بازار آریا

آخرين مطالب

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی اقتصاد ایران

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - فاز نخست پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس - سیرجان - رفسنجان قرار است در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد. در این پروژه ملی افزون بر آنکه گامی مهم برای جلوگیری از انباشت فرآورده‌های نفتی در کشور برداشته شده است، نشان از توجه و تأکید وزارت نفت دولت چهاردهم برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی صنعت نفت دارد.

به گزارش شانا، با توجه به موضوع ناترازی فرآورده‌های نفتی، راه‌اندازی خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان برای شبکه انتقال بسیار حساس و حیاتی است و باید در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد که خوشبختانه این اتفاق نیز ممکن شده است. مزیت قابل‌توجه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، بهره‌مندی از توان داخل در ساخت قطعات و تجهیزات مورد استفاده است که نشان می‌دهد تجهیزات داخلی با وجود محدودیت‌های فراوان به اندازه‌ای رقابت‌پذیر و کیفی شده که می‌توان گفت به انتخاب اول و آخر کارفرما بدل شده است.
طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به مرکز کشور اجرایی شده که در چارچوب چهار پروژه تعریف شده است. این پروژه‌ها شامل گستره یک با عنوان پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس - مهرآران، گستره 2 با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران - رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان، پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان و سرانجام پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست‌های فشار قوی است.
شمارش معکوس برای پایان عملیات اجرایی فاز نخست خط لوله 26 اینچ بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که از آن به‌عنوان یک شاهراه انتقال نفتی یاد می‌شود، آغاز شده است. بهره‌برداری از این پروژه راهبردی و ملی، ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور را تا 300 هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد.
این پروژه 470 کیلومتری شامل چهار گستره است که از بندرعباس، قطب‌آباد تا مهرآران (240 کیلومتر) گستره یک آن محسوب می‌شود. از خروجی تلمبه‌خانه مهرآران به تلمبه‌خانه رفسنجان و یک انشعاب هشت اینچ به سمت پایانه رفسنجان، گستره دو پروژه و تلمبه‌خانه‌ها شامل تلمبه‌خانه بندرعباس، قطب‌آباد، مهرآران و پایانه‌های سیرجان - رفسنجان نیز گستره 3 این پروژه هستند و برق‌رسانی به الکتروپمپ‌ها و تأسیسات تلمبه‌خانه‌های بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران نیز گستره چهارم این طرح بزرگ ملی را شامل می‌شود.
با اجرای این پروژه که افزایش امنیت انرژی و تأمین پایدار سوخت کشور را به‌دنبال دارد (با احتساب ظرفیت موجود خط لوله قدیم 26 اینچ)، امکان ارسال روزانه 48 میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی به نقاط مرکزی و شمالی کشور فراهم می‌شود. افزایش 100 درصدی ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس و شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس به مراکز مهم کشور از طریق این خط، از دیگر اهداف اصلی این طرح به‌شمار می‌رود، ضمن آنکه این مقدار انتقال نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی سوخت از محل کاهش ترددهای جاده‌ای ایفا می‌کند.
این طرح، یکی از طرح‌های مهم و زیربنایی است که با توجه به نیاز کشور، اجرای آن از سال 99 به‌صورت ای‌پی‌سی با مدیریت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و سرمایه‌ای افزون بر 120 هزار میلیارد ریال، از سوی پیمانکاران داخلی اجرایی شد.
به‌دلیل وسعت پروژه و به‌منظور تسریع در عملیات و صرفه‌جویی در زمان، طرح به چهار گستره تقسیم‌بندی و گستره سوم و چهارم آن که شامل احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های مسیر و همچنین احداث پست‌های انتقال برق‌ و احداث تأسیسات جانبی و حفاظت کاتدی است، سال 1402 به پیمانکار مربوطه تحویل داده شد.
با بهره‌برداری از این خط 470 کیلومتری، ظرفیت انتقال فرآورده کشور به‌صورت قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، تردد روزانه هزار و 200 تا هزار و 500 نفتکش از چرخه حمل‌ونقل منطقه حذف می‌شود که افزون بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و مخاطرات جاده‌ای، سبب صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف سوخت کشور خواهد شد و افزایش ضریب ایمنی و پایداری انتقال فرآورده را نیز به‌دنبال دارد.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تلاش کرده تا در اجرای مراحل این طرح، از ظرفیت‌های فنی، مهندسی داخل و توانمندی سازندگان ایرانی استفاده کند و ظرفیت و توان لازم را برای پروژه‌های خط لوله در مجموعه‌های صنعتی داخلی ایجاد کند. به همین دلیل افزون بر بخش‌های مهندسی و ساختمان، در بخش تأمین کالای این طرح بزرگ نیز برای نخستین بار نزدیک به 100 درصد تجهیزات لازم در داخل کشور تهیه شده است.
تمام تجهیزات اصلی این طرح شامل پمپ‌ها، تجهیزات ارسال و دریافت، توپک، صافی، مخازن زیرزمینی، پمپ‌های جانبی و شیرهای دستی و برقی، لوله‌ها، فلنج و اتصالات و ترانس از سوی سازندگان داخلی تهیه شده و برخی تجهیزات ابزار دقیق و عملگر شیرهای برقی پروژه‌های خط لوله که تاکنون از خارج کشور تأمین می‌شد، با پای کار آمدن شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های سازنده داخلی در این طرح، برای نخستین بار در کشور ساخته و به‌کار گرفته شد.
پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در بازه زمانی یک ساله، لوله‌گذاری 13 کیلومتر از مسیر در 12 ساعت در یک روز، خاک‌برداری 450 هزار مترمکعب در یک ماه، جوشکاری 1344 متر (112 سرجوش) خط لوله 26 اینچ در یک روز، کسب رتبه دوم ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل بین تمام طرح‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور و ثبت رکورد 2 میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در زمره مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح ملی به‌شمار می‌آید.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1213265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت واگذاری املاک مازاد دولت/ موافقت با فروش 16 ملک

بهانه عجیب نتانیاهو برای نقض توافق‌ آتش‌بس با لبنان

مزایده 3200 تن چای و 5 خودروی وارداتی کوروش کمپانی

وضعیت مصرف آب در تهران به نقطه هشدار رسید

انواع سکه طلای ضرب 1386 شنبه 17 آذر عرضه می‌شود

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: وضعیت قیمت بنزین مطلوب نیست؛ تا عید تصمیمی گرفته نخواهد شد

تعرفه آب‌بها برای 1404 مشخص شد

بازگشت ثبات به بازار خودرو/ هایما پلاس ارزان شد

فوری/ پارلمان کره جنوبی به لغو حکومت نظامی رای داد

استاندار کرمانشاه پیگیر شکوفایی ظرفیت‌های میراث فرهنگی کرمانشاه شد

وزیر کار حکم انتصاب جدید صادر کرد

تاکید السودانی بر ضرورت حمایت از امنیت و ثبات سوریه

بانک روسی: غرب دارایی‌های بلوکه‌شده را باز نمی‌گرداند

مصوبه مجلس درباره تجمیع املاک دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارک‌های علم و فناوری

توقف فروش سکه های 1403 در حراج شنبه

باطل شدن کارت سوخت موتورسواران و خودروهای بدون بیمه/ 85 درصد موتورسواران بیمه ندارند

طلای سرمایه‌ای در اولویت سرمایه گذاری

ابداع میکرو ربات چینی سریع

تراکتور با پیروزی اقتصادی به صدر رسید

نقش مهم کارگران در توسعه اقتصادی مازندران

پیش بینی قیمت دلار فردا 14 آذر 1403/ خیز دلار برای رکوردشکنی

فوری/ وضع تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بازار خودرو آرام گرفت/ تنها این خودرو کاهش قیمت را تجربه کرد+ جدول

نخست‌وزیر سوریه: وضعیت استان حلب نیاز به اقدامات فوری دارد

اعضای هیئت رئیسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها مشخص شدند

تحلیل اکوایران از تفاوت بلک فرایدی در کشورهای غربی و ایران!

هدیه ویژه بیمه‌دات‌کام به مناسبت روز بیمه 1403

دوره «سواد رسانه‌ای برای سلامت زیست مجازی» برگزار شد

هر گرم طلا 18 عیار چند؟

رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی(ره) وارد شدند+ فیلم

راهکار اردوغان برای بحران سوریه

وزیر جنگ اسرائیل خواستار همکاری ارتش لبنان شد

تعطیلی پنجشنبه‌ها نهایی شد؟+ فیلم

هوش مصنوعی با شنیدن صدا عکس می‌سازد

خبر خوش وزیر اقتصاد برای بازنشستگان | پرداخت رفاهیات جدید ماهانه با حقوق بازنشستگان از این ماه

پرطرفدار محله های تهران برای خریداران مسکن

دفاع محکم طراح قانون حجاب: جاهلانه نقد می‌کنید و کلا آن را نخوانده‌اید | سوءگیری نکنید | قانونی فرهنگی-اقتصادی نوشتیم! (فیلم)

دسترسی به غذا مولفه مرکب امنیت غذایی است

دلیل استعفای معاون وزیر ارشاد مشخص شد

بازداشت عوامل شهادت 3 مامور پلیس

چرا ایرانیان به خرید طلا روی آورده‌اند؟

کنکور تغییر می‌کند؟/ قالیباف توضیح داد

جزئیاتی از 3 حمله ویژه یمن به اسرائیل

رشد اندک معاملات اختیار معامله در چهارمین روز هفته

ثبات نسبی در بازار مسکوکات؛ ساز مخالف دلار با کاهش قیمت ها

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟/ رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس توضیح داد+ فیلم

رئیس جمهور کره جنوبی حکومت نظامی اعلام کرد

پیش بینی بورس چهارشنبه 14 آذر 1403

نماینده مجلس: دولت در سال آینده حق ندارد بنزین را گران کند

مهم‌ترین مصوبات امروز مجلس در بحث بودجۀ سال آینده از زبان سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی