بازار آریا

آخرين مطالب

شاخص مدیران خرید بخش صنعت به‌روز شد

آژیر رکود از «شامخ» اقتصاد ایران

آژیر رکود از «شامخ»
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : تلاش برای بقا؛ این تنها کاری است که عمده واحدهای صنعتی و اقتصادی کشور در وضعیت فعلی انجام می‌دهند. روایت شاخص مدیران خرید در آذرماه1403 نشان می‌دهد نه تنها بخش صنعت با یک عقبگرد شدید نسبت به آبان‌ماه به سمت رکود رفته است که کل اقتصاد نیز در وضعیتی نامناسب به سر می‌برد. ترکیبی از عوامل فنی و اقتصادی، حال و هوای تولید و تجارت را رکودی کرده است. کاهش فروش در بازارهای داخلی و افت تقاضا در بازارهای صادراتی، دسترسی بسیار سخت به نقدینگی و تامین مالی دشوار، تنگنای ارزی و شوک دلار در حالی رمق تولید و تجارت را گرفته که ناترازی در دو بخش برق و گاز، عملا امکان هرنوع برنامه‌ریزی را از واحدهای صنعتی سلب کرده است. آخرین گزارش اتاق بازرگانی ایران نشان می‌دهد در حالی صنایع و کسب‌وکارها با افت چشمگیر در میزان سفارش‌گذاری، تولید، تحویل و فروش روبه‌رو هستند که قیمت خرید مواد اولیه نیز نسبت به ماه‌های گذشته روندی کاملا صعودی به خود گرفته است. این در شرایطی است که در آخرین گزارش شامخ موجودی مواد اولیه صنایع و کسب‌وکارها افت چشمگیری داشته و موجودی محصول در انبار هم سیر نزولی به خود گرفته است. همه این شواهد در حالی رقم خورده است که به‌طور معمول، صنایع در آذرماه وضعیت تولید و فروش مناسبی را تجربه می‌کنند؛ اما امسال به‌دلیل همزمانی بحران‌ها، تولید وضعیت معکوسی پیدا کرده است. تحلیل داده‌های آخرین گزارش شامخ نشان می‌دهد بدون تدوین طرحی دقیق برای خروج از وضعیت حاضر، صنعت در دام رکود گرفتار خواهد شد. شاهد این مدعا روندهای فصلی رشد اقتصادی کشور است که از ابتدای امسال افت محسوس رشد بخش صنعت و معدن را گزارش کرده‌اند. روندی که در صورت تداوم وضع موجود و نبود تدابیر مناسب برای بازگرداندن ثبات به اقتصاد ایران از آینده مبهم بخش صنعت حکایت دارد.
ترکیبی از عوامل فنی و اقتصادی، صنعت را در آذرماه 1403 به قعر رکود فرستاد. طبق آنچه اتاق بازرگانی ایران روایت کرده، افت شاخص‌‌‌های مختلف احصاشده در گزارش شامخ در آذرماه امسال بی‌‌‌سابقه بوده است. در این ماه، روند شامخ ترکیبی کل اقتصاد به‌‌‌طور قابل‌‌‌توجهی کاهش یافته و یکی از ‌‌رکودهای عمیق اقتصاد ایران در این ماه به ثبت رسیده است. شامخ صنعت نیز پس از حذف اثرات فصلی، به‌‌‌شدت و به‌‌‌گونه‌‌‌ای کم‌‌‌سابقه، کاهش یافته است. شامخ در آذرماه 1403 با کاهش 6.68واحدی نسبت به ماه گذشته به عدد 44.72 رسید که کمترین میزان را در هفت‌ماه گذشته داشته است. از ابتدای سال 1403 عدد شاخص برای پنجمین بار به زیر 50 رسیده است که این افت معنادار نشان‌‌‌دهنده تعمیق رکود است و زنگ خطری برای مدیران، سیاستگذاران و فعالان اقتصادی تلقی می‌شود.
بررسی جزئی‌‌‌تر شاخص نشان ‌‌‌می‌‌‌دهد افت تقاضای داخلی و خارجی، کمبود انرژی و افزایش بی‌رویه نرخ ارز از عوامل اصلی این کاهش بوده‌‌‌اند. به طور خاص نرخ ارز در این ماه افزایش 15درصدی داشته که هزینه تولید و واردات مواد اولیه را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و کاهش شدید در سفارش‌های جدید فشار مضاعفی بر کسب‌وکارها وارد کرده است. همچنین کمبود انرژی و قطعی گسترده برق در بخش‌‌‌های صنعتی، به‌ویژه در صنایع انرژی‌‌‌بر، موجب کاهش بهره‌‌‌وری و کاهش تولید شده است. این کاهش در کنار بی‌‌‌ثباتی نرخ ارز، مشکلات تامین مالی و تورم بالا چشم‌‌‌انداز اقتصادی کشور را در ماه‌‌‌های آینده نیز با ابهام مواجه کرده است. این وضعیت حاکی از آن است که اقتصاد وضعیت دشواری دارد و سیاستگذاران نیازمند اتخاذ تدابیر فوری برای مقابله با بحران‌های موجود هستند.
طبق بررسی‌‌‌ها، در آذرماه امسال، کاهش تقاضای داخلی نیز رکود را در اقتصاد تشدید کرده است و کاهش شاخص صادرات در ماه‌‌‌های اخیر نیز بیانگر آن است که تقاضای خارجی نتوانسته است کاهش تقاضای داخلی را جبران کند. رفع مشکلات موجود در سیاستگذاری داخلی و موانع تجاری که به تضعیف تجارت خارجی منجر شده است، از جمله اصلاح سیاست‌‌‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی با توجه به فشارهای قیمتی موجود، می‌‌‌تواند باعث تقویت صادرات شود.
از آمار و اطلاعات اقتصادی و نظرسنجی‌‌‌های انجام‌شده از فعالان چنین برمی‌‌‌آید که برای جلوگیری از تعمیق رکود در بخش تولید، سیاستگذاران باید بر تحریک تقاضا، کاهش هزینه‌‌‌های تولید و تقویت صادرات تمرکز کنند. این اقدامات می‌‌‌تواند به بازگشت بخش صنعت به مسیر رشد کمک کند.
شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذر 1403، معادل 43.9 محاسبه شده که کمترین میزان از اردیبهشت‌‌‌ماه است و پس از تعدیل فصلی نیز این شاخص 45.5 برآورد شده که کمترین رقم از تیرماه محسوب می‌شود.شاخص «میزان تولید محصول یا ارائه خدمت» به کمترین رقم چهارماهه رسیده است. شاخص «میزان سفارش‌های جدید مشتریان» هم کمترین میزان از تیرماه است. شاخص «سرعت انجام و تحویل سفارش مشتریان» کمترین مقدار از بهمن 1401 بوده و شاخص «میزان استخدام و به‌‌‌کارگیری نیروی انسانی» بعد از دوماه متوالی کاهش، به کف چهارماهه رسیده است.
همچنین بررسی مولفه‌‌‌های شامخ آذرماه نشان می‌دهد در این ماه، شاخص «موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌‌‌شده» در پایین‌‌‌ترین میزان 22ماهه از اسفند 1401 قرار دارد، در حالی که شاخص «قیمت مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده» بیشترین مقدار از اردیبهشت 1402 را به ثبت رسانده است.از نگاهی دیگر، شاخص «موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای در حال تکمیل» کمترین میزان از مرداد 1399 را ثبت کرده و شاخص «انتظارات در مورد میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده»، با سقوط بی‌‌‌سابقه، به کمترین میزان 31ماهه از خرداد 1401 رسیده است.

بازار آریا

شاخص مدیران خرید ترکیبی کل اقتصاد
آخرین نظرسنجی انجام‌شده نشان می‌دهد که شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذر 1403، معادل 43.9 محاسبه شده است. شاخص مذکور نشان می‌دهد که رشد فعالیت‌‌‌های اقتصادی در این ماه نسبت به ماه قبل کاهشی بوده و کمترین مقدار را از اردیبهشت‌‌‌ماه داشته است. این در حالی است که پس از تعدیل فصلی، شاخص مذکور برای آذر معادل 45.5 برآورد شده است که حاکی از آن است که میزان فعالیت‌‌‌های اقتصادی در این ماه نسبت به ماه قبل (51.4) کاهش قابل‌‌‌توجهی داشته و به کمترین مقدار خود از تیرماه رسیده است تا از ابتدای سال برای پنجمین بار، رکود و قرار گرفتن در محدوده کمتر از 50 را ثبت کند. رکود مذکور باید به‌‌‌عنوان یک زنگ خطر برای سیاستگذاران و فعالان اقتصادی تلقی شود. اعمال سیاست‌‌‌های حمایتی، تقویت تقاضا و مدیریت ریسک‌‌‌های اقتصادی مانند افزایش تورم، نوسانات نرخ ارز و محدودیت‌های مالی می‌‌‌تواند به تثبیت شرایط و جلوگیری از تشدید رکود کمک کند.
شاخص «میزان تولید محصول یا ارائه خدمت» در آذرماه بعد از تعدیل فصلی، معادل 46.2 محاسبه شده و کمترین مقدار چهارماهه خود را به ثبت رسانده است. با قطعی‌‌‌های گسترده برق و بی‌‌‌ثباتی نرخ ارز مجددا روند فعالیت کسب‌وکارها کاهشی شده و برای هفتمین بار از ابتدای سال در محدوده کمتر از 50 قرار گرفته است. درعین‌‌‌حال با افزایش شدید نرخ ارز و افزایش تورم قیمتی و کاهش قدرت خرید مشتریان، تقاضا برای کالاها و خدمات با کاهش روبه‌رو شده، در نتیجه تولیدکنندگان با کاهش سفارش‌ها مواجه شده‌‌‌اند؛ به‌‌‌طوری‌‌‌که شاخص «میزان سفارش‌های جدید مشتریان» کل اقتصاد در آذرماه، پس از حذف اثر فصلی، معادل41.8برآورد شده و کمترین مقدار خود را از تیرماه به ثبت رسانده و برای هفتمین بار از اردیبهشت‌‌‌ماه کاهشی بوده است.
شاخص «سرعت انجام و تحویل سفارش»، 48.8 محاسبه شده و کمترین مقدار خود را از بهمن‌‌‌ماه سال 1401 به ثبت رسانده است. به دنبال نیمه‌تعطیل بودن شرکت‌ها ناشی از کمبود انرژی و همچنین در شرایطی که شرکت‌ها با کمبود منابع مالی روبه‌رو هستند، افزایش شدید نرخ ارز تامین مواد اولیه را با کمبود روبه‌رو کرده و سرعت فرآیند کسب‌وکارها با کندی روبه‌رو شده است.
شاخص «میزان استخدام و به‌‌‌کارگیری نیروی انسانی» مقدار 47.8 محاسبه شده است. شاخص مذکور که برای دومین ماه پیاپی کاهشی بوده، کمترین مقدار چهارماه اخیر را به ثبت رسانده است. تداوم مشکلات به‌‌‌ویژه نیمه‌تعطیل بودن شرکت‌ها و افزایش نرخ ارز باعث تشدید رکود در کسب‌وکارها شده است و شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌‌‌های خود ناچار به کاهش در استخدام نیروی انسانی شده‌‌‌اند.
شاخص «موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌‌‌شده»، پس از حذف اثر فصلی، 45.5 به دست آمده و طی 22ماه گذشته از اسفند 1401 تاکنون، کمترین مقدار خود را ثبت کرده است. به دلیل افزایش نرخ ارز و کمبود نقدینگی، بسیاری از کسب‌وکارها در تامین نهاده‌‌‌های خود با مشکل روبه‌رو بوده‌‌‌اند و فرآیند ثبت‌سفارش‌ها و تخصیص ارز همچنان بسیار زمان‌بر است.
بر همین اساس شاخص «قیمت مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده» با مقدار 83.9 بیشترین مقدار خود را از اردیبهشت 1402 به ثبت رسانده است. این شاخص منعکس‌‌‌کننده فشارهای قیمتی بر کسب‌وکارها و نقش آن در کاهش توان رقابتی و تولید اقتصادی است. با افزایش فشار هزینه‌‌‌های تامین نهاده‌‌‌ها، شاخص «قیمت محصولات تولیدشده و خدمات ارائه‌شده» با عدد 61.5 بیشترین مقدار هشت‌‌‌ماهه خود از اردیبهشت‌‌‌ماه را ثبت کرده است. بااین‌‌‌حال افزایش قیمت‌های فروش، به‌‌‌شدت افزایش قیمت نهاده‌‌‌ها نبوده و از آنجا ‌‌‌که معمولا اثرگذاری آن با وقفه زمانی در زنجیره تولید صنایع و خدمات کسب‌وکارها روبه‌روست، پیش‌بینی می‌شود طی ماه‌‌‌های آتی بسیاری از محصولات و خدمات با افزایش بیشتری در قیمت‌های فروش روبه‌رو باشند.شاخص «موجودی محصول نهایی در انبار» در آذرماه پس از حذف اثر فصلی، 43.0 به دست آمده است. شاخص مذکور که برای چهارمین ماه متوالی کاهشی شده، کمترین مقدار را از مرداد 1399 به ثبت رسانده است. افزایش نرخ ارز و هزینه زیاد تامین مواد اولیه و کاهش ظرفیت تولید، ناشی از قطعی برق، به کمبود محصولات نهایی در انبارها منجر شده است.
شاخص «میزان صادرات کالاها یا خدمات» در آذرماه پس از حذف اثر فصلی مقدار 46.4 به دست آمده که کمترین مقدار چهارماهه خود را به ثبت رسانده است. این کاهش نشان‌‌‌دهنده کاهش تقاضای خارجی، مشکلات موجود در سیاستگذاری داخلی و موانع تجاری است که به تضعیف تجارت خارجی ایران منجر شده است. این وضعیت به کاهش درآمدهای ارزی، افزایش فشار بر نرخ ارز و تشدید رکود اقتصادی دامن می‌‌‌زند. مشکلاتی از جمله سیاست‌‌‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی به دنبال فشارهای قیمتی موجود، باعث کاهش صادرات شده است.شاخص «میزان فروش کالاها یا خدمات» در آذرماه پس از حذف اثر فصلی، 47.6 ثبت شده که در مقایسه با ماه قبل کاهشی بوده و کمترین مقدار سه‌ماه اخیر را به ثبت رسانده است.مقدار شاخص «انتظارات در مورد میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده» 47.7 محاسبه شده و کمترین مقدار 31ماهه از خردادماه سال 1401 را به ثبت رسانده است. قطعی شدید برق، افزایش نرخ ارز و تورم قیمت‌ها، هزینه‌‌‌های کسب‌وکارها را بالا برده و نااطمینانی نسبت به ماه آینده را برای فعالان اقتصادی افزایش داده است. کسب‌وکارها در برنامه‌‌‌ریزی برای تولید تا تامین نهاده‌‌‌ها طی ماه‌‌‌های آینده با ریسک‌‌‌های بالایی روبه‌رو هستند که باعث شده اکثر کسب‌وکارها نسبت به چشم‌‌‌انداز ماه آتی انتظارات منفی داشته باشند.
شاخص مدیران خرید بخش صنعت
براساس داده‌‌‌های به‌دست‌آمده از بنگاه‌‌‌های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید بخش صنعت در آذر 1403، معادل 44.8 برآورد شده است. این شاخص نسبت به ماه قبل (51.8) کاهش قابل‌‌‌توجهی داشته و کمترین مقدار پنج‌ماهه را از مردادماه به ثبت رسانده است. شاخص مذکور پس از تعدیل فصلی، برای ماه آذر معادل 46.8 برآورد شده که در سری تعدیل‌شده نیز کاهشی بوده و کمترین میزان پنج‌ماهه را از مردادماه در شامخ صنعت نشان می‌دهد. افت مجدد شاخص مدیران خرید بخش صنعت نشان‌‌‌دهنده کاهش جدی فعالیت‌‌‌های صنعتی است که ناشی از کمبود منابع انرژی، افزایش هزینه‌‌‌های تولید، مشکلات زنجیره تامین و کاهش تقاضاست.
شاخص «مقدار تولید محصولات» در آذرماه پس از تعدیل فصلی، 44.3 محاسبه شده است. شاخص مذکور کمترین مقدار پنج‌ماهه از مردادماه را به ثبت رسانده است. بسیاری از شرکت‌ها به دلیل کمبود انرژی، قطعی برق، افزایش نرخ ارز و هزینه‌‌‌های بالای تامین نهاده‌‌‌های تولید، نیمه‌تعطیل بوده و با ظرفیت تولید بسیار پایین‌‌‌تر از توان خود فعالیت کرده‌‌‌ و بسیاری از آنها افزایش رکود در تولید را طی ماه آینده پیش‌بینی کرده‌‌‌اند.
شاخص «میزان سفارش‌های جدید» در آذرماه پس از تعدیل فصلی47.1ثبت شده است. این شاخص که نسبت به ماه قبل کاهش داشته، کمترین مقدار پنج‌ماهه از مرداد را به ثبت رسانده است. افت قدرت خرید مصرف‌کنندگان، رکود اقتصادی و افزایش هزینه‌‌‌های تولید از عوامل اصلی این کاهش هستند، به‌‌‌طوری‌‌‌که کاهش سفارش‌ها به کاهش رشد فروش، پیش‌بینی درآمد و اشتغال در کسب‌وکارها و تشدید رکود اقتصادی منجر می‌شود.
شاخص «میزان استخدام و به‌‌‌کارگیری نیروی انسانی» در آذرماه، پس از تعدیل فصلی 48.9 به دست آمده که کمترین مقدار پنج‌ماهه خود را به ثبت رسانده است. هم‌‌‌زمان با کاهش تولید و تحمیل هزینه‌‌‌های ناشی از قطعی‌‌‌های برق و افزایش فشار هزینه‌‌‌های تولید ناشی از افزاش نرخ ارز و قیمت مواد اولیه، برخی از شرکت‌ها برای کنترل هزینه‌‌‌های خود ناچار به کاهش نیروی انسانی شده‌‌‌اند.
شاخص «موجودی مواد اولیه» در آذرماه، پس از تعدیل فصلی، معادل 43.6 برآورد شده است. شاخص مذکور کمترین میزان خود را از مرداد 1400 به ثبت رسانده است. افزایش نرخ ارز افزایش هزینه تولید و قیمت مواد اولیه را به همراه داشته است. در همین حال بسیاری از شرکت‌ها به دنبال مشکلات ناشی از عدم‌تخصیص ارز و تسهیلات، با کمبود منابع مالی برای تامین مواد اولیه روبه‌رو بوده‌‌‌اند.
همان‌طور ‌‌‌که شاخص «قیمت خرید مواد اولیه»، در آذرماه (86.5) نشان می‌دهد به دنبال افزایش نرخ ارز، شاخص بیشترین میزان خود را از فروردین 1402، ثبت کرده است. در همین حال «شاخص قیمت محصولات تولیدشده» نیز با عدد 62.8 بیشترین مقدار هفت‌‌‌ماهه خود را از اردیبهشت‌‌‌ماه ثبت کرده است. این در حالی است که به دلیل تقاضای ضعیف در بازار، همچنان شدت افزایش قیمت فروش محصولات به میزان افزایش نرخ ارز و نهاده‌‌‌های تولید نبوده است، اما پیش‌بینی می‌شود طی ماه‌‌‌های آتی با توجه به فشار هزینه‌‌‌های تولید شاهد تورم بیشتر در قیمت محصولات تولیدشده باشیم.
شاخص «موجودی محصول نهایی در انبار» در آذرماه، پس از تعدیل فصلی، معادل 44.8 برآورد شده است که برای هفتمین ماه پیاپی کاهشی است و کمترین مقدار خود را از آبان‌ماه سال 1399 در سری تعدیل‌شده به ثبت رسانده است. طی ماه‌‌‌های اخیر به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و کمبود آن و همچنین کمبود برق، شرکت‌ها برای تامین تقاضای هرچند محدود مشتریان، از موجودی انبار به میزان بیشتری استفاده کرده‌‌‌اند. در همین حال شاخص «سرعت انجام و تحویل سفارش» پس از تعدیل فصلی 49.7 به دست آمده که از اردیبهشت‌‌‌ماه سال 1399، کمترین مقدار خود را به ثبت رسانده و در واقع بیانگر آن است که قطعی‌‌‌های برق و کمبود مواد اولیه در بخش تولید بر سرعت تحویل سفارش‌ها تاثیرگذار بوده است.
شاخص «میزان فروش محصولات» در آذرماه، پس از حذف اثر فصلی معادل 43.2 برآورد شده است. این شاخص کمترین مقدار پنج‌ماهه از مردادماه را به ثبت رسانده است. همچنان بخشی از کاهش در رشد فروش ناشی از تقاضای ضعیف داخل و کمبود نقدینگی مشتریان و بخش دیگر آن ناشی از کاهش فروش صادراتی به‌‌‌خصوص به دلیل مشکلات ناشی از رفع تعهد ارزی است؛ به‌‌‌طوری‌‌‌که شاخص «میزان صادرات کالا» پس از حذف اثر فصلی 46.7 برآورد شده و برای دومین ماه متوالی کاهشی است.
مشکلات اصلی صنایع از دید فعالان اقتصادی در آذر 1403
-قطعی گسترده برق: بسیاری از شرکت‌ها در آذرماه نیمه‌تعطیل بوده و با ظرفیت پایین تولید کرده‌‌‌اند.
-شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌‌‌ها ناچار به تعدیل نیروی انسانی شده‌اند.
-تخصیص ناعادلانه تسهیلات و کمبود شدید نقدینگی و پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد، بسیاری از شرکت‌ها را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
-افزایش شدید نرخ ارز بر کمبود مواد اولیه اثر گذاشته و با توجه به مشکلات تامین منابع مالی، مواد اولیه خارجی را بسیار گران کرده و فرآیند تولید بسیار هزینه‌‌‌بر شده است.
-حذف ارز نیمایی هزینه تولید را برای شرکت‌ها افزایش داده است و هم‌‌‌زمان به دلیل افزایش نرخ ارز و تورم بالای نهاده‌‌‌ها انتظار افزایش قیمت‌های فروش برای ماه‌‌‌های آتی وجود دارد.
-فعالان اقتصادی با توجه به شرایط تورمی نرخ ارز و نااطمینانی و ریسک‌‌‌های بازار، انتظارات منفی و ناامیدی بیشتری نسبت به ماه‌‌‌های آتی دارند.
-برخی از شرکت‌ها در فرآیند ترخیص واردات مواد اولیه در گمرک مشکلات زیادی دارند.
-فرآیند ثبت‌سفارش مواد اولیه در سامانه با چالش‌‌‌های زیادی همراه است. همچنین عدم‌ارائه تسهیلات و تخصیص ناعادلانه تسهیلات و بی‌‌‌ثباتی قیمت‌ها و نرخ ارز شرکت‌ها را با کمبود منابع مالی برای ادامه فعالیت‌‌‌ها روبه‌رو کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1243650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت عدم صدور فاکتورهای الکترونیک در عمده فروشی های میوه و تره بار چیست؟

قدرت‌نمایی بازار سهام؛ تحلیلی از بازار ارز و طلا در روزی که گذشت

واریز وام 30 میلیونی برای گروهی از بازنشستگان

امکان سفر مشمولان غایب سربازی خارج از کشور

مجمع تشخیص مصلحت در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز می‌کند

نقش کلیدی "بندر خشک" در تبدیل خراسان شمالی به قطب اقتصادی/گامی مهم در رونق مبادلات تجاری با کشورهای همسایه

سه شنبه‌های اقتصادی؛ طرحی برای رفع مشکلات تولید و کارگران

اظهارات تازه آملی لاریجانی درباره در بررسی FATF

رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری تا 3 هفته آینده/ با نهایی شدن قانون مالیات بر سوداگری، اخذ مالیات از خرید و فروش مسکن، ارز، طلا و سکه در دستور کار قرار می‌گیرد/ بورس از طرح مالیات بر سوداگری معاف شده است

ارجاع دوباره FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری

آملی لاریجانی: مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام

مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

پرداخت 252 میلیارد تسهیلات برای طرح‌های لرستان

خبر خوش برای کوئیک سواران/ ریزش 11 میلیونی خودرو اقتصادی سایپا در بازار امروز 19 دی

امکان افزایش عیدی بازنشستگان برای پایان 1403 وجود دارد؟

بیانیه تندوتیز وزارت خارجه امارات علیه رژیم صهیونیستی

سیگنال ایران خودرو به بازار/ آخرین قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی+ جدول

آزمون‌های هفتگی در مدارس ابتدایی ممنوع است

"نه" معامله‌گران به طلا

یادواره شهدای استان سیستان و بلوچستان و قائم مقام لشکر 41 ثارالله

پرواز‌های مسافری از فرودگاه بین المللی پیام از سر گرفته می‌شود

رئیس‌جمهور سابق این کشور به مراسم تحلیف «ترامپ» دعوت شد

جزئیات روابط ایران با اتحادیه اروپا از زبان این مقام رسمی

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

کارگروهی از نخبگان شاهد و ایثارگر موضوع تامین مسکن ایثارگران را پیگیری می‌کنند

این مدل پژوپارس 255 میلیون تومان قیمت خورد/ جدول قیمت پژوپارس 19 دی‌ماه 1403

سالانه 4 میلیارد دلار سوخت به کشور وارد می شود

احیای 37واحد صنعتی راکد، اولویت توسعه اقتصادی قزوین

نظری جویباری مدیرعامل باشگاه استقلال شد

آیت الله آملی لاریجانی: مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

آزادی 400 زندانی جرائم غیرعمد در گیلان

توسعه کارآفرینی شاه‌کلید گشایش قفل‌های اقتصادی است

قیمت طلا امروز چهارشنبه 19 دی 1403/ افزایش قیمت+ جدول

اسرائیل 405 بار توافق آتش‌بس لبنان را نقض کرد

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 19 دی 1403

موضع عراق درباره تحولات منطقه/ تاکید السودانی بر لزوم گسترش همکاری‌ها با ایران

از اوکراین تا شام؛ آمریکا و جبهه‌های آتشی که باید مهار شود

وزارت کشور درباره اتباع به مجلس گزارش می‌دهد

در فولاد هرمزگان ترکیبی از ایمان، خردمندی، شجاعت و مدیریت مشاهده می شود

گوریلا مارکتینگ در کلاس جهانی؛ تبلیغات سریال «ازازیل»

تیر نوسانگیران به سنگ خورد؟

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

هشدار فرانسه به ترامپ درباره تهدید «مرز‌های مستقل» اتحادیه اروپا

«سرمایه در گردش» مهمترین مطالبه واحدهای تولیدی روانسر

تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی مستلزم اجرای برنامه هفتم توسعه؛از رفع موانع تولید تا ارتقای بهره وری

نخست‌وزیر عراق در تهران: قرار است بغداد کنفرانسی را برای سران کشورها در چند ماه آینده برگزار کند

دست رد اوکراینی‌ها به زلنسکی

جنایت در اصفهان / قتل جوان 28 ساله در یک نزاع

اعلام ترکیب جدید هیات مدیره استقلال

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی