جانشین قرارگاه شمال شرق ارتش تشریح کرد
مختصات دیوار مرزی در شرق
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - خرداد ماه سال جاری بود که موضوع دیوارکشی مرزهای کشور برای نخستین بار از سوی نماینده ویژه رئیسجمهور وقت در امور افغانستان اعلام شد. به این ترتیب که حسن کاظمیقمی، در یک نشست خبری در اجلاس گروه تماس منطقهای افغانستان خبرهای مرتبط با انسداد فیزیکی مرز و دیوارکشی مرزی را که پیشتر در رسانهها طرح شده بود، تایید کرد و گفت: دیوار مدرن و مجهز مرزی یک مصوبه است و عملیات کار شروع شده است. پیش از او اردیبهشت ماه سال جاری فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش خبر داده بود چهار گروه مهندسی مرز نیروی زمینی ارتش برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی(افغانستان) وارد منطقه شدهاند. با آغاز به کار دولت چهاردهم، موضوع ساخت دیوار مرزی ادامه پیدا کرد و اسکندر مومنی، وزیرکشور بر لزوم ساخت دیوار مرزی برای برقراری امنیت و جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به ایران به عنوان یکی از برنامههای دولت تاکید کرد.
در ادامه راه اهمیت حضور اتباع غیرمجاز در کشور و اخراج آنها موجب شد موضوع انسداد مرزها به یکی از جدیترین برنامههای دولت بدل شود تا آنجا که آبان ماه سال جاری فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت با بیان اینکه وزارت کشور به عنوان متولی امور اتباع، ماموریتی برای شناسایی اتباع غیرمجاز دارد، گفت: وزیر کشور در پی مدیریت اتباع و دیوارکشی مرزی است. به این ترتیب ساخت دیوارمرزی به نیروی زمینی محوری ارتش سپرده شد. آنطور که امیر سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش روز 13آذرماه سال جاری اعلام کرده است: «برابر مصوبات ابلاغی از سوی ستادکل نیروهای مسلح و سلسله مراتب ارتش جمهوری اسلامی ایران، ماموریت احداث دیوار مرزی در نوار شرقی کشور، به نیروی زمینی محوری ارتش سپرده شده است تا این نیرو، با بهرهگیری از توان بومی کشور و به کارگیری ظرفیت کارگاههای مهندسی رزمی خود، به احداث دیوار مرزی و تمهید پیشنیازهای این پروژه مبادرت ورزد.»
درهمین راستا روز گذشته امیر سرتیپ صادق نوری، جانشین قرارگاه شمالشرق نیروی زمینی ارتش در گفتوگو با «ایسنا»، به تشریح چگونگی ساخت این دیوار مرزی پرداخت و ابراز امیدواری کرد تا سال 1404، زیرسازی 210 کیلومتر از طرح انسداد مرز که در اختیار گروههای مهندسی رزمی قرار داده شده، تمام شود و فرآیند نصب دیوارها آغاز شود. وی افزود: 80 کیلومتر از پروژه انسداد مرزهای شرقی انجام شده است. وی ادامه داد: تمام مسافتی که قرار است دیوارکشی شود، مرز خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول 295 کیلومتر است.
وی گفت: در مجموع از این 295 کیلومتر، 85 کیلومتر آن را در شمال دوغارون به یک موسسه فنی تحویل دادیم و 210 کیلومتر نیز در اختیار گروههای مهندسی رزمی قرار دارد. از این 210 کیلومتر، تا کنون حدود 60 کیلومتر زیرسازی آماده و بیش از 40 کیلومتر کارهای آن انجام شده است.امیرسرتیپ صادق نوری با بیان اینکه پس از انسداد مرزهای خارجی خراسان رضوی، پروژه را در خراسان جنوبی اجرا خواهیم کرد، اضافه کرد: سیاست کلی نظام این است که مرزهای شرقی بهطور کلی مسدود شود و ما تمام تلاش خود را جهت تسریع این پروژه انجام خواهیم داد و سعی داریم تا کار را با کیفیت خوبی به پایان برسانیم.
به گزارش «ایسنا»، وی با بیان اینکه تاکنون دیواری با این ابعاد در کشور ساخته و نصب نشده است، گفت: دیواری که در مرزهای شرقی ما در دست ساخت است، ارتفاع 4 متر، عرض 380 سانتیمتر و 14 تُن وزن دارد که تولید و حمل آن بسیار سخت بود، زیرا در آن منطقه، جاده درجه 1 و 2 در اختیار نداریم. نوری با بیان اینکه 40 کیلومتر از این دیوار به هم پیوسته است، گفت: اکنون در منطقهای که دیوار کشیده شده، تردد غیرمجاز نداریم. افرادی که غیرمجاز تردد دارند، قاچاق انسان، موادمخدر و سوخت انجام میدهند و این دیوار اطمینانی حاصل میکند که افرادی که تردد قانونی دارند، از مرز هفده شهریور و... تردد میکنند.
احداث این دیوار به جز اینکه از تردد معاندین و مترددین غیرمجاز جلوگیری میکند، مانع از عبور گلوله سلاح سبک و متوسط میشود، زیرا برای ساخت آن از بتن مسلح استفاده شده و برای اطمینان از امنیت آن، بر روی دیوار سیم خاردار نیز قرار میگیرد. امیرسرتیپ صادق نوری تصریح کرد: امیدواریم مرزهای شرقی، نخستین قسمتی از کشور باشد که دیوارکشی میشود و پس از آن برای دیوارکشی غرب و شمالغرب اقدام کنیم. حدود 6100 کیلومتر مرز خشکی داریم که جزو برنامههای انسداد است و با برنامه جلو میرویم.
-
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۸:۵۶
-
۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1228919/