بزرگنمايي:
بازار آریا - همراهی مشترکان با شرکت توزیع برق کهگیلویه و بویراحمد برای شناسایی مزارع تولید رمزارز خانگی افزون بر اختصاص پاداش برای شهروندان گزارشدهنده و کاهش خسارت به لوازم خانگی مشترکان به جبران ناترازی انرژی نیز کمک میکند.
به گزارش «ایرنا»، آن طور که کارشناسان امر میگویند: استخراج غیرمجاز هر رمزارز 20 آمپر برق برابر با میانگین مصرف چند مشترک خانگی مصرف میکند؛ امری که با توجه به ناترازی انرژی شناسایی و جمعآوری مزارع فعال در نقاط مختلف کشور بهویژه استان کهگیلویه و بویراحمد را به گامی برای مدیریت مصرف این انرژی مهم تبدیل کرده است.
در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی مواجه بوده و به شدت نیازمند مدیریت مصرف است فعالیت مراکز غیرمجاز رمزارز به ناپایداری برق در برخی مناطق کهگیلویه و بویراحمد منجر شده است. افزون بر این به اعتقاد کارشناسان حوزه برق فعالیت مزارع رمزارز غیرمجاز، افزون بر تاثیر بر شبکه برق، میتواند به لوازم برقی مشترکان نیز آسیب برساند.
آنان تاکید میکنند که این مراکز با مصرف قابلتوجه برق و ایجاد نوسانات در شبکه، میتوانند عمر مفید لوازم برقی را کاهش داده و هزینههای تعمیرات را افزایش دهند که همین عوامل ضرورت همراهی مشترکان برای شناسایی مزارع غیرمجاز تولید رمزارز را نمایانتر کرده است.
رمزارز (یا ارز رمز پایه) نوعی پول دیجیتال است که در آن تولید واحد پول و تایید اصالت تراکنش پول با استفاده از الگوریتمهای رمزگذاری کنترل میشود و معمولا به صورت نامتمرکز (بدون وابستگی به یک مرجعیت مرکزی) کار میکند.
اختصاص پاداش بیش از یک میلیارد ریالی برای گزارشدهندگان
مجری جمعآوری برقهای غیرمجاز شرکت توزیع برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون یک میلیارد و 300 میلیون ریال پاداش به شهروندانی که فعالیت مزارع رمزارز در استان را گزارش دادهاند اختصاص یافته که 300 میلیون ریال آن پرداخت شده و بقیه به زودی به حساب شهروندان واریز میشود.
مصطفی نوریان تصریح کرد: شهروندان به ازای گزارش هر دستگاه رمزارز 10 میلیون ریال و تا سقف 500 میلیون ریال پاداش دریافت میکنند.
وی با یادآوری اینکه راهاندازی مزارع رمزارز در مزارع منجر به ناپایداری شبکه برق و افت ولتاژ و در نهایت خسارت به لوازم برقی شهروندان میشود تاکید کرد: مشترکان میتوانند گزارشهای خود در خصوص فعالیت مزارع رمزارز را به صورت پیامکی به 30005121 یا با تلفن 121 اطلاعرسانی کنند.
نوریان عنوان کرد: پس از دریافت گزارشهای مردمی در خصوص فعالیت مزارع رمزارز غیرمجاز کارشناسان با ردیابی شبکه در صورت بار سنگین اقدام به پایش میدانی میکنند و ضمن جمعآوری دستگاههای رمزارز جریمههای سنگینی برای متخلفان در نظر میگیرند.
کشف 90 مزرعه رمزارز
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: 91مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز در استان به پرداخت 65میلیارد ریال جریمه محکوم شدند.
رسول روستائی تاکید کرد: از ابتدای سال 1398 (همزمان با آغاز طرح جمعآوری مراکز رمزارز) تاکنون یکهزار و 100 دستگاه ماینر از مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در کهگیلویه و بویراحمد کشف و ضبط شده است.
وی میزان انرژی احیاشده از این مراکز را 3 میلیون کیلووات ساعت برآورد کرد.
روستائی با اشاره به اینکه تعدادی از مزارع تولید رمزارز با گزارشهای مردمی و شماری هم به علت گلایههای مردم در مورد ناپایداری برق کشف شدهاند اظهار کرد: تاکنون 25 میلیارد ریال از این جریمه از سوی مختلفان استخراج غیرمجاز رمزارز در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده و مابقی در دست اقدام یا به صورت اقساطی در حال پرداخت است.
وی بیان کرد: امسال 12مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز در شهرستانهای بویراحمد و گچساران شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بروز افت ولتاژ و نوسانات برق و آسیب به تجهیزات شبکه و لوازم برقی مشترکان در مناطق آلوده به این معضل تصریح کرد: از این مراکز 64 دستگاه ماینر غیرمجاز کشف و ضبط شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: بر اساس ضوابط ابلاغی صنعت برق برای کسانی که به صورت غیرمجاز از برق برای تولید رمزارز استفاده میکنند، جرایم سنگینی تا بیش از ١٠٠ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده است.
روستائی خاطرنشان کرد: افزون بر این ماینرهایی که از این طریق کشف و ضبط شود، تحویل مقامات قضایی شده و بر اساس قوانین جدید امحا خواهد شد.
آیا امکان ایجاد مزارع رمزارز مجاز وجود دارد؟
مجری جمعآوری برقهای غیرمجاز شرکت توزیع برق کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سوال خبرنگار «ایرنا» در خصوص شرایط راهاندازی مزارع رمزارز مجاز گفت: درخواستهای متقاضیان برای ایجاد این واحدهای تولیدی باید به اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان ارائه و پس از بررسی در کمیتهای مشترک در صورت وجود ظرفیت مجوز فعالیت صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: مکانهای درخواستی متقاضیان ایجاد مراکز مجاز رمزارز ظرفیتسنجی میشود و در صورت آسیب نرساندن به پایداری شبکه برق مجوز صادر میشود.
نوریان اضافه کرد: هم اکنون دو مزرعه رمزارز مجاز در شهرک صنعتی نزدیک فرودگاه یاسوج فعالیت دارد.
استان 726هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی کشورمان حدود 300هزار مشترک برق دارد.
-
شنبه ۸ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۱:۵۴
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1236261/