روند هفتگی بازارهای ارز و سکه بررسی شد
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : بررسیهای بهعمل آمده از روند بازار ارز در هفتهای که گذشت حاکی از آن است که معاملهگران با حضور جدی خریداران مواجه شدهاند. تحلیلگران عامل افزایش تقاضا در بازار ارز را ریسکهای سیاسی جدید مرتبط با سوریه میدانند. اما برخلاف بازار ارز، روند معاملات سکه تقریبا با ثبات همراه بود. چرا که در این هفته خبر عرضه تمام سکه طلا با تاریخ ضرب جدید منتشر شد.
بازار ارز تهران در هفته دوم آذر نوسانات قیمتی قابل توجهی را تجربه کرد. درحالی که پس از انتشار خبر آتشبس در مرز لبنان و همچنین انتشار سیگنالهایی در زمینه ازسرگیری مذاکرات هستهای با طرفین اروپایی انتظار میرفت نرخ ارز در مسیر کاهشی قرار گیرد، بهواسطه انتشار خبر تشدید درگیریهای نظامی در سوریه، روند بازار ارز صعودی شد. هر برگ اسکناس دلار آزاد هفته گذشته را با رشد حدودا 850 تومانی نسبت به آخرین نرخ هفته نخست آذر در نیمه دوم کانال 70 آغاز کرد. در روز یکشنبه این روند افزایشی با مقاومت فعالان بازار همراه شد و نرخ به مرز کانال 70 برگشت، اما مجددا در روز دوشنبه قیمت اسکناس آمریکایی تا مرز 2 کانال قیمتی 70 و 71 هزار تومانی رشد کرد. در روزهای سهشنبه و چهارشنبه مرز روانی 71 هزار تومانی نیز از دست رفت و فعالان بازار ارز شاهد حضور نرخ دلار در میانههای کانال 71 هزار تومانی بودند. سرانجام در روز چهارشنبه قطار دلار در ایستگاه 71 هزار و 400 تومانی به تحرکات هفتگی خود پایان بخشید. البته سمت و سوی بازار در معاملات غیر نقدی روز پنجشنبه افزایشی بود، بهطوریکه نرخ فردایی شاخصارزی در معاملات عصر روز پنجشنبه حوالی رقم 71 هزار و 750 تومان ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران درصورت تداوم پیشروی نیروهای مخالف دولت سوریه در این کشور و تشدید ریسکهای غیراقتصادی، روند بازار ارز در هفته پیشرو نیز افزایشی خواهد بود. درنهایت بازدهی اسکناس دلار آزاد در هفته گذشته (از روز پنجشنبه 8 تا روز چهارشنبه 14 آذر) حدود مثبت 2 درصد ثبت شد.
بهطور کلی بازار سکه در ایران از عواملی چون نرخ دلار، قیمت جهانی اونس طلا و همچنین انتظارات تورمی تاثیر میپذیرد. عوامل اول و دوم بهصورت مستقیم در محاسبه ارزش ذاتی سکه طلا نقش داشته و عامل سوم نیز حباب قیمتی این کالای سرمایهای را تحت تاثیر قرار میدهد. در هفتهای که گذشت یک خبر مهم به بازار سکه مخابره شد. مرکز مبادله ارز و طلای کشور در اطلاعیهای از آغاز عرضه تمامسکههای ضرب 1403 خبر داد. پیش از این ربعسکههای ضرب سال جاری توانسته بودند حباب قطعات سکه را به میزان قابل توجهی کوچک کنند. اما در سوی دیگر یعنی در طرف عوامل اصلی تشکیل قیمت سکه، دلار روندی افزایشی را تجربه کرد و اونس طلا نیز روزهای کمنوسانی را پشت سر گذاشت. درنتیجه عوامل ذکر شده نرخ قطعات مختلف خانواده سکه طلا در هفته دوم آذرماه در یک شرایط ثبات نسبی به فعالیت خود ادامه دادند. هر قطع تمام سکه طلا هفته گذشته را در رقم 52 میلیون و 300 هزار تومان آغاز کرد. در اواسط هفته قیمت این شاخص تا میانههای کانال 51 کاهش یافت و در بازار روزهای پایانی بهواسطه نیروی افزایشی دلار مجددا تا رقم 52 میلیون و 300 هزار تومان افزایش یافت. در روزهای گذشته یک خبر مهم دیگر نیز به گوش فعالان بازار سکه رسید. بهنظر میرسد ضرب سکه طلا با تاریخ جدید دستور کار اصلی نهاد بازارساز است. رسانهها در روز چهارشنبه از عرضه انواع قطعات سکه طلای 1404 از اواخر سال جاری خبر دادند. روابط عمومی بانک مرکزی نیز اعلام کرد: «در پاسخ به متقاضیان و در راستای تداوم سیاستهای این بانک در عرضه انواع سکه با تاریخ سال، بر اساس برنامهریزی انجام شده از اواخر سال جاری انواع قطعات ربع، نیم و تمام سکه طلای بهار آزادی با تاریخ سال 1404 از طریق حراجهای سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران در دسترس متقاضیان قرار میگیرد.» درنتیجه بهنظر میرسد بانکمرکزی بهصورت جدی در تلاش است تا به پشتوانه ذخایر طلایی خود حباب قطعات مختلف بازار سکه را از بین ببرد.
-
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷:۵۴
-
۱۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1223543/