بازار آریا

آخرين مطالب

جنگ اقتصادی چین و آمریکا در دوره ترامپ اقتصاد ایران

جنگ اقتصادی چین و آمریکا در دوره ترامپ
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سازمان تجارت‌جهانی می‌گوید؛ تعرفه‌های فولادی ترامپ قوانین تجارت را زیر پا گذاشته‌است، روابط تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان در دوران دولت بایدن بدتر شده‌است.
به گزارش دنیای اقتصاد، در سال‌های اخیر، پیمان‌های چند‌جانبه و منطقه‌ای زیادی برای تقویت تجارت بین کشور‌ها امضا شده‌است و تقریبا چین پای ثابت بیشتر این توافق‌ها بوده‌است.
دومین اقتصاد بزرگ جهان، برای کاهش وابستگی خود به تجارت با ایالات‌متحده، سرمایه‌گذاری زیادی در آسیا و کشور‌های آفریقایی انجام داده‌است. این کشور با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های آفریقا و وام دهی به این کشورها، پیوندی عمیق بین خود و کشور‌های آفریقایی ایجاد‌کرده‌است.
جدال آمریکایی- چینی با توجه به اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگ‌ترین منبع واردات ایالات‌متحده است، انتظار می‌رود ترامپ جنگ تجاری را که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود آغاز کرده‌بود تشدید کند، زیرا او بار‌ها ایده ضربه‌زدن به واردات از چین را مطرح کرده‌است.
تعرفه 60‌درصدی روی کالا‌های چینی، پیشنهادی است که پیامد‌های گسترده‌ای به‌همراه خواهدداشت و شرکت‌های آمریکایی را وادار می‌کند تا در زنجیره تامین خود تجدیدنظر کنند. کسری تجاری ایالات‌متحده در تجارت کالا با چین در سال‌گذشته به پایین‌ترین سطح خود از سال‌2010 کاهش‌یافت، زیرا واردات از چین بیش از 100‌میلیارد دلار نسبت به سال‌قبل کاهش‌یافت؛ در واقع واردات از بزرگترین صادرکننده جهان حتی کمتر از سال‌2020 بوده‌است.
بر اساس گزارش اداره سرشماری ایالات‌متحده، کسری تراز تجاری با چین در سال‌2023 بیش از 25‌درصد کاهش‌یافت و به 279‌میلیارد دلار رسید، زیرا تنش‌ها -اعم از اقتصادی و سیاسی-بین دو ابرقدرت همچنان بالا است. درمیان این تنش‌ها، بسیاری از شرکت‌ها سعی کرده‌اند با تنوع‌بخشیدن به زنجیره تامین خود یا انتقال مونتاژ نهایی کالا به سایر کشور‌های آسیایی، وابستگی خود را به چین کاهش دهند. در این شرایط، چین به افزایش تجارت با کشور‌های آسیایی و آفریقا روی‌آورده تا خود را از ضرر کاهش مبادلات با آمریکا برهاند. این سیاست به افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در کشور‌های آفریقایی در حوزه زیرساخت و ماشین‌آلات منجر شده و به‌نظر می‌رسد دومین اقتصاد برتر جهان در حال متحدسازی کشور‌های جنوب علیه ایالات‌متحده است.
صنایع لوازم الکترونیکی، ماشین‌آلات و پوشاک از بزرگترین صادرکنندگان به ایالات‌متحده در سال‌های اخیر بوده‌اند. تجارت بین دو کشور در سال‌2022 به بالاترین حد خود رسید، اما به دلیل اینکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ آمریکایی تولید خود را به خارج از چین منتقل کردند، کاهش‌یافت. به‌نظر می‌رسد کاهش تجارت آمریکا و چین در سال‌گذشته نشانه‌ای از دور‌شدن دو اقتصاد از یکدیگر باشد، اما اگر به افزایش واردات از آسیای جنوب‌شرقی به ایالات‌متحده نگاه کنید، به‌نظر می‌رسد که بخش زیادی از این افزایش از سوی شرکت‌های چینی است که یا تولید خود را تغییر داده‌اند یا صرفا محصولات خود را از طریق کشور‌های ثالث به‌منظور دورزدن تعرفه‌ها منتقل می‌کنند.
توسعه اقتصادی چین فشار‌های رقابتی زیادی را در سراسر جهان ایجاد می‌کند؛ برخلاف بسیاری از کشور‌های نفت‌خیز و دارای انرژی‌های فسیلی که صرفا به‌عملیات بازرگانی و تقویت ارزش ارز محلی خود روی‌آورده‌اند، چین با تضعیف ارزش یوآن و پیگیری سیاست‌های صنعتی در بعد محلی و بین‌المللی، بازار‌های جهانی را یک به یک تسخیر کرد و در حال‌حاضر به بزرگترین صادرکننده جهان بدل شده‌است.
سازمان تجارت‌جهانی می‌گوید؛ تعرفه‌های فولادی ترامپ قوانین تجارت را زیر پا گذاشته‌است، روابط تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان در دوران دولت بایدن بدتر شده‌است، ایالات‌متحده و چین موانع جدیدی را بر تجارت تحمیل کرده‌اند، از جمله محدودیت‌هایی بر صادرات تراشه‌های کامپیوتری که اخیرا با کمبود مواجه شده‌اند. این موضوع به نگرانی‌های فزاینده‌ای منجر شده‌است که جهان در حال تقسیم‌شدن به دو بلوک تجاری است. جهان باید بسیار مراقب باشد، زیرا اگر این روند ادامه یابد، می‌تواند آسیب واقعی به اقتصاد جهانی وارد کند. در مطالعه ای، WTO نشان‌داد که چنین تقسیم‌بندی می‌تواند 5‌درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی برای کشور‌های دنیا هزینه داشته‌باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1209362/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایلان ماسک ٧٠ میلیارد دلار ثروتمندتر شده است

انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر

بازار‏‏‌ها در انتظار سیاست فدرال رزرو

سر سیستان و بلوچستان کلاه رفت؟

یک ادعا: مسی‌ها مسموم شدند!

چرا فقط یک «استقلال» نداریم؟

ذوق جلو جلو، کنسل است!

ستاره بی‌منت

فلاحت پیشه: ویرانه‌ای که آقای پزشکیان تحویل گرفت کمتر از ویرانی غزه نبود/ واعظی: از نظر مسائل سیاست خارجی و اقتصادی شرایط سخت‌تر از سال 92 است

ارتقای سطح ایمنی با بهبود وضعیت اقتصادی معادن زغال سنگ

«زعفران»؛ به نام کشاورزان به کام دلالان

تعلیق پروژه جدید وودی آلن به دلایل اقتصادی

حراج کلیه‌ توسط کارگردان سینما به دلیل بی‌پولی

برپایی نمایشگاه عکس برای کمک به پروژه توران میرهادی

رونمایی از سومین دفتر اشعار منتشر نشده نیما

روزگار ناخوش با‌معرفت‌ها

کلایمت هایرز: پل ارتباطی میان شرکت‌ها و علاقه‌‌‌مندان به محیط‌زیست

بازیگر اصلی توسعه بنادر

تلاش کره‌جنوبی برای حفظ صنعت تراشه در سایه تهدیدهای ترامپ

رقبای اروپایی گوگل زیرساخت موتور جست‌وجو می‌سازند

کاربران تردز و بلو‌اسکای افزایش یافتند

بایدو ابزار تبدیل عکس به متن ابداع کرد

تداوم برخورد قهری با پلتفرم‌های سلامت دیجیتال

محصولی برای پیشرفت کسب و کارها

پیروزی ترامپ با حمایت میلیاردرها

زنجیره فولاد - 1403/08/23

بازار فولاد - 1403/08/23

بازار آتی - 1403/08/23

مس به کف قیمتی دو ماه اخیر رسید

دومین فلز گرانبهای بورس‌کالا

تداوم تولید نیسان آبی به شرط صادرات

طناب‌کشی در بازار خودرو

پیش‌بینی بازار گاز طبیعی و نفت

واردات بنزین گامی به سوی تعادل و توسعه

مولود آزادی اقتصادی

ریشه مشکلات بخش مسکن

اصلاح بازارها بدون فشار افزایشی

نخستین گام تامین مالی طرح‌های پیشران

حمایت کلیدی طلا شکسته شد

نبض صنایع - 1403/08/23

چالش‌های سامانه ارز توافقی

پاتک خبری به رکود بورس

باید با دوستان مروت و با دشمنان مدارا کنیم

هفت قابلیت مدیریت مشارکتی

اثر نسخه جدید ترامپ بر بازارها

رخ قرمز فلز زرد

رقیب عراقی کریدورهای ایرانی

آغاز نیازسنجی مسکن

مسیر عبور از بحران مالی مسکن

پیام ریاض برای تهران و واشنگتن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی