اجرای 18.7 میلیارد دلار پروژه توسعهای پالایشگاهها مانع از 61 میلیارد دلار واردات سوخت میشود
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: با اجرای پروژههای ارتقاء کمی و کیفی پالایشگاههای نفت خصوصی میتوان با سرمایهگذاری 18.7 میلیارد دلاری، مانع از واردات 61 میلیارد دلار سوخت در پایان برنامه هفتم توسعه شد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت در دیدار با رئیس جمهوری در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و معدن، با هدف دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی کشور، گفت: با اجرای پروژههای ارتقاء کمی و کیفی پالایشگاههای نفت خصوصی میتوان با سرمایهگذاری 18.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
7 میلیارد دلاری، مانع از واردات 61 میلیارد دلار سوخت در پایان برنامه هفتم توسعه شد.
نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و معدن، با هدف دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی کشور، در حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
این نمایشگاه در راستای منویات مقام معظم رهبری و با توجه به فرمایشات ایشان در خصوص توانمندی بخش خصوصی در تحقق هدف رشد 8 درصدی اقتصادی کشور برگزار شد؛ چرا که مقام معظم رهبری بر این باورند که بخش خصوصی میتواند با همکاری دولت، اهداف برنامه توسعه هفتم را محقق سازد.
پالایشگاههای کشور، به عنوان یکی از بخشهای خصوصی فعال در صنعت نفت، در این نمایشگاه حضور یافتند و در گزارشی جامع به رئیس جمهوری به بیان توانمندیها و چالشهای این صنعت پرداختند.
طی بازدید رئیس جمهوری از غرفه شرکتهای پالایش نفت خصوصی مطرح شد که در حال حاضر، پالایشگاههای فعال در کشور، روزانه حدود 2 میلیون و 500 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی را فرآورش میکنند. این پالایشگاهها حدود 50 نوع محصول مختلف تولید میکنند و با وجود این توانمندیها در صنعت پالایش نفت کشور، چالشهای هم پیش روی این صنعت قرار دارد که اصلیترین آن، ناترازی سوخت و نیاز به واردات بنزین است.
یکی از اصلیترین مسائلی که در گزارش پالایشگاهها به آن پرداخته شد، ناترازی سوخت در کشور بود. بررسیها نشان داد که اگر این روند ادامه پیدا کند، کشور تا پایان برنامه توسعه هفتم مجبور به پرداخت 61 میلیارد یورو برای واردات بنزین خواهد بود. این چالش میتواند با ادامه وضعیت فعلی برای کشور مشکلات اقتصادی زیادی ایجاد کند.
برای رفع این چالشها و به منظور تحقق اهداف اقتصادی کشور، پالایشگاهها چشماندازهایی برای آینده صنعت پالایش نفت کشور ارائه کردند. در این چشمانداز، 18 طرح ارتقاء کمی و کیفی پالایشگاههای نفت خصوصی و دستیابی به رفع کامل ناترازی سوخت کشور و توسعه زنجیره ارزش به مبلغ 18.7 میلیارد یورو تعریف شده است. این پروژهها با هدف رفع ناترازی سوخت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز کشور طراحی شدهاند که تحقق این پروژهها میتواند سهم 45 درصدی در رشد اقتصادی بخش نفت کشور داشته باشد و از این طریق سهم قابل توجهی در رشد اقتصادی 8 درصدی کشور ایفا کند.
ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، در توضیحات خود به رئیس جمهوری به چالشهای موجود در راه تحقق این چشمانداز پرداخت که از جمله این چالشها میتوان به حاشیه سود پایین پالایشگاهها، مشکلات نقدینگی و کمبود سرمایهگذاریهای کافی اشاره کرد که این مشکلات میتوانند مانع از پیشرفت و اجرای پروژههای توسعهای در صنعت پالایش نفت شوند.
????وی افزود: این در حالی است که اگر پروژههای 18.7 میلیارد یورویی به درستی اجرا شوند، ناترازی بنزین تا پایان برنامه توسعه هفتم رفع خواهد شد. علاوه بر آن، کشور میتواند به صادرکننده بنزین و گازوئیل تبدیل شده و مشکلاتی نظیر نفت کوره پالایشگاهها را حل کند.
عاشوری در ادامه توضیح داد: همچنین این پروژهها به توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت و پتروشیمی کشور کمک خواهند کرد و محصولات پتروشیمی و صنایع وابسته به آنها به طور پایدار تأمین خواهند شد. این اقدامات میتوانند باعث شکوفایی اقتصادی کشور شوند و در راستای دستیابی به اهداف اقتصادی کشور گامهای مؤثری بردارند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت همچنین خاطرنشان کرد: بر این اساس میتوان گفت که چشمانداز ارائهشده در این نمایشگاه بهخوبی نشان داد که با توجه به توانمندیهای موجود در صنعت پالایش نفت کشور و همچنین با اجرای پروژههای پیشبینیشده، میتوان چالشهای موجود را برطرف و به رشد پایدار و توسعه اقتصادی کشور کمک کرد. این در حالی است که 18.7 میلیارد دلار در نظر گرفته شده برای پروژههای توسعهای بسیار کمتر از نیاز 61 میلیارد دلاری برای واردات سوخت خواهد بود و اجرای این طرحها بدون شک آیندهای روشن را برای کشور به همراه خواهد داشت.
گفتنی است در ادامه این بازدید، مدیران عامل پالایشگاهها نیز به گفتگو با رئیس جمهوری پرداختند و توضیحاتی را در خصوص فرصتها و چالشهای پیش روی این صنعت ارائه دادند.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1227638/