«دنیایاقتصاد» بازارها را بررسی میکند
تثبیت شاخص در کانال 2.8میلیونی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - بازار داخلی
پنجمین روز متوالی سبز بورس
بورس اوراق بهادار تهران روز سهشنبه برای پنجمین روز متوالی به رشد خود ادامه داد و شاخص کل آن با عبور از محدوده 2میلیون و 800هزار واحدی، با 1.71درصد رشد در سطح 2 میلیون و 847هزار واحد به کار خود پایان داد.
این روند صعودی در حالی به ثبت رسید که شاخص کل در ساعات ابتدایی معاملات با قدرت شروع به کار کرد و توانست به سرعت از محدوده 2 میلیون و 799هزار واحدی عبور کند و جایگاه خود را در سطح بالاتری تثبیت کند. شاخص کل هموزن نیز با 1.01درصد رشد عملکرد مثبتی از خود نشان داد و به عدد 853هزار و 711 واحد رسید. هرچند که سرعت رشد شاخص کل هموزن نسبت به شاخص کل کمی کمتر بود، اما همچنان یک مسیر مثبت و رو به جلو را دنبال کرد. این روند نشان میدهد که شرکتهای کوچکتر و متوسط بازار نیز توانستهاند تا حدودی بهبود پیدا کنند، هرچند طی روزهای اخیر نوسانات بیشتری را تجربه کردهاند.
از دیگرسو، شاخص کل فرابورس نیز با 0.68درصد رشد به سطح 26هزار و 98واحد رسید که نشاندهنده همراهی کلی بازار در روند صعودی است. ارزش معاملات خرد بازار شامل سهام و حقتقدم، با 21درصد افزایش به 9731میلیارد تومان رسید. ورود پول حقیقی به بازار سهام نیز ادامه داشت و در روز سهشنبه حدود 535 میلیارد تومان پول وارد بازار شد. به این ترتیب، مجموع ورود پول در دو روز گذشته به 842 میلیارد تومان رسیده است. در مجموع، بازار سرمایه همچنان در مسیر مثبت حرکت میکند و ورود نقدینگی حقیقی و افزایش ارزش معاملات، از عوامل مهم تقویت این روند صعودی محسوب میشوند. این موضوع میتواند نشاندهنده رشد اعتماد سرمایهگذاران به بازار باشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان تثبیت بازار در کانال 2.8 میلیونی میتواند در بلندمدت بازار سرمایه را به جایگاه واقعی خود در اقتصاد ایران برساند.
بازار خارجی
رشد قیمت نفت با دادههای اقتصادی
قیمت نفت در جریان معاملات روز سهشنبه با افزایش همراه شد. علت افزایش قیمت، چشماندازهای مثبت بازار در کوتاهمدت بود که بهرغم وجود معاملات کمحجم پیش از تعطیلات کریسمس مشاهده میشود. البته نقش دادههای اقتصادی قویتر ایالات متحده را نیز نمیتوان نادیده گرفت. معاملهگران نسبت به احتمال مازاد عرضه و کاهش تقاضا در سال آینده نامطمئن بودند. حجم معاملات قبل از تعطیلات کریسمس کم بود، پس از اینکه فدرال رزرو از کاهش تدریجی نرخها در سال 2025 خبر داد، قدرت دلار نیز بر قیمت نفت تاثیر گذاشت. بررسی روندهای قیمت در سالی که گذشت نشان میدهد که به دلیل وجود نگرانیها پیرامون تقاضا، نفت در سال 2024 ضررهایی را متحمل شده است. به علاوه، قیمتهای برنت و WTI، با وجود نگرانیهای مستمر در مورد کاهش تقاضا در چین که یک نقطه فشار کلیدی است، تاکنون در سال 2024 حدود 5درصد کاهش یافتهاند.
در این راستا، واردات نفت چین در سالجاری به طور مداوم کاهش یافته است، چرا که بزرگترین واردکننده نفت جهان با رشد اقتصادی کندی مواجه است. گرچه این کشور، برنامههایی برای افزایش هزینههای مالی و اقدامات محرک در سال آینده اعلام کرده است، بازارها هنوز در انتظار شفافیت بیشتری در مورد اقدامات برنامهریزیشده هستند.
فدرال رزرو هفته گذشته، چشمانداز کاهشهای بیشتر نرخ در سال 2025 را تعدیل کرد و این یک نقطه عطف در سیاست پولی آن است و عدمقطعیتهای مربوط به تغییرات احتمالی سیاست تحت دولت ترامپ آینده را برجسته میکند. بازدهی اوراق قرضه دولتی 10 ساله ایالات متحده در روز دوشنبه به بالاترین سطح خود از ماه مه رسید و دلار آمریکا در نزدیکی اوج 2 سالهای که هفته گذشته به آن رسیده بود، ثابت ماند که باید رشد قیمت طلای بدون بازده را محدود کند. دادههای منتشرشده در هفته گذشته همچنین نشان داد که اقتصاد ایالات متحده سریعتر از حد انتظار در سهماهه سوم رشد کرده است.
در عین حال، درخواستهای بیکاری بیشتر از آنچه پیشبینی شده بود کاهش یافت و انتظارات را تقویت کرد که بانک مرکزی رویکرد محتاطانهای در تسهیل سیاستها خواهد داشت.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۸:۱۳
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1234655/