بازار آریا

آخرين مطالب

ترامپ چگونه می‌تواند روسیه را به سوی پایان جنگ در اوکراین سوق دهد؟

«خار» کی‌یف در گلوی غرب اقتصاد جهان

«خار» کی‌یف در گلوی غرب
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین الملل : بعد از دو سال که جنگی گسترده دامنگیر اوکراین شده است، امروز به ناگاه به نظر می‌رسد تغییرات چشمگیری در میدان نبرد قابل‌مشاهده است، از جمله اینکه پیشروی فرسایشی روسیه در خاک اوکراین، ضعف شدید و عمیق از نظر تعداد نفرات و روحیه نیروهای اوکراین را در خطوط نبرد آشکار کرده است. این امر در نهایت می‌تواند به فروپاشی خطوط اوکراین منجر شود؛ اما شاید آنچه بیش از همه قابل ‌لمس است، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و بی‌صبری و تاکید او بر پایان‌ دادن به جنگ اوکراین است. نگرانی اصلی آن است که ترامپ بخواهد یک توافق فاجعه‌بار را بر اوکراین تحمیل کند.
ولادیمیر پوتین می‌گوید ممکن است مایل باشد خطوط مقدم را تثبیت کند؛ اگرچه روسیه تنها 70 تا 80درصد از چهار استان اوکراین را که ضمیمه خاک خود کرده است، تحت اشغال دارد. با این ‌حال، او از غرب خواهد خواست که تحریم‌ها علیه این کشور را لغو کند. از نظر او، اوکراین باید از پیوستن به ناتو صرف‌نظر کند و با اتخاذ یک ‌رویه غیرنظامی به یک کشور بی‌طرف تبدیل شود. اگر ترامپ از این شرایط حمایت کند، در این صورت می‌توان گفت پوتین به بیشتر اهداف مدنظر خود از آغاز تهاجم نظامی بر ضد اوکراین دست‌ یافته و شکستی فاجعه‌بار را بر این کشور تحمیل کرده است. آنچه مسلم است رئیس‌جمهور روسیه برای یک‌ تکه کاغذ ارزش و احترامی قائل نخواهد بود. پوتین امیدوار خواهد بود که اوکراین پس از جنگ درحالی‌که درگیر منازعات داخلی و ایراد اتهامات بر ضد غرب می‌شود، به دامان روسیه بیفتد و اگر این شرایط نیز روی ندهد، پوتین احتمالا بهانه‌ای خواهد یافت تا مناطق بیشتری از خاک اوکراین را به اشغال روسیه درآورد. هراس و نگرانی اصلی همین است. اما این نگرانی‌ها نه اجتناب‌ناپذیر و نه حتی محتمل‌ترین نتیجه است. تسلیم‌ شدن در برابر پوتین یک شکست علنی برای آمریکا و ترامپ خواهد بود.
این امر به آسیا سرایت می‌کند؛ جایی که ممکن است دشمنان آمریکا تهاجمی‌تر شوند و دوستانش ممکن است اعتماد خود را به متحد خویش از دست بدهند و در عوض به سمت چین متمایل شوند. البته ترامپ هم مطمئنا می‌خواهد از اینکه به‌عنوان فردی شناخته شود که اوکراین را در مذاکراتی تحقیرآمیز با پوتین به روسیه فروخته است، احتراز کند. در نتیجه، این به نفع خود ترامپ هم هست که از اوکراین حداقل برای مدت چهارساله ریاست‌جمهوری خود محافظت کند.
اگر ترامپ مایل باشد، امکان استفاده از اهرم فشار علیه روسیه را دارد و از آنجا که فردی غیرقابل‌پیش‌بینی است، می‌تواند تهدید کند با ارسال سلاح‌های بیشتر و مرگبارتر و حمایت همه‌جانبه از اوکراین، پوتین را مجبور خواهد کرد تا او را جدی بگیرد. به‌علاوه، اقتصاد روسیه شرایط مطلوبی ندارد. ارزش روبل روسیه در حال سقوط است و روس‌ها از استمرار جنگ خسته شده‌اند. اگرچه پوتین می‌تواند جنگ را برای یک سال یا بیشتر ادامه دهد، اما ممکن است از یک مکث و توقف در درگیری‌ها سود ببرد. از طرف دیگر، همان‌طور که مایک والتز، مشاور امنیت ملی جدید ترامپ پیشنهاد کرده است، آمریکا می‌تواند با تهدید استفاده از تحریم‌ها، این شرایط را وخیم‌تر سازد.
پس هدف از دستیابی به یک توافق چه باید باشد؟ احیای مرزهای سال91 تنها یک رویاست. از نظر اخلاقی و قانونی، تمام اراضی تحت اشغال روسیه متعلق به اوکراین است؛ اما این کشور سرباز، سلاح یا مهمات کافی برای بازپس‌گیری آنها را ندارد. در عوض، هدف باید ایجاد شرایطی باشد که اوکراین در اراضی که در کنترل خود دارد رشد و شکوفایی را تجربه کند.
برای نیل به این هدف این کشور نیاز به ثبات و بازسازی خود دارد که هر دوی این موارد متکی به درامان‌ ماندن از ادامه تجاوز روسیه به اراضی این کشور است. به همین دلیل است که در قلب مذاکرات، چگونگی ایجاد یک چارچوب اجرایی و بادوام برای تضمین امنیت اوکراین ضروری خواهد بود.
اکونومیست بارها استدلال کرده است که بهترین راه برای محافظت از اوکراین در مقابل زیاده‌خواهی‌های پوتین، پیوستن این کشور به ناتو است. عضویت در این سازمان، از ناپایداری و آسیب‌پذیری اوکراین در برابر طرح‌های پوتین و همچنین به‌ثمررسیدن هدف نهایی او که همانا بی‌ثباتی و غلبه بر اروپاست پیشگیری خواهد کرد. این اقدام همچنین موجب می‌شود نیروهای نوآور و جنگ‌دیده اوکراینی که در واقع بزرگ‌ترین ارتش اروپا محسوب می‌شوند در کنار صنایع دفاعی این کشور به اتحاد اروپایی بپیوندند. شرایطی که شاید خوشایند ترامپ باشد؛ چراکه در این صورت، ناتو به شمار کمتری از نیروهای نظامی آمریکایی نیاز خواهد داشت.
عضویت اوکراین نیازمند پاسخ‌گویی به برخی پرسش‌های دشوار است. مطابق «ماده5» اساسنامه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، حمله به یکی از اعضا، حمله به همه اعضا تلقی می‌شود. اما باید گفت همه این پرسش‌ها بی‌جواب نیستند. این ضمانت لازم نیست بخش‌هایی از اوکراین را که اکنون تحت اشغال روسیه است، شامل شود. همان‌طور که آلمان شرقی در زمان پیوستن آلمان غربی به این پیمان در سال1955 شامل آن نشد. نیروهای نظامی سایر کشورهای عضو ناتو ممکن است در زمان صلح، نیازی به استقرار در اوکراین نداشته باشند، مشابه زمانی که نروژ در سال1949 به عضویت این پیمان درآمد.
با این‌ حال، عضویت اوکراین در ناتو نیازمند حمایت تمامی 32عضو این ائتلاف است که البته واضح است چالش بسیار دشواری خواهد بود. به‌عنوان یک گزینه جایگزین، برخی از کشورها، از جمله کشورهای خط مقدم، به علاوه بریتانیا، فرانسه و آلمان، ممکن است نسبت به امضای توافقات دوجانبه‌ای که در آن سربازان خود را در اوکراین به عنوان نیروهای پیشگام مستقر کنند، نظر مثبتی داشته باشند. در واقع، هدف از حضور این نیروها مخابره این پیام و تهدید به پوتین است که هرگونه اقدامات تجاوزکارانه روسیه می‌تواند منجر به کشاندن پای این نیروها به جنگ شود.
همچنین در اروپا، به‌ویژه در آلمان، نیاز به تغییر رویکرد وجود دارد. کشورهای اروپایی برای اینکه جدیت خود را به پوتین اثبات کنند، باید حمایت خود را از اوکراین به نمایش گذارند. این حمایت می‌تواند شامل کمک‌های گسترده برای بازسازی کشور، ارسال تسلیحات نظامی و همچنین پیگیری مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا باشد. این کشورها برای اینکه به پوتین نشان دهند در صورت حمله او، مقابله‌ به ‌مثل خواهند کرد، باید به‌طور چشمگیری هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهند و صنایع تسلیحاتی خود را بازسازی کنند. ترامپ که مدت‌هاست خواستار تخصیص بودجه بیشتر به بخش دفاعی اروپا شده است، از چنین رویکردی استقبال می‌کند.
آتش‌بس دو دیدگاه متفاوت از آینده اوکراین را ارائه می‌دهد.محاسبه پوتین این است که او برنده هر نوع توافقی خواهد بود، چرا که اوکراین رو به ‌زوال می‌رود و باگذشت زمان روسیه دوباره خود را تسلیح خواهد کرد و تمایل غرب برای ادامه حمایت از اوکراین کمرنگ خواهد شد.اما تصور کنید اوکراین بتواند با حمایت غرب، از آرامش ایجاد شده برای بازسازی اقتصاد خود، تجدید صحنه سیاسی و افزایش نیروی بازدارندگی در مقابل تجاوز روسیه استفاده کند.وظیفه غرب آن است که اطمینان یابد این چشم‌انداز بر جایگزین شوم و ناخوشایند آن چیره شود.
--> اخبار مرتبط زلنسکی: در صورت ادامه جنگ، برای بار دوم کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری می‌شوم روزهای بد پوتین؛ جنگ به خاک روسیه کشانده می‌شود! عاقبت حمله به روسیه از زبان زلنسکی زلنسکی: کی‌یف قصد ندارد درگیری‌ها را به خاک روسیه منتقل کند روسیه در جنگ پیروز می‌شود

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1219487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست حماس از نهادهای بین‌المللی برای کمک به شکستن محاصره شمال غزه

گفت‌وگوی مقامات ایران و تاتارستان درباره حادثه دانشگاه کازان

در هم تنیدگی دین و نشانه های تمدنی ایران

تظاهرات حامیان الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا در تفلیس / درگیری معترضان با پلیس

اختصاص اعتبارات جدید برای تملک «فلک‌الافلاک» و اجرای راه‌آهن؛ اهداف عملیاتی توسعه لرستان احصا شد

نگرانی از وخامت اوضاع در حلب و ادلب/ همکاری ارتش روسیه در عملیات علیه حملات تروریستی این کشور

ادعاها درباره تلاش عربستان برای تقویت روابط با ایران

افزایش آتش‌سوزی در منابع طبیعی ایران/ کدام منطقه رکورد زد؟

هیاتی از حماس به قاهره سفر می‌کند

راه‌حل «غیردستوری» اروپا جواب داد؛ بازارسازی برای هوای پاک

برقراری پروازهای مستقیم کیش دوشنبه کیش

امانی: هیچ تقاضای آتش بسی از طرف حزب الله رخ نداد/ این صهیونیست‌ها بودند که نیاز به آتش‌بس داشتند

بیش از 200 تروریست سوری در حلب از پا درآمدند

ادامه تجمعات اعتراضی در گرجستان/ درخواست سفارت ایران در این کشور از هموطنان

عرضه اولیه، رشد اقتصادی و بازارهای مالی

ترامپ استقلال فدرال رزرو را تهدید می کند؟

«اوکونجو ایویلا» دوباره سکاندار سازمان جهانی شد

دفاع از فلسطین ادامه دفاع از حق ولایت است

امانی: صهیونیست‌ها نیاز به آتش‌بس داشتند

ناآرامی در گرجستان/ توصیه مهم سفارت ایران در تفلیس به شهروندان ایرانی

سهم فولاد خوزستان در تامین بازار فولاد میانی

سایه بی‌برقی بر آمار فولادی‌ها

تابلوی هفته - 1403/09/10

کاهش خسارت هک‌های کریپتو در 2024

موتور رشد و جذابیت اتریوم

رویداد مشترک هنری دانشگاه اسپانیایی و گالری ایرانی

این امباپه بی‌خطر

شتاب قیمت‌ها در قاره سبز

وزارت نیرو پیگیر پرداخت طلب پیمانکاران

آمار معاملات هفتگی - 1403/09/10

ناجی ارزی صنایع بورسی

ساختن و حفظ زندگی چندبعدی خود شما

یادداشت‏‌های کوتاه از یک معلم مذاکره

وقتی تمام‌قد پشتیبان کارکنان هستید

انتقاد شارون استون از ساده‌لوحی مردم آمریکا

نمایش فیلم تئاتر «روز رستاخیز» در خانه هنرمندان

روزهای مه‌آلود فارابی

تاریخ‌سازی نوجوان ایرانی

پرسه سگ در زمین تمرین!

بدون طارمی و سردار چه داریم؟

ادعا یا توانایی؟

موانع وام‌دهی به زنان خانه‌دار

زنجیره فولاد - 1403/09/10

بازار جهانی - 1403/09/10

پلیمر خاورمیانه - 1403/09/10

بازار آتی - 1403/09/10

بهینه‏‏‌سازی مصرف با گواهی صرفه‏‏‌جویی برق

تاکید بخش خصوصی یزد بر لزوم تقویت جایگاه اندیشکده‌‌‌ها

مرکز شتاب صادرات در تبریز

بازار سفارش آنلاین غذا چشم‏‏‌انتظار انحصارزدایی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی