وضعیت حلب حاصل طرح ترکی-روسی یا طرح آمریکایی؟
پشت پرده درگیریها در شمال سوریه
اقتصاد جهان
بزرگنمايي:
بازار آریا - درگیریها در حلب وارد چهارمین روز خود شده است و از شب گذشته اخبار ضد و نقیضی از ورود تروریستها به این شهر گزارش میشود؛ اینکه چرا شمال سوریه همزمان با اجرای آتشبس بین لبنان و اسرائیل متشنج شد، پرسشی است که ذهن بسیاری را درگیر کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، با گذشت چهار روز از شروع درگیریها در شمال سوریه، اخبار ضد و نقیضی از وضعیت شهر حلب به گوش میرسد. آنگونه که خبرگزاریهای داخلی گزارش دادهاند، گروههای تروریستی سوریه مدعی هستند که برخی مناطق شهر حلب را به کنترل خود در آوردهاند و البته گزارشها از آخرین وضعیت حلب نیز حاکی است که اگرچه تروریستها وارد حلب شدهاند؛ اما کنترل شهر همچنان در دست نظام سوریه است.
درگیری بین تروریستهای تکفیری با نیروهای ارتش سوریه از روز چهارشنبه یعنی همزمان با آغاز آتشبس بین لبنان و اسرائیل و از استان ادلب آغاز شد و روز پنجشنبه به اوج خود رسید. این عملیات که با هدف اشغال استان حلب برنامهریزی شده، تاکنون صدها کشته بر جای گذاشته است.
الجزیره در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر کرد، نوشت که مخالفان مسلح چند کیلومتر با شهر حلب فاصله دارند که تحت کنترل دولت سوریه است و برای سیطره بر آن تلاش میکنند.
پس از حدود پنج سال آرامش نسبی در سوریه، در حالی که طی هفتههای گذشته اخباری از تحرکات گروههای تروریستی برای ایجاد فتنه و آشوب در این کشور منتشر شده بود، روز چهارشنبه گذشته و همزمان با برقراری آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، رسانههای سوری از حملات شدید عناصر تروریستی در حومه حلب و ادلب خبر دادند. برخی نیز از نقش ترکیه در این تنشها صحبت به میان میآورند.
هرچند «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه امروز شنبه گفت که کشورش بخشی از درگیریهای موجود در حلب سوریه نیست؛ اما احتیاط لازم را اتخاذ خواهد کرد. وی افزود: «شاهرگ حیاتی گروهکهای تروریستی منطقه دست آمریکا است و آن ها بدون حمایتهای واشنگتن نمیتوانند 3 روز به بقای خود ادامه دهند.»
علیرضا مجیدی، پژوهشگر مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، گفت: در نگاه اولیه آنچه که در حلب رخ داد، حاصل تقاطع دو طرح روی کاغذ بود. البته مشخص نیست که هر کدام از این طرحها چقدر اجرایی شده و آیا بین این دو طرح همافزایی صورت گرفته است یا خیر.
وی افزود: یکی از این طرحهای روی کاغذ شامل یک ایده قدیمی بین روسیه و ترکیه بود مبنی بر اینکه حلب در ازای برخی ساز و کارها به ترکیه واگذار شود؛ بخشی از این ساز و کار نیز عادیسازی رابطه بین آنکارا و دمشق را شامل میشد.
این کارشناس با اشاره به اینکه به هر حال روسیه چراغ سبز نشان داده بود که حلب به ترکیه واگذار شود، افزود: تقریبا دو سال پیش روی این طرح توافق شد اما مخالفت تهران و دمشق مانع تحقق آن گردید.
مجیدی با تاکید بر طرح دوم توضیح داد: این طرح را تقریبا 20 ماه پیش ایالات متحده آمریکا دنبال میکرد و از یک طرف به دنبال اتصال بین قسد و معارضه و در سوی دیگر اتصال بین قلمرو قسد و منطقه التنف بود. در این مورد پیشبینی شده بود که باید از ادلب به سمت حلب حمله شود.
وی ادامه داد: مشخص نیست آنچه که امروز روی زمین رخ داده تا چه حد متاثر از این دو طرح بوده و یا اینکه آیا یک همافزایی بین این دو طرح صورت گرفته است. هنوز برای قضاوت در مورد این مسائل زود است.
--> اخبار مرتبط نقشه دیپلماتیک در شام و بیروت خط و نشان خان برای رقبا/ پوتین به سلطان چراغ سبز نشان داد؟ شکست سودای توسعه در سوریه شلیک سامانه S300 روسیه به جنگنده های اسرائیلی ناگفتههای گفتنی
-
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲:۳۰
-
۹ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1219825/