بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سومین همایش ملی اقتصاد دفاع (اقتصاد ملی و اقتصاد دفاع؛ همگرایی و همافزایی) با حضور سرلشکر «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدیمقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی و جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و مسئولان کشوری در این دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد.
این همایش با محوریت دانشگاه عالی دفاع ملی و مشارکت سایر دانشگاهها و نهادهای علمی و پژوهشی برگزار و طی آن، ابعاد مختلف اقتصاد دفاعی بررسی شد.
امنیت ملی با تقویت بنیه دفاعی حاصل میشود
سرلشکر «صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در این همایش اظهار داشت: آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد از آنچه تاکنون شاهد آن بودهایم، متفاوت خواهد بود؛ لذا باید خود را برای حوادث پیش رو آماده کنیم تا غافلگیر نشویم.
سرلشکر صفوی حفظ بقای ملی، رفاه اجتماعی و پیشرفت کشور را از مهمترین اهداف کشور برشمرد و افزود: این اهداف ملی در دیپلماسی، سیاست خارجی و امنیت ملی شکل خواهد گرفت، امنیت ملی هم در برابر تهدیدات با تقویت بنیه دفاعی حاصل میشود.
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا امنیت را مهمترین نیاز کشور دانست و عنوان کرد: بدون امنیت نظامی پیشرفت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شکل نخواهد گرفت و «ایران قوی و قدرتمند» بدون قدرت نظامی محقق نخواهد شد؛ البته شعار دولت چهاردهم یعنی «وفاق ملی» شعار خوبی است و بدون رفاه اجتماعی، وفاق و فهم مشترک پیشرفت و قدرت حاصل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه ما کشوری جدا از دیگر کشورهای غرب
آسیا نیستیم، گفت: این منطقه تحت تأثیر مسائل غرب آسیا، جنگ اوکراین، مسائل آسیای میانه و نفوذ
اقتصادی چین در این منطقه است. زمانی
انگلیس در این منطقه نقشآفرین بود و زمانی دیگر آمریکا. امروز حضور نظامی و
اقتصادی آمریکا بر تحولات و روندهای منطقه غرب
آسیا تأثیرگذار است.
سرلشکر صفوی با اشاره به تأثیرگذاری چالش بودجه دفاعی و کمبود منابع مالی بر روند ارتقای توان دفاعی کشور، گفت: در همایش ملی
اقتصاد دفاع باید راهکارهای عملی برای جبران کمبود بودجه دفاعی را بررسی و راهکارهای مؤثر و عملی ارائه کنیم.
دستیار فرمانده معظم کل قوا تأکید کرد: اهداف کلان برای
اقتصاد دفاع میتواند درآمدزایی، کمکسازی در اقتصاد، الگوسازی در بخش
اقتصاد مولد باشد؛ زیرا نیروهای مسلح جزو پاکترین گروهها و سازمانهای کشور هستند.
سرلشکر صفوی کمک به مردمی کردن
اقتصاد را یکی دیگر از مسائلی دانست که میتواند توسط نیروهای مسلح اجرا شود و یادآور شد: نیروهای مسلح و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در عرصههایی فعالیت میکنند که دیگر سازمانها امکان فعالیت در آن عرصه را ندارند و ما در چارچوب قوانین و سیاستهای بالادستی فعالیتهای خود را تنظیم میکنیم.
«دفاع اقتصادمحور» موجب شکست دشمن در جنگ
اقتصادی میشود
سردار «احمدیمقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هم در این همایش به بررسی پیوند میان حاکمیت ملت و استفاده هوشمندانه از مؤلفههای مختلف در مواجهه با تهدیدات
اقتصادی و نظامی پرداخت و اظهار داشت: پیروزی در میدان نبرد به سلاح یا قدرت نظامی برتر وابسته نیست، بلکه به توانایی در مدیریت و دفاع
اقتصادی مربوط میشود.
سردار احمدیمقدم افزود: دفاع
اقتصادی به عنوان یکی از انواع دفاعی مطرح میشود که در شرایط فعلی، بهویژه در مواجهه با تحریمهای سخت اقتصادی، اهمیت ویژهای پیدا کرده است. این تحریمها نهتنها بر معیشت مردم تأثیر گذاشته، بلکه موجب ایجاد شکاف بین دولت و حاکمیت و کاهش
سرمایه اجتماعی حکومت میشود.
وی به خسارات ناشی از جنگها اشاره و عنوان کرد: خسارتهای
اقتصادی ناشی از حملات سایبری یا تحریمها ممکن است به مراتب بیشتر از خسارتهای نظامی باشد.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه گفت: در دوران دفاع مقدس، بخش خصوصی نیز در تولید سلاح و تجهیزات نقش داشته و این نشاندهنده پیوند میان
اقتصاد و دفاع است.
سردار احمدیمقدم اهمیت دفاع
اقتصادی و ضرورت هماهنگی میان مؤلفههای مختلف برای مقابله با تهدیدات را بسیار مهم و حیاتی دانست و افزود: در دهههای اخیر مفهوم سنتی جنگ تغییر کرده است؛ امروز «جنگ ترکیبی» مورد تأکید قرار گرفته و مؤلفه نظامی هم یکی از زیرمجموعههای آن است.
وی عنوان کرد: امروز مفهوم دفاع بسیار وسیعتر از نیروهای مسلح یک کشور است؛ به گونهای که حضرت امام خمینی (ره) نظریه دفاع همهجانبه را مطرح کردند؛ یعنی اینکه مسئله دفاع مربوط به همه جامعه است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی اظهار داشت: امروز مهمترین مؤلفه برای پیروزی، تابآوری ملی یعنی توان مقاومت در جنگ ارادههاست؛ نه سلاح،
پول و امکانات بیشتر.
سردار احمدیمقدم بیان کرد: دفاع
اقتصادی یکی از مؤلفههای دفاعی در وضعیت تحریم است؛ زیرا دشمن تلاش دارد که با تحریمها بین جامعه و حاکمیت شکاف ایجاد کند؛ در مقابل، ما از طریق دفاع اقتصادمحور میتوانیم اهداف دشمن را با شکست مواجه کنیم.
وی با بیان اینکه «اقتصاد دفاع» پیوندی بین
اقتصاد و دفاع است، افزود: دفاع زیرساخت امنیت هر کشور است؛ اما در این امر نیز به مسئله هزینههای
اقتصادی باید توجه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: امروز بخش دفاع کشور توانسته باری از دوش مردم بردارد و تأثیر بهسزایی در
اقتصاد کشور داشته باشد. قلمرو
اقتصاد دفاع هزینههای نظامی و بودجه دفاعی است.
سردار احمدیمقدم در پایان خاطرنشان کرد: صنایع نظامی یکی از بازارهای مهم در دنیاست؛ لذا امروز با توجه به پیشرفتهای صنایع نظامی ایران، بسیاری از کشورهای دنیا به بازار نظامی ما توجه خاصی دارند.
بنابراین گزارش،
اقتصاد دفاع و رشد تولید،
اقتصاد دفاع و مردمیسازی اقتصاد،
اقتصاد دفاع و الگوسازی،
اقتصاد دفاع و
اقتصاد بینالملل،
اقتصاد دفاع و فناوریهای نوین،
اقتصاد دفاع و تحول اقتصادی، و دفاع
اقتصادی و تابآوری ملی از محورهای همایش بودند.
انتهای پیام/ 200