بازار آریا

آخرين مطالب

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشور کیست؟ اقتصاد ایران

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشور کیست؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصاد24- وحید محمودی، استاد برجسته اقتصاد در دانشگاه تهران، با حکم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری منصوب شد. وی در سال 1343 در شهرستان ممسنی از استان فارس چشم به جهان گشود و تحصیلات عالی خود را در رشته اقتصاد با گرایش مالیه عمومی و توسعه اقتصادی در مقطع دکتری از دانشگاه اسکس انگلستان به پایان رساند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی که از مدیران با تجربه و شناخته‌شده در نهاد‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود، مسئولیت سرپرستی صندوق بازنشستگی کشوری را بر عهده گرفته است.
وحید محمودی کیست؟ وحید محمودی، شهریور سال 1343 در شهرستان ممسنی از استان فارس به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند و در سال 1363 با شرکت در کنکور سراسری، در رشته کارشناسی اقتصاد نظری دانشگاه اصفهان پذیرفته شد. پس از اتمام مقطع کارشناسی، در سال 1368 در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کرد و در رشته اقتصاد نظری دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد. با توجه به علاقه شخصی به گرایش اقتصاد بین‌الملل و با موافقت دانشگاه‌های تربیت مدرس و تهران، تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در این گرایش در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به پایان رساند.او هم‌زمان با پایان مقطع کارشناسی ارشد در آزمون اعزام به خارج شرکت کرد و توانست بورسیه دکترای اقتصاد با گرایش مالیه عمومی و توسعه اقتصادی از دانشگاه اسکس انگلستان را دریافت کند.
در میان فعالیت‌های علمی و دانشگاهی وی، می‌توان به مدیریت گروه بازار‌ها و نهاد‌های مالی دانشگاه تهران، تدریس به عنوان استاد مدعو در دانشگاه کالیفرنیا طی سال‌های 2009 و 2010، و تألیف و ترجمه 12 جلد کتاب در حوزه‌های مرتبط با فقر، نابرابری، عدالت و توسعه اقتصادی اشاره کرد.
وحید محمودی در عرصه اقتصادی نیز پیشینه و سوابق درخشانی دارد و مسئولیت‌های گوناگونی را در نهاد‌های کلیدی بر عهده داشته است. از جمله این سوابق می‌توان به ریاست هیئت‌مدیره شرکت «راهبری و توسعه انرژی سام» (هلدینگ تخصصی وابسته به صندوق توسعه ملی)، مشاوره ارشد صندوق توسعه ملی در حوزه سرمایه‌گذاری، مدیرعاملی هلدینگ نفت و گاز پارسیان، عضویت در هیئت‌مدیره بورس انرژی ایران، و حضور در هیئت‌مدیره انجمن کارفرمایی پتروشیمی‌های ایران اشاره کرد.
وحید محمودی افزون‌بر پیشینه علمی و اجرایی خود، به داشتن دیدگاه‌های متنوع و عمیق در زمینه مسائل اقتصادی ایران شهرت دارد. او با توجه به تجربه‌های گسترده‌اش در حوزه‌های دانشگاهی و مدیریتی، به تحلیل و ارائه راهکار‌های جامع در زمینه چالش‌هایی همچون فقر، نابرابری، عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی پرداخته است. دیدگاه‌های او غالباً بر پایه ترکیبی از دانش آکادمیک و شناخت عملی از ساختار‌های اقتصادی کشور استوار است و همین امر باعث شده تا نظراتش در محافل علمی و اجرایی مورد توجه قرار گیرد.

بازار آریا

وحید محمودی: 40 درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلقند وحید محمودی در مصاحبه‌ای درباره فقر در ایران گفته بود: بر اساس مطالعات مختلف، از جمله پژوهش‌های انجام‌شده توسط نهاد‌های دولتی مانند وزارت رفاه و تحقیقات مستقل، بین سه تا چهار دهک از جمعیت ایران با معضل فقر مطلق مواجه‌اند. همچنین، یافته‌های شخصی وحید محمودی نشان می‌دهد که حدود 40 درصد از جمعیت کشور در زمره افراد فقیر قرار دارند. این آمار، عمق چالش‌های اقتصادی و نابرابری در جامعه را به وضوح آشکار می‌کند و بر ضرورت سیاست‌گذاری‌های هدفمند برای کاهش فقر تأکید دارد.
فقر مطلق از نظر محمودی فقر مطلق به معنای دسترسی‌نداشتن به کم‌ترین نیاز‌های ضروری برای زندگیست که شامل اقلام خوراکی و غیرخوراکی می‌شود. به طور مشخص، اگر فردی نیاز به مصرف 2500 کالری در روز داشته باشد، این میزان کالری باید از مواد غذایی متنوع و مغذی تأمین شود تا سلامتی جسمی او حفظ شود. افزون‌بر این، سلامت ذهنی، روحی و روانی فرد نیز باید در کیفیت تغذیه و استاندارد‌های زندگی او مدنظر قرار گیرد. در کنار این موارد، معیار‌های غیرخوراکی مانند دسترسی به مسکن، خدمات بهداشتی و آموزشی نیز از اجزای مهم فقر مطلق به شمار می‌روند. بر اساس این تعاریف، حدود 40 درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار دارند، هرچند برخی مطالعات دیگر این رقم را حدود 30 درصد تخمین زده‌اند. این موضوع به طور مفصل در کتاب «اندازه‌گیری فقر و توزیع درآمد در ایران» مورد بررسی قرار گرفته است.
به باور او اگر بخواهیم جامعه را از نظر طبقات اقتصادی تقسیم‌بندی کنیم، به نظر من حدود 40 درصد از جمعیت کشور در دسته فقرا قرار دارند. حدود 10 درصد از افراد نیز جزو دهک‌های سرمایه‌دار و با ثروت بالا هستند و 50 درصد باقی‌مانده در طبقه متوسط قرار دارند. از این 50 درصد، حدود 20 درصد به طور جدی با فقر مطلق روبه‌رو هستند. اگر بخواهیم فقر را از منظر چندبعدی، زمانی یا قابلیتی بررسی کنیم، این افراد نیز فقیر محسوب می‌شوند، زیرا آن‌قدر دغدغه معیشتی دارند که به سختی می‌توانند از خط فقر مطلق عبور کنند. در واقع، تا شش یا حتی هفت دهک از جامعه درگیر مشکلات معیشتی هستند. دامنه این درگیری معیشتی به طبقات مختلف تا هفت دهک از جمعیت کشور گسترش یافته است. اگر طبقه متوسط را به سه گروه متوسط پایین، متوسط و متوسط بالا تقسیم کنیم، می‌بینیم که عمده افراد طبقه متوسط یا در زیر خط فقر قرار دارند یا بسیار به آن نزدیک‌اند. درصد کمی هم که بالای خط فقر قرار دارند، به دلایل مختلف نمی‌توانند نقش تاریخی و اجتماعی خود را به درستی بازی کنند.

بازار آریا

محمودی: نظام و برنامه مدون فقرزدایی در کشور وجود ندارد یکی از مشکلات اساسی در مبارزه با فقر در کشور این است که نه تنها نظام و برنامه‌ای منسجم برای فقرزدایی وجود ندارد، بل‌که منابعی که به این هدف تخصیص داده می‌شود، به‌طور پراکنده و جزیره‌ای هزینه می‌شود و در عمل تأثیرات کافی را نمی‌گذارد. برای حل این مشکل، نیاز است که یک پنجره واحد حمایتی ایجاد شود و شورای عالی متشکل از مسئولان نهاد‌های بزرگ خیریه با دبیرخانه‌ای از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شود. در این راستا، ما استادان دانشگاه نیز باید با ارائه راهبرد‌های نوین فقرزدایی و نقشه فقر در کشور به سیاست‌گذاران کمک کنیم تا در طراحی برنامه‌های اجرایی، همکاران خود را یاری کنیم. بدین ترتیب، سیاست‌گذاران می‌توانند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مالی و لجستیکی این نهادها، تقسیم کار را بر اساس آمایش سرزمین انجام دهند و اقداماتی مؤثر در راستای فقرزدایی صورت دهند. خوشبختانه، در بند ت ماده 31 لایحه برنامه هفتم توسعه، به این مسئله یعنی ایجاد پنجره واحد نظام حمایتی اشاره شده است و امیدواریم که این گام در عمل به کاهش فقر در کشور منجر شود.
بیشتر بخوانید: ارسلان زارع استاندار جدید بوشهر کیست؟
سهم عامل‌های موثر بر فقر از نگاه محمودی برای تجزیه و تحلیل تغییرات فقر درآمدی در درازای یک دوره زمانی، دو عامل اصلی مؤثر بر تغییرات فقر عبارتند از رشد اقتصادی و بازتوزیع درآمد. اما با توجه به اینکه برنامه هفتم توسعه فاقد نوآوری در نظام حکمرانیست، رویکرد کلی این برنامه مشخص نبوده و در بسیاری از موارد، ادامه‌دار بودن رویکرد‌های ناکارآمد مانند استراتژی خودکفایی و جایگزینی واردات به چشم می‌خورد (به‌طور خاص، هدف کمی ذکر شده در این زمینه 90 درصد است). در حوزه رفاه اجتماعی نیز تغییرات شایان‌توجهی مشاهده نمی‌شود؛ رویکرد درآمدمحوری، سیاست‌های صدقه‌ای و یارانه‌های درمانی ادامه یافته و کسری بودجه به تبع آن تورم بالا همچنان ادامه دارد. افزون‌بر این، کانال‌های تأمین مالی برای توسعه مسدود است، هزینه‌های مبادله در اقتصاد بالا است و سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) کاهش یافته است. تمامی این محدودیت‌ها و ناترازی‌ها باعث می‌شود که هدف رشد 8 درصدی محقق نشود و امکان بازتوزیع درآمد به نفع گروه‌های کم‌درآمد درعمل غیرممکن شود.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشور در دولت چهاردهم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی حکمی، وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و یکی از مدیران با سابقه نهاد‌های اقتصادی کشور را به عنوان سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری منصوب کرد.
احمد میدری، ضمن تقدیر از زحمات مهدی مسکنی، مدیرعامل پیشین صندوق، برای وحید محمودی در این مسئولیت جدید آرزوی موفقیت کرده و ابراز امیدواری کرده است که وی در راستای گفتمان محوری دولت، بتواند گام‌های مؤثری بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1217044/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

108 نماینده مجلس خواستار افزایش سقف وام مسکن شدند

کاهش 12 درصدی آب ورودی به سدهای کشور+ جدول

شهادت یک مرزبان در سیستان و بلوچستان+ عکس

خبر مهم استاندار برای پرستاران

نامه 108 نماینده مجلس به رئیس‌جمهور برای افزایش وام مسکن

جزئیات تازه از ماجرای ادعای هک بانک‌ها و دستگیری یک نفر

کاهش 12 درصدی ورودی آب به سدها؛ 56 درصد ظرفیت سدها خالی است

پرورش کبک و بلدرچین در استان بوشهر حمایت می‌شود

ضررورت جذب سرمایه‌گذاران گردشگری برای اطراف کارون 4

چرا دادگاه چای دبش علنی نبود؟

در جلسه شورای عالی فضای مجازی، در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم

سرمایه‌گذاری 5 میلیون دلاری شرکت چینی در اسدآباد

عارف: هدف‌مان تثبیت وضع اقتصادی و جلوگیری از افزایش تورم است

جزئیات تازه از جلسه شورای عالی فضای مجازی؛ منتظر رفع فیلترینگ باشیم؟

محموله پوشاک قاچاق در اهواز توقیف شد

برای رشد 8 درصدی در اقتصاد باید همه تولیدکنندگان نقش آفرینی کنند

استاندار جدید مازندران: سیاسی نیستم/ نیروی تکراری نمی‌‌آورم

با هیچ کشوری دعوا نداریم/ اولویت ما ارتباط با همسایگان است

استاندار جدید مازندران‌: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان

کارخانه های روغن کشی رغبتی برای واردات ندارند| قیمت گذاری روغن توجیه اقتصادی ندارد

درگیری ساکت الهامی با هافبک آلمانی نساجی + فیلم

هواشناسی بوشهر پیش‌بینی کرد: سامانه بارشی تقویت می‌شود

از افزایش سرمایه ایران خودرو تا تعلیق یک نماد غذایی/ کدام اطلاعیه کدال نظر فعالان بازار سرمایه را به خود جلب کرد؟

وزیر احتمالی خزانه‌داری آمریکا فلزات پایه را گران کرد/ طلا و نفت ارزان، مس و فلزات گران شدند

واکنش وزیر صمت به تخلفات انتخابات اتاق اصناف؛ «بررسی می‌شود»

مجبور نیستید بدون تخفیف خرید کنید

ارسال مقررات رمزپول به زودی به هیات عالی بانک مرکزی

4 وام حیاتی بدون سود بانکی

3 قلاده یوزپلنگ در این منطقه مشاهده شد+ فیلم

محل مبادله نفت روسیه به محل جدیدی منتقل شد

چگونه شانس برنده شدن جایزه 10 میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟

عراقچی به لیسبون رسید

اعضای هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند

دولت بدون گفت‌وگو با مردم اقدامی برای نرخ بنزین انجام نمی‌دهد

سیاست منطقه ویژه پارس جذب نیرو از پیرامون صنعت است

تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، هر کشور دیگری را فلج می‌کرد

همتی راهی ریاض شد

وزیر اقتصاد به ریاض سفر کرد

نقش هوش مصنوعی در بهبود حکمرانی و توسعه اقتصادی

هشدار جدی یک اقتصاددان: تورم به 50 درصد خواهد رسید؛ روستاییان فقیرتر می‌شوند

چرا آمار صادرات گمرک ج.ا.ا با گمرک مناطق آزاد مطابقت ندارد؟

جدیدترین قیمت گوشی‌های شیائومی / کدام مدل اقتصادی‌تر است؟

با هیچ کشوری دعوا نداریم/ دولت به هیچکس چک سفید امضا نداده است

به هیچکس چک سفید امضا نداده ایم | دفاع از افزایش نرخ پله‌ای بنزین |بعضی‌ها نخواهند بود اما..

تفکر بسیجی؛ بن‌بست شکن و نقطه مقابل تحقیر ملی

عارف شاکی شد/ انصاف داشته باشید؛ سه ماه پیش کجا بودید؟

خبر مهم معاون پزشکیان درباره قانون عفاف و حجاب

مشکل ما کمبود تولید گاز نیست، فاصله تولید و مصرف است

عکسی از 2 بازیگر معروف در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

زینب شیخ حسن ارباب از این فعالیت‌های ورزشی محروم شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی