بازار آریا

آخرين مطالب

چرا فوریت لایحه ارزی که دولت رئیسی به مجلس داد و پزشکیان پیگیری کرد رای نیاورد؟ اقتصاد ایران

چرا فوریت لایحه ارزی که دولت رئیسی به مجلس داد و پزشکیان پیگیری کرد رای نیاورد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: بر اساس تبصره 3 ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف مدت سه‌ماه پس از تصویب این قانون با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه پوشش نوسانات نرخ ارز را تهیه کند و به تصویب هیات وزیران برساند.
در صورتی‌که این قانون در سال 1394 به تصویب رسیده اما آیین‌نامه اجرایی آن هنوز به تصویب نرسیده است.
نماینده دولت در توضیح تقاضای دولت برای بررسی این لایحه به صورت دوفوریت گفت: طبق ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، دولت موظف شده نسبت به تعیین تکلیف نرخ و فرآیند تسویه بدهکاران ارزی از محل حساب ذخیره ارزی اقدام کند.
او تاکید کرد: نوسانات نرخ ارز، ریسک پویایی در اقتصاد است که قابلیت بیمه شدن ندارد. تبصره 3 این قانون درباره تسهیلات گرفته شده از حساب ذخیره ارزی است، این موضوع در طول سنوات گذشته باعث ایجاد ضرر و زیانی برای کشور شده و تسهیلات‌گیرندگان از محاکم، احکامی را علیه دولت گرفته و در نهایت دولت مجبور به پرداخت این نوسانات شده که ضرر و زیان زیادی را متوجه دولت کرده است. دولت گذشته این لایحه را به مجلس ارسال کرده بود؛ تقاضای ما این است که مجلس به دوفوریت این لایحه رای دهد.
در ادامه نیز دو نماینده در موافقت و دو نماینده نیز در مخالفت با این لایحه سخنرانی کردند. موافقان این لایحه اعلام می‌کردند که تبصره 3 هزینه‌های زیادی بر دولت تحمیل می‌کند و توان دولت را برای پرداخت نیازهای اساسی و مدیریت نقدی بازار و مدیریت بازار ارز سخت می‌کند، در مقابل موافقان به آثار افزایش نرخ ارز در زندگی مردم اشاره می‌کردند. در نهایت فوریت لایحه مذکور در مجلس رای نیاورد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس بعد از مخالفت مجلس با فوریت این لایحه اعلام کرد که این لایحه به صورت عادی بررسی می‌شود.
هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به رد دو فوریت لایحه حذف تبصره 3 ماده 20 قانون رفع موانع تولید، گفت: مجلس برای تصویب لایحه حذف یک تبصره از قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مساعد نبود. شاید دولت باید قبل از مطرح کردن دو فوریت این لایحه زمینه‌سازی می‌کرد تا فوریت این لایحه رد نشود. او ادامه داد: در شرایط فعلی اوضاع سخت است و دولت با محدودیت ارزی مواجه است. بر این اساس این قوانین محدودیت‌های دولت را بیشتر می‌کند. از سوی دیگر دود این موضوع به چشم مردم می‌رود چون دولت از اجرای تکالیفش عاجز می‌شود.
فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز با اشاره به وظیفه دولت در جبران خسارت ناشی از نوسانات نرخ ارز واحدهای تولیدی، اظهار کرد: در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تبصره‌ای آمده که اگر در اثر نوسانات ارزی واحدهای تولیدی دچار خسارت شوند، جبران این خسارت در حوزه ماموریت دولت است. چون بانک مرکزی باید نوسانات ارز را کنترل کند که منجر به آسیب به تولید نشود.او ادامه داد: اگر در جایی دولت ناچار بود با این نوسانات همراهی کند؛ هرجا خسارتی به تولیدکنندگان وارد شد دولت باید آن خسارت را جبران کند. تولیدکنندگان از ارکان مهم جامعه هستند و تولید یعنی ارزش پول ملی، اشتغال، سرمایه‌گذاری و... بر این اساس باید دولت توجه ویژه‌ای به تولید داشته باشد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در لایحه حذف تبصره 3ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تکلیفی بر دوش دولت گذاشته شده و چنانچه در اثر نوسانات ارزی آسیبی به واحدهای تولیدی برسد، دولت باید جبران خسارت کند. بر این اساس دولت لایحه دوفوریتی را آورده بود که این حکم را حذف کنند و دولت در قبال نوسانات ارز در قبال تولیدکنندگان مسوولیتی نداشته باشد، اما مجلس با نگاهی که به اهمیت تولید پایدار داشت، به فوریت لایحه دولت رای نداد. همتی تاکید کرد: البته قبول داریم که دولت مشکلات خاص خودش را دارد، اما به نظر می‌رسد مجلس یک تصمیم معقول گرفت تا قانون ارتقای تولید با چارچوبی که دارد بماند تا بتواند امیدی برای تولیدکنندگان باشد. بنابراین دولت باید به تکالیفی که در این قانون بر عهده‌اش است، پایبند باشد.
هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: تیم اقتصادی دولت فوریت لایحه‌ای را مطرح کرد که بر اساس آن جبران خسارت ناشی از نوسانات ارزی تولیدکنندگان بر عهده‌اش نباشد، اما لایحه قوی نبود. بر این اساس نمایندگان با رای بالایی به دو فوریت آن رای ندادند و مجددا رئیس مجلس یک فوریت این لایحه را مطرح کرد که آن نیز رای نیاورد. بر این اساس لایحه مذکور به کمیسیون ارجاع شد تا به صورت عادی بررسی شود.
او تصریح کرد: لایحه حذف یک تبصره از قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در کمیسیون اقتصادی مجلس به صورت عادی بررسی خواهد شد بر این اساس این لایحه در کمیسیون پخته‌تر خواهد شد. 23 نماینده عضو کمیسیون اقتصادی هستند و شرایط را از بعد اقتصادی می‌توانند تحلیل کنند. اگر این لایحه در کمیسیون اقتصادی رای آورد مجددا در صحن مجلس بررسی خواهد شد. این عضو کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: بنده با کلیات لایحه موافق بودم، اما باید لایحه پخته‌تر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلودگی هوا مدارس این استان را غیرحضوری کرد

چگونه ایران می‌تواند پلن شاهین‌های آمریکایی را خنثی کند؟

انتقاد تند دونالد ترامپ از دستورات اخیر بایدن

قطار تهران ـ وان چه زمانی راه‌اندازی می‌شود؟

وزیر تعاون و رفاه اجتماعی: افزایش دستمزد باعث تورم نمی‌شود

واکنش جدید نخست‌وزیر دانمارک به فروش گرینلند

تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه: آماده گفتگو در چارچوب برجام به منظور رفع تحریم‌ها هستیم/ بخشی از مشکلات اقتصادی ریشه در تحریم‌های ظالمانه‌ای دارد که سال‌هاست بر ملت ایران تحمیل شده/ ما آمریکا را بر اساس رفتارش قضاوت می‌کنیم نه بر اساس شعارها

کاهش صف انتظار خودروهای باری در مرز جمهوری آذربایجان با راه اندازی پایانه کلاله

◄ کاهش زمان تخلیه و بارگیری و رفع مشکلات ترافیکی مسیرهای پرتردد بندری

بررسی «تجارت آزاد ایران با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در هیئت عالی نظارت

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز سه‌شنبه 18 دی 1403/ قیمت دلار پایین آمد+ جدول

بهانه تازه آمریکا برای ماندن در خاورمیانه

واکنش تند حماس به سودای اسرائیل برای الحاق اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان

قطار تهران ـ وان از ماه آینده راه‌اندازی می‌شود

محسنی اژه‌ای: تبیین‌گری باید در دستور کار مدیران نظام بانکی کشور باشد

قیمت روز خودرو KMC K7؛ لوکس ‌ترین شاسی‌ بلند اقتصادی بازار ایران

630 فقره پرونده در حوزه جرائم اقتصادی در خراسان شمالی کشف شد

آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران

در شرایط سخت اقتصادی به سر می‌بریم

کلید افزایش بهره‌وری در خراسان شمالی اثربخشی آموزش‌های مهارتی است

منابع تسهیلات بانک‌های خراسان شمالی محدود است

قیمت دلار نیمایی یک کانال عقب نشست

میقاتی: اسرائیل باید به اجرای قطعنامه 1701 پایبند باشد

جزئیات تازه از زلزله شدید در چین/ آمار قربانیان به چند نفر رسید؟

3 درصد تا کانال 3 میلیونی

نارنجک «ماسک» در اروپا

شیب افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز تندتر شد؛ سکه امامی وارد کانال 56 میلیون تومانی شد!

سهم اندک ایران از مصرف روزانه بنزین دنیا

ادامه جنجال بر سر گرینلند/ دانمارک: فروشی نیست

همکاری تازه ایران و ژاپن برای ساخت پالایشگاه 500 هزار بشکه‌ای

فوری/ تعطیلی مدارس ابتدایی استان تهران به‌جز دماوند و فیروزکوه

مشکل وام متقاضیان مسکن ملی حل می‌شود؟/ رئیس بانک مرکزی توضیح داد

قول فرزین برای تعیین تکلیف تسهیلات 800 هزار متقاضی مسکن

21 هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی کشف شد

وزیر رفاه: در شرایط سخت اقتصادی به سر می‌بریم

ضرورت توجه ویژه به نقش بانکها در پرونده فساد چای دبش

گرینلند فروشی نیست

پیگیری بازگشت معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فرمانده کل سپاه: پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه پدافند هوایی داشتیم

برندگان قرعه‌کشی ایران خودرو طرح مادران فردا مشخص می‌شوند+ جزئیات

دکتر عبداللهی برای مدیرعاملی بیمه دی معرفی شد

ارائه راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت در کمتر از 2 ماه آینده/ تحقق آن به هوشمندسازی سازوکار تحویل سوخت بازمی‌گردد

کارمندان تراز مکتب سردار سلیمانی مورد تجلیل قرار گرفتند

ما نیاز داریم از شهدا یاد کنیم و تبرک جوییم

ادعای رئیس رژیم صهیونیستی درباره مذاکره با حماس

جزئیات یک جنایت فجیع در لاهیجان/ قاتل بازداشت شد

برگ برنده ترکیه و قطر در شام/ پای نبرد تازه در میان است؟

مسکن در پایتخت جدید ایران چند؟

انتصاب سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه پتروشیمی

انتصاب سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی