نباید توفیقات اقتصادی را نادیده بگیریم / 45 سال قبل از هر 10 خانواده، یکی خودرو داشت اما اکنون هر خانواده 2 الی 3 خودرو دارد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - در گفتوگو با اصلاحات نیوز با بیان این که «وضعیت ما در حوزه انرژی و آب هنوز بحرانی نیست» بیان کرد: اگر چه با محدودیت منابع آب و ناترازی انرژی مواجه هستیم؛ اما استفاده از کلمه «بحران» در این زمینه مناسب نیست. بحران زمانی است که دیگر امکان زندگی وجود نداشته باشد، درحالیکه اکنون کشاورزی در حال انجام است، مردم برق و گاز دارند، و کشور در یک روند عادی قرار دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اگر چه با محدودیت منابع آب و ناترازی انرژی مواجه هستیم؛ اما استفاده از کلمه «بحران» در این زمینه مناسب نیست. بحران زمانی است که دیگر امکان زندگی وجود نداشته باشد، درحالیکه اکنون کشاورزی در حال انجام است، مردم برق و گاز دارند، و کشور در یک روند عادی قرار دارد
وی با تأکید بر اهمیت نگاه واقعبینانه به حوزه انرژی خاطرنشان کرد: هرچند که در بخش تولید، گاهی شاهد آسیبهایی ناشی از قطعی برق و گاز هستیم، اما این مسائل نباید بهعنوان بحران مطرح شوند. زمانی که دولت از بخش تولید، مالیات میگیرد و مجوز فعالیت صادر میکند، وظیفه دارد خدمات مرتبط با آن، از جمله تأمین پایدار برق و گاز را فراهم کند. البته این مسائل حاکی از یک چالش ساختاری در ناترازی انرژی کشور است و باید برای حل آن اقدامات جدی صورت گیرد.
این نماینده مجلس ضمن بیان این مطلب که «در حال حاضر حدود 18 هزار مگاوات کمبود برق وجود دارد» تصریح کرد: برای رفع این ناترازی راهکارهایی وجود دارد؛ نخستین گام افزایش تولید برق از طریق گسترش نیروگاههای حرارتی، برقآبی و سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی است. متأسفانه تاکنون در این موضوعات کمکاری صورت گرفته و لازم است دولت با یک برنامهریزی جامع و بلندمدت، این ظرفیتها را فعال کند. دومین راهکار، تمرکز بر مدیریت مصرف انرژی است. این موضوع باید بهعنوان یک اولویت ملی در نظر گرفته شود، زیرا کاهش مصرف غیرضروری میتواند به بهبود شرایط کمک شایانی کند.
محمدی درباره محدودیتهای آبی اظهار کرد: سطح زیر کشت اراضی کشاورزی در سالهای اخیر افزایش یافته و این موضوع منجر به افزایش مصرف آب شده است. علاوه بر این، تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین نیز تأثیرات خود را بر منابع آبی کشور گذاشتهاند. اگرچه سدهای بیشتری ساخته شده است، اما این اقدامات بهتنهایی کافی نیست. برای مدیریت بهتر منابع، لازم است توسعه روشهای آبیاری نوین در دستور کار قرار گیرد. آبیاری تحت فشار و دیگر روشهای نوین میتوانند نقش مهمی در افزایش بهرهوری منابع آب ایفا کنند. همچنین، ذخیرهسازی بهتر آب، بهویژه در مناطق با کمبود منابع، از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با بیان این که «اقتصاد کشور در شرایط آرامش نسبی قرار دارد» متذکر شد: البته مشکلاتی مانند تورم ناشی از تحریمها وجود دارد، اما این مسائل نباید باعث شود که توفیقات اقتصادی را نادیده بگیریم. سرمایهگذاران و مردم همچنان میتوانند تصمیمات مالی و کاری خود را بگیرند. بهبود امکانات در سطح زندگی مردم قابلمشاهده است؛ بهعنوان مثال، اگر 45 سال پیش از هر 10 یا 15 خانواده، یکی دارای خودروی شخصی بود، اکنون هر خانواده دو یا سه خودرو دارد. این نشاندهنده رشد اقتصادی است، اما نیازمند مدیریت مصرف، بهویژه در حوزه سوخت و انرژی هستیم.
اقتصاد کشور در شرایط آرامش نسبی قرار دارد، البته مشکلاتی مانند تورم ناشی از تحریمها وجود دارد، اما این مسائل نباید باعث شود که توفیقات اقتصادی را نادیده بگیریم. سرمایهگذاران و مردم همچنان میتوانند تصمیمات مالی و کاری خود را بگیرند. بهبود امکانات در سطح زندگی مردم قابلمشاهده است؛ بهعنوان مثال، اگر 45 سال پیش از هر 10 یا 15 خانواده، یکی دارای خودروی شخصی بود، اکنون هر خانواده دو یا سه خودرو دارد. این نشاندهنده رشد اقتصادی است، اما نیازمند مدیریت مصرف، بهویژه در حوزه سوخت و انرژی هستیم.
وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که افزایش امکانات و توسعه کشور در بخشهای مختلف، هزینههایی را نیز به دنبال دارد. بهعنوان نمونه، رشد تعداد خودروها به افزایش مصرف بنزین و هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیرات منجر شده است. در چنین شرایطی، لازم است الگوی مصرف مردم اصلاح شود و به سمت صرفهجویی و مدیریت مالی حرکت کنیم.
مدیریت منابع آب و انرژی و برنامهریزی بهتر در این حوزهها، برای تأمین پایدار و بهبود شرایط اقتصادی کشور ضروری است. دولت و نهادهای مسئول باید با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و جلب سرمایهگذاری در بخشهای زیربنایی، مسیر توسعه کشور را هموارتر کنند.
محمدی تأکید کرد: مدیریت منابع آبی انرژی و برنامهریزی بهتر در این حوزهها، برای تأمین پایدار و بهبود شرایط اقتصادی کشور ضروری است. دولت و نهادهای مسئول باید با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و جلب سرمایهگذاری در بخشهای زیربنایی، مسیر توسعه کشور را هموارتر کنند. این اقدامات نهتنها به حل چالشهای فعلی کمک میکند، بلکه پایهگذار یک آینده پایدارتر برای کشور خواهد بود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1228266/