ماجرای اختلال در حمل بار جادهای
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران از توقف کامیونها پشت مرز بازرگان به دلیل تصمیم ترکیه مبنیبر دریافت مابهالتفاوت قیمت سوخت از رانندگان ایرانی خبر داد.
به گزارش «دنیایاقتصاد» بهتازگی دولت ترکیه تصمیم بر دریافت ما بهالتفاوت قیمت سوخت از رانندگان ایرانی گرفته و دلیل این کار نیز انجام عمل متقابلدربرابر ایران است؛ طی سالهای اخیر ایران مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان خارجی که وارد ایران میشدند اخذ میکرد و دولت ترکیه نیزدرصدد انجام این کار است اما باید توجه داشت که این اقدام ترکیه منجر به توقف 10روزه کامیونها در مرز شدهاست. فاطمه مقیمی رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران در گفوگو با «ایسنا» درباره تصمیم ترکیه مبنیبر دریافت مابهالتفاوت قیمت سوخت از رانندگان ایرانی گفت: ترکیه تصمیم گرفته ما بهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان ایرانی دریافت کند و دلیل این وضعیت این است که ایران سالها مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان خارجی که وارد ایران میشدند اخذ میکرد و اکنون ترکیه بهدنبال انجام عمل متقابلاست.
مقیمی با بیان اینکه در حالحاضر فقط به رانندگانی که مبلغ مابهالتفاوت را پرداخت کنند اجازه ورود به ترکیه داده میشود، اظهار کرد: این مابهالتفاوت معادل 270 لیر روی هر لیتر گازوئیلی است که رانندگان از ایران خارج میکنند، اما اکثر مواقع راننده به اندازه هزینه سفر پول همراه دارد و اگر مبلغ مابهالتفاوت را پرداخت کند دچار مشکل خواهد شد. شنیدهها حاکی از آن است که در روزهای اخیر استاندار آذربایجانغربی نشستی برای حل مشکل رانندگان برگزارکرده که جزئیات آن باید از استانداری دریافت شود.
مقیمی با بیان اینکه این رانندگان فقط به ترکیه بار نمیبرند بلکه این مرز مسیر حرکت بهسوی اروپا است، گفت: بهترین حالت این است موافقتنامههای حملونقل جادهای که بین کشورها امضا میشود، به قید فوریت بازنگری شوند زیرا وضعیت فعلی بیشتر از همه به رانندگان بهعنوان سرمایه انسانی آسیب میزند و سپس منجر بهوقوع مشکلاتی میشود که نتیجه آن تاخیر یک هفته الی 10 روزه در تحویل بارهای صادراتی است.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به توقف 10 روزه کامیونها در مرز، وزارت راه باید بهصورت عاجل در این حوزه اقدام کند، گفت: ما میدانیم که وزیر راه در این حوزه تلاش خواهد کرد، اما در حالحاضر زمان مهمترین فاکتور است.
-
دوشنبه ۱۷ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹:۴۶
-
۱۴ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242313/