صادرات از خراسان شمالی در هزارتوی مشکلات
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - رنج واحدهای تولیدی صادرات محور از ناترازی انرژی
عبدالله خدابنده یکی از تولیدکنندگان صادراتمحور خراسانشمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ما در حال حاضر تولیدات و محصولاتمان را به کشورهای روسیه و قزاقستان صادر میکنیم، گفت: ناترازی انرژی برق و گاز همچنان واحدهای تولیدی را با چالشهای متعددی مواجه کرده است.
وی اظهار کرد: در بحث چالشهای ناترازی انرژی که با آن مواجهیم، شاهد هستیم تابستان برق و زمستان گاز قطع میشود و اکنون هم اخطار قطع برق را در مجموعه خانگی را داریم.
خدابنده بیان کرد: بر اساس آمار حدود 35 درصد با پرت انرژی در صنعت ساختمان مواجه هستیم و پرت انرژی در صنعت ساختمان در دیوارهاست و تنها جایی که رعایت نمیشود.
وی تاکید کرد: امروز بسیاری از واحدهای بزرگ صنعتی با چالش اخذ جواز مواجه هستند و به نقطه برق که میرسند شرکت برق جواز نمیدهد و برای بالای یک مگاوات باید به مشهد بروند و
خراسان رضوی هم به راحتی به استان خراسان شمالی جواز نمیدهد و منجر به فرار سرمایهگذار و بیانگیزگی میشود.
عدم تامین کود از مهمترین مشکلات کشاورزان رحمان بردی افروز از دیگر صادرکنندگان خراسان شمالی که در حوزه صادرات محصولات کشاورزی فعال است در ادامه در
گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: در حال حاضر مشکلات کشاورزان در تامین کود جدی است، عدم توزیع یا عدم تامین کود از مهمترین مشکلات کشاورزان در کنار قیمتهای بالای آن است. وی تاکید کرد: بستهبندی محصولات کشاورزی استان ضعیف است و تا زمانی که تولید و بسته بندی به صورت سنتی انجام میشود، هزینه تمام شده برای کشاورزان بالا میرود و این امر دلیلی بر کاهش صادرات محصولات کشاورزی است. افزوز گفت: نبود بازارهای هدف صادرات یکی از مهمترین مشکلات سر راه صادرکنندگان محصولات کشاورزی محسوب میشود. حمایت از بنگاههای اقتصادی شرایط اقتصادی استان را تغییر خواهد داد زهرا معینی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا، افزود: اقتصاد تعیین کننده و جهت دهنده به موضوعات امنیتی، سیاسی و فرهنگی و رفاهی است یعنی اقتصاد به هر جهتی برود مولفهها رو میتواند به همان سمت سوق دهد، بنابراین عقلانیت حکم میکند که ما در واقع به اقتصاد کمک کنیم و راههای اقتصادی را حمایت کنیم. وی ادامه داد: شرایط این استان را شاید نتوانیم به لحاظ پتانسیلها و زیرساختها در دوره کوتاهمدت تغییر دهیم اما این امر با حمایت از بنگاههای اقتصادی میسر خواهد شد. معینی تاکید کرد: تنها خواستهای ما این است که بنگاههای اقتصادی حمایت شوند تا بتوان شرایط اقتصادی استان را تغییر داد. وی خاطرنشان کرد: ما امروز در شرایط خاصی هستیم و در این شرایط، انتظار رشد اقتصادی نمیتوانیم داشته باشیم، ولی حداقل اگر بخواهیم شرایط استان را تغییر دهیم تنها راه آن استفاده از مدیران قوی و جسوری است که شرایط را از این حالتی که هست بهتر کنند.
قوانین دست وپاگیر ادارات بخش خصوصی را فلج کرده است جاجرمی از دیگر تولیدکنندگان صادرات محور خراسانشمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: مشکلات در بخش صنعت روز بهروز عرصه را برای صنعتگران تنگتر کرده است.
وی افزود: قوانین دست و پا درگیر ادارات نیز از دیگر چالشهای بخش خصوصی است که بخش زیادی از اقتصاد استان فلج کرده است. جاجرمی ادامه داد: کاهش صادرات در استان را شاهد هستیم که بخشی مشمول شرایط تحریمی کشور و بخشی زیادی نیز ناشی از تفکرات شخصی و تفسیر مدیران است که کار را برای تولیدکنندگان بسیار سخت و پیچیده کرده است.
ضرورت ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان سعید کریمی، عضو هیات رئیسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در بخش انرژی نو و موضوع تولید کربن در چند سال آینده اگر کل محصولات صادراتی ما برچسب کربن نداشته باشد. صادرات استان متوقف خواهد شد و در بحث خشکسالی، ناترازی برق کشاورزان متضرر می شوند و بیکاری بیداد خواهد کرد. وی بیان کرد: موضوع بندر خشک و منطقه ویژه اقتصادی و پایانه صادراتی نیازمند حمایت و همراهی بیشتر بخش دولتی است. کریمی ادامه داد: خراسانشمالی تنها استان مرزی بدون گذر مرزی است که این امر به حمل و نقل استان آسیب زده است.
تسهیل در رفع مشکلات زیربنایی سید هاشم سیدی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: یکی از مهمترین راه های تامین معیشت و اشتغال استان بخش کشاورزی است. بنابراین چاره ای جز اقتصادی کردن این بخش نداریم. وی با بیان اینکه برای توسعه و جبران عقبماندگی باید اولویت بندی با برنامه و جهشی اقدام کنیم، گفت: راهکار ما در این رابطه این است که مشکلات زیربنایی و زیرساخت بخش کشاورزی را تسهیل کنیم و تنها راهکار آن بسیج شدن همه عوامل و دستگاهها است تا به جای موازیکاری کنار هم قرار بگیرند. سیدی تاکید کرد: باید از ظرفیت بسیار ارزشمند مردم بهره بگیرند و با مشارکت مردمی و روحیه جهادی مسائل مهمی مثل اجرای پروژه های آبیاری نوین، مرمت و بازگشایی جادههای بین مزارع، احداث استخر و بند ذخیره آب، اجرای طرحهای آبخیزداری و مهار سیلابها و ذخیره آن، اجرای لولهگذاری و کانالهای بتنی، صدور سند ششدانگ، یکپارچه سازی اراضی، راه اندازی مجتمعهای دامی، گلخانه ای و شیلاتی و... می توان انقلابی در استان ظرف مدت زمان کوتاه ایجاد کرد.
چالش آب و برق در حوزه کشاورزی سیدی تاکید کرد: اشتغال زایی مهم استان ما در حوزه کشاورزی است و هم اکنون این بخش با مشکل مهم آب و برق مواجه است. بخش کشاورزی و کشاورزان استان نیازمند حمایت و توجه ویژه بخش دولتی هستند، خواستار اختصاص تسهیلات ارزان قیمت برای قشر در حوزه کشاورزی هستیم. به گفته وی، هزینه بالای اخذ پروانه آب از آب و منطقه ای برای کشاورزان خراسانشمالی چالشی است که بخش کشاورزی و دامداری استان آسیب زده است.
ایجاد واحد کنترل پروژه علیزاده عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد در
گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: به رغم تلاش های زیاد و سرمایهگذاری در صنعت فولادسازی متاسفانه تاکنون هیچ گشایی اتفاق نیفتاده است. چالشهای این بخش گریبانگیر ما هستند یعنی ما کورهها را آوردیم و در تحریمها نصب کردیم، امروز همچنان نقطه سر خطیم. آن زمان هزینه پست بود حدود 60 میلیارد تومان امروز شده 250 میلیارد تومان!
عباس کاظمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: حلقه مفقوده زنجیر توسعه استان، حلقه بازرگانی است.
وی اظهار کرد: امروز اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین پارلمان بخش خصوصی همراه بخش خصوصی و دولتی است.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی بجنورد از سال 85 تاسیس شد و هم اکنون پنجمین دوره خود را می گذراند، افزود: در حال حاضر 250 کارت بازرگانی و 250 کارت عضویت صادر کرده است.
کاظمی از ایجاد دو تشکل اتاق بازرگانی از جمله تشکل خانه معدن و اتحادیه صادرکنندگان استان طی سال جاری خبر داد.
وی بیان کرد: حلقه مفقودی زنجیر توسعه استان حلقه بازرگانی این استان است که امیدواریم با کمک بخش دولتی این حلقه شکل بگیرد و تقویت شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از وظایف اتاق بازرگانی برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است و 120 جلسه از سال 95 تشکیل شده و تصمیمات خوبی هم در سطح ملی با استانی گرفته شده است. وی با بیان اینکه اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری از دیگر وظایف مهم اتاق بازرگانی است، گفت: هیئت نمایندگانی اتاق بازرگانی بجنورد از فعالان بزرگ اقتصادی استان و حتی کشور هستند و چندین هزار نفر در مجموعه آنها کار میکنند و برای این افراد خیلی راحت است که در شهرهای بزرگ و صنعتی واحد صنعتی خود را و حتی خارج از کشور ببرند، ولی در زادگاه خودشان سرمایهگذاری کردند. بنابراین باید از ظرفیت این واحدها بهره و حمایت ویژه کرد.
-
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۸:۴۷
-
۸ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1213974/