«دنیایاقتصاد» بازارها را بررسی میکند
عبور بازارها از گردنه تنشها
اقتصاد جهان
بزرگنمايي:
بازار آریا - بازار داخلی
سبز پایدار بورس؟
روز دوشنبه معاملات بورس با نوسان مثبت ادامهدار شاخصهای اصلی بازار سرمایه به پایان رسید. شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران روز گذشته پس از پشت سر گذاشتن دو روز سبزپوش از ابتدای هفته، برای سومین روز معاملاتی حدود 1.76درصد رشد را تجربه کرد و در نهایت در ارتفاع 2میلیون و 126هزار واحدی قرار گرفت. صعود حدود 37 هزار واحدی شاخص کل با نوسان مثبت 1.2 درصدی شاخص کل هموزن همراه بود و این شاخص پس از رشد حدود 8هزار واحدی بر سطح 684هزار و 456 واحد ایستاد. نکته حائز اهمیت بازار روز دوشنبه همراهی شاخص کل فرابورس با سایر شاخصهای بازار بود که این شاخص با ثبت صعود 0.56 درصدی در محدودههای 21هزار و 214 واحد قرار گرفت.
ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم بازار سهام در روز گذشته با رشد 99 درصدی نسبت بهروز یکشنبه به 5519 میلیارد تومان رسید که از 22 اسفند سال گذشته بیشترین مقدار بوده است. همچنین با ورود پول 195میلیاردی روز گذشته مجموع ورود پول در 3 روز معاملاتی به 1244میلیارد تومان رسید. بازار سهام که از ابتدای هفته وضعیت بهتری را تجربه کرده و توانسته بهبودی نسبی را به دست بیاورد روز گذشته ارزش معاملات مورد توجهی را نیز به ثبت رساند. در این میان به نظر میرسد با بهبود مولفههای بازار و کاهش نرخ بهره و افزایش دلار نیما روزهای خوب بازار ادامه پیدا کند. از طرفی گمانهزنیها از احتمال آتشبس میان طرفین تنشها در خاورمیانه انتظارات را برای کاهش تنشهای منطقهای بالا برده است. همه این عوامل میتوانند به نفع بازار باشند.
همچنین روز گذشته عضو کمیسیون برنامهو بودجه عنوان کرد: مجلس، مدافع عرضه خودرو در بورس است. بازار سرمایه میتواند فرصتی مناسب برای رقابت خودروسازان باشد. سیدنجیب حسینی اظهار کرد: با توجه به اینکه بازار سرمایه نقش مهمی در تامین مالی بنگاهها و هدایت منابع در بخشهای مولد اقتصادی دارد، موضوع خودرو بهتر است در بازار شفافی مانند بورس مورد معامله قرار گیرد. مجلس از عرضه هر نوع کالا و محصولی که از طریق بورس مورد معامله قرار گیرد، حمایت میکند.
بازار خارجی
تداوم رشد شاخص دلار
دلار آمریکا روز دوشنبه همچنان سودهای اخیر خود را که به دلیل احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات بوده، حفظ کرده است. در این میان، تلاشهای دولت چین برای تقویت اقتصادش تاکنون نتوانسته به بهبود شرایط در سایر نقاط جهان کمک کند. روز جمعه نیز پس از انتشار گزارشی توسط روزنامه فایننشال تایمز مبنی بر اینکه دونالد ترامپ قصد دارد رابرت لایتهایزر را دوباره به عنوان مسوول سیاست تجاری خود انتخاب کند، ارزش دلار در اروپا اندکی افزایش یافت.
لایتهایزر که قبلا نیز در همین سمت بوده، فردی بسیار تندرو در زمینه سیاستهای تجاری محسوب میشود. با وجود این، انتخاب او نباید برای بازارها غافلگیرکننده باشد. یکی از مسائل مهم حال حاضر، زمان اجرای سیاستهای تجاری ترامپ است. پیشبینیها حاکی از آن است که احتمالا تعرفهها از اواخر 2025 یا اوایل 2026 اعمال خواهند شد. لایتهایزر در دولت قبلی ترامپ از او خواسته بود که دلار را بفروشد تا از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود، اما ترامپ این درخواست را رد کرد و بعید است در دوره بعدی این سیاست را تغییر دهد. در حال حاضر، دیدگاه مخالفان تقویت دلار این است که برای اجرایی شدن تعرفهها زمان نیاز است.
همچنین تغییر سیاست پولی فدرال رزرو به سمت کاهش محدودیتها و الگوی فصلی انتهای سال ممکن است باعث کاهش ملایم دلار شود. در این هفته و پس از تعطیلات روز سربازان، تمرکز بازار بر این خواهد بود که آیا جمهوریخواهان کنترل مجلس نمایندگان را در دست میگیرند یا خیر. همچنین گزارشهایی از جمله شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و فروش خردهفروشی اکتبر که احتمالا نشانههایی مثبت برای دلار دارند در کانون توجه فعالان قرار دارند. در این بین طلای جهانی تحتتاثیر رشد شاخص دلار و انتظارات مبنی بر کاهش کمتر نرخ بهره به نزول خود طی روز دوشنبه ادامه داد. در کنار اینها، عدماطمینان اقتصادی جهانی و تنشهای ژئوپلیتیک در خاورمیانه ممکن است به محدودکردن ضررهای طلا کمک کند. در اروپا تمرکز اصلی بر انتخابات فدرال آلمان قرار دارد. طبق آخرین گزارشها، احتمال دارد که در دسامبر یک رای عدماعتماد برگزار شود و انتخابات زودهنگامی نیز ممکن است در فوریه انجام شود.
--> اخبار مرتبط ابزارهای نوین سیاست پولی خط نجات برای اصفهان دیپلماسی در سبد رای عبرتهایی از سیاست پولی
آمریکا ولع
اقتصادی کشور هزارجزیره
-
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۰:۵۲
-
۱۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1210563/