عارف در جلسه شورای عالی روابط خارجی، جامعه بینالملل را خطاب قرار داد
رفع تحریمها را دنبال کنید
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - جلسه شورای عالی روابط خارجی با محوریت آمادگی ایران برای مذاکره و رفع تحریمها روزگذشته در وزارت امور خارجه برگزار شد. در این جلسه که با حضور عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و محمدرضا عارف، معاون اول برگزار شد، عارف با بیان اینکه ما اهل مذاکره و گفتوگو هستیم از جامعه بینالملل خواست تا رفع تحریمها را دنبال کنند. البته این تنها بخشی از محورهای سخنان عارف در جلسه مذکور نبود.
عارف در این نشست که به میزبانی وزارت خارجه برگزار شد، خواستار ورود بخش خصوصی برای جذب سرمایهگذاری در ایران شد. او همچنین تاکید کرد که دولت اصلاح نرخ ارز را شروع کرده است. عارف در ادامه از توسعه مکران سخن گفت و بر عزم دولت برای پیگیری راهبرد کریدورها تاکید کرد.
داوطلب ادامه تحریم نیستیم
معاون اول رئیسجمهور در این جلسه با اشاره به موضوع تحریمهای کشور، تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی را تحمیلشده به ملت ایران دانست و با بیان اینکه ما تحریمها را انتخاب نکردهایم، گفت: از ورود دارو و کالاهای اساسی توسط کشورهای تحریمکننده جلوگیری میشود؛ اگرچه میگویند با این کار هدف دولت ایران است، اما اینطور نیست، مردم اولین آسیبدیدگان از این موضوع هستند. جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و از جامعه بینالملل میخواهیم رفع تحریمها را دنبال کنند.
به گزارش «ایسنا» عارف تاکید کرد: ما اهل مذاکره و گفتوگو هستیم. شماها باید به مردم اطمینان دهید که ما با تحریمها مقابله میکنیم و یافتن راهحلهای خنثی کردن تحریمها در ذات ایرانیان است. برنامههای توسعه را با شاخصهای مندرج در برنامه هفتم دنبال میکنیم. عارف افزود: کمیسیونهای مشترک بهصورت منظم تشکیل شود.کمیسیون مشترک با کشورها باید در اولویت قرار گیرند تا از این طریق بتوانیم توسعه روابط با کشورها را دنبال کنیم.
پیگیری راهبرد کریدورها در دولت
عارف در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه در دورهای از هاب اول منطقه بودن غافل شده بودیم، افزود: امروز راهبرد کریدورها بهصورت جدی در دولت در حال پیگیری است، فقط نگاه اقتصادی نداریم، بلکه نگاه ما تقویت روابط در تمام زمینههاست. به گزارش «ایرنا» وی تصریح کرد: در بسیاری از سازمانهای پویای منطقه حضور چشمگیری داریم؛ البته توقع داشتیم که حضور بهتری داشته باشیم، با این کشورها مشترکات فرهنگی بینظیری داریم؛ اما چقدر در این سازمانها موفق بودهایم؟ وی با اشاره به عضویت ایران در پیمان شانگهای، بریکس و اوراسیا گفت: استقبالی که از حضور ایران در اتحادیههای منطقهای میشود، حقیقتا بسیار برجسته و بینظیر است. اما جایگاهی که در آفریقا داشتیم، میتوانست بسیار بهتر از این باشد. در آمریکا نیز به دلایلی موفق نبودیم.
درخواست از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری
عارف با بیان اینکه دولت چهاردهم معتقد به استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی است، گفت: هیچ توجیهی برای عدم استفاده از توانمندی بخش خصوصی در هیچ بخشی وجود ندارد؛ حتی بخشهایی که در دورهای ورود بخش خصوصی به آن ممنوعیت داشت یا به اصطلاح کارهای طبقهبندی شده بود.
به گزارش «ایرنا» وی گفت: امروز تجربه دنیا نشان داده است که بخش خصوصی آن را بهتر انجام میدهد. کارآمدی بخش خصوصی در این بخشهای اتفاقا بیشتر است. در حوزه صادرات به معنای عام باید توجه جدیتری داشته باشیم. در بخش دانشبنیانها مزیت و دستاوردهای خوبی داریم؛ بهویژه در توسعه با کشورهای منطقه، همسایه و کشورهای هدف میتوانیم این موضوع را توسعه دهیم.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه رشد 8درصد در برنامه هفتم توسط قانونگذار تکلیف شده است، گفت: تمام دغدغه ما رسیدن به این رشد است، برای رسیدن به این رشد نیازمند سرمایهگذاری مطمئن داخلی و از سوی ایرانیان خارج از کشور هستیم؛ اما نیاز به فراهم شدن شرایط و زمینههاست. بخش خصوصی باید پیشقدم شود تا با سرمایهگذاران و علاقهمندان برای سرمایهگذاری در ایران مذاکره کنند. جذب سرمایه ایرانیان و حتی بازگشت ایرانیان خارج از کشور باید از این طریق انجام شود. عارف گفت: سرمایه ایرانیان خارج از کشور، سرمایه خوبی است که باید با امنیت در داخل ایران، قابل انتقال و سرمایهگذاری باشد.
شرطی برای ایرانیان خارج ازکشور نداریم
به گزارش خبرآنلاین، عارف در ادامه گفت: ما هیچ شرطی برای ایرانیان خارج از کشور قائل نیستیم و باید با آنها مذاکره کنیم. بازگشت ایرانیان و جذب سرمایه ایرانیان را در اوایل دهه80 بیشتر احساس کردیم و روند خوبی داشتیم که یکی از اقدامهای ما تکنرخی کردن ارز بود که کشورهای حاشیه خلیجفارس معمولا سودی پرداخت نمیکردند و جذب سرمایه وضعیت خوبی پیدا کرد.
آغاز اصلاح نرخ ارز
به گزارش «ایرنا» وی با بیان اینکه دولت اصلاح نرخ ارز را شروع کرده است، هر چند که در ابتدای کار با تلاطمها و موانعی روبهرو ست اما انشاءالله به ثبات خواهیم رسید، اظهار کرد: باید این اطمینان را به سرمایهگذاران داخلی و خارجی بدهیم که سرمایهگذاری آنها محترم است و هر زمانی که بخواهند میتوانند براساس ضوابط سرمایه خود را مورد استفاده قرار دهند. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به همکاریهای اقتصادی کشور گفت: در زمینههای پایه و اصولی که بر آن اساس بتوانیم وارد مذاکره شویم مثل تجارت آزاد با اوراسیا میتوانیم کار کنیم و مستندسازی کنیم و قراردادهای دو یا چندجانبه بنویسم.
دیپلماسی سلامت یکی از مزیتهای ماست
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: امروز راهبرد کشور توسعه روابط و استفاده از دیپلماسی و دیپلماسی تخصصی در همه بخشهاست. در زمینههای علمی و سلامت باید از دیپلماسی استفاده کنیم. به گزارش «ایسنا» عارف با بیان اینکه دیپلماسی سلامت یکی از مزیتهای ماست، خاطرنشان کرد: اما بهخاطر برخی بیتوجهیها و با وجود توقعاتی که میهمانان خارجی از ما دارند از ظرفیتهایمان استفاده نمیکنیم. در دیپلماسی فناوری و هایتک دست برتر را داریم. با استفاده از ظرفیتهای هرکدام باید برای توسعه بقیه تلاش کنیم. نباید بگوییم کدام بر دیگری اولویت دارد، بلکه باید از ظرفیت همه آنها استفاده کنیم. دیپلماسیهای مختلف برای توسعه و تقویت روابط باید جزو اولویتهای ما باشد. بسته به شرایط باید از همه ظرفیتهای دیپلماسی استفاده کنیم.
لزوم توجه به توسعه دریامحوری
وی با اشاره به موضوع اقتصاد دریامحور گفت: دریا یکی از مزیتهای نسبی ماست، چند هزار کیلومتر مرز دریایی داریم، سیاستهای توسعه دریامحور نیز ابلاغ شده است و باید توسعه دریامحوری در ستاد اقتصادی روابط خارجی نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون اول رئیسجمهور توسعه مکران را یکی از مهمترین برنامههای دولت دانست و تاکید کرد: باید از تجربه کشورهایی که در توسعه ساحلی موفق بودند استفاده کنیم، طرحهایی نیز مطرح شده است تا از مشاوران خارجی استفاده کنیم، استفاده از مشاوران خارجی منع نشده است؛ اما وقتی مشاور داخلی کاربلد داریم نیازی به استفاده از مشاوران خارجی نیست. درباره مکران این اجازه داده شده است که در صورت نیاز از مشاوران خارجی استفاده شود؛ چراکه اعتقاد داریم کاری ماندگار و پایدار تمدنی باید انجام شود.
تاکید بر نقش سفرا
عارف در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه نباید نقش تکبعدی داشته باشد، گفت: سفیر ما در یک کشور نماینده نظام ماست، نماینده تمام بخشهای دولت است و سفیر نباید تصور کند که فقط مدیر وزارت خارجه است، سفیر باید در تنظیم تمام روابط از جایگاه خود استفاده کند.
-
سه شنبه ۱۸ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲:۲۲
-
۹ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242972/