بازار آریا

آخرين مطالب

تاثیر منفی اقدامات محرک چین بر بازار فلز سرخ

مس به کف قیمتی دو ماه اخیر رسید بورس و بانک

مس به کف قیمتی دو ماه اخیر رسید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - نسیم نوحه‌‌‌خوان : از زمان مشخص شدن آینده سیاسی ایالات‌متحده آمریکا بازارهای کالایی در سرازیری ارزش قرار گرفتند و در این میان اقدامات محرکی که چینی‌‌‌ها برای نجات اقتصاد به کار گرفتند نتیجه‌‌‌بخش نبود. با توجه به اینکه چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی و به‌ویژه مس است، هر نوع تغییری در اقتصاد و سیاست این کشور بر روند قیمتی این فلز تاثیر مستقیم دارد. از این‌رو قیمت مس روز سه‌‌‌شنبه 12نوامبر به کمترین سطح دوماه اخیر رسید و از طرفی تضعیف دلار آمریکا وضعیت نامطلوب این فلز را تشدید کرده است.
با آغاز معاملات در هفته جاری، مس مجددا تحت فشار قرار گرفت و در معاملات CME در شیکاگو قیمت آن با کاهش حدود 1.7‌درصدی به کمتر از 4.23دلار به ازای هر پوند (9320دلار در هر تن) رسید. به عبارت بهتر از زمان اعلام‌ نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بهای فلز سرخ با 6‌درصد افت همراه شده است. قیمت این فلز که در پایان ماه سپتامبر به دلیل خوش‌بینی نسبت به سیاست‌‌‌های محرک اقتصادی چین افزایش یافته بود، نزدیک به 12‌درصد کاهش یافته است و روز سه‌‌‌شنبه 12نوامبر به پایین‌‌‌ترین سطح دوماه اخیر رسید. پیامد انتخاب ترامپ و روی کار آمدن جمهوری‌خواهان بر کالاها قابل مشاهده است که نوساناتی را در بازارهای فلزات به وجود آورده است و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان بزرگ مس به طور قطعی چرخش نزولی داشته‌‌‌اند.
سهام BHP روز دوشنبه دوباره در حجم بالایی مس معامله شد و از زمان رای‌‌‌گیری ایالات‌متحده تاکنون 6‌درصد کاهش داشته است. مارکوس گاروی، رئیس استراتژی کالاهای Macquarie مستقر در سنگاپور، در یادداشتی جدید به نقل از اقتصاددانان بانک عنوان کرد که پتانسیل اعمال تعرفه 60درصدی بر تمام واردات از چین، در صورت ترکیب با تعرفه‌‌‌های گسترده که بازسازی تجارت را محدود می‌کند، می‌‌‌تواند کاهش یابد. صادرات چین به میزان 8‌درصد و در نتیجه کاهش 2درصدی تولید ناخالص داخلی چین در سال 2025 کاهش یافته است، این در حالی است که چین بیش از نیمی از مس جهان را مصرف می‌کند.
برنامه‌‌‌های اقتصادی چینی بی‌‌‌نتیجه ماند؟
وضعیت تولید در دومین اقتصاد بزرگ دنیا به‌وضوح بر عملکرد قیمت کل کالاها تاثیرگذار است و از این‌رو افت تولید در این کشور موجب نزولی شدن قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی شده است. این در حالی است که ضعف دلار آمریکا نیز بر این رویه تاثیر مستقیم می‌‌‌گذارد. در واقع، اگرچه کالاها اغلب به عنوان محافظ تورم در نظر گرفته می‌‌‌شوند، در این مثال -که تورم نه ناشی از رشد تقاضای قوی است و نه یک شوک منفی عرضه کالا- آنها تلاش می‌کنند به این شهرت ادامه دهند. در این راستا مک‌‌‌کواری خاطرنشان می‌کند که جزئیات و مکانیزم‌‌‌های اجرای تعرفه‌‌‌ها همچنان نامشخص است، به‌‌‌ویژه اینکه مقامات چین تا چه اندازه به دنبال مقابله با تاثیر هرگونه تعرفه با افزایش تقاضای داخلی هستند. به‌جز نگرانی در مورد تاثیر دولت ترامپ بر بازارهای کالا، ناامیدی از نتیجه نشست مورد انتظار کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین وضعیت بحرانی بازار را تشدید کرد. بالاترین نهاد قانون‌گذار کشور، برنامه بزرگ اوراق قرضه را برای کاهش بدهی‌‌‌های انباشته‌شده در دولت‌‌‌های محلی شرح داد، اما اقدام مالی جدیدی اعلام نشد.
همچنین لری هو، اقتصاددان ارشد چین در مک‌‌‌کواری، گفت که تخفیف پرداخت بهره برای دولت‌‌‌های محلی کمتر از 0.1‌درصد از تولید ناخالص داخلی کشور در سال است و در حالی که می‌‌‌تواند ریسک بدهی دولت محلی را کاهش دهد، به طور مستقیم تقاضایی مانند یارانه‌‌‌های دولتی برای مصرف ایجاد می‌کند. معاملات آتی مس روز سه‌‌‌شنبه 12نوامبر به کمتر از 4.20دلار به ازای هر پوند رسید و به مسیر نزولی خود ادامه داد، چراکه نگرانی‌ها در مورد ضعف اقتصادی و بسته محرک چین بر بازار تاثیر گذاشته است. داده‌‌‌های منتشرشده در روز دوشنبه نشان داد بانک‌های چینی تنها 500میلیارد یوآن وام جدید برای ماه اکتبر اعطا کرده‌اند که کاهش شدیدی نسبت به ماه سپتامبر داشته و بسیار کمتر از 700میلیارد یوآن پیش‌بینی‌شده بوده است. داده‌‌‌های اضافی آخر هفته نشان داد که تورم مصرف‌کننده چین در ماه اکتبر کمتر از حد انتظار بود، در حالی که کاهش قیمت‌های تولیدکننده عمیق‌‌‌تر شد که نشان‌‌‌دهنده فشار مداوم بر اقتصاد است. روز جمعه، چین از بسته بدهی 10تریلیون یوآنی با هدف تسهیل تامین مالی دولت محلی رونمایی کرد، اما نتوانست محرک اقتصادی مستقیمی را که سرمایه‌گذاران به آن امیدوار بودند، فراهم کند. در همین حال، قیمت مس با خلاف جهت روند تقویت دلار آمریکا مواجه شد که از انتظارات رشد اقتصادی قوی در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ سود برد.
--> اخبار مرتبط آ‌ی‌فون‌های چینی، هندی می‌شوند اژدهای زرد در رکود فرو رفته است؟ جدال چین و آمریکا در آفریقا بالا گرفت بمب ساعتی بازار فلزات PMI چین به کمک فلزی‌‌‌ها می‌‌‌آید؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1211043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد اقتصادی باید در صدر اولویت‌ها باشد

مباحث اقتصادی در اولویت برنامه دولت قرار گیرد

آغاز به کار سومین خط تولید فیبر نوری کشور در قم+فیلم

همتی: رئیس جمهور بر صادق بودن با مردم تاکید دارد

دولت چقدر خرج کند تا برق قطع نشود؟

اخلاق در نظام اقتصادی ایران

«سمت تاریک خرس» روی صحنه تئاتر شهرزاد

اهدای جایزه بوکر 2024 به رمانی شاعرانه

بازگشت روز کتاب‌گردی به پاییز

سایه تورم بر سفر آمریکایی‏‏‌ها

چه زمانی سازمان‌ها باید فراموش کنند؟

کره‌شمالی به یاد کریم!

واقعا این مرد را می‌خواهید؟

کمدی‌ترین عکس هفته

در خروج، رستگاری نیست

فرق می کند چه کسی «سرمربی» باشد!

زنجیره فولاد - 1403/08/24

بازار فولاد - 1403/08/24

بازار آتی - 1403/08/24

تداوم رشد قیمت میلگرد بورسی

مناطق آزاد تجاری مشمول مالیات ارزش افزوده هستند

قانون جامع خانواده، پراکندگی در قوانین را حل می‌کند

خبر خوش وزیر کار برای بازنشستگان تامین اجتماعی

گسل بودجه با برنامه هفتم

تغییر لوگوی آئودی در چین

جولان خودروهای برقی چینی در نروژ

تصمیم یک‌شبه وزارت کشاورزی؛ صادرات گوجه‌فرنگی ممنوع شد

دریچه‌ای برای شناخت سیاست رسمی روسیه

آپارتمان‏‏‌های 5 میلیاردی

ارزیابی مثبتی از مدیریت بازار ارز و طلا داریم

پیش‌بینی رئیس کل از وضعیت نقدینگی تا پایان سال

پوست‌اندازی سیاست پولی ویتنام

دلار در کانال 68 معامله شد

اهرم رشد شاخص دلار

قوی قرمز بازار‌های جهانی

آینده مبهم بازار مس

نبض شاخص - 1403/08/24

بازار سهام - 1403/08/24

تداوم رشد بورس وابسته به چیست؟

محور تاب‏‏‌آوری تهران

1800 همت؛ کسری بودجه عملیاتی 1404

جای خالی رهبران آلاینده در کاپ 29

علیه پولانی

نوآوری‌های آینده‌ساز صنعت ساختمان

مسیرهای منتهی به «مسکن اقتصادی»

حکمرانی فضای مجازی، جایگزین فیلترینگ؟

سکته مجازی تجارت خارجی

رقبای سابق، دوستان فعلی

صعود قیمت در بازار سیمان

درخشش بانوی اقتصاددان ایرانی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی