مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت مطرح کرد
افزایش 4.8 درصدی مصرف سالانه گاز در ایران
وزارت نفت
بزرگنمايي:
بازار آریا - مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت با بیان اینکه بهطور متوسط سالانه 4.8 درصد مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش مییابد، گفت: بررسی آمارها بهخوبی نشان میدهد تقاضا برای سوخت گاز به شکل فزایندهای رو به افزایش است.
به گزارش شانا به نقل از ایرنا، امید شاکری امروز (یکشنبه، 6 آبان) در نشست تخصصی «فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه تولید پراکنده و ضوابط جدید خرید برق از نیروگاههای مقایس کوچک» در چهارمین روز از برگزاری بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق اظهار کرد: بهطور متوسط سالانه 4.8 درصد مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش مییابد.
وی ادامه داد: بر این اساس 7.7 درصد سهم بخش نیروگاهی، 3.6 درصد سهم بخش خانگی و تجاری، 4.9 درصد سهم صنایع، 2.9 درصد سهم صنایع غیرعمده و 4.7 درصد سهم سایر بخشها است که سالانه به طور میانگین رشدی 4.8 درصدی را به دنبال دارد.
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت با بیان اینکه 35 درصد گاز تولیدی کشور که معادل یکسوم است در نیروگاههای حرارتی مصرف میشود، گفت: مصرف سوخت در نیروگاههای حرارتی بخش خصوصی و وزارت نیرو در یک دهه گذشته از 63 میلیارد مترمکعب به 97 میلیارد مترمکعب رسیده است.
شاکری با بیان اینکه مهمترین مصرفکنندگان گاز طبیعی در کشور را دو بخش نیروگاهی و خانگی تشکیل میدهند، گفت: بنابراین اصلاح سیاستها و توجه به روند مصرف در بخش نیروگاهی و خانگی از اهمیت بسزایی در مدیریت مصرف گاز برخوردار است.
وی افزود: مطابق قانون هدفمند کردن یارانهها، مقرر شد از سال 1389 سالانه یک درصد به بازده نیروگاههای حرارتی کشور اضافه شود، به نحوی که در انتهای سال پنجم راندمان نیروگاهها به 45 درصد افزایش یابد.
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت، موضوع بهینهسازی را ضرورتی اجتنابناپذیر در تأمین انرژی کشور برشمرد و گفت: ارزانترین روش تأمین انرژی، موضوع بهینهسازی و مدیریت مصرف است. شکاف بین عرضه و تقاضا سال به سال افزایش مییابد و این موضوع ضرورت ارتقای بهرهوری نیروگاهها را دوچندان میکند.
به گفته شاکری، سالانه باید 15 میلیارد دلار سرمایهگذاری شود تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم توسعه، این ناترازی را رفع کنیم.
وی تصریح کرد: معاونت برنامهریزی وزارت نفت از سال 1400 تاکنون مجوز تخصیص گاز طبیعی برای ظرفیت یک هزار و 462 مگاوات نیروگاه مقیاسکوچک صادر کرده است. بر اساس شواهد موجود، بخش اعظم نیروگاههای مقیاسکوچک بدون بهرهبرداری از بخش حرارت به تولید برق میپردازند.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1204244/