بازار آریا

آخرين مطالب

در نشست بخش خصوصی با معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری معرفی شد

دو کلید رونق گردشگری اقتصاد ایران

دو کلید رونق گردشگری
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در نشست مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران، ظرفیت قانون برنامه هفتم پیشرفت، ظرفیت‌‌‌های توسعه حوزه گردشگری بررسی شد. در این نشست ظرفیت‌‌‌های توریسم دریامحور‌‌‌، مناطق آزاد گردشگری، اولویت توریسم داخلی بر گردشگری خارجی‌‌‌ و نگاه بین‌بخشی برای رفع مسائل این صنعت مورد تاکید سخنرانان قرار گرفت.
«جایگاه سند گردشگری در برنامه هفتم پیشرفت» عنوان نشستی است که مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران آن را با حضور مسوولان دولتی، فعالان بخشی خصوصی و اصحاب رسانه برگزار کرد. در این نشست علی‌‌‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی احکام مرتبط با صنعت توریسم در برنامه هفتم پیشرفت را برشمرد. او گفت: در این برنامه به حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و آنچه مرتبط با توسعه واقعی این صنعت می‌شود توجه شده است.
به گفته این مقام مسوول نگاهی به فرصت‌هایی که سایر احکام در اختیار توسعه توریسم می‌گذارند و برطرف کردن تهدیدها از دیگر مواردی بوده که وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مدنظر قرار داده است. او افزود: به عنوان مثال در فصل 17 ماده 83 موضوع معافیت‌های مالیاتی برای توسعه گردشگری داخلی مدنظر قرار گرفته است. مستثنی شدن تاسیسات و فعالیت گردشگری از شمول قانون نظام صنفی و واگذاری امور غیرحاکمیتی به تشکل‌های حرفه‌‌‌ای گردشگری از دیگر مواردی است که در این برنامه به آنها پرداخته‌ایم.
شالبافیان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع گردشگری دریامحور توجه نشان داد و افزود: در این بخش ما ظرفیت‌های قابل‌توجهی داریم؛ هر چند که به واسطه سخت‌گیری‌های فراوان این پتانسیل‌ها بالفعل نشده است و نتوانسته‌ایم از آنها بهره بگیریم.
یکی از موضوعاتی که به گفته معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیاز به اصلاح دارد، ‌بندی است که به گردشگری زیارتی مربوط می‌شود. او گفت: در یکی از این بندها موضوع گردشگری زیارتی آن‌هم گردشگری ورودی زیارتی به سازمان حج و زیارت منتقل شده بود. با این حال ما عنوان کردیم که این موضوع باید زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد، ‌‌‌ اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اعتقاد دارد که برنامه باید زیر نظر این وزارتخانه نوشته شود.
گردشگری داخلی در اولویت باشد
محمد معزالدین، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی در دهه 70 و معاون سابق برنامه‌‌‌ریزی شورای عالی مناطق آزاد نیز در این جلسه به شرایط کنونی کشور اشاره کرد و گفت: حداقل در چهار سال آینده نمی‌توانیم روی توریسم خارجی تمرکز کنیم و بهتر است گردشگری داخلی و حل مسائل آن را در اولویت قرار دهیم.
او با بیان اینکه سرمایه‌گذارانی از کشورهای گرجستان، عمان و کشورهای همسایه به ایران آمدند تا سرمایه‌گذاری در بخش هتل‌‌‌ها را انجام دهند، اضافه کرد: با این حال بر اساس قوانین مدیریت هتل‌ها نمی‌تواند در اختیار اتباع سایر کشورها قرار گیرد که همین موضوع باعث دلسردی سرمایه‌گذاران است.
معاون سابق برنامه‌‌‌ریزی شورای عالی مناطق آزاد به تجربه خود در زمان ریاست بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرده و گفت: در آن زمان ما در گفت‌وگو با مقامات فرانسوی قصد داشتیم توسعه توریسم خارجی را با حضور گردشگران اروپایی و به‌ویژه فرانسوی‌ها داشته باشیم اما در نهایت نتوانستیم به نتیجه خاصی برسیم. در حال حاضر که شرایط کشور هم کاملا تغییر کرده تمرکز بر توریسم خارجی ما را به نتیجه‌ای نمی‌رساند. او درباره گردشگری داخلی و پتانسیل‌های این بخش بیان کرد: در این زمینه می‌توانیم فعالیت‌های زیربنایی انجام داده و ظرفیت‌های این بخش را بررسی کنیم. همچنین باید مشکلاتی را که به سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها مربوط است شناسایی و در یک اقدام مشترک آنها را برطرف کرد. در کنار آن باید وزیر میراث فرهنگی و گردشگری به ایجاد مناطق ویژه گردشگری توجه کند.
مناطق آزاد توریسم ایجاد شود
ارشک مسائلی پژوهشگر گردشگری نیز در این نشست بیان کرد: در برنامه هفتم درباره نقاط ضعف و قوت جلسات متعددی برگزار شده است. اما دو نکته در این جلسه گفته شد که اهمیت دارد، ‌‌‌ اول اینکه بخش گردشگری اتوریته‌ای را که باید داشته باشد ندارد و دوم اینکه باید روی گردشگری داخلی تمرکز کرد.
به گفته این کارشناس ماده 138 قانون اساسی اجازه می‌دهد که کارگروه‌هایی برای بخش‌های موردنیاز تشکیل شود. در سال 1393 کارگروه گندم، آرد و نان و... تشکیل شد که در برهه‌های مختلف جلسات آن تشکیل شده است. او اضافه کرد: مزیتی که ما در ماده 138 داریم این است که مصوبات این کارگروه در سطح مصوبات هیات وزیران است. از این رو باید وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در راس این کارگروه تصمیماتی بگیرد که با آنها اتوریته لازم را به دست آورد. او افزود: ما اگر می‌خواهیم گردشگری دریایی را از گواتر تا بندر امام فعال کنیم باید مناطق آزاد گردشگری ایجاد کنیم. مناطق آزاد هم قواعد اجتماعی و اقتصادی و... جداگانه باید داشته باشد. تنها در این شرایط مکران و باقی مناطق توسعه پیدا می‌کنند و در غیر‌این صورت توسعه‌ای را در این مناطق شاهد نخواهیم بود.
تفاهم‌نامه با شهرداری در موضوع گردشگری
امیر قاسمی، رئیس ستاد گردشگری شهرداری هم در سخنانش به ظرفیت‌‌‌های شهرداری‌‌‌ها در حوزه توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت: چنانچه میان برنامه ششم و هفتم مقایسه‌ای انجام دهیم، مشاهده می‌کنیم که گرچه در برنامه هفتم توسعه به حوزه گردشگری توجه شده، ولی تکالیفی صریح بر عهده شهرداری‌‌‌ها گذاشته نشده است. با این حال شهرداری با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ای را در موضوع ماده 83 امضا خواهد کرد.
گردشگری زیر سایه سیاست
ابراهیم بای‌‌‌سلامی، استاد دانشگاه تهران در این نشست گردشگری را یک رشته کاملا سیاسی خواند و گفت: گرچه اقتصاد تاثیر زیادی از انزوای بین‌المللی یا سیاست خارجی می‌بیند اما این موضوع درباره صنعت گردشگری بسیار ملموس است. او با اشاره به شرایط کشورمان افزود: به واسطه آنکه ارتباط کشورمان با سایر کشورها محدود شده طبیعتا گردشگری نیز در این وضعیت به حاشیه رفته است. اما ما نمی‌توانیم معطل باشیم و نیاز است که مسائل مرتبط با این موضوع را تدوین کنیم. به عنوان مثال گردشگری در ایران سنتی، محدود و پراکنده است، این بازار باید توسط بخش خصوصی بزرگ شده و این میدان به این بخش داده شود تا در ابعاد مختلف سرمایه‌گذاری کند، ‌‌‌ همان‌طور که ما نمونه آن را در عربستان و امارات می‌بینم که طرح‌های پیشران در این صنعت را اجرایی می‌کنند.
به گفته بای‌سلامی ما در ایران نیز نیازمند توجه به این مقوله هستیم. او گفت: متاسفانه ما با مسائلی در حوزه سیاست مواجه هستیم که گردشگری را تحت‌تاثیر خود قرار داده‌اند. در حالی که باید دست بخش خصوصی را باز بگذاریم می‌بینیم که 300 هتل ایران به اعلام اعضای اتاق ایران توسط بانک‌ها مصادره شده‌‌‌اند. این استاد دانشگاه افزود: مصادره کردن هتل به آن معناست که دولت نسبت به کارآفرینی اجتماعی و توسعه گردشگری حساسیت خود را از دست داده است. در این شرایط بخش خصوصی نمی‌تواند فعال باشد و این موضوع زنگ خطری برای صنعت توریسم است.
بای‌سلامی با اشاره به گردشگری دریامحور گفت: شرایطی که هم اکنون کشورمان در آن به سر می‌برد برای سرمایه‌گذاری توریسم چندان مساعد نیست و ریسک بالایی دارد. از این رو باید ابتدا مسائل را حل کرد و در کنار آن رویکرد و نگاه تخصصی به این حوزه داشت.
--> اخبار مرتبط تحول گردشگری مناطق آزاد در گرو مشارکت بخش خصوصی جاذبه‌های معدنی در حوزه گردشگری قصه «بن‌رو»، غصه «رنو» توسعه گردشگری استان گلستان با همکاری بخش خصوصی حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در گردشگری طالقان

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1208471/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهنمای تمیز کردن کاتالیزور خودرو در خانه

نسخه درمان برای رکود سرسخت اقتصاد ایران/ چرا اصلاحات فوری ضروری است؟

تضاد منافع ترکیه و آمریکا در مِنا چه تاثیری بر تجارت جهانی فولاد و قراضه دارد؟

آمادگی داریم روابط اقتصادی اصفهان و دیاله عراق را توسعه ببخشیم

انتشار مجموعه داستانی با محوریت هوش مصنوعی

اسپایک‌ لی برای داوری به عربستان می‌رود

نمایش هفت فیلم شهرام مکری در عمارت روبه‌رو

سنگ‌های زینتی در عمق رودخانه درخشان

نسخه جدید «کتاب‌باز»

حذف‌شدگان زودهنگام جام‌جهانی

غایب مهم استقلال

تشکر طارمی از پیام پسرش

ولی افتاد مشکل‌ها...!

به اینها نگاه کن؛ آقای قلعه‌نویی!

اکثر اعضای شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ مخالفند

استارشیپ سال آینده میلادی 25 بار به فضا پرتاب می‌شود

گوگل و اپل در انگلیس به دردسر افتادند

تحلیل مدل‌های زبانی از سند ملی هوش مصنوعی

زنجیره فولاد - 1403/09/04

بازار فولاد - 1403/09/04

بازار آتی - 1403/09/04

فروش صادراتی گاز، ارزش بازار را ارتقا داد

بازی بد با شرکت‌های معدنی

ظرفیت‌های مغفول ICC در ایران

بازی نتانیاهو با آتش بس

ترمز سرمایه‌گذاری در بخش معدن

رفع ناترازی معطل چالش‌های ساختاری

تهران ساختگاه نامطمئن و غیرایمنی دارد

جغرافیای منطقه‏‏‌ای فوت‏‏‌شدگان تهران

نسخه واحدی در رگولاتوری نظام‌های پرداخت وجود ندارد

تصویب 250 میلیارد دلار برای حمایت اقتصادی در ژاپن

خبر بد برای بازارهای نوظهور

راه نجات از شوک‌های ارزی

شروع گرم دلار در آذر

فعالان در انتظار انتشار 2 داده تورمی

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/09/04

افت عیار سنگ‏‏‌آهنی‏‏‌ها

غلبه اخبار مثبت بر اخبار بد

قدرت دست توست اگر بتوانی سکوت کنی!

سفری در تاریخ و تجارت

اثر تحریم بر تجارت و نوآوری

برون‌رفت از معضل مسکن با فرمول توسعه‏‏‌گرها

زبان سرخ جیب پرمی‌دهد بر باد

ترازوی ریسک و بازده شرکت‌ها

بورس در سودای فتح قله 7ماهه

ماسک در کلاس درس ترامپ

ورود نقره به سبد سرمایه‌گذاری

تغییر گسل قیمت خودرو

صادرات پسته در خط‌پایان

چرا خلاقیت‏‌ها می‏‌میرند؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی