چرا تعداد ورشکستگیها در آلمان روند صعودی داشته است؟
تهدید نزدیک اقتصاد صنعتی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : در حالی که اقتصاد منطقه یورو با چالشهای مهمی دستوپنجه نرم میکند، تعداد ورشکستگیها در بزرگترین اقتصاد اروپا، به سقف 10 سال اخیر خود نزدیک میشود. همچنین نرخ بیکاری این کشور در بالاترین سطح چهار سال اخیر قرار دارد. اقتصاد آلمان در سال 2024 مشکلاتی نظیر رکود، کاهش تقاضای صادراتی، رقابت با خودروهای چینی و تورم نسبتا بالا روبهرو بود. باید دید که آیا آلمان میتواند از فرازونشیب اقتصادی سالهای اخیر عبور کند؟
آلمان با تولید ناخالص داخلی بیش از 4هزار میلیارد یورو در سال 2023، سومین اقتصاد بزرگ جهان پس از آمریکا و چین است. این کشور، بزرگترین بازار مصرفی اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است. همچنین با تکیه بر صادرات خودرو، قطعات و محصولات شیمیایی، جایگاه سومین کشور صادرکننده جهان را به خود اختصاص داده است. به علاوه 70 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را بخش خدمات شامل میشود. با این حال، اقتصاد منطقه یورو با چالشها و تغییرات مهمی مواجه است. نظرسنجی فایننشال تایمز از 72 اقتصاددان نشان میدهد که گرچه رشد اقتصادی این منطقه احتمالا برای سومین سال پیاپی کمتر از حد متوسط خواهد بود، اما از رکود دور خواهد ماند. بسیاری از اقتصاددانان، ناتوانی اروپا در حل مشکلات داخلی را به عنوان خطر کلیدی مطرح میکنند. از سوی دیگر، از دست دادن گاز ارزان روسیه، فشار زیادی به این اقتصاد وارد کرده است.
بانک مرکزی اروپا در تلاش برای حمایت از اقتصادهای ضعیفتر شمال اروپا، نرخ بهره را در سال 2024 به 3 درصد کاهش داد و انتظار میرود این کاهش در سال 2025 نیز ادامه یابد. اقتصاد آلمان به عنوان یک اقتصاد پیشرفته، ستون اصلی اتحادیه اروپا به شمار میرود. این کشور در سال 2023 با کاهش 0.3 درصدی GDP مواجه شد. عوامل مختلفی مانند نرخ تورم بالا، نرخ بهره زیاد و کاهش تقاضا برای صادرات آلمان بر این افت تاثیرگذار بودند.
در این میان، بخش ساختوساز و تولید صنعتی بیشترین کاهش ارزش افزوده را تجربه کردند. درحال حاضر، آلمان با چالشهایی نظیر تغییرات جمعیتی، کمبود نیروی کار، و قیمتهای بالای انرژی مواجه است. اما کاهش نرخ تورم، ثبات بازار کار و کاهش هزینههای انرژی امیدواریهایی برای بهبود اقتصادی در آینده ایجاد کردهاند.
گفته میشود که کاهش رشد آلمان و سایر کشورهای منطقه یورو، به معنای قرار داشتن این اقتصادها روی مرزهای بهرهوری نیست. بلکه این کشورها در مرحله اقتصاد صنعتی باقی ماندهاند و برای همین از چین و آمریکا در رشد تکنولوژی عقب ماندهاند.
افزایش ورشکستگیها در آلمان
با اینکه در بخش خدمات بهبودهایی مشاهده میشود، اما صنعت آلمان همچنان در حال افول است. شرکتهای تولیدی آلمانی همچنان از ضعف بیشتر و کاهش سطح سفارشها خبر میدهند. علاوه بر این، عدم اطمینان در صنایع انرژیبر افزایش یافته است.
با استناد به دادهها، تولیدات صنعتی آلمان در اکتبر اخیر، با 4.5 درصد کاهش مواجه بوده است. بر اساس آمارها، نرخ ورشکستگی ماهانه، در بیشتر ماههای سال 2024، رشدی دو رقمی را تجربه کرده است. در اوت 2024، آلمان بهطور میانگین 5.1 ورشکستگی تجاری را در هر 10هزار شرکت ثبت کرد که در این میان، بیشترین آسیب به بخشهای حملونقل و انبارداری وارد شد. در همین راستا، اتاق بازرگانی و صنعت آلمان اعلام کرد که کاهش چشمگیر تقاضا در داخل و خارج آلمان، هزینههای بالای انرژی و نیروی کار، مالیاتها و بوروکراسی سنگین، چشمانداز کسبوکارها را تیره کرده است.
اداره آمار فدرال آلمان تاکید کرد که روند ورشکستگیها، همچنان ادامه دارد. طبق آخرین دادهها، تعداد ورشکستگیها در آلمان از 1764 شرکت در اوت 2024 به 1819 شرکت در سپتامبر افزایش یافته است. میانگین ورشکستگی در این کشور نیز از سال 1975 تا 2024 به بیش از 1665 شرکت رسید.
نرخ بیکاری کمتر از حد انتظار
بر اساس آمارهایی که روز جمعه از سوی آژانس فدرال کار آلمان منتشر شد، نرخ بیکاری این کشور کمتر از حد انتظار افزایش یافته است که ممکن است نشاندهنده عبور بازار کار از آخرین وضعیت نابسامان اقتصادی باشد. تعداد افراد بیکار در آلمان، در ماه پایانی سال 2024 به میزان 10 هزار نفر افزایش یافت. این در حالی است که اقتصاددانان افزایش 15 هزار نفری را پیشبینی کرده بودند. آژانس فدرال کار روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که نرخ بیکاری آلمان در ماه دسامبر در سطح 6.1 درصد باقی مانده است.
در این راستا، آندره نالس، رئیس آژانس فدرال کار آلمان گفت: «رکود اقتصادی مداوم در سال 2024 آثار عمیقی بر بازار کار بر جا گذاشته است. اما در مجموع، این کشور همچنان در جایگاه قبلی خود قرار دارد.» این دادهها در حالی ارائه میشوند که اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، خود را برای انتخابات زودهنگام در 23فوریه آماده میکند.
-
يکشنبه ۱۶ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰:۱۱
-
۱۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1241628/