بر این باور است که اجرای پزشکی خانواده با حقوق 18 و 20 میلیون تومانی برای پزشکان امکان‌پذیر نیست. به طور قطع، برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع به طرح و سناریو خود نیاز دارد و باید به صورت کامل ردیف آن در بودجه دیده شود. اختلاف نظرهایی درباره الگوی اجرایی آن وجود دارد. اگر منابع طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع تامین شود درباره چگونگی اجرای ان تصمیم می‌گیریم . 
وی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی می‌بایست به موضوع جوانی جمعیت توجه کنند، تصریح کرد: موضوع سالمندی جمعیت و عمق این فاجعه در کشور به خوبی درک نشده است. اگر به موضوع جوانی جمعیت توجه نکنیم، دچار مشکل می‌شویم که کشورهای پیشرفته با آن مواجه هستند. شیب ورود کشور به چالش جمعیتی نسبت به کشورهای پیشرفته بیشتر است؛ اگر انها طی بازه زمانی 50 ساله دچار چاه جمعیتی شدند کشور ما در یک بازه زمانی 10 ساله با مشکل مواجه می‌شود. الان در مرحله ای هستیم که میتوان مشکل را حل کرد اما راه حلها ساده نیست و نیازمند عزم ملی و راهکارهای علمی است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه 2 مسیر برای درمان بیماران در نظام ارجاع درنظر گرفته میشود، گفت: برخی از مسیر نظام ارجاع خدمات را دریافت می‌کنند و برخی نیز ترجیح می‌دهند که خارج از این چرخه دریافت کنند. به طور قطع، افرادی که خارج از نطام ارجاع به سطوح درمانی 2، 3 و 4 معرفی می‌شوند، می‌بایست تعرفه بیشتری پرداخت کنند. 
وی خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی گفت: تعامل سازنده با نمایندگان مجلس داشته باشید؛ چرا که نمایندگان مجلس درباره حوزه انتخابی خود دغدغه دارند و با گفتگو بسیاری از مسایل حل میشود.
ظفرقندی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه پرستاران با مشکلات فراوانی روبرو بودند، گفت: بسیاری از خواسته‌های پرستاران به حق بود و نباید مشکلات یکجانبه قضاوت شود. بررسی‌ها بیانگر این است میزان معوقات پرستاران حدود 10 ماه است. 
وی درباره میزان مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی گفت: موضوع بدهکاری سازمان تامین اجتماعی در جلسه سران قوا مورد توجه قرار گرفته است. سازمان تامین اجتماعی با بیان این موضوع که مستمری بازنشستگان را پرداخت می‌کند از پرداخت بدهی‌های خود خودداری می‌کند.
وزیر بهداشت افزود: به تازگی، مبلغ 25 هزار میلیارد تومان در قالب اوراق پرداخت میشود و براساس پیگیری‌های صورت گرفته از بانک مرکزی، بخشی از این اوراق به سرعت نقد می‌شود و در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.
ظفرقندی با تاکید بر ضرورت رعایت انضباط مالی گفت: رعایت انضباط مالی ضروری است و از اجرای طرح‌هایی که بودجه ندارند، می‌بایست خودداری کرد. 
وی با بیان اینکه 80هزار نیروی شرکتی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی خدمت می‌کنند، گفت: حقوق نیروی شرکتی از محل درآمدهای اختصاصی پرداخت می‌شود و اعتبار این موضوع باید درنظر گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1245710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آصفری: سند همکاری بلند مدت، امنیت و اقتصاد ایران و روسیه را تقویت می‌کند

اقتصاددانان نگران «ابراقتصاد» ترامپ

تأثیر معافیت‌های مالیاتی بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

عارف: ایران‌هراسی هیچ ربطی به ایران ندارد

عارف: مصمم هستیم رشد 8 درصدی را داشته باشیم/ وعده ناشدنی نخواهیم داد + فیلم

سواحل مکران تکیه‌گاهی اقتصادی؛ رونق خوشه کسب‌وکار با تعمیر انواع کشتی و قایق

تعلل ایران در تکمیل خط ریلی شلمچه-بصره به نفع ترکیه، عربستان و امارات

عارف: در مقابل ایران‌هراسی ضعیف برخورد کرده‌ایم

خاموشی‌ها در این استان از سر گرفته می‌شود

یک قتل عجیب در تهران/ نزاع خونین بر سر خوردن آب از پارچ!

نائب رئیس کمیسیون تلفیق: قرار نیست به هر کسی که کارت ملی دارد، بنزین داده شود

قیمت روز شیر در بازار + جدول

فاجعه اقلیمی؛ 2024 رکورد گرم ترین سال تاریخ را شکست

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: فقط موضوع ناترازی برق نیست، ما ناترازی و کمبود انرژی داریم

نمایشگاه خوزستان بستری برای اعتماد به توان سازندگان ایرانی

صعود دلار به کانال 81000

هیات عمانی با الجولانی دیدار کرد

پیام جدید حماس درباره آتش‌بس در غزه

چند نفر در ایران به استارلینک دسترسی دارند؟

صدور یک دستورالعمل مهم از سوی سازمان امور مالیاتی+ جزئیات

همایش حقوق شهروندی ایثارگران در یزد برگزار شد

رشد 20 درصدی مجموع ارزش سبد سرمایه‌گذاری خارجی بورس/عکس

رویکرد فرهنگی گردشگری مهم‌تر از رویکرد اقتصادی آن است

ناگفته‌هایی از فساد 3.4 میلیارد دلاری چای دبش

سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بالاتر از سهم اقتصادی است

در برابر ایران هراسی ضعیف برخورد کرده‌ایم/ باورشان شده که وارد جهنم می‌شوند

نیروهای شرکتی تبدیل وضعیت شوند/ دست دلالان قطع شود

هرآنچه باید از فساد 3.4 میلیارد دلاری "چای دبش" بدانیم!

پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال 2025

آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو به گمرکات ابلاغ شد

پیش‌بینی‌های سازمان ملل از رشد اقتصادی و تورم تا سال 1405/عکس

کنایه حسین پور؛ نماینده مجلس به دولت

حجم اقتصاد ایران چقدر است؟/ اختلاف 500 هزار میلیادی مرکز آمار و بانک مرکزی+ جزئیات

واکنش روابط عمومی سپاه به یک خبر

چینی‌ها تلفن همراه ترامپ را هک کردند

بررسی روند قیمت‌گذاری لوازم یدکی خودرو در بازار ایران

قیمت اوراق وام مسکن چقدر شد؟

برآورده نشدن انتظارات؛ افت 33 هزار واحدی شاخص بورس

اعلام نتایج قرعه کشی طرح پیش فروش ایران خودرو ویژه مادران

وزارت بهداشت: صندلی رشته‌های پزشکی فروشی نیست

تکذیب تمدید یک‌ساله دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا

شرط تنظیم بازار روغن

پدر شهیدان والامقام «احمدرضا و عبدالصاحب غلامی» آسمانی شد

استاندار خوزستان بر انتقال حساب‌های بانکی شرکت های نفت و گاز به استان تاکید کرد

یک بانوی کُرد اهل سنت سمت گرفت

«تردیدها» در تعطیلیات «آلودگی»، «انرژی» می گیرند/ « تدبیر» در تعطیلات!

چرا فرش دستبافت زنجان از چشم افتاد؟/ تحریم یا سوءمدیریت!

«تردیدها» درباره تعطیلات «آلودگی»، «انرژی» می گیرد/ « تدبیر» در تعطیلات!

هزینه حج تمتع 1404 برای تهرانی‌ها چقدر است؟

محرومیت‌زدایی از استان خوزستان نباید فراموش شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی