بازار آریا

آخرين مطالب

بریکس چالشی برای هژمونی اقتصادی غرب تحلیل بازار آریا

بریکس چالشی برای هژمونی اقتصادی غرب
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اندیشکده آمریکایی بنیاد کارنگی اضافه‌شدن بر تعداد اعضای این گروه را تهدیدی برای آمریکا و هفت کشور بزرگ صنعتی عنوان کرد که در نهایت می‌تواند هژمونی غرب را در اقتصاد جهانی به چالش بکشد.
، اندیشکده کارنگی در گزارشی به تلاش گروه بریکس در مسیر به چالش کشیدن سلطه جهانی آمریکا و دلار پرداخته و آورده است که افزوده شدن عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، ایران و اتیوپی به بلوک اقتصادی بریکس، روند رو به رشد قطبی‌شدن منطقه‌ای و بین المللی را تقویت کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ضمن آنکه این تحول تردیدهایی را در مورد آینده نفوذ بین المللی ایالات متحده، به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا موجب شده است.
طبق گزارش فوق، این بلوک ابتدا در سال 2006 به عنوان یک سازمان چهارجانبه تشکیل شد و نشست افتتاحیه خود را در سال 2009 در شهر یکاترینبورگ روسیه برگزار کرد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی نیز به عضویت این گروه در آمد. طبق ارزیابی‌های صندوق بین المللی پول (IMF) و سازمان تجارت جهانی، به دنبال افزایش اعضای بریکس از آغاز سال 2024 ، کشورهای عضو در کل 28.7 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و نزدیک به 20 درصد تجارت بین المللی را به خود اختصاص می‌دهند و کل منابع مالی آن‌ها به بیش از 25 تریلیون دلار بالغ می‌شود. این بلوک بیش از 44.5 درصد از جمعیت جهان یعنی معادل 3.5 میلیارد نفر را در خود دارد و قلمرویی بیش از 24.5 درصد از خشکی‌های زمین را شامل می‌شود که همین امر گستره ژئوپلیتیکی فوق العاده وسیعی را به آن می‌دهد.
«محسن حسن» تحلیلگر این اتاق فکر آمریکایی اعتقاد دارد: محتمل است که‌ این بلوک، با اعضای کنونی و پرشمار احتمالی خود در آینده، در نهایت با کشورهای بزرگ صنعتی گروه هفت (G7) رقابت کند و در روند دلارزدایی در بازارهای بین المللی تاثیر داشته باشد. این گذار اقتصادی به موازات تغییرات سیاسی، استراتژیک و امنیتی رخ خواهد داد که از سوی خط مشی‌های کنونی روسیه و چین به عنوان قدرت‌های پیشروی بریکس، هدایت می‌شود. از جمله قابل توجه‌ترین سیاست‌ها، تلاش برای جایگزینی دلار با ارزهای محلی کشورهای عضو در تمامی مبادلات اقتصادی و تجاری، به همراه برنامه‌ریزی برای ترویج ارز واحد و ایجاد نهادهای مالی جایگزین صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است.

بازار آریا

کارنگی تاکید دارد: بریکس همچنین ممکن است از اهرم قدرت‌های نفتی خود یعنی روسیه، عربستان سعودی، امارات و ایران نیز برای پیشبرد اهداف سیاسی و استراتژیک بلوک بهره‌برداری کند. این اقدام شامل تعیین مقررات حاکم بر بازارهای بین‌المللی انرژی با هدف کاهش تأثیر تحریم‌های غرب و اعمال نفوذ بر تصمیم‌های سازمان ملل و سایر مجامع بین المللی می‌شود. در پایان، این اقدامات می‌تواند اهداف آمریکا و اروپا را در امور منطقه‌ای و جهانی به حاشیه براند یا حتی آن‌ها را تضعیف کند.
کارشناس مصری اندیشکده آمریکایی مدعی است که چند چالش‌ ساختاری برای بریکس وجود دارد که ممکن است مانع ثمردهی تلاش آن در زمینه نابودی نفوذ بین‌المللی آمریکا در حوزه‌های اقتصادی، استراتژیک و امنیتی در سال‌ها یا دهه‌های آینده شود. مهمترین مسائل درگیری‌های داخلی، به ویژه در میان اعضای جدید بلوک بر سر منافع و ایدئولوژی است. برای نمونه مصر و اتیوپی در چند موضوع در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند. ضمن آنکه اختلافاتی میان ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، در امور منطقه‌ای و توانایی‌های هسته‌ای تهران وجود دارد. علاوه بر این درگیری‌هایی بین هند و چین بر سر آب و غذا در کنار تنش در مرز 3400 کیلومتری آنها و تضادهای ایدئولوژیک بین سیستم‌های سیاسی‌شان مطرح است.
تحلیلگر این اندیشکده افزود: با اینحال، همچنان دلار آمریکا بر معاملات تجاری جهان غلبه دارد و حتی در میان خود اعضای بریکس، دلار هنوز برای قیمت گذاری کالاهای اساسی و تسویه معاملات تجاری استفاده می‌شود. از طرف دیگر ارزهای محلی کشورهای عضو بریکس زیرساخت‌های مالی مناسبی ندارند و استفاده از آن‌ها هزینه مبادلات تجاری فرامرزی را بالا می‌برد که موجب تضعیف ارزش بازاری آنها می‌شود.
این گزارش با این ادعا که بریکس با وجود افزایش اعضا تا به حال تاثیر اقتصادی قابل توجهی بر ایالات متحده نداشته است، اعتراف کرد: موضع ناهماهنگ ایالات متحده در قبال بحران‌های جاری منطقه‌ای و بین المللی، به ویژه در اوکراین و غزه، برخلاف حضور قاطعانه چین و روسیه، می‌تواند مسیر بریکس را برای رسیدن به اهدافش هموار کند.
گزارش کارنگی در پایان تاکید دارد: در واقعیت، رویدادهای اخیر ماهیت منفعت طلبانه سیاست‌های آمریکا در امور بین المللی و بشردوستانه را برجسته کرده است. واشنگتن در بهره گیری از سیستم‌های مالی در راستای منافع ژئوپلیتیکی خود تردید ندارد، اقدامات تنبیهی و گزینشی ایالات متحده علیه روسیه، تحریم بانک‌های روسی از سوئیفت و بلوکه‌کردن ذخایر طلا و ارز خارجی مسکو همین امر را نشان داده است. بحران‌های مکرر برای دلار در کنار رویه و برنامه‌های نامطلوب صندوق بین‌المللی پول (IMF)، که همزمان اقتصادهای بدهکار را سرکوب و سیطره موسسات طلبکار ایالات متحده را تقویت می‌کند، موجب شده اند که‌ ایالات متحده با خطر از دست رفتن نفوذ در میان قدرت‌های اقتصادی نوظهور مواجه باشد. به همین دلیل موفقیت بلوک‌های ترکیبی همچون بریکس در نهایت یک ضرورت اقتصادی به شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1148201/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

60 لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

متنوع‌سازی سبد سوخت نیروگاه‌ها ضروری است

تجلیل از تنها خبرنگار حوزه کتاب شیراز

مشکلات فعالان اقتصادی توسط بسیج اصناف پیگیری می‌شود

آغاز فاز 4 سونگون، گامی بلند در مسیر《معدن به جای نفت》

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

وزیر اقتصاد وارد جزیره کیش شد

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

عدم واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی: منابع یارانه دهک های 4 تا 9 تامین نشد

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

مردمی‌سازی اقتصاد؛ در تجارت خارجی کشور نیز مؤثر است

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز فعلاً مشخص نیست

برخورد جدی با مدیران دستگاه‌هایی که در مسیر سرمایه‌گذاری مانع ایجاد می‌کنند

عدم واریز یارانه آبان/ زمان واریز فعلاً مشخص نیست

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان

بانک مرکزی پاسخگوی نیازهای اقتصادی کشور باشد

تسنیم: یارانه آبان واریز نشد

عبور بیت‌کوین از 97 هزار دلار

اظهارات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره قانون همسان‌سازی بازنشستگان

انتقاد حسین سلاح ورزی از دخالت وزارت صمت در اتاق اصناف/ وارد این بازی پرخطر نشوید

وام مسکن 100 درصد افزایش یافت

بازدید وزیر راه از پروژه‌های مسکن ملی زاهدان

مسئول امور بریکس در ایران: کشورمان به دنبال عضویت در بانک بریکس است

برنامه ایران برای عضویت در بانک بریکس

گرانی شبانه خودرو؛ به مرگ گرفتند که مردم به تب راضی باشند!

تصویب 77درخواست سرمایه‌گذاری خارجی

خروج 200میلیارد دلار سرمایه با مهاجرت فعالان اقتصادی

عدم ارسال مازوت به نیروگاه‌ها نتیجه‌ای جز قطعی برق به همراه ندارد

گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟

تقدیر سازمان ملی بهره‌وری از اجرای الگوی ارزیابی بهره‌وری در شرکت‌های اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی

سیاست‌های تجاری ترامپ؛ مسیری پرخطر برای آمریکا

نگرانی از بازی قیمتی با سوخت در لایحه بودجه 1404

کارگران در سنگرهای اقتصادی در جهت اقتدار نظام اسلامی تلاش می‌کنند

درخواست عضویت ایران در بانک سازمان «بریکس»

رژیم صهیونیستی از نظر اقتصادی فروپاشیده است/ اسکان روزانه 500 هزار نفر در پناهگاه‌ها

تجارت در مسیر توسعه پایدار

ایران خواستار عضویت در بانک سازمان «بریکس» شد

انتشار آموخته‌های محسن کرامتی از استاد شجریان

همکاری خاویر باردم با دو غول سینمایی

نمایشگاه آثار تجسمی سینماگران مطرح

پایان رفاقت 68ساله دیوید لینچ با سیگار

چرا شرکت‌ها نمی‏‌خواهند نسل زد را استخدام کنند؟

پایداری؛ نیازمند تغییر مدیران

رویکرد رسمی برای اصلاح شکاف‏‏‌ عملکرد

وزن حسن یزدانی تغییر می‌کند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی