آیا سیر نزولی نفت آمریکا به زیر 70دلار در هر بشکه، ادامه خواهد داشت؟
پیشبینی بازار گاز طبیعی و نفت
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی فرد : پیشبینیها از کاهش قیمت جهانی نفت حکایت دارد؛ زیرا اقدامات محرک اقتصادی چین موفقیت چندانی نداشته و نتوانسته سطح تقاضا را در دومین بازار بزرگ نفت جهان افزایش دهد. تولید نفت در حوزه خلیجفارس به روال عادی بازگشته است. فعالیتهای شل و شورون از سر گرفته شده که به نوبه خود، نگرانیهای مربوط به اختلال در عرضه ایالاتمتحده را کاهش میدهد. به گزارش تارنمای افاکسامپایر، رکود تقاضای انرژی در چین و عدمقطعیت در مورد دورنمای سیاست ایالاتمتحده، سیگنالهای متفاوتی به چشمانداز بازار جهانی انرژی ارسال میکند.
بررسی اجمالی بازار انرژی
قیمت نفت روز دوشنبه 11 نوامبر پس از آنکه اقدامات محرک مالی چین که در کنگره ملی خلق این کشور اعلام شد، نتوانست انتظارات سرمایهگذاران را برآورده کرده و حاکی از حمایت محدود از تقاضای سوخت بود، سیر نزولی داشت. علاوه بر این، همزمان با عادی شدن تولید نفت در منطقه خلیجفارس و با از سرگیری فعالیتهای شل و شورون، نگرانیها در مورد اختلالات عرضه نفت از سوی ایالاتمتحده ناشی از توفان رافائل کاهش یافت. در شرایط کنونی و با رکود مصرف در چین و عدمقطعیت در افق سیاستهای دولت جدید ایالاتمتحده، بازارهای کالا و بهویژه انرژی با چشماندازهای متفاوتی روبه رو هستند. در خصوص فلزات، بازار سرد نفت و تقاضای ضعیف چین ممکن است بر کاهش فشارهای تورمی بر قیمت جهانی طلا و نقره تاثیر بگذارد، این در حالی است که بازار مس نیز ممکن است با کاهش رشد تقاضا از سوی چین، با مشکل مواجه شود. ضمنا متعاقب ریزش قیمت جهانی نفت، وزارت انرژی ایالاتمتحده نیز رسما اعلام کرد قصد دارد تا حداکثر 6 میلیون بشکه نفتخام با هدف تکمیل ذخایر استراتژیک این کشور، خریداری کند.
پیشبینی قیمت گاز طبیعی
بر اساس این گزارش، قیمت گاز طبیعی (NG)، افزایش قابلتوجهی را نشان میدهد. قیمت این محصول استراتژیک در حال حاضر و در زمان تنظیم این گزارش، با افزایش 5.86 درصدی به 2.94 دلار بر MMBtu رسیده است. این سطح قیمتی بسیار کلیدی است؛ باقی ماندن قیمت در بالای این سطح میتواند حرکت را در سمت صعودی حفظ کند، البته با سطوح مقاومت پیش رو در قیمتهای 2.87 دلار و 2.92 دلار بر MMBtu صعود بیشتر قیمتی میتواند بازار این محصول را در سطح قیمتی 2.96 دلار بر MMBtu محک بزند. از جنبه نزولی، پشتیبانی فوری قیمت در سطح 2.77 دلار بر MMBtu خواهد بود، با متحرکنمایی 50 روزه در 2.72 دلار بر MMBtu و متحرکنمایی 200 روزه با قیمت 2.65 دلار بر MMBtu به طور کلی، چشمانداز قیمت بالای 2.83 دلار بر MMBtu، صعودی باقی میماند، اما چنانچه قیمتها به زیر این سطح بحرانی کاهش یابد، احتیاط شرط لازم برای سرمایهگذاران خواهد بود.
پیشبینی قیمت نفت WTI
شاخص وستتگزاساینترمیدیت در روز دوشنبه، با افت محسوس در قیمت 70.03 دلار بهازای هر بشکه معامله شد که 0.51درصد کاهش قیمتی را نشان میدهد. لحن نزولی بازار حکایت از آن دارد که قیمتها در زیر نقطه محوری 70.58 دلار باقی خواهند ماند. این سطح قیمتی البته از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر قیمتها نتوانند از این سطح عبور کنند، احتمالا شاهد ادامه فشار نزولی خواهیم بود. مقاومت فوری روی 71.40 دلار در هر بشکه ایستاده است، البته با موانع بیشتر در قیمتهای 72.17 دلار و 72.85 دلار بهازای هر بشکه. از منظر پشتیبانی قیمتی، سطوح کلیدی 69.70 دلار و 69.18 دلار در هر بشکه را شاهد هستیم، با سطح پشتیبان اضافی در قیمت 68.66 دلار. متحرکنمایی 50 روزه در 71.08 دلار و متحرکنمایی 200 روزه در 70.73 دلار بهازای هر بشکه، سربار مقاومت را افزایش میدهند. به طور کلی، جهت گرایش به قیمت زیر 70.58 دلار در هر بشکه نزولی است، اما شکست قاطع بالاتر از این سطح میتواند شتاب قیمتی را به سمت صعود دوباره تغییر دهد.
پیشبینی قیمت نفت برنت
دیگر شاخص محوری نفت خام یعنی برنت نیز در روز دوشنبه گذشته و در هنگام تنظیم این گزارش، با ریزشی خفیف، در قیمت 73.56 دلار به ازای هر بشکه معامله شد که 0.51درصد کاهش را تجربه کرد و با مقاومت در اطراف نقطه محوری 74.04 دلار در هر بشکه، مواجه شد. این سطح مقاومت بسیار مهم است؛ چرا که در صورت عبور از آن، جریان نزولی قیمت ادامه خواهد داشت. مقاومت فوری روی 74.83 دلار به ازای هر بشکه ایستاده است، البته با موانع بیشتر در 75.34 دلار و 76.04 دلار به ازای هر بشکه. از جنبه نزولی، سطح حمایت 73.32 دلار و سطوح اضافی حمایتی در 72.80 دلار و 72.19 دلار در هر بشکه دیده میشود. متحرکنمایی 50 روزه در 74.50 دلار به ازای هر بشکه و متحرکنمایی 200 روزه با قیمت 74.36 دلار، سطح مقاومت سربار و بالاتر را افزایش میدهند. در حال حاضر، چشمانداز نزولی قیمت در زیر 74.04 دلار در هر بشکه باقی میماند، اما شکست بیش از این سطح میتواند موج بازار را تغییر داده و خریداران را دوباره به بازار سوختهای فسیلی دعوت کند.
نقش چین در بازار نفت
به عنوان یک اصل پذیرفتهشده در بازار جهانی انرژی، منحنی کندتقاضای نفتخام در چین، به عنوان بزرگترین واردکننده نفت در جهان، هرگونه رشد قیمت قابلاعتنایی را محدود میکند. دادههای مستدل اداره آمار چین تاکید دارد رشد تولید صنعتی این کشور در ماه میلادی گذشته، به پایینترین حد در 6ماه اخیر رسیده است. دادههای موجود، متفقالقول حکایت از شرایطی چالش برانگیز در سمت تقاضای نفتخام این کشور دارد که باید منتظر ماند و دید پکن چگونه از این شرایط خاص عبور خواهد کرد.
--> اخبار مرتبط امارات؛ مجری بزرگترین طرحهای نفتی جهان آینده دو قطبی بازار انرژی چین به دنبال افزایش تولید برق از زغالسنگ و گاز تغییر نقشه انرژی جهان اعلام آمادگی ایران برای همکاری با اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز
-
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۸:۴۵
-
۱۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1211036/