آیا صعود بازار سهام ادامهدار است؟
نوسانات بورس زیر سایه تردیدها
بورس و بانک
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری : روز سه شنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع 0.62درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح 2میلیون و 269هزار واحدی ایستاد. رشد 14هزار و 63واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود 0.49درصدی روبهرو شد و در سطح 723هزار و 383واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود 0.98درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح 22هزار و 423واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار میشود، روز سهشنبه مقدار 7هزار و 392میلیارد تومانی را ثبت کرد. بهعلاوه 33میلیارد تومان پول حقیقی به گردونه معاملات بازار وارد شده است.
علی محمدی / دنیای اقتصاد
بازار سرمایه روز سهشنبه در شرایطی به رکورد بیشترین ارزش معاملاتی از 14آذرماه سال گذشته دست پیدا کرد که با فوران اخبار مثبت احاطه شده است. زمزمههای کاهش نرخ بهره با انتشار خبر تجدیدارزیابی دارایی شرکتها و تصویب استاندارد حسابداری شماره 15 و بهبود وضعیت خودروییها به عنوان لیدر بازار، همه و همه وضعیت متفاوتی از بورس را به نمایش گذاشتند. با وجود اینکه روز گذشته این دو نماد پس از افزایش نرخ بدون دامنه نوسان بازگشایی شدند و فشار عرضهها تا حدودی افزایش پیدا کرد، اما به نظر میرسد در صورتی که روند رشد ارزش معاملات با وجود صعود حجم عرضهها کاهشی نشود، میتوان به بهبود بازار امیدوار بود.
بازار از نگاه کارشناسان
مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت روز گذشته بازار گفت: بازار سرمایه با افزایش ارزش و حجم معاملات برای نهمین روز متوالی سبزپوشی کمرمقی را به ثبت رساند. صعود ارزش معاملات در شرایطی آغاز شد که تنشهای ژئوپلیتیکی و سیاسی سایه سنگینی بر بازار افکنده بود. از این رو عامل رشد این روزهای بازار را تنها نمیتوان به کاهش برخی ریسکها نسبت داد و بهبود متغیرهای تاثیرگذار درکنار ارزندگی بازار، ازجمله عوامل موثر بر رشد این روزهای بورس بودند.
زمزمههای کاهش نرخ بهره به سطح 25درصدی که هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی صحبتهایی پیرامون آن انجام داد، در کنار افزایش دلار نیما به محدودههای 51هزار تومان و تغییرات مثبت در گروه خودرویی، موجب شد پتانسیلهای رشد را از خود بیش از گذشته صادر کند. شرایط کلی بازار سرمایه را میتوان مثبت ارزیابی کرد. چنانچه روند شکلگرفته در روزهای آینده نیز ادامه پیدا کند، میتوان نسبت به آینده بازار تا حدودی خوشبین بود. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه در شرایط فعلی با ابهامات مختلفی نیز روبهروست. با توجه به برگزاری نشست روز چهارشنبه شورای حکام در ارتباط با احتمال صدور قطعنامه و اوجگیری مجدد تنشها، بازار همچنان به لحاظ شرایط سیاسی در بلندمدت با اماواگرهای زیادی روبهروست.
این کارشناس بازار در خصوص خبر تجدیدارزیابیها افزود: تجدیدارزیابی دارایی شرکتها در گذشته به دوره 3ساله برای بنگاهها الزامی شده بود و در آخرین تغییرات صورتگرفته این دوره به 3 الی 5سال افزایش پیدا کرده است. با این تغییر به نظر میرسد بازدهی بازار میتواند همچنان واقعی محاسبه نشود. ازاینرو تجدیدارزیابیهایی با بازه زمانی طولانیمدت که در محاسبه حاشیه سود شرکتها تاثیرات زیادی میگذارند، چندان نمیتوانند اثرگذاری موثری مانند سایر متغیرها بر بازار داشته باشند. پیرامون افزایش نرخ خودروییها و گمانهزنیها از عرضه آنها در بورس کالا میتوان اظهار کرد که این افزایش نرخ میتواند تاثیرگذاری در سودآوری شرکتها داشته باشند. با این وجود به دلیل اینکه در بلندمدت قدرت پول ملی نزولی است، اقداماتی از این دست در کوتاهمدت میتوانند تاثیر مثبتی به بازار تزریق کنند.
این کارشناس بازار در پایان پیشبینی کرد: باید اظهار کرد بازار پول و بازار سرمایه، به عنوان دو بازار اصلی تامینکننده مالی، نقش واقعی در اقتصاد ندارند و به بازارهای سوداگرایانه تبدیل شدهاند که باید به لحاظ بنیادی به آنها رسیدگی شود. پیشبینی میشود بازار سرمایه در صورت تداوم و حفظ ارزش معاملات و روند فعلی بتواند روزهای درخشانی را به خود ببیند.
شهیر محمدنیا، کارشناس بازار سرمایه، اوضاع و احوال بورس روز سهشنبه را اینگونه مورد بررسی قرار داد: کاهش ریسکهای سیستماتیک پس از انتخاب رئیسجمهور جدید ایالات متحده آمریکا وضعیت بازار سرمایه را از هفته گذشته دگرگون کرده است، چرا که مولفههای تاثیرگذار بر بازار در ماههای گذشته نیز وجود داشتند. یکی از عواملی که باعث شد بازار در ماههای گذشته تحرک مشخصی از خود بروز ندهد، ریسکهای گوناگونی بود که با آنها دستوپنجه نرم میکرد. البته در شرایط فعلی نمیتوان سوت پایان ریسکهای تاثیرگذار را به صدا درآورد، چرا که بازار همچنان در هالهای از ریسکهای بر مدار کاهشی به فعالیت خود در روندی مثبت ادامه میدهد. از طرفی نمیتوان بر روند تغییر متغیرهای بنیادی و تاثیرگذار بر بازار نیز چشم بست. کاهش میانگین نرخ اوراق اخزا به پایینتر از محدودههای 30درصدی در کنار وعده رئیسکل بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ بهره به سطح 25درصدی، و همچنین افزایش دلار نیما، روند روبهبهبودی را برای بورس رقم زدند.
این کارشناس بازار ادامه داد: در روزهای اخیر انتشار اخبار گوناگون خودرویی وضعیت متفاوتی را برای آنها و سایر صنایع ایجاد کرده است. با توجه به لیدری بودن خودروییها از گذشته، بهبود وضعیت این صنعت میتواند موتور رشد سایر صنایع را نیز روشن کند. تجدیدارزیابی این گروه در کنار عرضه آنها در بورس کالا میتواند رشد مستمر آنها را در روزهای آینده باعث شود. از طرفی صحبتهای متولیان نشانههای حمایت از بازار بهخوبی دیده میشود. این کارشناس بازار در پایان افزود: با وجود اینکه بازار روند مساعدی را تجربه میکند، باید منتظر ماند و دید بورس در روزهای آینده چه روندی را از خود بروز میدهد.
--> اخبار مرتبط سیگنال آغاز روند مثبت بورس؟ شاخص درجستوجوی تعادل صندوق سهامی سرو از شاخص 2 میلیون واحدی سال 1399 تا 1402، چه میزان رشد کرده است؟ امید «شاخص» به صعود روند صعودی بورس پابرجاست؟
-
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸:۰۲
-
۱۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1214828/