بازار آریا

آخرين مطالب

چرا کوهستان‏‏‌ها برای «زندگی آینده» اهمیت دارد؟ پاسخ در گزارش جهانی

جواهرات طبیعی در معرض خطر گزارش ویژه

جواهرات طبیعی در معرض خطر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - صدیقه نژادقربان : کوهستان‌‌‌ها در زندگی بشر از ابتدا تا آینده زمین، نه‌تنها تاثیرگذار است بلکه امری حیاتی و بسیار حائز اهمیت است. اما برآیند جریاناتی که بر روی سیاره رخ داده، این جواهر طبیعی را در معرض خطری جدی قرار داده است. از ناامنی غذایی، تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی، تا عدم‌دسترسی به خدمات، نابرابری‌‌‌های جنسیتی، فقر و مهاجرت، مناطق کوهستانی جهان امروز را با چالش‌‌‌هایی بزرگ مواجه کرده است.
کوه‌‌‌ها بیش از 25‌درصد از سطح زمین را پوشانده‌‌‌اند و حدود یک میلیارد نفر در آن زندگی می‌کنند. ساکنان مناطق مرتفع و کوهستانی جهان همچنین محصولات غذایی کلیدی و بیشتر آب شیرین جهان را فراهم می‌کنند. اما اکنون بحران آب و هوا و بهره‌‌‌برداری بیش از حد از منابع طبیعی، تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌های کوهستانی است. افزایش دما موجب ذوب شدن یخچال‌‌‌های طبیعی با سرعت بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای شده و بر منابع آب تاثیر می‌‌‌گذارد و افراد و حیواناتی را که کوه را خانه خود می‌‌‌نامند، تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
سازمان ملل به همراه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اخیرا و به مناسبت روز جهانی کوهستان (11 دسامبر) با تاکید بر بحران‌هایی که کوهستان‌‌‌ها را به‌‌‌عنوان یکی از منابع حیاتی بشریت تهدید می‌کند، راه‌‌‌حل‌‌‌هایی را برای آینده‌‌‌ پایدار کوهستان‌‌‌ها با سه‌‌‌محور «نوآوری، سازگاری و جوانان» ارائه کرده است.
کوه‌‌‌ها جواهرات طبیعی هستند که باید آنها را غنیمت بشماریم. آنها خانه 15‌درصد از جمعیت جهان هستند و حدود نیمی از نقاط مهم تنوع زیستی جهان را میزبانی می‌کنند. آنها آب شیرین را برای زندگی روزمره نیمی از بشریت فراهم کرده و به حفظ کشاورزی و تامین انرژی پاک و دارو کمک می‌کنند.
متاسفانه کوه‌‌‌ها در معرض تهدید تغییرات آب و هوایی، بهره‌‌‌برداری بیش از حد و آلودگی قرار دارند که این خطر را برای مردم و کره زمین افزایش می‌دهد. با ادامه گرم شدن آب و هوای جهانی، ذوب شدن یخچال‌‌‌های طبیعی کوهستانی بر منابع آب شیرین در پایین‌دست تاثیر می‌‌‌گذارد و مردم کوهستان یا به‌‌‌عبارتی برخی از فقیرترین مردم جهان، با سختی‌های بیشتری برای بقا مواجه می‌‌‌شوند.
شیب‌‌‌های تند به این معنی است که پاکسازی جنگل برای کشاورزی، سکونتگاه‌‌‌ها یا زیرساخت‌‌‌ها می‌تواند باعث فرسایش خاک و همچنین از بین رفتن زیستگاه شود. «فرسایش» و «آلودگی» به کیفیت آب جاری در پایین‌دست و بهره‌‌‌وری خاک آسیب می‌‌‌رساند. در واقع، بیش از 311 میلیون نفر از مردم روستاهای کوهستانی در کشورهای در حال توسعه در مناطقی زندگی می‌کنند که در معرض تخریب تدریجی زمین قرار دارند که 178 میلیون نفر از آنها در برابر ناامنی غذایی آسیب‌‌‌پذیر هستند.
از 20 گونه گیاهی که 80‌درصد غذای جهان را تامین می‌کنند، شش گونه از آنها یعنی ذرت، سیب‌زمینی، جو، سورگوم، گوجه‌فرنگی و سیب از کوه‌‌‌ها منشأ گرفته و تنوع یافته‌اند.
اما آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم اینکه، اکوسیستم‌های کوهستانی در معرض خطر آلودگی قرار دارند و میکروپلاستیک‌ها حتی در ارتفاعات قله اورست نیز پیدا شده‌‌‌اند. بر اساس داده‌‌‌های پانل بین‌دولتی تغییرات آب و هوا، تا 84‌درصد از گونه‌‌‌های کوهستانی بومی در معرض خطر انقراض قرار دارند.
این مشکل همه ما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. گزارش مشترک سازمان ملل و فائو تاکید می‌کند، مردم جهان باید ردپای کربن را از زندگی‌‌‌ پاک کنند و مراقب این گنجینه‌‌‌های طبیعی باشند.
راه‌‌‌حل‌‌‌های کوهستانی برای آینده‌‌‌ای پایدار
روز جهانی کوهستان که از سال 2003 توسط فائو جشن گرفته می‌شود، آگاهی در مورد اهمیت کوه‌‌‌ها برای زندگی ایجاد می‌کند، فرصت‌‌‌ها و محدودیت‌های توسعه کوهستان را برجسته می‌سازد و اتحادهایی ایجاد می‌کند که تغییرات مثبتی را برای مردم کوهستان و محیط‌‌‌های اطراف جهان به ارمغان می‌‌‌آورد.
اهمیت کوهستان و خطراتی که آن را تهدید می‌کند باعث شده تا موضوع امسال روز جهانی کوهستان، با عنوان «راه حل‌‌‌های کوهستانی برای آینده‌‌‌ای پایدار- نوآوری، سازگاری و جوانان» نام‌گذاری شود.
طی قرن‌‌‌ها، جوامع کوهستانی راه‌‌‌حل‌‌‌هایی برای سازگاری با محیط‌‌‌های خشن خود، مقابله با تغییرات آب و هوایی، کاهش فقر و حفاظت یا احیای تنوع زیستی و اکوسیستم‌ها در مناطق کوهستانی ایجاد کرده‌‌‌اند. هدف روز جهانی کوهستان 2024 تمرکز بر راه‌حل‌‌‌های نوآورانه، تقویت استراتژی‌‌‌های سازگاری و توانمندسازی جوانان برای آینده‌‌‌ای پایدار است.
روز جهانی کوهستان 2024 (IMD 2024) دقیقا بر ظرفیت و نیازهای مردم خود از طریق رویکرد سه‌‌‌گانه «نوآوری، سازگاری و جوانان» متمرکز است.
نوآوری برای پرداختن به مسائل پیچیده مرتبط با کوه ضروری است. این موضوع شامل پیشرفت‌‌‌های فناوری، مانند راه‌‌‌حل‌‌‌های دیجیتال برای نظارت و حفاظت، و همچنین حل مشکلات خلاقانه مانند کشاورزی هوشمند با آب و هوا و رویکردهای جدید برای معیشت، مدیریت منابع و تامین مالی است.
از آنجا که تغییرات آب و هوایی فشارهای محیطی را بر کوه‌‌‌ها تشدید می‌کند، سازگاری برای ایجاد انعطاف‌‌‌پذیری و کاهش آسیب‌‌‌پذیری ضروری می‌شود. استراتژی‌‌‌های سازگاری متناسب با اکوسیستم‌ها و جوامع کوهستانی شامل راه‌حل‌‌‌هایی مانند رویکردهای مبتنی بر اکوسیستم برای کاهش خطر بلایا و ادغام سیستم‌های دانش بومی است. در نهایت، مشارکت فعال، معنادار و فراگیر جوانان در تصمیم‌گیری برای تضمین پایداری طولانی‌مدت راه‌حل‌‌‌های کوهستانی ضروری است. جوانان به اقدامات اقلیمی، برابری جنسیتی، عدالت اجتماعی، نوآوری، ارتقای فرهنگ و شمولیت متعهد هستند. IMD 2024 کار شایسته و اشتغال با کیفیت برای جوانان، آموزش همگانی و در دسترس، و فرصت‌‌‌های کارآفرینی را که به حفاظت و استفاده پایدار از منابع کوهستانی کمک می‌کند، ترویج می‌دهد. روز جهانی کوهستان 2024 بستری برای تبادل دانش، نمایش بهترین شیوه‌‌‌ها و بسیج کنش جمعی است. با پذیرش نوآوری، سازگاری، توانمندسازی جوانان و رویکردهای مشارکتی، می‌توان راه را برای آینده‌‌‌ای پایدارتر و انعطاف‌‌‌پذیرتر برای جوامع کوهستانی و اکوسیستم‌ها هموار کرد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1232367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمیسیون های اقتصادی، صنایع و انرژی راهکارهای حل ناترازی را ارائه کنند

صنعت زیر تیغ ناترازی

قیمت دلار تا این عدد تغییر خواهد کرد

ماموریت قالیباف به کمیسیون اقتصادی برای بررسی افزایش نرخ ارز

ماموریت مهم قالیباف به کمیسیون اقتصادی برای بررسی دلایل افزایش نرخ ارز

وزیر آموزش و پرورش: به هیج وجه امتحانات نهایی تعطیل نخواهد شد

پیام تبریک معاون وزیر نفت برای ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن

ماموریت قالیباف به کمیسیون های اقتصادی

دستور پزشکیان به بانک مرکزی و وزیر اقتصاد درباره وام ازدواج

لحظه ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی(ره)+ فیلم

بزرگترین تولیدکننده نهال پسته پیوندی در ایران را بشناسید

جشنواره زمستانه نهالستان پالیز: فرصتی بی‌نظیر برای خرید بهترین نهال‌ها

ورود استقلال به باشگاه 100 تایی‌ها!

بررسی لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا در دستورکار مجلس

تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا در مجلس بررسی می‌شود

تحکیم بنیان‌های اقتصادی خراسان شمالی با کشاورزی دانش‌بنیان و صادرات‌محور

دستور قالیباف به کمیسیون های اقتصادی، صنایع و انرژی برای ارائه راهکارهای حل ناترازی / مجلس به مدیریت کسری بودجه توجه کرد

آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا

وزیر اقتصاد: باتوجه به مذاکرات رئیس‌جمهور در دی‌8، نتایج اقتصادی خوبی را در پیش داریم

دستور قالیباف به کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و انرژی مجلس برای حل ناترازی انرژی

ماموریت قالیباف به کمیسیون اقتصادی برای بررسی دلایل افزایش نرخ ارز

ماموریت مهم قالیباف به کمیسیون اقتصادی درباره بازار ارز

پشت پرده‌های سناریوی حذف صفر از پول ملی/ توصیه جدی یک اقتصاددان درباره سیاست حذف صفر از ریال

دیدار مداحان اهل‌بیت(ع) با رهبر انقلاب آغاز شد

اقامت در هتل بزرگ شیراز برای افراد خاص

ماموریت قالیباف به کمیسیون اقتصادی برای بررسی دلایل افزایش قیمت ارز

دیدار علی لاریجانی با یک مقام چینی+ عکس

عرضه مستقیم نهال پسته پیوندی + گردو پیوندی با تضمین باردهی و کیفیت با ارسال یکروزه

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه منصوب شد

6 برنامه مجلس برای حمایت از بورس

قیمت دلار تا این عدد تغییر می‌کند!

11 نقطه شهر در وضعیت قرمز

منتظر ریزش دوباره قیمت دلار باشید

تهدید معیشت کارگران، این بار با حذف ارز نیمایی

احتمال رکود سنگین بخش صنعت در سال آینده+نمودار

رفع فیلترینگ در جلسه این هفته شورایعالی فضای مجازی

حذف چهار صفر از پول ملی؛ آیا ریال نجات پیدا می‌کند؟

تداوم کاهش رشد اقتصادی بخش صنعت؛ رکود تشدید شد

گامی بزرگ به سوی آینده‌ای پاک‌تر

چین به بزرگترین طلبکار جهان تبدیل شد

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

5 علت واریز نشدن سود سهام عدالت مشخص شد

تحلیل تکنیکال و بنیادی یکی از بزرگترین گروه‌های مالی کشور / آریان برای خرید مناسب است؟

کمربند تحریم‌ها سفت‌تر خواهد شد

نمایشگاه توانمندی های زنان عشایر استان ایلام برپا شد

انتصاب قباد شعبانی به‌عنوان سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه

11 نقطه از شهر تهران در وضعیت قرمز

ورود سامانه جدید بارشی به کشور/ از سه‌شنبه آماده باشید

چگونه مصرف سوخت دیزل ژنراتور را کاهش دهیم؟ نکات کاربردی و جدول مصرف

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی