بازار آریا

آخرين مطالب

تحرکات تازه چین بیخ گوش ایران/ بازار عربستان و امارات به پکن واگذار شد اقتصاد ایران

تحرکات تازه چین بیخ گوش ایران/ بازار عربستان و امارات به پکن واگذار شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : تجارت غیرنفتی رشد قابل توجهی را نشان داده است و از سال 1984، حجم تجارت غیرنفتی بین امارات و چین هشتصد برابر شده است. با این حال، جالب‌ترین زمینه برای همکاری ممکن است بخش مالی باشد.
به گزارش اقتصادنیوز، موسسه مطالعاتی ispionline چین به سرعت در حال تقویت همکاری خود با شورای همکاری خلیج فارس (GCC) ، با تکیه بر اتحاد سیاسی و اقتصادی غیررسمی است که شامل عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، کویت، عمان و قطر می‌شود. پس از افتتاحیه اجلاس چین و شورای همکاری خلیج فارس در سال 2022، زمانی که شی جین پینگ و رهبران شورای همکاری خلیج فارس به طور مشترک طرح جدیدی را برای توسعه همکاری عملی بین هر دو طرف ترسیم کردند، تعدادی ابتکار عمل در همین زمینه مطرح شد.
یکه تازی چین در خیلج فارس
این موسسه مطالعاتی در ادامه نوشت، اقتصادهای چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس دارای منافع استراتژیک مشترکی هستند و از مدت‌ها قبل برای هم‌افزایی در بین مناطق مختلف از طریق طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها همکاری کرده‌اند. یکی از این حوزه‌ها بخش انرژی است. اقتصادهای هر دو طرف به شدت به انرژی متکی هستند، اما به روش‌های بسیار متفاوت و مکمل. چین در حال حاضر بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است، در حالی که شورای همکاری خلیج فارس تامین‌کننده اصلی نفت جهان قلمداد می‌شود.
بر اساس گزارش Comtrade سازمان ملل، در سال 2023، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس روزانه 4.06 میلیون بشکه نفت خام به چین صادر کردند که 36 درصد از کل واردات نفت خام چین را تشکیل می‌دهد. با احتساب واردات از عراق و ایران، منطقه خلیج فارس بیش از نیمی از نیاز نفت خام چین را تامین می‌کند. در عین حال، چین در حال افزایش منابع انرژی تجدیدپذیر است. چین با سهم تولید قابل توجهی در انرژی باد، انرژی خورشیدی، باتری و لیتیوم، رهبر زنجیره تامین انرژی پاک در جهان را عهده‌دار است.
به عنوان مثال، براساس داده‌های Comtrade سازمان ملل، حجم محموله‌های باتری‌های لیتیومی چین به شورای همکاری خلیج فارس بین سال‌های 2021 تا 2022، 26 درصد و در سه فصل اول سال 2023، 99 درصد افزایش یافته است. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس فرصت‌های بازار عظیمی را در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر می‌بینند؛ گزاره‌ای که گزینه‌ای مناسب برای تلاش بلندمدت آن‌ها برای تنوع اقتصادی است.
فراتر از انرژی، ارتباطات تجاری بین چین و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) در حال افزایش است. بر اساس داده‌های Comtrade سازمان ملل متحد، تجارت بین طرفین در سال 2022 به 505 میلیارد دلار رسید؛ گزاره‌ای که نشان دهنده افزایش 76 درصدی این میزان در دهه گذشته است. به همین دلیل، در سپتامبر 2024، نخست‌وزیر چین، لی کیانگ، در دیدار با جاسم محمد آلبودایوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و چین خواست تا مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد را تسریع بخشند.
در واقع، تجارت غیرنفتی رشد قابل توجهی را نشان داده است و از سال 1984، حجم تجارت غیرنفتی بین امارات و چین هشتصد برابر شده است. با این حال، جالب‌ترین زمینه برای همکاری ممکن است بخش مالی باشد. در همین راستا یادداشت تفاهمی بین بازار مالی دبی (DFM) و بورس اوراق بهادار شنژن (SZSE) به ارائه جزئیات طرح‌هایی برای بررسی قابلیت ساختارهای جدید تامین مالی بین بازاری، همکاری عمیق‌تر در شاخص‌ها، صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) و محصولات درآمدی پرداخته است. علاوه بر این، SZSE و DFM متعهد به انجام تحقیقات مشترک، همکاری در زمینه ارتقاء بازاریابی، اشتراک دانش و تشکیل جلسات مکرر مدیران ارشد برای تقویت روابط مالی عمیق‌تر هستند.

بازار آریا


پشت پرده هم صدایی پکن با ابوظبی و ریاض
در همین راستا آنگونه که ژانگ ییمینگ، مدیرعامل و مدیر اجرایی جهانی سهام در شرکت بین‌المللی سرمایه چین (CICC)، می‌گوید، صندوق‌های مستقر در امارات به طور پیوسته در حال رشد سرمایه‌گذاری‌های خود در بازار سهام A چین هستند. این ساختار به دنبال مجوز اخیر برای ساخت شعبه در امارات متحده عربی، قصد دارد عملیات بانکی و مالی خود را در این کشور گسترش دهد تا تقاضای فزاینده برای امکانات سرمایه‌گذاری در منطقه را برآورده کند.
به گفته ژانگ ییمینگ، مشارکت بین SZSE و DFM فرصت‌های جدیدی را در بازار ایجاد کرده است. براساس تجربیات موفق کانال‌های ETF، او توصیه کرد که آن‌ها همکاری‌شان را با ایجاد مکانیزم اتصال برای کالاهای خاص شروع کنند.
ییمینگ همچنین تاکید داشت با افزایش فهرست‌بندی دوگانه اوراق قرضه سبز و سایر ابزارهای با درآمد ثابت در هر دو بازار، این دو بورس ممکن است همکاری دوجانبه خود را در امور مالی سبز تقویت کنند. در این میان، یکی دیگر از گزاره‌های مهم در تحول این رابطه، افزایش پذیرش چین در کشورهای خلیج فارس است. اخبار اخیر بر تلاش‌های چین جهت بین‌المللی کردن یوان، بالاخص در حوزه مبادلات ارزی، افزایش استفاده از ارز الکترونیکی، تراکنش‌های فرامرزی و ارز دیجیتالی حکایت دارد. کشورهای حاشیه خلیج فارس عمدتاً این تلاش‌ها را هدایت می‌کنند. در 28 نوامبر 2023، بانک خلق چین و بانک مرکزی امارات متحده عربی قرارداد سوآپ ارزی خود را به ارزش 4.89 میلیارد دلار برای پنج سال دیگر تمدید کردند. علاوه بر این، هر دو بانک یادداشت تفاهمی را برای افزایش همکاری در توسعه ارز دیجیتال امضا کردند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس از تلاش‌های چین برای بین‌المللی کردن یوان سود می‌برند. این کشورها - به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی - از طریق تبادل ارز و توافقنامه‌های تسویه تجارت فرامرزی و همچنین افزایش ابتکارات همکاری در ارزهای دیجیتال، همکاری مالی خود را با چین افزایش می‌دهند. چنین مشارکت‌هایی ممکن است هزینه‌های مبادله را کاهش دهد، خطرات را کاهش و سایر کشورهای خاورمیانه را ترغیب کند تا به شیوه‌ای مشابه با چین تجارت کنند.
در پایان، تداوم چنین شرایطی ممکن است موجب شود که دلار آمریکا به تدریج جای خود را به یوان چین در تجارت نفت بدهد و فراتر از آن راه را برای یک سناریوی بی‌سابقه هموار کند؛ عربستان سعودی که یکی از تامین‌کنندگان اصلی نفت چین است، ممکن است به فکر تکیه بر یوان برای تجارت نفت در بلندمدت باشد تا بدین طریق اتکایش به دلار را کاهش دهد.
--> اخبار مرتبط پروژه محرمانه چین در خلیج فارس لو رفت+ جزئیات خیز ترامپ برای ضربه زدن به این کشور خیز عربستان و امارات برای پایان سلطه آمریکا/ فرش قرمز اعراب برای مهمان جدید شاخص مدیران خرید صنعت چین در فاز رونق/ آیا چشم‌بادامی‌ها بازارهای کالایی را امیدوار می‌کنند؟ هشدار جدی چین به هواپیمای آمریکایی
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1219783/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت روز محصولات ایران خودرو و سایپا؛ارزان ترین خودرو داخلی چند؟

جزئیات فروش تسلیحات به تایوان توسط پنتاگون

برگزاری نشست امنیتی ویژه نتانیاهو برای تحولات سوریه

درگذشت قاضی خلیل زاده/ رئیس قوه قضائیه پیام داد

هزینه 30 همتی حذف ارز دارو با کیست، دولت یا مردم؟

ﺿﺮورت ﺑﻮمیﺳﺎزی روﯾﻪﻫﺎی ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠلی ﺻﺪور گواهینامه در صنعت نفت

نرخ گاز مایع سهمیه‌ای به‌هیچ‌وجه تغییر نکرده است

الاکنگ دو شاخص اصلی بورس تهران

گسترش تعاملات اقتصادی بین کشورهای عضو ACD / نقش مهم اتاق بازرگانی اصفهان به‌عنوان فوکال پوینت

خیریه ها ستونهای اقتصادی دنیا هستند/ تصویب قانون تشکلهای اجتماعی و مردم نهاد در مجلس

فرش دوروی ابریشم پتانسیل مهم اقتصادی و صنایع‌دستی فاخر استان خراسان شمالی است

آژیر خطر «مهاجرت گسترده» از کشور باید جدی گرفته شود

نقض آتش‌بس توسط اسرائیل

توضیح وزیر بهداشت درباره حذف ارز ترجیحی دارو

قیمت گوشت قرمز امروز شنبه 10 آذر 1403+ جدول

سازمان برنامه درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه گفت؟

نقشه واشنگتن و تل‌آویو برای مقابله با اتحاد چین، روسیه و ایران

سمنان 3 بار لرزید

اشتباه بزرگ بایدن در خاورمیانه/ پای ترامپ به آتش بس لبنان باز شد

5 روش تشخیص افزایش یا کاهش قیمت ورق st52 در روزهای آینده

ارز واردات کالاهای غیراساسی 50 درصد گران شد

تویوتا کرولا سایپا به بازار آمد

«بیمه بازنشستگی تکمیلی» در راه است/ مردم با فشار‌های اقتصادی از بیمه‌های زندگی دور شدند

قیمت‌های رقابتی لوازم آشپزخانه با هدف صرفه اقتصادی برای مشتریان

با هدف توسعه اقتصادی استان تمامی منابع مالی پتروشیمی اروند از سال 98 به خوزستان منتقل شده است

سه دلال ارز نقره داغ شدند

مرعشی، استاندار اسبق کرمان: رضایت عمومی، بهترین ابزار برای کاهش بسترهای تروریستی است/ دیوارکشی مرزها راه‌حل پایداری برای امنیت نیست/ توسعه پایدار نیازمند ترکیب اقتصاد و تکریم انسانی است/ زندگی طوایف دو طرف مرز به هم گره خورده است

غافلگیری مقام آمریکایی از وقایع سوریه

ماجرای تخریب مسجد سیچان اصفهان

دو روی سکه افزایش قیمت خودرو؛ تولید افزایشی‌ می‌شود یا مصرف کنندگان همچنان متضرر؟

اطلاعیه شرکت ملی گاز ایران درخصوص مصارف غیرمتعارف گازطبیعی

قیمت دینار عراق امروز شنبه 10 آذر 1403/ افزایش قیمت+ جدول

نظر جالب «کاکوتا» درباره الاهلی عربستان

بازدید سر زده مسعود پزشکیان از این وزارتخانه + عکس

آغاز پذیره‌نویسی صندوق تخصصی دارویی مفید با نماد «دارونو»

ماموریت ولی ممکن/ جایزه‌ی 10 میلیارد تومانی بلوبانک از آنچه می‌بینید به شما نزدیک‌تر است

وزیر نفت: تامین گاز خانگی خط قرمز ماست

بررسی پیش‌نویس سند ساماندهی رمز ارزها در مرکز ملی فضای مجازی

کمترین نرخ تورم اوراسیا متعلق به ارمنستان است

بهم ریختگی تعادل دلار در پی تحولات سوریه | این وضعیت مقطعی است

تاکید مدیرعامل بانک‌ملی‌ایران بر حمایت همه جانبه از مشتریان و شرکای تجاری در نشست با فعالان اقتصادی هرمزگان

تحولات سوریه نرخ دلار را تا کجا بالا می‌برد؟

حلب سقوط کرد؟

در حلب چه خبر است؟/ ارتش سوریه بیانیه داد

جریان آب زاینده‌رود اصفهان چشم سی‌وسه پل را روشن کرد + فیلم

اعتراضات گرجستان به کجا کشید؟+ عکس

جزئیات جدید از واژگونی اتوبوس کارگران در محور سیرجان شیراز

برنامه توسعه یا دور باطل؟

عقب‌نشینی فعالان بازار کالایی و زیان کامودیتی‌ها در یازدهمین ماه 2024

هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی