بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» به بررسی موضوعات مطرح‌شده در اجلاس سالانه نفت و گاز امارات پرداخت‌

بازار نفت؛ آسیب‏‏‏‏‏‏‌پذیر‏‏‏‏‏‏‌تر از همیشه تحلیل بازار آریا

بازار نفت؛ آسیب‏‏‏‏‏‏‌پذیر‏‏‏‏‏‏‌تر  از همیشه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد : امارات‏‏‏‏‏‏‌متحده‏‏‏‏‏‏‌عربی اجلاس سالانه نفت و گاز خود را در شرایطی افتتاح کرد که صنایع بزرگ دنیا، تا حد زیادی متاثر از منازعات خاورمیانه بوده، در عین اینکه در انتظار نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‏‏‏‏‏‏‌متحده نیز بودند. امارات‏‏‏‏‏‏‌متحده‏‏‏‏‏‏‌عربی اجلاس سالانه نفت و گاز خود را روز چهارم نوامبر افتتاح کرد. این کشور قصد دارد تولید انرژی خود را افزایش دهد زیرا در شرایط کنونی، قیمت‌های جهانی انواع حامل‌های انرژی بی‏‏‏‏‏‏‌ثبات بوده، ضمن آنکه خط‌مشی آینده سیاست‏‏‏‏‏‏‌ کلان جهانی، تحت‌تاثیر خط‌مشی ریاست‏‏‏‏‏‏‌جمهوری جدید آمریکا مشخص خواهدشد.
نمایشــــــگـاه و کنفـرانس بزرگ بین‌المللی نفت ابوظبی پس از آن برگزار شد که سال‌گذشته امارات‌‌‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌‌‌عربی میزبان مذاکرات اقلیمی COP28 سازمان‌ملل بود. گفت‌وگوها در جریان نشست COP28 با دعوت از نزدیک به 200 کشور برای اجتناب از تولیدو مصرف بی‌‌‌‌‌‌‌رویه سوخت‌های فسیلی و در نتیجه کنترل افزایش گرمایش سیاره پایان یافت. لازم به ذکر است که این اولین‌باری بود که در جریان کنفرانس اقلیمی سازمان ملل، چنین تعهد مهم به تصویب عمومی می‌رسید.
امارات‌درصدد توسعه روابط سازنده بین‌المللی
به گزارش آسوشیتد‌‌‌‌‌‌‌پرس، به‌رغم تمامی چالش‌ها، ‌‌‌‌‌‌‌ دولت امارات‌‌‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌‌‌عربی همچنان قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را در سال‌های آینده به 5‌میلیون بشکه در روز افزایش دهد. این کشور در عین حال، مقوله تولید و بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری از انرژی‌های پاک‌‌‌‌‌‌‌تر را نیز با جدیت دنبال می‌کند. در همین حال، مقامات اماراتی برگزار‌‌‌‌‌‌‌کننده اجلاس، به این نکته اشاره کرده‌اند که در بحبوحه جنگ روسیه با اوکراین، از هرگونه سیاسی‌‌‌‌‌‌‌کاری اجتناب‌کرده و در عین‌حال روابط نزدیک خود را در زمینه نفت و گاز، با مسکو حفظ خواهند کرد. در همین‌ارتباط، سلطان‌‌‌‌‌‌‌الجابر که ریاست شرکت ملی نفت ابوظبی یا ADNOC را بر عهده دارد، گفت: «اجازه بدهید بگویم که ما در امارات‌‌‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌‌‌عربی همیشه شراکت را بر قطبی‌‌‌‌‌‌‌سازی، گفت‌وگو به‌جای تفرقه و صلح را به‌جای چالش‌‌‌‌‌‌‌آفرینی انتخاب می‌کنیم.» لازم به ذکر است الجابر پیش از این، مدیریت مذاکرات COP28 در دبی را نیز بر عهده داشته‌است.
بر اساس این گزارش، میانگین قیمت نفت‌‌‌‌‌‌‌خام در سال‌جاری میلادی کاهش‌یافته‌است. نفت‌‌‌‌‌‌‌خام برنت اواسط هفته گذشته، حدود 74دلار در هر بشکه معامله شد، زیرا نگرانی در مورد جنگ‌های خاورمیانه که در روزهای اخیر به یک درگیری منطقه‌ای تبدیل شده‌اند، اندکی کاهش‌یافته‌است.علاوه بر این، کند‌شدن روند رشد اقتصادی در چین و عرضه فراوان نفت به بازار به نوبه خود، قیمت‌ها را پایین می‌آورد. الجابر در جریان سخنرانی افتتاحیه اجلاس، به هوش‌مصنوعی به‌عنوان فناوری آینده‌‌‌‌‌‌‌ای که می‌تواند توسط صنعت تولید انرژی به‌کار گرفته شود به‌ویژه در شرایطی که با اشتهای زیادی برای برق مواجه هستیم، اشاره کرد.
تقاضای بالای نفت
الجابر گفت: «هیچ منبع انرژی برای پاسخگویی به این سطح از تقاضا کافی نخواهد بود.» او خواستار توسعه و توزیع انواع منابع انرژی، از جمله سوخت‌های فسیلی، برای مقابله با این ابرچالش در حوزه تامین انرژی شد. وی افزود: «از نفت همچنان به‌عنوان سوخت اصلی و به‌عنوان منبع تامین انرژی برای بسیاری از محصولات ضروری، استفاده خواهدشد.»دانشمندان خواستار کاهش معنادار انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌‌ای در جهان در سال‌های آینده شده‌اند تا گرمایش جهانی را به 1.5درجه سانتی‌گراد (2.7درجه فارنهایت) در مقایسه با دوران پیش از صنعتی‌شدن محدود کنند. توافق‌نامه پاریس در سال‌2015 میلادی به این محدودیت اشاره می‌کند، بدون اینکه به‌طور خاص، خواستار توقف استفاده از سوخت‌های فسیلی شود؛ موضوعی که هیثم‌‌‌‌‌‌‌الغیس دبیرکل اوپک نیز در اظهارات خود به ‌‌‌‌‌‌‌آن اشاره کرد. او گفت: «توافق پاریس، در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌‌ای است. این توافق در مورد حذف تدریجی یا کاهش تدریجی یا حتی حفظ نفت در زیر زمین نیست.» در همین ارتباط، سهیل‌‌‌‌‌‌‌المزروعی وزیر انرژی و زیرساخت امارات، به‌طور جداگانه تاکید کرد؛ برای حمایت از تقاضا در بازار «به جذب سرمایه‌گذاری در نفت و گاز باید توجه ویژه شود.» وی گفت: «ما متعهد به سرمایه‌گذاری در تولید منابع بیشتر در آینده هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که جهانیان از منابع کافی نفت و گاز برخوردار خواهند بود.»
موضع نفتی هندوستان
هاردیپ سینگ‌‌‌‌‌‌‌پوری، وزیر نفت و گاز طبیعی هند نیز در مصاحبه‌‌‌‌‌‌‌ای اختصاصی به انتقاد از «همکاران با ایدئولوژی خاص» خود که به‌دنبال پایان‌دادن به تولید سوخت فسیلی بودند، پرداخت. او گفت: «با تسریع در فرآیند گذار به انرژی‌‌‌‌‌‌‌سبز، حداقل برای دو دهه، همچنان به منابع انرژی سنتی مقرون‌‌‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌‌‌صرفه نیاز خواهیم‌داشت.» به نوشته آسوشیتد‌‌‌‌‌‌‌پرس، حاشیه‌‌‌‌‌‌‌های سیاسی نیز در نشست مذکور مشهود بود. زمزمه‌‌‌‌‌‌‌هایی درمیان جمعیت حاضر در افتتاحیه مطرح بود مبنی‌بر اینکه انتخاب چه‌کسی برای تجارت آنها سودمندتر خواهد بود؛ کامالا هریس، معاون فعلی رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌‌‌‌‌‌‌متحده یا دونالد‌‌‌‌‌‌‌ترامپ، رئیس‌جمهور سابق این کشور. المزروعی از پاسخ به اولین سوال مجری مبنی‌بر اینکه آیا کشورش ترامپ را ترجیح می‌دهد یا هریس طفره رفت. وی گفت: «البته، ما در اینجا درباره سیاست انرژی بحث خواهیم کرد و من ترجیح می‌دهم در مورد انتخابات در ایالات‌‌‌‌‌‌‌متحده صحبت نکنم. در جریان این رقابت سیاسی، ما برای هر دو نامزد بهترین‌‌‌‌‌‌‌ها را آرزو می‌کنیم.»
حال باید صبر کرد و دید با انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور جدید ایالات‌‌‌‌‌‌‌متحده، موضع وی و کابینه تحت‌رهبری او درخصوص منازعات خاورمیانه، تاثیر آن بر تجارت نفت و گاز و سیاست کلان انرژی این کشور چه خواهد بود. لازم به‌ذکر است، مصابه‌‌‌‌‌‌‌الکعبی، مدیر اجرایی ADNOC نیز در جریان این نشست اعلام کرد نگران است که «تشدید تنش‌ها و منازعات تجاری بر روند گذار انرژی در آینده تاثیر بگذارد.» به‌رغم تهدیدها و تحریم‌های غرب به دلیل جنگ روسیه با اوکراین، امارات روابط نزدیکی با روسیه دارد. در همین حال، منازعات خاورمیانه همچنان یکی از نگرانی‌های اصلی بازار جهانی انرژی است. در این‌رابطه، موری اوچینکلاس؛ مدیرعامل شرکت BP در بریتانیا، گفت: «من فکر می‌کنم گسترش درگیری در خاورمیانه احتمالا بزرگترین خطر برای بازار انرژی خواهد بود. ما بیش از هر چیز، نگران امنیت مردم خود در کنار امنیت جریان انرژی هستیم.»
--> اخبار مرتبط گذر از سوخت‌های فسیلی؛ شدنی ولی زمانبر طلوع نفت نروژ در غروب روسی ظهور ققنوس‏‏‏‏‏‌های نفتی از خاورمیانه؟ تفاهم‌نامه ایران و عربستان مهم‌ترین واقعه‌‌‌‌‌‌ ژئوپلیتیک خاورمیانه است انرژی پاک در دام دروغ‏‏‏‏‌پردازی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1208953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

60 لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

متنوع‌سازی سبد سوخت نیروگاه‌ها ضروری است

تجلیل از تنها خبرنگار حوزه کتاب شیراز

مشکلات فعالان اقتصادی توسط بسیج اصناف پیگیری می‌شود

آغاز فاز 4 سونگون، گامی بلند در مسیر《معدن به جای نفت》

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

وزیر اقتصاد وارد جزیره کیش شد

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

عدم واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی: منابع یارانه دهک های 4 تا 9 تامین نشد

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

مردمی‌سازی اقتصاد؛ در تجارت خارجی کشور نیز مؤثر است

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز فعلاً مشخص نیست

برخورد جدی با مدیران دستگاه‌هایی که در مسیر سرمایه‌گذاری مانع ایجاد می‌کنند

عدم واریز یارانه آبان/ زمان واریز فعلاً مشخص نیست

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان

بانک مرکزی پاسخگوی نیازهای اقتصادی کشور باشد

تسنیم: یارانه آبان واریز نشد

عبور بیت‌کوین از 97 هزار دلار

اظهارات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره قانون همسان‌سازی بازنشستگان

انتقاد حسین سلاح ورزی از دخالت وزارت صمت در اتاق اصناف/ وارد این بازی پرخطر نشوید

وام مسکن 100 درصد افزایش یافت

بازدید وزیر راه از پروژه‌های مسکن ملی زاهدان

مسئول امور بریکس در ایران: کشورمان به دنبال عضویت در بانک بریکس است

برنامه ایران برای عضویت در بانک بریکس

گرانی شبانه خودرو؛ به مرگ گرفتند که مردم به تب راضی باشند!

تصویب 77درخواست سرمایه‌گذاری خارجی

خروج 200میلیارد دلار سرمایه با مهاجرت فعالان اقتصادی

عدم ارسال مازوت به نیروگاه‌ها نتیجه‌ای جز قطعی برق به همراه ندارد

گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟

تقدیر سازمان ملی بهره‌وری از اجرای الگوی ارزیابی بهره‌وری در شرکت‌های اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی

سیاست‌های تجاری ترامپ؛ مسیری پرخطر برای آمریکا

نگرانی از بازی قیمتی با سوخت در لایحه بودجه 1404

کارگران در سنگرهای اقتصادی در جهت اقتدار نظام اسلامی تلاش می‌کنند

درخواست عضویت ایران در بانک سازمان «بریکس»

رژیم صهیونیستی از نظر اقتصادی فروپاشیده است/ اسکان روزانه 500 هزار نفر در پناهگاه‌ها

تجارت در مسیر توسعه پایدار

ایران خواستار عضویت در بانک سازمان «بریکس» شد

انتشار آموخته‌های محسن کرامتی از استاد شجریان

همکاری خاویر باردم با دو غول سینمایی

نمایشگاه آثار تجسمی سینماگران مطرح

پایان رفاقت 68ساله دیوید لینچ با سیگار

چرا شرکت‌ها نمی‏‌خواهند نسل زد را استخدام کنند؟

پایداری؛ نیازمند تغییر مدیران

رویکرد رسمی برای اصلاح شکاف‏‏‌ عملکرد

وزن حسن یزدانی تغییر می‌کند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی