بازار آریا

آخرين مطالب

معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد:

تشکیل کمیته تسهیل تأمین مالی طرح‌ها با کمک شرکت پروژه سهامی عام بورس و سهام

تشکیل کمیته تسهیل تأمین مالی طرح‌ها با کمک شرکت پروژه سهامی عام
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی از تشکیل کمیته تخصصی تسهیل تأمین مالی پروژه طرح‌ها ازطریق شرکت پروژه سهامی عام با دستور وزیر اقتصاد خبر داد و اظهار داشت: انتظار می‌رود با این اقدام شاهد ارتقاء تأمین مالی فعالان اقتصادی با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه و توسعه و تعمیق بازار سرمایه باشیم.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) به نقل از شادا، سیدعلی روحانی با اشاره به تدوین احکام پیشنهادی در راستای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای حضور و مشارکت بخش خصوصی را از رویکردهای جدی دولت سیزدهم در تنوع بخشی به تامین مالی پروژه ها و بنگاه های اقتصادی برشمرد و اظهار کرد: تحولات بازار سهام در سال پیش از استقرار دولت سیزدهم و ریزش شاخص کل بورس اوراق بهادار در مرداد ماه آن سال موجب اخذ رفتار محتاطانه سرمایه‌گذاران در بازار سهام شد و از طرفی با توجه به حجم بالای پروژه‌های ناتمام در کشور، روند نزولی انباشت سرمایه و نقش تحولات اقتصاد کلان به‌ویژه در حوزه ارزی در توجیه‌ناپذیر شدن اقتصادی پروژه‌های دارای توجیه اقتصادی در گذشته، تسریع در اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام بیش از گذشته ضرورت یافته است. از آنجا که استقرار نرخ تورم در سطوح بالا در نهایت منجر به اتخاذ تصمیم درخصوص اجرای سیاست‌ کنترل مقداری ترازنامه شد، عملا تأمین مالی پروژه‌ها با محدودیت تأمین مالی ازطریق سیستم بانکی مواجه شده بنابراین در این برهه زمانی، بهره‌گیری از سایر ابزارهای تأمین مالی اولویت یافت.
وی افزود: مشارکت در تدوین آیین‌نامه معاملات سهام و مدیریت منابع نقدی در صندوق تثبیت بازار سرمایه و اصلاح اساسنامه صندوق مذکور، تدوین آیین‌نامه اجرایی «بازارمبادلات شمش طلا در بورس کالا» برای تصویب در هیات وزیران، تصویب بسته‌های حمایت از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، تدوین دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌های کالایی کشور و سیاست‌گذاری برای تسهیل تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی ازطریق شرکت‌های عام پروژه در همین راستا انجام شد.
به گفته معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، تدوین آیین‌نامه اجرایی ماده (5) قانون جهش تولید مسکن موضوع تاسیس، توسعه و تسهیل مقررات فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای تأمین مالی ساخت و اجاره مسکن نیز در همین زمینه از سوی وزارت اقتصاد انجام شده است.
تأمین مالی پروژه‌های نیمه تمام ازطریق روش‌های غیر بانکی
روحانی تاکید کرد: بر این اساس برای اولین بار تمرکز بر تأمین مالی پروژه‌های نیمه تمام ازطریق روش‌های غیر بانکی و به طور مشخص روش‌های معرفی شده در بازار سرمایه کشور و تشکیل «کمیته تخصصی تسهیل تأمین مالی پروژه طرح‌ها ازطریق شرکت پروژه سهامی عام» با دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی در معاونت سیاست‌گذاری اقتصادی این وزارتخانه انجام شد و انتظار می رود که شاهد ارتقاء تأمین مالی فعالان اقتصادی با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه و توسعه و تعمیق بازار سرمایه باشیم.
وی تصریح کرد: تسهیل و تشویق ورود شرکت‌ها و مردم به بازار سرمایه، تصویب دستورالعمل درج و نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در بازار توافقی فرابورس، تصویب ضوابط و شرایط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل سود تقسیم‌نشده، کاهش هزینه، زمان و مراحل انتشار انواع اوراق مالی اسلامی با تسهیل مقررات مربوطه ازجمله تسهیل در انتشار اوراق بدهی بدون ضامن ملکی با رتبه اعتباری، افزایش تعداد نهادهای مالی و تقویت فضای رقابتی با رفع انحصارها از آثار ملموس این اقدامات بوده است.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: صدور مجوز پذیره‌نویسی اولین شرکت پروژه با استفاده از «دستورالعمل نحوه صدور مجوز عرضه عمومی شرکت پروژه سهامی عام» مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار در شهریور ماه سال جاری به مبلغ 2 هزار میلیارد تومان برای شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس جهت انجام افزایش سرمایه از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی صورت گرفت.
روحانی افزود: انجام بزرگ‌ترین تأمین مالی پروژه‌محور در بازار سرمایه به مبلغ 4.5 هزار میلیارد تومان با عنوان «طرح احداث واحد احیای مستقیم» توسط شرکت «صبا فولاد خلیج فارس» از روش«افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم از سهامداران فعلی»، اخذ پذیرش کارخانه طلا با عنوان پروژه «توسعه معادن پارس تأمین» از فرابورس نیز در این راستا انجام شد.
حمایت از تولید دانش بنیان‌ها
وی گفت: رویکرد دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور و از سوی دیگر، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به‌صورت پایدار، مستمر، قاعده‌مند و هدفمند را از جمله مسائلی است که در سال‌های اخیر بر روی آن تأکید بسیاری شده و به همین دلیل توجه به ظرفیت‌های وزارت اقتصاد در این مسیر بسیار حائز اهمیت است و به این منظور تسهیل و حمایت از ثروت‌آفرینی، تولید و تجارت رسمی با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان، تدوین مقررات لازم و ایجاد زیرساخت‌های مقرراتی برای حمایت از تولید دانش بنیان‌ها دنبال شده است.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: در این راستا تقسیم‌کار جامع دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد، ارتقای هماهنگی‌ها و هم‌افزایی‌ها در امور دانش‌بنیان، احصای نیازهای فناورانه جهت نیل به وزارتخانه فناور، تشریک‌مساعی با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درراستای ارتقای اکوسیستم دانش‌بنیان، تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط به قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب 1401 ازجمله آیین‌نامه بندهای (ب) و (ت) ماده (11)، تلاش در جهت شناسایی پروژه‌های پیشران متناسب با اهداف اقتصادی کشور در سطح استانی، تبیین حوزه‌های دارای ظرفیت به‌کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان، هوشمندسازی فرایندهای عملیاتی با استفاده از مؤسسات دانش‌بنیان، تسهیل شرایط مالیاتی برای شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و رفع چالش‌های این شرکت‌ها در بازار سرمایه بالاخص در حوزه افزایش سرمایه انجام شد.
روحانی تاکید کرد: تدوین برنامه عملیاتی برای ایفای نقش فعال در زمینه دانش‌بنیان به‌همراه تدوین بسته سیاستی حمایت از امور دانش‌بنیان و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان ازطریق ابزارهای مالیاتی، تدوین سازوکار برای رفع چالش‌ها فعالیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف مالیاتی، بانکی، بیمه و بازار سرمایه و ایجاد تمهیدات برای توسعه طرح فعالان اقتصادی در حوزه دانش‌بنیان با تمرکز بر فعالیت و اقدامات دستگاه‌های اجرایی مرتبط در هر حوزه از دیگر اقدامات برای حمایت از تولید دانش بنیان بوده است.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان گفت: انتظار می‌رود در ادامه نیز شاهد ایفای نقش فعال وزارت امور اقتصادی و دارایی در زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تقویت نقش و کارکردهای وزارت امور اقتصادی و دارایی برای حل موانع تولید دانش‌بنیان باشیم تا در نتیجه آن بهبود محیط کسب‌وکار برای شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد تقاضا برای محصولات دانش‌بنیان ازطریق هوشمندسازی فعالیت‌ها و تدوین احکام پیشنهادی در راستای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه جهت جلب حضور و مشارکت بخش خصوصی محقق شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1135436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساگینتایف روز جمهوری اسلامی به پزشکیان تبریک گفت

طلا رکورد زد+ پیش‌بینی قیمت و راهنمای خرید در شرایط بحران

بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته کشف شد

واکنش وزیر راه به حادثه اتوبوس کرمان/ با متخلفان برخورد شود

واکنش جبهه پایداری به یک بیانیه

افتتاح خط مترو در پاکدشت/ صادق: به شرط تامین منابع پیگیری می‌شود

نقش حیاتی تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی کشور

مرگ 4 سرباز آمریکایی در لیتوانی تایید شد

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

امام جمعه اسبق آستانه درگذشت

توصیه‌های اورژانس به مردم در روز طبیعت

مرغ گران شد

کشف بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته

رئیس کمیسیون اقتصادی اوراسیا بر گسترش روابط با ایران تاکید کرد

توزیع محموله گوشت گرم وارداتی آغاز شد

ثبت تردد 211 هزار مسافر از پایانه‌های مرزی

سفر قریب‌الوقوع گروسی به ایران

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

کلاهبرداری با ترفند «اجاره باغ و ویلا»/ پلیس فتا هشدار داد

وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در فیروزکوه

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

رئیس کمیسیون اروپا: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نخواهدماند

تعرفه‌های جدید خودرو در آمریکا؛ نگرانی‌ها از تأثیرات اقتصادی و رویکرد انگلیس

سهم زنان از مدیریت در ایران؛ افت و خیز یک مسیر پرچالش+ نمودار

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

برای توسعه روابط با کشورهای همسایه در سال 1404 برنامه‌های جامعی داریم

واکنش «مارین لوپن» به محرومیت انتخاباتی

شهادت فرمانده مقاومت لبنان و فرزندش

ورزش ایران در سالی که گذشت

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

2 فرد و 6 نهاد در ایران، امارات و چین تحریم شدند

اعلام جرم علیه مدعی دروغین استعفای نمایندگان مجلس

شی جین‌پینگ به روسیه سفر می‌کند/ توسعه روابط 2 کشور در دستور کار

ابلاغ تعرفه و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404

وزش باد شدید در گیلان/ هواشناسی: در جنگل آتش روشن نکنید

رکود اقتصادی در کرانه باختری در سایه فشارهای رژیم صهیونیستی

خرید نهال هلو و شلیل اصلاح شده با کیفیت تنها با 30 هزار تومان در نهالستان سالم نهال

رویکرد مسکو به پیشنهادات آمریکا درباره اوکراین

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

تمهیدات ترافیکی پلیس در روز طبیعت

شینا انصاری در نشست بریکس شرکت می‌کند

احتمال افزایش سقف وام مسکن به 2 میلیارد تومان

خبر قتل یک زندانی کذب است/ ماجرا چه بود؟

رشد 7 درصدی توزیع بنزین در نوروز 1404

تخت گاز صادرات غیرنفتی ایران در 1403؛ غیرنفتی‌ها رکورد 53 میلیارد دلاری را شکستند

هشدار روسیه به واشنگتن درباره ایران

وضعیت بازار مسکن در روزهای عید نوروز

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

ساعت کاری ادارات به روال عادی بازگشت

ترافیک سنگین در جاده چالوس/ تردد در این محورها ممنوع شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی