بازار آریا

آخرين مطالب

هوش مصنوعی و تجربیات دگرگون‏‏‌ شده انسان مقالات اقتصاد جهانی

هوش مصنوعی و تجربیات دگرگون‏‏‌ شده انسان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com برای خیلی‌‌‌ها، تجربه کار کردن و زندگی با هوش مصنوعی یک تجربه دل‌‌‌انگیز و رویایی به نظر می‌‌‌رسد؛ به‌‌‌ویژه برای کسانی که متصدی طراحی، ساخت، آموزش و هدایت هوش مصنوعی هستند. همچنین برای سیاستمداران و رهبران کسب و کارهایی که با کمک مشاوران و متخصصان، از هوش مصنوعی مشاوره‌‌‌های لازم را می‌‌‌گیرند. از این منظر می‌توان گفت که برای خیلی‌‌‌ها کار کردن با کمک هوش مصنوعی یعنی فائق آمدن بر بسیاری از محدودیت‌‌‌ها و موانعی که انسان همیشه برای رسیدن‌‌‌ به اهداف و خواسته‌‌‌هایش با آنها مواجه بوده و اکنون به لطف پیشرفت‌‌‌های سریع در حوزه هوش مصنوعی این امکان فراهم ‌‌‌شده که جهش‌‌‌های بزرگ به سمت آینده رخ دهد. این همان اتفاقی است که در سال‌‌‌های اخیر و در عرصه‌‌‌های مختلفی همچون پزشکی، زیست‌‌‌شناسی، شیمی و فیزیک روی‌‌‌ داده و تجربیات فوق‌‌‌العاده‌‌‌ای را برای انسان‌‌‌ها رقم ‌‌‌زده است.
برای بسیاری از انسان‌‌‌های معمولی، تجربه برخورد با محصولات و خدمات هوش مصنوعی و بهره‌‌‌مند شدن از مزایایی که هوش مصنوعی برای آنها به ارمغان آورده، تجربه‌‌‌ای دلپذیر و دوست‌‌‌داشتنی است و کمتر کسی را می‌توان در جهان هستی پیدا کرد که دوست نداشته باشد در اتومبیلی بنشیند که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شود و او این امکان را داشته باشد که در حین رانندگی با آن چیزی بخورد، ایمیلش را چک کند یا کمی بخوابد. اما تجربه یک فرد متخصص و آینده‌‌‌نگر در ارتباط باهوش مصنوعی به‌‌‌طور حتم متفاوت از این‌‌‌ها خواهد بود، چراکه او دیدی بلندمدت‌‌‌تر و آینده‌‌‌نگرانه‌‌‌تر به نقش‌‌‌آفرینی هوش مصنوعی در زندگی انسان‌‌‌ها دارد. چنین فردی جریانات را با حساسیت بیشتری دنبال می‌‌‌کند و از این نگران است که نقش‌‌‌آفرینی بیشتر و عمیق‌‌‌تر ماشین‌‌‌ها و هوش مصنوعی در زندگی روزمره و تصمیم‌گیری‌‌‌های انسان بتواند در بلندمدت به خلع سلاح شدن انسان در برابر هوش مصنوعی و از دست رفتن عاملیت و تعیین‌‌‌کنندگی همیشگی انسان‌‌‌ها منتهی شود.
با این ‌‌‌همه، برای بعضی‌‌‌ها ازجمله مدیران و رهبران سازمان‌ها و کسب و کارها، به‌‌‌کارگیری گسترده هوش مصنوعی و مشارکت دادن آن‌‌‌ در فرآیند تصمیم‌گیری و تحلیل و اجرا می‌تواند مزایای بسیاری به دنبال داشته باشد. تصمیماتی که توسط هوش مصنوعی گرفته می‌‌‌شوند، یا به ‌‌‌اندازه تصمیمات انسان‌‌‌ها دقیق و حساب‌‌‌شده هستند یا نسبت به آنها دقیق‌‌‌تر و ‌سنجیده‌‌‌ترند و از سوگیری و منفعت‌‌‌طلبی‌‌‌های معمول انسانی در آنها خبری نیست. علاوه بر این، هوش مصنوعی در زمینه‌‌‌هایی مانند توزیع بهینه منابع، پیش‌بینی نتایج و پیشنهاد راه‌‌‌حل‌‌‌های مناسب به‌‌‌مراتب بهتر از انسان‌‌‌ها عمل می‌‌‌کند.
همه این‌‌‌ها برای کارآفرین‌‌‌ها و صاحبان کسب و کارها یعنی محصولات و خدمات جدیدتر و مناسب‌‌‌تر، کارآمدی بیشتر و جلب رضایت بیشتر مشتریان و برای کلیت جامعه یعنی افزایش عدالت و رضایت عمومی مردم.
البته این نقش‌‌‌آفرینی قدرتمندانه و موثر توسط هوش مصنوعی، خیلی‌‌‌ها را دچار این نگرانی کرده که پس جایگاه انسان‌‌‌ها و عامل انسانی در این میان چه می‌شود؟ از نظر این افراد، عاملیت و محوریت انسان به‌‌‌واسطه قدرت‌‌‌نمایی روزافزون هوش مصنوعی در حال زوال و نابودی است و دور نیست زمانی که هوش مصنوعی زمام تمام امور انسان‌‌‌ها را در دست بگیرد و انسان‌‌‌ها را به برده‌‌‌های ماشین‌‌‌ها و هوش مصنوعی تبدیل کند.
باید دانست که این نوع نگرانی‌‌‌ها نسبت به تحولات فناورانه و جایگزین شدن ماشین‌‌‌ها به‌‌‌جای انسان‌‌‌ها پدیده جدیدی نیست که برای اولین بار در زمینه هم‌‌‌تراز شدن هوش مصنوعی با انسان‌‌‌ها اتفاق افتاده باشد. این پدیده‌‌‌ بارها در جریان انقلاب‌‌‌های صنعتی پیشین نیز اتفاق افتاده است. در دوران انقلاب صنعتی و اختراع ماشین بخار هم شبیه به همین نگرانی‌‌‌ها در میان انسان‌‌‌ها به چشم می‌‌‌خورد، با این تفاوت که در عصر حاضر و در تقابل باهوش مصنوعی ما با سرعت خیره‌‌‌کننده و بی‌‌‌سابقه پیشرفت چیزی روبه‌‌‌رو هستیم که در حال تغییر دادن همه‌‌‌ چیز و ساختارشکنی‌‌‌های پی‌‌‌درپی و فراگیر است و هنوز خیلی‌‌‌ها نتوانسته‌‌‌اند خود را با سرعت‌‌‌بالای آن تطبیق دهند و طرح‌‌‌واره‌‌‌های ذهنی‌‌‌شان را مطابق با آن دگرگون سازند.
در گذشته، واکنش ما انسان‌‌‌ها در برابر مسائل و مشکلاتی که برایمان به وجود می‌‌‌آمد یک‌‌‌ چیز بود: جست‌‌‌وجو برای یافتن راه‌‌‌حل. همین یافتن راه‌‌‌حل بود که به ما انسان‌‌‌ها اعتمادبه‌‌‌نفس و عاملیت می‌‌‌بخشید. در این حالت، هم مسوولیت‌‌‌ها و هم عاملیت حل مساله متوجه انسان‌‌‌ها بود و هویت انسانی نیز در سایه همین مسوولیت‌‌‌پذیری و عاملیت داشتن تعریف می‌‌‌شد. امروزه اما بازیگر دیگری وارد میدان شده که به خاطر نقش‌‌‌آفرینی برجسته و فزاینده‌‌‌ای که در فرآیند حل مساله دارد در حال از بین بردن حس هویت و عاملیت ماست و ما دیگر به‌‌‌عنوان مغز متفکر و عامل اصلی حل مسائل شناخته نمی‌‌‌شویم. در واقع، اگرچه این ما هستیم که هوش مصنوعی را ساخته‌‌‌ و پرداخته‌‌‌ایم و آن را کنترل می‌‌‌کنیم و از آن در راستای اهداف خود بهره می‌‌‌بریم، اما به‌‌‌طور فزاینده‌‌‌ای داریم به راه‌‌‌حل‌‌‌ها و تصمیم‌گیری‌‌‌های هوش مصنوعی وابسته و معتاد می‌‌‌شویم و به نقش‌‌‌آفرینی عامل دیگری گردن نهاده‌‌‌ایم که نه انسان است و نه از ویژگی‌‌‌های انسانی برخوردار است و نه خیلی از ما آن را به‌‌‌طور کامل می‌‌‌شناسیم. همین نشناختن هوش مصنوعی و ناآگاهی عمومی انسان‌‌‌ها در مورد هوش مصنوعی است که تردیدها و بدگمانی‌‌‌ها نسبت به آن را افزایش داده است. وقتی ما چیزی را به‌‌‌درستی نشناسیم معمولا تمایل پیدا می‌‌‌کنیم آن را رد کنیم و از گردونه خارج سازیم.
دقیقا به همین دلیل است که بعضی‌‌‌ها به دنبال محدودسازی و به حداقل رساندن استفاده از هوش مصنوعی و نقش‌‌‌آفرینی آن در جریان تصمیم‌گیری‌‌‌های روزمره خود هستند و برای این کار ترجیح می‌‌‌دهند از نمادهای نقش‌‌‌آفرینی هوش مصنوعی از جمله رسانه‌‌‌های اجتماعی و پلت‌فرم‌‌‌های شبکه‌‌‌ای متکی به هوش مصنوعی دوری کنند. بعضی دیگر پا را از این هم فراتر گذاشته و خواستار حذف کلی هوش مصنوعی از زندگی ما انسان‌‌‌ها شده‌‌‌اند؛ هرچند که این افراط و زیاده‌‌‌روی در برخورد باهوش مصنوعی راه به‌‌‌جایی نمی‌‌‌برد و افرادی که چنین تمایلاتی دارند معمولا منزوی و تنها می‌‌‌شوند، چراکه امروزه مدت‌‌‌هاست که هوش مصنوعی در تاروپود جوامع رسوخ کرده و در تمام شئون زندگی و کار و سیاست نقش‌‌‌آفرینی می‌‌‌کند.
منبع: کتاب The age of AI: and our human future
--> اخبار مرتبط دوراهی هوش مصنوعی مقابل شرکت‌ها در استفاده از هوش مصنوعی اخلاق را رعایت کنید دوگانه خوش‌بینی – نگرانی شرکت‌ها چت‏‏‌جی‏‏‌پی‏‏‌تی؛ پدیده‏‏‌ای به نفع کارکنان با مهارت کمتر انتظارات انقلابی از هوش مصنوعی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1156513/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصلاح تصویب‌نامه واردات خودروهای بنزینی به مناطق آزاد

بیش از 4 هزار پرونده شکایت پارسال در کمیسیون ماده 16 رسیدگی شد

قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود

قالیباف: معادن یکی از ظرفیت‌های بی‌نظیر در حوزه اقتصادی است

بدون همکاری‌های دانشگاهی، بهبود اقتصادی کشور‌های «بریکس» ممکن نیست

واکنش «همتی» به صد هزار مجوز مشکوک «خاندوزی»

خبر مهم فرزین از سیاست جدید ارزی بانک مرکزی

آجیل با طعم تریاک

تاکید بر جذب تسهیلات تبصره دو و مشاغل خانگی+فیلم

نقش سرنوشت ساز سرشماری کشاورزی در مهم‌ترین پیشران اقتصادی خراسان شمالی

وزیر کشور در بجنورد: خراسان شمالی مستعد پیشرفت در بخش معادن و تجارت است

تاکید آیت الله جوادی آملی بر حل مشکلات اقتصادی و گرانی‌ها

شهادت دادن قالیباف برای دولت پزشکیان/ همراهی مردم و تلاش مجاهدانه دولت و مجلس ضروری است

قالیباف: ایمنی و ارزش افزوده اقتصادی باید اساس فعالیت معادن باشد

مروری بر سرتیتر روزنامه‌های کشور و مهم‌ترین تیترهای اقتصادی؛ امروز 10 آبان 1403

معماری دریایی در هرمزگان؛ پیشرفت نجومی کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران

عضو کمیسیون صنایع و معادن: وزیر صمت برای ساماندهی خودروهای داخلی قول داد

مالیات باید منصفانه و مانع تولید نباشد

رئیس مجلس: حوادثی مشابه معدن طبس نباید اتفاق بیفتد

قالیباف: اگر قدرت حل مشکلات اقتصادی را نداشته باشیم، همه دستاورد‌ها را از دست می‌دهیم

تکریم ارباب رجوع احترام به مردم است

بازدید استاندار خراسان رضوی از منطقه ویژه اقتصادی سبزوار

کاری کردیم که خانواده‌ها جز فقدان عزیزانشان دغدغه‌ای نداشته باشند

معادن یکی از ظرفیت‌های بی نظیر در حوزه اقتصادی بوده لذا هدف ما تعطیل کردن معادن نیست

سیاست‌گذاری بودجه‌ای باید منجر به تحقق اهداف قانون برنامه هفتم شود

دستگیری جاسوس اسراییلی در ایران

قالیباف: حوادثی مشابه معدن طبس نباید اتفاق بیفتد

خبر مهم رئیس بانک مرکزی درباره آغاز به کار بازار ارز جدید

خبر مهم رییس بانک مرکزی درباره راه اندازی بازار ارز توافقی/ حذف تعدد نرخ‌ های دلار قطعی شد

اداره کشور فقط با مردم امکان پذیر است

افشاگری رییس‌کل بانک مرکزی درباره تصمیم ارزی دولت/ فرمول تعیین نرخ ارز تغییر می‌کند + جزییات

دلار و سکه عقب نشینی کردند؛ دلار در کانال 68 هزار تومان قرار گرفت

تکذیب ممنوعیت فروش بلیت هواپیما به افغانستانی‌ها

گرانفروشی وعدم درج قیمت در صدر تخلفات تعزیراتی

جزیره خاموش؛ تحریم‏‌های 60 ساله در کوبا

آمریکایی‌ها باید برای آرام شدن تندرو‌ها تصمیم بگیرد درست است؟!

کاهش فرزندآوری در ایران: تمایل به کیفیت زندگی به جای کمیت فرزند

بازار ارز توافقی به زودی عملیاتی می‌شود| کاهش 20 درصدی تورم

سیاست جدید ارزی بانک مرکزی اعلام شد/حذف تعددنرخ دربازار ارز

اشتغال و توانمندسازی، مهمترین نیاز مناطق محروم کرمان

قیمت جدید سواری اقتصادی ایران خودرو اعلام گردید | جدول به‌روزرسانی‌شده

عرضه 50 درصد کل ارز در سامانه نیما/بانک‌های کشور تخصصی می‌شوند

قالیباف:هیچ معدنی بدون ایمنی و ارزش افزوده اقتصادی کار نکند

تغییر نرخ ارز نیما با متغیرهای اقتصادی/راه‌اندازی بازار ارز توافقی کلید خورد

استاندار مرکزی: مالیات باید منصفانه و مانع تولید نباشد

جزئیات تک‌نرخی شدن ارز در بازار ایران | انتقال ارز نیما به بازار ارز توافقی | ارائه برنامه اصلاحی به 8 بانک

هشدار جدی یک نماینده از افزایش نرخ ارز و اثرات تورمی در سال آینده

آمریکایی‌ها باید برای آرام شدن تندرو‌ها تصمیم بگیرند درست است؟!

دولت واقعاً منابع کافی برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دارد؟

مرکبات و کیوی مازندران به کشور ترکمنستان صادر می شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی