گمانهزنی رویترز از تفاهم ایران و آژانس
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد : خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه نوشت که ایران با درخواست افزایش اقدامات نظارتی در فردو موافقت کرد. در گزارش آژانس آمده است: «با ایران درباره لزوم افزایش سرعت و شدت اقدامات نظارتی در تاسیسات فردو و تاسیسات ذخیرهسازی مواد هستهای در اصفهان گفتوگو کردیم.»
این در حالی است که سه کشور تروئیکای اروپایی شامگاه دوشنبه گذشته مدعی شدند که «به شدت نگران» تسریع در افزایش ظرفیت غنیسازی اورانیوم در ایران هستند و از تهران خواستند اقدام به بازگردانی این اقدامات کند، خبرنگار والاستریت ژورنال در این خصوص نوشت: «ایران با نظارتهای بیشتر موافقت کرده که از جمله این اقدامات، بازرسیهای بیشتر آژانس از سایت فردو و حضور چند بازرس بیشتر است؛ سایر تدابیر نظارتی بیشتر نیز لحاظ شده است.» به گفته این خبرنگار، این موضوع به ایران یک اهرم ساده میدهد تا در صورت مواجهه با قطعنامه محکومیت، تهدید به لغو نظارتها کند. قابل ذکر است، لارنس نورمن، خبرنگار والاستریت ژورنال طی روزهای اخیر نوشته بود: «اکنون چند مقام تایید کردهاند که ایران واقعا با نظارتهای بیشتر آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای اطمینان از اینکه افزایش تولید 60 درصدی تهران به انحراف مواد شکافتپذیر یا حرکت ناگهانی به سمت سطح تسلیحاتی منجر نشود، موافقت کرده است.»
ترامپ: هر چیزی ممکن است
تحولات میان ایران با آژانس و تروئیکای اروپایی در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در مصاحبهای که اخیرا با نشریه تایم داشت، درباره ایران نیز برخی موضعگیریها داشت. ترامپ در پاسخ به این پرسش که ایران اخیرا نقشهای برای ترور شما داشته است. احتمال وقوع جنگ با ایران در دوره بعدی ریاست جمهوری شما چقدر است؟ گفت: «هر چیزی ممکن است. وضعیت بسیار بیثباتی است.» وی در پاسخ به اینکه آیا ایلان ماسک به درخواست او با ایرانیها ملاقات کرده است؟ توضیح داد: «نمیدانم که او با آنها ملاقات کرده باشد. گزارش شده که او با ایرانیها ملاقات کرده است. نمیدانم. او این را به من نگفته است.»
هشدار مسکو درباره مکانیزم ماشه
همزمان با این تحولات، روسیه موضع مخالف خود را با رویکرد غرب در قبال ایران و برجام بیان کرد. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به دبیرکل و اعضای شورای امنیت، سه کشور اروپایی و آمریکا را مسوول شرایط فعلی برجام و ناکام ماندن تلاشها برای احیای آن دانست و گفت: «آنها با قلب واقعیت، تلاش دارند ایران را مسوول شرایط فعلی معرفی کنند، اما راه به جایی نخواهند برد.» وی افزود: «ارجاعات فرانسه، آلمان و بریتانیا مبنی بر ایجاد سازوکار حل اختلاف بر اساس بند 36 برجام، با توجه به روح و متن این طرح، بیاساس است. همانطور که در موارد متعدد از جمله اظهارات وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه در تاریخ 14 و 24 ژانویه 2020 تاکید شد، مکانیزم به دلیل شکافهای قابلتوجه و نبود رویهها و تصمیمات لازم برجام هرگز اجرایی نشده است. ما تفسیر نادرست مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت را توسط کشورهای عضوی که بهخاطر منافع سیاسی خود به شیوهای خودسرانه و غیرقانونی عمل میکنند، غیرقابل قبول میدانیم.»
-
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷:۴۹
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1227733/