بازار آریا

آخرين مطالب

دعوای چین و آمریکا در دریای چین جنوبی به جاهای باریک کشیده می‌شود

نگرانی‌ از رویارویی دریایی ابرقدرت‌ها اقتصاد ايران

نگرانی‌ از رویارویی دریایی ابرقدرت‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : کشتی‌های گارد ساحلی چین ازدحام کرده و با قایق‌های فیلیپینی برخورد کرده‌اند. آنها کشتی‌های فیلیپینی را با توپ‌های آب قوی به‌عقب راندند. اعضای خدمه چینی لیزرهای بسیار پر قدرتی به سمت کشتی‌های فیلپیینی پرتاب کرده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، درحالی‌که چین برای تسلط بر دریای چین جنوبی تلاش می‌کند، به‌طور فزاینده‌ای مایل به استفاده از زور برای بیرون راندن فیلیپین، متحد پیمان ایالات متحده است. در ماه‌های اخیر، تاکتیک‌های چین به قایق‌های فیلیپینی و پرسنل مجروح آسیب رسانده و نگرانی‌ها از رویارویی ابرقدرت‌ها در آبراه استراتژیک را افزایش داده است.
نیویورک‌تایمز
نقطه اشتعال جدید
برای ماه‌ها، آخرین هدف بازی قدرت چین، یک کشتی گارد ساحلی فیلیپین به نام ترزا مگبونوآ بود. فیلم این لحظه ضبط شده است و در این فیلم نشان داده می‌شود که در اواخر ماه گذشته میلادی، کشتی گارد ساحلی چین، برخورد تندی با این کشتی فیلیپینی دارد. این اپیزود یکی از چهار رویارویی کشتی‌های دو کشور در تنها دو هفته بود. این برخوردها نه تنها مکرر شده است، بلکه در مکانی جدید نیز رخ می‌داده است: «سابینا شوآل، یک جزیره مرجانی غنی از منابع نزدیک به سرزمین اصلی فیلیپین.» این دو کشور در ماه‌های قبل در نزدیکی جزیره مرجانی دیگری در جزایر مورد مناقشه اسپراتلی، روبه‌رو شدند؛ جایی که کشتی‌های چینی مرتبا قایق‌های فیلیپینی را که تلاش می‌کردند ملوانان مستقر در یک کشتی جنگی ساحلی را تامین کنند، مورد آزار و اذیت قرار می‌دادند.
اکنون دشمنی بین دو کشور گسترش یافته است. فیلیپین می‌خواهد سابینا شوآل، یک جزیره مرجانی غیر مسکونی را در منطقه اقتصادی انحصاری خود کنترل کند. سابینا شوآل در 140کیلومتری غرب استان پالاوان فیلیپین و بیش از هزارکیلومتری از چین قرار دارد. این جزیره در نزدیکی منطقه‌ای غنی از ذخایر نفتی و در مسیرهایی است که مانیل آن را برای تجارت و امنیت حیاتی می‌داند. جی باتونگ باکال، کارشناس امنیت دریایی در دانشگاه فیلیپین گفت: «یک چین متخاصم می‌تواند تجارت دریایی ما با بقیه آسیا و بیشتر کشورهای جهان را از منطقه سابینا شوآل خفه کند.» او افزود که سابینا شوآل محل مناسبی برای کشتی‌هایی خواهد بود که با فعالیت‌های دریایی فیلیپین در حال دادوستد هستند. مانیل کشتی ترزا مگبونوآ، یکی از بزرگ‌ترین کشتی‌های گارد ساحلی خود را در ماه آوریل در سابینا شوآل لنگر انداخت تا تلاش کند چین را از آنچه فیلیپین به‌عنوان تلاش برای ساخت جزیره‌ای در آنجا می‌داند، باز دارد.
گارد ساحلی فیلیپین به انبوهی از مرجان‌های له‌شده و مرده اشاره کرده است که ظاهرا به‌عنوان نشانه‌هایی از احیای زمین در این منطقه از سوی چین است. چین این اتهام را رد کرده است؛ اما ساخت و استحکام بخشیدن به جزایر مصنوعی، بخش مهمی از چگونگی ادعای چین درباره آب‌های مورد مناقشه صدها مایل دورتر از ساحل این کشور است. چین که ادعای تقریبا تمام دریای چین جنوبی را دارد، می‌گوید که تاکتیک‌های این کشور برای دفاع از حاکمیتش مورد نیاز است. پکن حکم دیوان بین‌المللی را در سال2016 مبنی بر اینکه ادعای گسترده چین درباره آب‌ها مبنای قانونی ندارد، رد کرده است. چین فیلیپین را متهم کرد که سعی دارد با پارک کردن کشتی گارد ساحلی روی آن به‌طور دائمی سابینا شوآل را اشغال کند، درست همان‌طور که کشتی جنگی را در توماس شول دوم زمین‌گیر کرده بود. پکن حتی قایق‌های یدک‌کش را به سابینا شوآل فرستاد که برخی آن را تهدیدی برای دور کردن کشتی فیلیپینی می‌دانستند.
چین تاکنون به اسلحه متوسل نشده است. در عوض، از آنچه نظریه‌پردازان نظامی تاکتیک‌های منطقه خاکستری می‌نامند، استفاده می‌کند؛ حرکات تهاجمی که دست‌کمی از تحرکات جنگی ندارد. این تاکتیک شامل محاصره، انفجار توپ‌های آب‌پاش و قایقرانی در نزدیکی مناطق مورد ادعا یا در نزدیکی کشتی‌های فیلیپینی است. این حرکت‌ها همچنان می‌توانند باعث آسیب شوند: برای مثال، برخورد اخیر بین قایق‌های چینی و فیلیپینی، حفره‌ای سه فوتی روی ترزا مگبونوآ و همچنین یک کشتی فیلیپینی دیگر ایجاد کرد. هو بو، مدیر ابتکار «کاووش در موقعیت استراتژیک دریای چین جنوبی» که یک گروه تحقیقاتی مستقر در پکن است، گفت: «اگر فیلیپین اصرار بر اشغال بیشتر این منطقه داشته باشد، چین هم این حق را برای خود محفوظ می‌داند که از تمام اقداماتی که لازم است، استفاده کند.» او تاکید کرد: «در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد.»
روز یکشنبه، پس از ماه‌ها فشار چین، فیلیپین اعلام کرد که کشتی ترزا مگبونوا به بندر پالاوان بازگشته است. در بیانیه فیلیپین همچنین به چالش‌های باقی ماندن در مواجهه با محاصره چین که مانع از تامین مجدد کشتی می‌شود، اشاره کرد و گفت که خدمه آن «با کاهش آذوقه‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند» و برخی نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند. فیلیپین گفته است که کشتی به‌دلیل ضربه توسط گارد ساحلی چین آسیب ساختاری دیده است؛ اما تاکید کرد که قایق پس از انجام تعمیرات باز خواهد شد.
--> اخبار مرتبط سیگنال مثبت در روابط دو رقیب چین چگونه ایالات متحده را در کارائیب زمین زد؟ گازهای گلخانه‏‏‏‏‌ای؛ بلای جان نفتی‌ها شیوع یک بیماری دیگر در چین رکورد شکنی کاهش حجم سرمایه‌گذاری چین در اوراق قرضه آمریکا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1190458/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان سیزده به دری کشور را اداره می‌کند /آقای رئیس جمهور وقت عمل کردن است /واکنش کاربران خبرآنلاین به رفتار صادقانه رئیس جمهور

موفقیت کودکان ایرانی در مسابقه نقاشی کاناگاوای ژاپن

موفقیت فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم

ابراز شگفتی هادی منتظری از نوازندگی جوانان

ساخت پردیس سینمایی «امین تارخ» در زادگاه هنرمند

راویان راستین زمانه

وصول 3500میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده در لرستان

پُرتره بی‌‌‌بدیل جاده‌‌‌ها در توسعه گردشگری کشور

ماتریس اولویت‏‏‌های پایداری کسب‌و‌کار

منابع انسانی و مدیریت نیروی کار در عصر هوش مصنوعی

امروز؛ دومین بازی تیم ملی

آقای گل پرکشید

آخر هفته با جدال‌های حیثیتی

اصفهان و کیف جهان!

بله؛ ما سیاه‌نمایی می‌کنیم!

موبایل قلب تپنده اقتصاد دیجیتال ایران است

اخبار خوبی درباره تامین ارز واردکنندگان موبایل خواهید شنید

دسترسی نوجوانان در اینستاگرام محدود شد

فعالیت رسانه‌های دولتی روسیه در پلتفرم‌های متا ممنوع شد

زنجیره فولاد - 1403/06/29

بازار فولاد - 1403/06/29

بازار آتی - 1403/06/29

عبور مس از سطح 10‌هزار دلار

رکورد تابستانی معاملات سیمان

32.2 میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

ضرورت وجود آمار دقیق برای تصمیم‌گیری

کاهش تولید در نیسان

گام موثر در واردات خودرو

احیای شورای سیاستگذاری خودرو برای ارتقای کیفیت و ایمنی

خطر ویرانی در کمین خودروسازی آمریکا

پروتکل مونترال چیست؟

دوران پاسخگویی امپراتوری نفت علیه عدالت اقلیمی

جایگاه 18 بزرگ‌ترین پتروشیمی جهان در اختیار ایران

لزوم تمرکز ایران و ترکیه بر سرمایه‌گذاری مشترک

نوسانات قیمت مواد غذایی ادامه دارد

فرصت‏‏‏‏‌سازی یا فرصت‏‏‏‏‌سوزی در مناطق آزاد؟

طرح جدید اوکراین برای پایان دادن به جنگ

تعلیق انگلیس برای اسرائیل

انتخابات مهم در کشمیر

وحشت جهان از فرجام انتخابات آمریکا

انتقاد فرمانداری از شهرداری

مسکن روی زمین دولتی؛ فقط 340‌هزار واحد

بازار - 1403/06/29

اولین حراج پاییزی شمش طلا

پیامدهای کاهش نرخ بهره فدرال

بازار سهام - 1403/06/29

عبور بورس از تنش

بازگشت اعتماد به بورس؟

موانع بورس 400میلیارد دلاری

راهبرد - 1403/06/29

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی