بازار آریا

آخرين مطالب

معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران:

متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله‌محور اداره مي‌کنيم ديجيتال

  بزرگنمايي:

آريا بازار- مهندس خسرو سلجوقي، عضو هيات عامل و معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران در چهاردهمين نشست تخصصي سواد رسانه اي و مسئوليت اجتماعي با بيان اينکه در کشور دو نوع رويکرد مي‌تواند حاکم باشد که يکي رويکرد مسأله محور و ديگري راهبرد محور است، اذعان کرد: متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله محور اداره مي کنيم و رويکرد راهبرد محور اصلا حاکم نيست. رويکرد مسأله محور يعني ابتدا با مشکلي رو به رو ميشويم و بعد فکر مي کنيم چه راهکاري بايد ارائه دهيم.
محمد صادق افراسيابي با اشاره به نظريه ي مک گوئيگان در حوزه سياستگذاري فرهنگي گفت: مک گوئيگان معتقد است سه نوع گفتمان مسلط در حوزه ي سياستگذاري فرهنگي وجود دارد که بايد ديد در ايران کدام سياست حاکم است.
وي افزود: گفتمان‌هاي دولت، بازار و مدني - ارتباطي سه گفتمان حوزه سياستگذاري فرهنگي هستند و سوال اينجا است که آيا ما در ايران اساسا سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي داريم يا صرفا به حل مسائل بسنده مي‌کنيم؟
خسرو سلجوقي، در پاسخ به اين پرسش گفت: به طور طبيعي ديدگاه کشور ما از گذشته تا کنون به صورت دولتي و مداخله‌گرانه است تا سياستگذاري انجام شود. چنانچه عمده‌ي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجمع تشخيص مصلحت در گذشته و مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي در حال حاضر بيانگر دولتي بودن عرصه‌ي سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي است.
وي با اشاره به تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان مرجع سياستگذاري فرهنگي در عرصه فضاي مجازي خاطرنشان کرد: اين تنها شورايي است که روساي سه قوه در آن حضور دارند و مي‌توانند قانون گذاري کنند اما متأسفانه عملکرد شوراي عالي فضاي مجازي به گونه‌اي نبود که رهبري انتظار داشتند و سياست‌گذاري مغفول ماند و به نظرم به صورت جدي اين بحث پيگيري نشد.
عضو هيات عامل و معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران افزود: هم اکنون سازمان فناوري اطلاعات ايران بر اساس سياست‌هاي موجود و حتي گاهي اوقات بدون داشتن بسته‌هاي سياستي تلاش دارد با دو برابر کردن توليد محتواي بومي در فضاي مجازي تا پايان امسال و آموزش سواد رسانه‌اي نقش خود را در عرصه فرهنگي فضاي مجازي ايفا کند.
سلجوقي با بيان اينکه در کشور ما دو نوع رويکرد مي‌تواند حاکم باشد که يکي رويکرد مسأله محور و ديگري راهبرد محور است، اذعان کرد: متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله محور اداره مي‌کنيم و رويکرد راهبرد محور اصلا حاکم نيست. رويکرد مسأله محور يعني ابتدا با مشکلي رو به رو مي‌شويم و بعد فکر مي‌کنيم چه راهکاري بايد ارائه دهيم و معمولا اين رويکرد جزء‌نگر است و از روش توصيف فرصت‌ها و تهديدها براي تحليل مساله استفاده مي‌کند.
محمد صادق افراسيابي با بيان اين موضوع که بررسي مصوبات مجمع تشخيص مصلحت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سال 1377 تا سال 1390 بيانگر حاکميت نگاه صرفا فني است گفت: متاسفانه تا قبل از تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي اساسا هيچ توجهي به امر سياستگذاري فرهنگي در حوزه ي فضاي مجازي نشده بود و من تنها چند مصوبه محدود از ميان انبوه مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام و شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيدا کردم که آن هم به يکي دو مورد خاص بسنده شده بود و بيانگر اين است که هيچ بسته سياستي فرهنگي براي حوزه فضاي مجازي در کشور وجود ندارد و اين موضوع خيلي خطرناک و ناراحت‌کننده است.

در ادامه امير عبدالرضا سپنچي درباره سياست فرهنگي گفت: اين بحث از دهه 1980 در يونسکو پايه‌ريزي شد و کشورها به سمت پايه‌ريزي سياست فرهنگي رفتند و اين در سپهر اطلاع‌رساني نيز مطرح شد اما زماني که به فضاي مجازي مي‌رسيم بايد در فضاي مجازي نکات خاصي را مد نظر قرار دهيم که باز هم مباحث فرهنگي در آن دخيل است.

عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با اشاره به فعاليت‌هايي که در زمينه فضاي مجازي انجام داده است، افزود: ما پژوهشي در سال 87 انجام داديم و در هشت کشور فراصنعتي سياست ها را در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات بررسي کرديم. در سال 93 ما سياست هاي اطلاعات و ارتباطات 5 کشور از جمله امارات متحده عربي، مصر، کوبا، چين و مالزي را بررسي کرديم.
وي يادآور شد: سياست گذاري در تمام دنيا به صورت ترکيبي هم متمرکز و هم غير متمرکز است اما ما سال هاست که از سياست گذاري متمرکز استفاده مي کنيم.

سپنجي درباره عملکرد ايران در سياستگذاري فرهنگي فضاي مجازي گفت: شايد يک سري سياست هاي کلي وجود داشته باشد اما هنوز مدون نيست و به دستور العمل منتهي نشده است در حاليکه ساير کشورهاي جهان براي فضاي مجازي دستور العمل هاي خاصي دارند و تکليف همه چيز روشن است.
وي افزود: ما در ايران حتي نميتوانيم دو سند سياستهاي کلي امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات و سياستهاي کاربرد تجارت الکترونيک را در يک منظومه ي خاص سياستي جاي دهيم و نوعي آشفتگي در زمينه ي سياستگذاري فرهنگي در کشور وجود دارد که بسيار ناراحت کننده است.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با انتقاد از وضعيت پژوهش در کشور گفت: در ساير کشورهاي جهان يکي از سياستهاي فرهنگي در حوزه ي فضاي مجازي آموزش سواد رسانه اي است اما متاسفانه در ايران براي نحوه ي آموزش سواد رسانه اي پژوهش خاصي انجام نمي شود و مي بينيم که اقدامات اجرايي در حوزه سواد رسانه‌اي بدون پشتوانه پژوهشي طراحي مي شود که ممکن است در دراز مدت اثرات نامطلوبي به جاي گذارد.
محمد صادق افراسيابي در اين خصوص گفت: هر چند دير و با تاخير اما همايش ملي سواد رسانه‌اي و مسؤوليت اجتماعي با مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز رسانه‌اي از جمله راديو گفت‌وگو و مرکز فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال به دنبال ايجاد پشتوانه ي پژوهشي براي اقدامات اجرايي دستگاه هاي مرتبط با سواد رسانه‌اي و سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي است و علاقه‌مندان مي‌توانند براي حضور در اين همايش به نشاني اينترنتي saramad.ir مراجعه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/8359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمعیت با پرداخت پول زیاد نمی‌شود/روشن کردن آتش نفرت کارگران در داستان مالیات/ این آخرین سیلاب نیست!

معامله بزرگ تهران و واشنگتن؟

مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد

خروج بانک‌ها از بنگاهداری سرعت می‌گیرد؟

70 نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان بوشهر برگزار شد

گزارش اقتصادی سفیر ایران در قطر به امیر عبداللهیان

سفیر ایران در قطر با امیرعبداللهیان دیدار کرد

زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

موسیقی در اولویت نیست

هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

کارزار نیم‌همتی کتاب

قهرمانی تکواندو در آسیا

دستمال کاغذی رکوردشکن مسی

برای اسمت بجنگ!

قول ‌شرف؛ یعنی چه؟

چرا اشکان را دوست داریم؟

بزرگ‌ترین مانع صادرات لوازم خانگی ایران

بازار لوازم خانگی در بحران

شکست تحریم با «فولاد نی‏‏‌ریز»

عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

اشتغال 162هزار نفری تهرانی‌ها در سال 1402

فراری، فراری از توربو شارژ

کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

شکستن رکورد واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در چین

نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

تولید روزانه 3.3میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

نمونه‌‌‌ای از موفقیت سیاست‌‌‌های غیرقیمتی در حوزه‌‌ تخصیص سوخت دیزلی

6 دست‏‌انداز واردکننده‏‌های مواد اولیه شیمیایی

راهبرد ورود بخش خصوصی به نفت و گاز

جنگ ستارگان تمام‌عیار

اجاره‌بهای آپارتمان 100 مترمربعی در اصفهان

بازار - 1403/02/30

چراغ سبز انتخابات آمریکا به طلا

3 توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/02/30

جزر و مد تجارت آبی

بازار سهام - 1403/02/30

مثبت شکننده برای بورس

سهامداران در برزخ

عدلیه - 1403/02/30

بهارستان - 1403/02/30

راهبرد - 1403/02/30

ساختمان سفید - 1403/02/30

روزهای تاریک مشهد

موافقان و مخالفان تفکیک چه می‌گویند؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی