بازار آریا

آخرين مطالب

دو برابر شدن تقاضای گاز هند اقتصاد ایران

دو برابر شدن تقاضای گاز هند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تقاضای گاز هند تا سال 2040 دوبرابر شده و از 65میلیارد مترمکعب(Bcm) در سال 2023 به 113.7میلیارد مترمکعب می‌‌‌رسد. این در حالی‌‌‌ است که رشد تولید داخلی این کشور به‌‌‌اندازه افزایش تقاضا برای گاز نخواهد بود. به گزارش «شانا» به نقل از اداره کل امور اوپک، طبق تحقیقات موسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی، با توجه به رشد جمعیت، توسعه اقتصادی و تغییر به سمت انرژی پاک‌‌‌تر، انتظار می‌رود مصرف گاز هند تا سال 2040 دوبرابر شود و از 65میلیارد مترمکعب (Bcm) در سال 2023 به 113.7میلیارد مترمکعب برسد.
در این میان با جهش 51درصدی تولید داخلی گاز طبیعی طی دوره 2020 تا 2025 و رسیدن به سطح 36.7میلیارد مترمکعب گاز در سال، بخشی از تقاضای داخلی هند تامین می‌شود، اما این افزایش برای پاسخ به تقاضای فزاینده گاز طبیعی این کشور کافی نخواهد بود، در نتیجه هند همچنان برای تامین نیازهای انرژی آینده خود، به‌‌‌شدت به واردات متکی باقی می‌‌‌ماند، بنابراین مقام‌‌‌های دولت هند با درک این افزایش تقاضای گاز، امنیت تجاری خود را با امضای قراردادهای بلندمدت تا سال 2030 و پس از آن تقویت کرده‌‌‌اند. این قراردادها به محافظت از هند در برابر نوسان‌‌‌های قیمت جهانی و اختلالات زنجیره تامین کمک می‌‌‌رساند و جریان ثابت گاز را برای حمایت از اقتصاد در حال رشد این کشور تضمین می‌کند.
نقش هند در بازار ال‌‌‌ان‌‌‌جی
از سوی دیگر با اجرای این توافق‌‌‌ها، هند نه‌‌‌تنها امنیت انرژی خود را افزایش می‌دهد، بلکه موقعیت خود را در بازار جهانی گاز طبیعی مایع‌‌‌شده(LNG) تقویت کرده و حرکت خود را به سمت ترکیب انرژی پاک‌‌‌تر پیش می‌‌‌برد. با این حال وابستگی شدید هند به زغال‌‌‌سنگ برای تولید برق واضح است، به‌‌‌ویژه در طول موج‌‌‌های گرمای اخیر که به‌‌‌طور موقت باعث افزایش مصرف زغال‌‌‌سنگ، در کنار ال‌‌‌ان‌‌‌جی برای تولید برق شده است. با توجه به این موضوع، گاز اکنون تنها 2‌درصد از ترکیب انرژی هند را تشکیل می‌دهد، زیرا تمرکز این کشور بر گزینه‌‌‌های مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه‌‌‌تر مانند زغال‌‌‌سنگ و انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر است. در واقع مقدار برق تولیدی از زغال‌‌‌سنگ تا سال 2040 کاهش ندارد و در حالی‌‌‌ که انتظار نمی‌رود تولید برق از گاز طبیعی، محرک اصلی تقاضای گاز هند باشد، اما مصرف این بخش می‌‌‌تواند بسته به سیاست‌‌‌های ترویج جایگزینی زغال‌‌‌سنگ با گاز یا اعمال مالیات کربن با رشد بیشتری همراه شود.
کوشال رامش (Kaushal Ramesh)، معاون بخش تحقیقات گاز طبیعی موسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی با اشاره به رشد قابل‌‌‌توجه تقاضای ال‌‌‌ان‌‌‌جی هند در آینده گفت: «با نگاهی به آینده، گام بعدی راهبردی این کشور می‌‌‌تواند تداوم معاملات با منطقه خاورمیانه باشد. مجاورت جغرافیایی دو منطقه، همراه با حجم قابل‌‌‌توجهی از تولید ال‌‌‌ان‌‌‌جی بدون قرارداد در خاورمیانه، فرصتی عالی برای هند فراهم می‌کند تا شرایط مطلوب خود را تضمین کند. در واقع این یک رابطه ایده‌‌‌آل خریدار و فروشنده است که می‌‌‌تواند به تامین نیازهای انرژی هند کمک کند. این کشور در موقعیت مناسبی برای اهداف صادراتی تولیدکنندگان خاورمیانه قرار دارد، به‌‌‌طوری‌‌‌ که در این منطقه تا سال 2035 حدود 100میلیون تن در سال ال‌‌‌ان‌‌‌جی بدون قرارداد فروش خواهد رفت.»
بنابراین تقاضای آتی گاز هند را چند بخش ازجمله شبکه توزیع گاز شهری (CGD)، همچنین صنایع کود شیمیایی، پالایش و پتروشیمی شکل خواهند داد. تولید اوره در هند به‌‌‌شدت به گاز طبیعی به‌‌‌عنوان مواد اولیه کلیدی وابسته است؛ به‌‌‌ویژه اینکه جایگزین‌‌‌های محدودی در کوتاه‌‌‌مدت در دسترس است. از آنجا که دولت هند امنیت غذایی کامل را هدف قرار داده است، به ارائه یارانه‌‌‌های قابل‌‌‌توجهی برای تولید اوره ادامه خواهد داد، در نتیجه تقاضای ثابتی برای گاز در این بخش بدون توجه به نوسان‌‌‌های قیمتی وجود خواهد داشت. پس از راه‌‌‌اندازی مجدد موفقیت‌‌‌آمیز چهار کارخانه تولید کود مبتنی بر گاز در سال‌های 2021 و 2022، تولید اوره هند به 30میلیون تن در سال 2023 رسید. این مقدار هنوز کمتر از تقاضای 35میلیون تنی اوره در آن سال بود که نشان‌‌‌دهنده ظرفیت و امکان رشد بیشتر این بخش در کوتاه‌‌‌مدت است. در همین حال افزایش تقاضای فرآورده‌‌‌های نفتی و محصولات پتروشیمی می‌‌‌تواند ظرفیت پالایش هند را تا سال 2030 به حدود 335میلیون تن در سال افزایش دهد. بخش شبکه توزیع گاز شهری موارد استفاده از گاز طبیعی در کاربردهای حمل‌‌‌ونقل، صنعتی، تجاری و خانگی از طریق توسعه ایستگاه‌‌‌های گاز طبیعی فشرده (CNG) و شبکه‌‌‌های خط لوله گاز طبیعی(PNG) را پشتیبانی می‌کند. شبکه توزیع گاز شهری هند در سال‌های اخیر به‌‌‌سرعت گسترش یافته، به‌‌‌طوری که تعداد ایستگاه‌‌‌های گاز طبیعی فشرده از سال 2015 بیش از پنج‌برابر شده و تا آوریل سال گذشته به 5710ایستگاه رسیده است.
در این مدت تعداد مشترکان شبکه خط لوله گاز هند بیش از چهاربرابر شده و به 12میلیون مشترک رسیده است. با توجه به برگزاری مناقصه‌‌‌های اخیر، انتظار می‌رود نزدیک به 100‌درصد از منطقه جغرافیایی هند تحت پوشش شبکه گاز قرار گیرد و جمعیت تحت پوشش آن، به بیش از 1.4میلیارد نفر برسد. در حالی‌‌‌ که نشانه‌‌‌های مثبتی برای توسعه بخش گاز هند وجود دارد، چالش‌‌‌های متعددی می‌‌‌تواند مانع رشد مورد انتظار آن شود. مساله کلیدی، سابقه مذاکره مجدد یا حتی کنار گذاشتن معاملات به‌‌‌طور کامل توسط خریداران هندی است که موجب عدم‌اطمینان عرضه‌‌‌کنندگان شده است. اگرچه تاکید خریداران هندی برای انعطاف‌‌‌پذیری و مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه‌‌‌ بودن تعهدات بلندمدت، نشانه‌‌‌ تمرکز آنان برای تضمین قیمت‌های مناسب برای مصرف‌کنندگان خود در بازار جهانی بی‌‌‌ثبات است، اما می‌‌‌تواند چشم‌‌‌انداز رشد ال‌‌‌ان‌‌‌جی را محدود کند. افزون بر این، توسعه آهسته زیرساخت‌‌‌ها مانع رشد بخش گاز هند شده است. این پیشرفت آهسته به‌‌‌دلیل موانع نظارتی، چالش‌‌‌ها در تامین سرمایه‌گذاری، مشکلات تامین زمین و اولویت‌‌‌های رقابتی است؛ به‌‌‌ویژه که هند افزون بر توسعه زیرساخت‌‌‌های گاز خود، منابع قابل‌‌‌توجهی را به انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر اختصاص می‌دهد.
--> اخبار مرتبط رسیدن به بالاترین رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی در مگامدول‌های احیا مستقیم فولاد مبارکه آخرین وضعیت سود صنعتی چین بهینه‏‏‏‏‏‏‌سازی انرژی؛ از حرف تا عمل ادامه خوش‌بینی اوپک برای رشد تقاضای نفت سوخت‏‏‏‏‌رسانی گاز آفریقا به اقتصاد اروپا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1210579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر رفاه: یارانه کسی را حذف نکرده‌ایم

قیمت طلا، سکه و ارز اول آذر 1403؛ تغییر قیمت سکه، عجیب شد

تفویض اختیار به سطوح استانی، مطالبه استاندار سیستان و بلوچستان از رئیس‌جمهور

کارگر با کارفرمایی که مرخصی نمی‌دهد، چه کند؟

اقتصاد دریا محور؛ ضرورت تدوین برنامه های توسعه ای با نگاهی وسیع اما طراحی واقعی

امضای تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز پنجشنبه 1 آذر

وزیر صمت: مسائل کولبران و ته‌لنجی‌ها با پشتیبانی رئیس جمهور حل شد

ایجاد 30 هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی

جان کارگران معدن های سنتی در خطر است

وزیر کار: ما تا می‌خواهیم یک کاری بکنیم می‌گویند برو جلوی دزدی را بگیر!

تبدیل کیش به پیشران اقتصادی با توسعه دیپلماسی اقتصادی

رهاورد اقتصادی نخستین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

ورود سرمربی فرانسوی سپاهان به ایران

نخستین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان / امضای تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی به ارزش 70 همت

سکه امامی از نیمه 52 میلیون تومان عبور کرد؛ تثبیت دلار در کانال 69 هزار تومان

خرید سهام اُپال، الگوسازی برای ادغام‌های استراتژیک در صنایع است/ درآمدزایی فولاد مبارکه برای کل ایران است

پزشکیان: دغدغه‌های فعالان اقتصادی را رفع خواهیم کرد

امضای تفاهم‌نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان

درخواست بیجار از رئیس جمهور درباره تفویض اختیار به مدیران استانی

تاکید سفیر جدید ازبکستان در کابل بر تقویت روابط با طالبان

وعده رفع دغدغه‌های بانکی فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان

پیش‌بینی مهم صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی ایران

تکلیف کارگر در قبال کارفرمایی که مرخصی نمی‌دهد، چیست؟

کیهان در واکنش به تغییرات: از لابستر تا نگرانی‌های اقتصادی با واردات آیفون

رئیس‌جمهور: باید به جایگاه شایسته ایران در منطقه دست پیدا کنیم + فیلم

امضای 39 تفاهم نامه سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان

پزشکیان : باید به جایگاه شایسته ایران در منطقه دست پیدا کنیم + فیلم

یارانه‌های آبان ماه همچنان واریز نشد

پزشکیان در جمع فعالان اقتصادی: باید در منطقه الهام بخش باشیم

تفویض اختیار سطوح استانی مطالبه استاندار سیستان و بلوچستان

توضیح سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها درباره پرداخت نشدن یارانه برخی دهک ها: یارانه هیچ‌کس حذف نشده است

جزئیات تازه از دلایل عدم واریز یارانه نقدی آبان؛ بدهی 700میلیون دلاری وزارت نفت به هدفمندی

60 لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

متنوع‌سازی سبد سوخت نیروگاه‌ها ضروری است

تجلیل از تنها خبرنگار حوزه کتاب شیراز

مشکلات فعالان اقتصادی توسط بسیج اصناف پیگیری می‌شود

آغاز فاز 4 سونگون، گامی بلند در مسیر《معدن به جای نفت》

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

وزیر اقتصاد وارد جزیره کیش شد

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

عدم واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی: منابع یارانه دهک های 4 تا 9 تامین نشد

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

مردمی‌سازی اقتصاد؛ در تجارت خارجی کشور نیز مؤثر است

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز فعلاً مشخص نیست

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی