بازار آریا

آخرين مطالب

دلار مبادله‏‏‌ای، قیمت‌های پایه را صعودی کرد

بی‏‏‌توجهی پتروشیمی به بازار جهانی مقالات اقتصادی

بی‏‏‌توجهی پتروشیمی به بازار جهانی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان : قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی روز 13آبان‌ماه برای بیست‌ودومین هفته متوالی افزایشی اعلام شد و قیمت‌ پایه 73‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد نرخ ارز مبادله‏‏‌ است که نشان می‌دهد قیمت‌ جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‏‏‌ است یا در کانال کاهشی قرار دارند.
بهای نفت برنت در آخرین روز معاملاتی به 73.1دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت و برای سومین روز متوالی افزایش قیمت را به ثبت رساند، این در حالی است که هفته گذشته بهای برنت با 3‌درصد افت هفتگی همراه بود. این افزایش قیمت تحت‌تاثیر پیش‌بینی احتمال تشدید تنش در منطقه خاورمیانه رقم خورده است. همچنین سرمایه‌گذاران به صورت محتاطانه قدم برمی‌‌‌دارند، چراکه هر آن احتمال افزایش درگیری در منطقه وجود دارد. از این‌رو جنگ در مناطق دارای نفت موجب شده است تا قیمت نفت مسیر حرکتی خود را تغییر دهد و از 29 اکتبر روند صعودی را در پیش گرفت و گمانه‌‌‌زنی در خصوص آینده وضعیت منطقه خاورمیانه موجب شده است تا سرمایه‌گذاران از معاملات کلان دست بکشند و حجم تقاضا کاهشی شود. بنابراین احتمال می‌رود که اوپک‌پلاس افزایش تولید برنامه‌‌‌ریزی‌شده خود را در ماه دسامبر به دلیل نگرانی‌ها در مورد تقاضای ضعیف و افزایش عرضه به تعویق بیندازد. بیشتر محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر بهای برنت قرار نگرفته‌‌‌اند و از این‌رو برخی از محصولات پلیمری‌‌‌ها همچنان در کانال نزولی قرار دارند یا بدون تغییر قیمت در بازار جهانی عرضه شدند.
این در حالی است که قیمت‌های پایه محصولات شیمیایی و پلیمری در بازار داخل تحت‌تاثیر افزایش نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای برای بیست‌ودومین هفته متوالی دارای روند صعودی اعلام شدند و از این‌رو در روز یکشنبه 13 آبان‌ماه 84‌درصد محصولات پلیمری و 60‌درصد محصولات شیمیایی با افزایش قیمت پایه همراه بودند.
پلیمری‌‌‌ها در مدار صعود
قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه 13آبان‌ماه در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری مسیر صعودی را طی می‌کنند. نرخ دلار مبادله‌‌‌ای برای بیست‌ودومین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود 326تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از 48‌هزار و 928تومان در روز 6آبان‌ماه به 49‌هزار و 255تومان در روز 13آبان رسید و در واقع با 0.6‌درصد رشد همراه شده و از این‌رو موجب افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای به مسیر رشد تدریجی خود ادامه می‌دهد و موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمت‌ پایه 73‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‌‌‌اند یا در کانال کاهشی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در روز 13 آبان‌ماه نشان می‌دهد که 84‌درصد از محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین قیمت اکریلونیتریل بوتادین استایر 0150 با 3.5‌درصد رشد معادل 2‌هزار و 779تومان به 82‌هزار و 989تومان رسید. پلی‌‌‌اتیلن سنگین تزریقی طی هفته جاری با 2.1‌درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. در گروه کالاهایی که با دلار مبادله‌‌‌ای قیمت‌گذاری می‌‌‌شوند PVC-E6834 با 1.4‌درصد افت، آخرین کالای کاهشی در این گروه بود که نسبت به هفته گذشته 746تومان کاهش قیمت را به ثبت رسانده است.
به طور کلی 84‌درصد گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای اتفاق افتاده است. در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌ها نیز 60‌درصد گروه‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و سود کاستیک با 3.6‌درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز 13آبان‌ماه قیمت پایه این محصول 11‌هزار و 554تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. متانول نیز با 2.4‌درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌ها قرار گرفت.
دو اتیل هگزانول با 4.6‌درصد کاهش در قعر جدول شیمیایی‌‌‌ها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌تاثیر تغییرات 326تومانی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی تحت‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفته‌‌‌اند.
افزایش میانگین قیمت پایه محصولات پتروشیمی
بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی در بازه زمانی 5 تا 11آبان‌ماه 1403 نشان می‌دهد این بازار میزبان 113‌هزار و 889تن انواع محصول پلیمری بوده است که با تقاضای 178‌هزار و 55تنی مواجه شد و در نهایت 103‌هزار و 952تن از محصولات پلیمری مورد معامله قرار گرفت.
مقایسه بازار فیزیکی محصولات پتروشیمی طی دوهفته ابتدایی آبان‌ماه نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات محصولات پلیمری به ترتیب 1.8 رصد و 2.1درصد کاهش داشته است که دلیل عمده این افت را می‌‌‌توان به اوج‌‌‌گیری نرخ ارز مبادله‌‌‌ای نسبت داد، چراکه موجب افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی شده است و از این‌رو مشتریان از خرید در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران عقب‌‌‌نشینی کردند. بازار محصولات شیمیایی خلاف جهت پلیمری‌‌‌ها پیش رفت، به طوری که در بازه مورد بررسی 63‌هزار و 772تن انواع محصولات شیمیایی در بازار فیزیکی عرضه شد که با استقبال 55‌هزار و 109تنی روبه‌‌‌رو شد و در نهایت 40‌هزار و 716تن از محصولات شیمیایی به فروش رسید. با وجود اینکه میانگین قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز در بازه زمانی 5 تا 11آبان‌ماه افزایشی بود، این موضوع باعث عقب‌‌‌نشینی مشتریان این نوع محصولات پتروشیمی نشد و از این‌رو حجم عرضه و معاملات محصولات شیمیایی طی دو هفته ابتدایی آبان‌ماه به ترتیب 0.3درصد و 8.6 درصد افزایش را به ثبت رساندند.
--> اخبار مرتبط ترمز هیجانات دلار تهران تقدیر هلدینگ خلیج‌ فارس و پترول از رشد عملکرد پتروشیمی ارومیه انقلاب داده در صنعت پتروشیمی صعود پتروشیمی‏‏‌ها با حمایت ارزی فروکش تلاطم پتروشیمی‏‏‌ها با رشد عرضه

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1206611/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ته لنجی و کولبری مجاز شد

تفاهم‌نامه 39 طرح در نشست فعالان اقتصادی با رئیس‌جمهور به امضا رسید

آغاز ریل‌گذاری راه آهن خاش-چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی

ضرورت توسعه اقتصاد دریامحور

همتی: چاره ای جز توسعه دریا محور نداریم

آمار نگران کننده ولادت‌ها در ایران

کشف 50 هکتار زمین خواری با شناسایی اعضای یک باند در کرمان

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد

تقویت اقتصادی کشور، لازمه دستیابی به موفقیت‌های پایدار در ورزش است

کولبران مجوز گرفتند

همتی: برای توسعه دریامحور تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت

شناسایی دو هزار نفر از عوامل مرتبط با قاچاق سوخت در فضای مجازی

هدف ما، توجه به گردشگری خلاق است/ باید برای جزیره کیش تنوع درآمدی ایجاد کرد

تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان و با حضور رئیس جمهور به امضا رسید

کشف 10 میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در کرمانشاه

شارژ سریع با خرید اکانت تلگرام پرمیوم از اوریکس گیم

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین میزان خود رسید

دغدغه های فعالان اقتصادی را رفع خواهیم کرد

محمود جامساز: پرداخت یارانه مشکلی از مردم حل نمی‌کند

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: یارانه آبان ماه شش دهک واریز و هم اکنون قابل برداشت است

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

نشست صمیمی رئیس جمهور با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان

وزیر صنعت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد

انتظارات مهم فعالان اقتصادی بو‌شهر از دولت چهاردهم

حفظ سرمایه‌های کلان در بازار کار اصلی ترین سیاست اشتغالی

همتی: چاره‌ای جز توسعه دریا محور نداریم

پزشکیان: باید به جایگاه شایسته ایران در منطقه دست پیدا کنیم

بیت کوین گران شد

همتی: چاره‌ای جز توسعه دریامحور نداریم

وابستگی ایران به واردات نهاده‌ها 2.4 برابر شده

وزیر رفاه: یارانه کسی را حذف نکرده‌ایم

قیمت طلا، سکه و ارز اول آذر 1403؛ تغییر قیمت سکه، عجیب شد

تفویض اختیار به سطوح استانی، مطالبه استاندار سیستان و بلوچستان از رئیس‌جمهور

کارگر با کارفرمایی که مرخصی نمی‌دهد، چه کند؟

اقتصاد دریا محور؛ ضرورت تدوین برنامه های توسعه ای با نگاهی وسیع اما طراحی واقعی

امضای تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز پنجشنبه 1 آذر

همتی: دولت معتقد به توسعه دریا محور است/ کیش را به روزهای اوج باز می‌گردانیم

وزیر صمت: مسائل کولبران و ته‌لنجی‌ها با پشتیبانی رئیس جمهور حل شد

ایجاد 30 هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی

جان کارگران معدن های سنتی در خطر است

وزیر کار: ما تا می‌خواهیم یک کاری بکنیم می‌گویند برو جلوی دزدی را بگیر!

فراهم بودن ظرفیت‌های توسعه دریا محور در منطقه آزاد کیش

تبدیل کیش به پیشران اقتصادی با توسعه دیپلماسی اقتصادی

رهاورد اقتصادی نخستین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

ورود سرمربی فرانسوی سپاهان به ایران

نخستین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان / امضای تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی به ارزش 70 همت

سکه امامی از نیمه 52 میلیون تومان عبور کرد؛ تثبیت دلار در کانال 69 هزار تومان

خرید سهام اُپال، الگوسازی برای ادغام‌های استراتژیک در صنایع است/ درآمدزایی فولاد مبارکه برای کل ایران است

پزشکیان: دغدغه‌های فعالان اقتصادی را رفع خواهیم کرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی