اولین گفتوگوی تروریستی که از «سایه» بیرون آمد
الجولانی: به دنبال حکومت مبتنی بر نهاد هستیم
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنبای اقتصاد : هزاران نفر از مردم «حمص» پنجشنبه شب و اوایل صبح دیروز (جمعه) این شهر در مرکز سوریه را ترک کردند. «الشرق الاوسط» در گزارش دیروز(جمعه) نوشت، فرار مردم در حالی است که نیروهای «هیئت تحریرالشام» در حال پیشروی هستند. تروریستهای «هیئت تحریرالشام» شهرهای مهم «حلب» در شمال و «حما» در مرکز را تصرف کردند و این یکی از اتفاقات مهم در سوریه در 14سال گذشته است. به نوشته الشرق الاوسط، «دیدهبان سوری حقوق بشر» اعلام کرد که هزاران نفر از مردم در حال فرار به سوی مناطق ساحلی غربی هستند که از مراکز دولت دمشق است.
ساکنان این مناطق اعلام کردند که هزاران نفر از مردم از حمص از ترس نیروهای «هیئت تحریرالشام» گریخته و وارد مناطق ساحلی غربی شدهاند. این در حالی است که الجزیره به نقل از دبیرکل حزبالله لبنان نوشت که حزبالله در کنار دولت سوریه خواهد ماند. شیخ نعیمقاسم روز پنجشنبه گفت: «تروریستها بهرغم کارهایی که در روزهای گذشته انجام دادهاند، نمیتوانند به اهداف خود برسند و ما بهعنوان حزبالله تا جایی که بتوانیم در خنثی کردن اهداف این تجاوز در کنار سوریه خواهیم بود.»«برایس لین» و دیگران هم در گزارش دیروز جمعه 6 دسامبر در سیانان نوشتند «ابو محمد الجولانی» رهبر «هیئت تحریرالشام» در یک گفتوگوی اختصاصی با سیانان گفت که هدف گروهش سرنگونی بشار اسد است. این گفتوگو که اولین گفتوگوی وی طی سالهای گذشته با یک رسانه انگلیسی زبان است و در مکانی ناشناخته و اعلامنشده در سوریه انجام گرفت از برنامههایش برای ایجاد دولتی مبتنی بر نهادها و «شوراهای منتخب مردم» میگوید. او پیشزمینه دستیابی به این برنامه را سقوط اسد میداند.الجولانی که پیش از این با ایمن الظواهری، رهبر القاعده، بیعت کرده بود و سپس بیعت خود را – البته در ظاهر- شکست، در این مصاحبه میگوید: «بذرهای شکست اسد در درون خودش است.» او انگشت اتهام خود را ابتدا به سوی ایران نشانه رفت که باعث حفظ و بقای اسد شد و سپس به روسیه اشاره میکند که به تقویت اسد پرداخت.
گزارشگران سیانان پیشروی سریع تروریستها را «حملهای شوکهکننده» نامیدند. آنها بر این باورند که طی سالهای گذشته شعلههای جنگ داخلی در سوریه فروکش کرده بود؛ اما با پیشروی «هیئت تحریرالشام»، این احتمال مطرح شده که ممکن است بار دیگر شعلههای جنگ داخلی برافروخته شود. به نوشته گزارشگران سیانان، اپوزیسیون سوری متشکل از گروههایی با ایدئولوژیهای متفاوت هستند که فقط در یک چیز همبستگی دارند: مخالفت با اسد.الجولانی، تروریستی است که در سال2018 در فهرست تروریستی آمریکا قرار گرفت و برای دستگیری او 10میلیون دلار جایزه تعیین شده است. الجولانی روزگاری در «سایه» میزیست؛ اما در مصاحبه با سیانان کوشید چهره مدرنتری از خود به نمایش بگذارد و بنابراین با اعتماد به نفس بیشتر و امنیت کمتری آن هم در روز روشن حضور یافت تا بگوید از چیزی نمیترسد. این اولین مصاحبه او از سال2013 بود. در آن سال او با الجزیره صحبت میکرد. او که برای اولین بار با نام واقعی خود «احمد الشرع» گفتوگو میکرد به دنبال ارائه نگرش متفاوتی بود. الجولانی اصرار داشت که غیرنظامیان در مناطق تحت کنترلش ترس چندانی ندارند.
وی مدعی شد: «افرادی که از حکومت اسلامی میترسند یا اجرای نادرست آن را دیدهاند یا آن را به درستی درک نکردهاند.» او افزود که اگر نیروهای مخالف در سرنگونی اسد موفق شوند، حکومتشان به «یک حکومت مبتنی بر نهادها و غیره» تبدیل خواهد شد. گزارشگران سیانان همچنین به نقل از رهبر تروریستهای «هیئت تحریرالشام» نوشتند، الجولانی در طرح خود برای آینده سوریه میکوشد تا به غیرنظامیان و گروههایی که در جنگ داخلی متحمل آزار و اذیت گروههای افراطی شدهاند، اطمینان دهد. او همچنین گفت که تمام تلاش خود را کرده است تا بهطور علنی به مسیحیان و دیگر اقلیتهای مذهبی و قومی بگوید که تحت حاکمیت این گروه در سوریه در امنیت زندگی خواهند کرد.جولانی با گرفتن چهرهای دموکراتیک به خود افزود: «هیچکس حق ندارد گروه دیگری را از میان ببرد. این گروهها صدها سال است که در این منطقه با هم زندگی میکنند و هیچکس حق حذف آنها را ندارد.»
با وجود این، گروههای حقوق بشر و ناظران محلی نسبت به رفتار اخیر «هیئت تحریرالشام» با مخالفان سیاسی در ادلب هشدار داده و ادعا کردند که این گروه در مناطق تحت کنترل خود دست به سرکوب شدید اعتراضها و شکنجه و آزار مخالفان زده است. این تروریست که از سایه به در آمده است از برچسب «تروریست» خواندن گروهش ابراز ناراحتی کرد و افزود که با تاکتیکهای خشونت بار دیگر گروهها مخالف است و با آنها قطع ارتباط کرده است.جولانی ابراز تمایل کرد که نیروهای خارجی سوریه را ترک کنند. در حال حاضر نیروهایی از آمریکا، ترکیه، روسیه و مستشاران ایرانی و برخی گروههای مقاومت در این کشور حضور دارند. جولانی گفت که در فردای پسا اسد، این موضوع حل خواهد شد و دیگر نیازی به ماندن هیچ نیروی خارجی در سوریه نخواهد بود. وی افزود: «سوریه سزاوار یک سیستم حکومتی مبتنی بر نهاد است نه فردی که تصمیمات خودسرانه بگیرد.
-
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹:۲۵
-
۱۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1223496/