میخواهند جریان اطلاعرسانی را بخاطر نبود برق و گاز متوقف کنند؟
توقیف رسانه به خاطر ناترازی
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - در شرایط بحرانی، رسانهها نقشی حیاتی در مدیریت افکار عمومی و هدایت جامعه به سمت آرامش و آگاهی دارند؛ به نحوی که بحرانها، خواه طبیعی، خواه اجتماعی یا اقتصادی، باعث افزایش اضطراب عمومی و گسترش شایعات میشوند که در چنین موقعیتهایی، اطلاعرسانی سریع، شفاف و دقیق میتواند از تشدید بحران جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ، به دنبال ناترازیهای انرژی در کشور و برنامه دولت برای قطعی، به تازگی شاهد هشدارهایی درباره تعطیلی قطع انرژی رسانهها بودیم که این تهدید قطع انرژی میتواند تبدیل به قطع اطلاعرسانی شود.
این مسئله در حالی مطرح شده است که در همین دوره بحران نبود گاز، برق و حتی آب از یکسو و وجود ابر معضل آلودگی هوا هم در تهران و هم در بسیاری از شهرهای کشور از سوی دیگر، نقشآفرینی انکار ناپذیر رسانه به عنوان پشتیبان دولت و مردم توانسته به مدیریت بحران کمک کند.
اعلام هشدارهای کارشناسی درباره مصرف بهینه و پرهیز از مصرف بیرویه و نامتعارف یکی از مصادیق همین نقش آفرینی رسانهها در این دوره است؛ ضمن آنکه خاموش کردن چراغ اطلاعرسانی و رسانهها به معنای پاس گل به تشدید بحران ناترازی و مشکلات مردم محسوب میشود.
در شرایط بحرانی، رسانهها نقشی حیاتی در مدیریت افکار عمومی و هدایت جامعه به سمت آرامش و آگاهی دارند. بحرانها، خواه طبیعی مانند زلزله و سیل، خواه اجتماعی یا اقتصادی، باعث افزایش اضطراب عمومی و گسترش شایعات میشوند؛ بنابراین در چنین موقعیتهایی، اطلاعرسانی سریع، شفاف و دقیق میتواند از تشدید بحران جلوگیری کند.
اطلاعرسانی در بحرانها، باید اولویت اصلی رسانهها باشد، زیرا اخبار نادرست یا ناقص میتواند مردم را سردرگم کرده و اعتماد به منابع رسمی را کاهش دهد. ارائه اطلاعات دقیق و معتبر به مردم کمک میکند تا تصمیمهای صحیح بگیرند و اقدامات لازم را بهموقع انجام دهند. برای مثال، اعلام وضعیت اضطراری یا مسیرهای ایمن برای تخلیه میتواند جان بسیاری از افراد را نجات دهد.
همچنین، اطلاعرسانی بهموقع مانع از گسترش شایعات و اطلاعات نادرست میشود. در نبود منابع معتبر، شایعات در فضای مجازی یا از طریق منابع غیررسمی پخش میشوند که این امر میتواند به بیاعتمادی عمومی یا رفتارهای ناپایدار منجر شود. رسانهها با پایبندی به اخلاق حرفهای و استفاده از منابع معتبر میتوانند این خلأ را پر کرده و به آرامش جامعه کمک کنند.
علاوه بر این، رسانهها نقش مهمی در برقراری ارتباط میان مسئولان و مردم ایفا میکنند. ارائه گزارشهای مستند از اقدامات انجامشده و برنامههای آتی میتواند اعتماد عمومی به مدیریت بحران را تقویت کرده و حس همکاری و همبستگی ملی را افزایش دهد.
بهطور کلی، اطلاعرسانی مؤثر در بحرانها نهتنها جان افراد را نجات میدهد، بلکه از آسیبهای اجتماعی و روانی گستردهتر نیز جلوگیری میکند.
-
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸:۴۴
-
۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1229354/