بازار آریا

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران:

انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد وزارت نفت

انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در سال 1402 خبر داد و گفت: از این حجم 71 میلیارد لیتر نفت خام و 66 میلیارد لیتر مربوط به فرآورده‌های نفتی بوده است.

به گزارش خبرنگار شانا،‌ ارسلان رحیمی بعدازظهر امروز (چهارشنبه، 12 اردیبهشت) در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری، اعلام کرد: در سال 1401، 132 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در کشور منتقل شده است که این مقدار با رشد 3.7 درصدی در سال 1402 به 137 میلیارد لیتر رسید.
وی همچنین از انتقال بیش از 3 میلیارد و 850 میلیون لیتر فرآورده به نیروگاه‌های کشور در سال 1402 خبر داد و افزود: پارسال به 19 نیروگاه کشور سوخت مایع تحویل شده است که امیدواریم با اتصال نیروگاه‌های جدید ازجمله علی‌آباد، این تعداد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تأکید کرد: با تزریق روان‌کننده در خط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی طی سال 1402، حجم انتقال افزایش یافته است که درنتیجه نیاز به استفاده از روان‌کننده با بهره‌برداری از خطوط لوله جدید کاهش خواهد یافت.
افزایش نزدیک به 1000 کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده
رحیمی تصریح کرد: با بهره‌برداری از چهار خط لوله جدید انتقال شامل خط انتقال 449 کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، 125 کیلومتری نظامیه به اهواز، 99 کیلومتری یزد - نائین و 220 کیلومتری تبریز - خوی - ارومیه در سال 1403 نزدیک به یک هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور افزوده خواهد شد. هم‌اکنون حدود 14 هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی در کشور وجود دارد که این متراژ با اضافه‌شدن خطوط جدید به 15 هزار کیلومتر خواهد رسید.
صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری با انتقال مواد نفتی با خطوط لوله
وی با مقایسه هزینه انتقال نفت خام و فرآورده با خط لوله نسبت به جابه‌جایی با نفتکش‌های جاده‌پیما گفت: برای انتقال 137 میلیارد لیتر مواد نفتی در سال 1402 به 5.5 میلیون سفر نفتکش با میانگین طی مسافت هزار و 200 کیلومتر رفت و برگشت نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ادامه داد: برای این حجم از تردد نفتکش‌های جاده‌پیما درمجموع به 2 میلیارد و 500 میلیون لیتر گازوئیل نیاز است که در صورت انتقال با خطوط لوله، با احتساب مصرف حدود 800 میلیون لیتر از رقم یادشده به‌منظور انجام عملیات انتقال، بیش از یک میلیارد و 700 میلیون لیتر سوخت (معادل بیش از یک میلیارد دلار) صرفه‌جویی می‌شود. جلوگیری‌ از مخاطره‌های زیست‌محیطی و آسیب‌های جانی از دیگر مزایای استفاده از خطوط لوله انتقال به‌جای نفتکش‌هاست.
روند کاهشی حجم سرقت از خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی
رحیمی درباره سرقت از خطوط لوله در سال 1402 گفت: آسیب‌های وارده ناشی از سرقت در خطوط لوله انتقال به جان افراد و محیط‌زیست بسیار زیاد است که تلاش می‌کنیم این موارد را با استفاده از فناوری و ماشین مهار کنیم.
وی افزود: موارد سرقتی گزارش‌شده در سال 1402 از 47 به 41 رسید که در 35 مورد از این سرقت‌ها برداشت رخ داده است؛ حجم برداشت نفت و فرآورده‌های نفتی از خطوط بسیار جزئی بوده و رو به کاهش است، درعین‌حال تلاش می‌کنیم با استفاده از تجهیزات روزآمد این موارد را به صفر برسانیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از واگذاری عملیات بهره‌برداری خط لوله گوره - جاسک به شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: هدف اولیه این خط لوله صادرات است که در حوزه کاری ما نیست و همکاران ما به‌عنوان پایشگر در این پروژه حضور داشتند؛ همچنین این پروژه یک خط لوله انشعابی برای تأمین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس خواهد داشت.
رحیمی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضع پایش خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور بیان کرد: پایش انواع مختلفی دارد که ما از ساده‌ترین آن یعنی پایش به همت نیروهای خط‌بان استفاده و تلاش می‌کنیم برای به‌روزشدن این عملیات از پهپاد (هواپیماهای بدون سرنشین) و فیبرنوری به‌ویژه در مناطق شهری استفاده کنیم.
وی همچنین درباره شمار حوادث انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی با خط لوله و زمینی گفت: هزینه انتقال با نفتکش‌های جاده‌پیما در مقایسه با خط لوله 9.5 تا 10 برابر است و افزون بر آن کاهش حوادث می‌تواند از صدمه به منابع مالی و تجهیزات نیز جلوگیری کند، چنانچه خودمان را ملزم بدانیم که اصول ایمنی را در همه سطوح رعایت کنیم، حوادث به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره حوادث خطوط لوله انتقال نفت تصریح کرد: تجهیزات ما به‌روز است و خوشبختانه شمار حوادث اندک است، اما بلایای طبیعی نیز وجود دارد که در برخی موارد منجر به آسیب به خطوط می‌شود.
اجرای صفر تا صد پروژه‌های خطوط لوله با توان متخصصان داخلی
رحیمی درباره توانمندی داخلی در اجرای پروژه‌های خطوط لوله انتقال بیان کرد: با وجود همه مسائل و فشارهای ناشی از تحریم، همکاران ما با روحیه جهادی کار می‌کنند و اجرای پروژه‌ها از طراحی تا تجهیزات بین‌راهی به‌گونه‌ای است که از ابتدا تا مقصد هیچ‌گونه وابستگی نداریم و مطابق استانداردهای روزآمد جهان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال خوراک پتروشیمی‌ها با استفاده از تأسیسات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: اولویت ما انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی است، اما با بعضی پتروشیمی‌ها ازجمله شرکت پتروشیمی تبریز قراردادهایی داریم که ما را ملزم به تأمین خوراک آن‌ها می‌کند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به اینکه تأمین سوخت هوایی بعضی فرودگاه‌ها هم با سه خط لوله انجام می‌شود، افزود: برنامه احداث خطوط لوله جدید «پارس» و «تابش» هم به همت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در مرحله طراحی است.
رحیمی گفت: پروژه‌های مهمی ازجمله استفاده از تأسیسات میترینگ را در دستور کار داریم که در صورت تأمین منابع مالی موردنیاز اجرایی خواهد شد.
رحیمی افزود: خطوط لوله انتقال در حال استفاده قدیمی هستند و میانگین سن خطوط انتقال نفت به 33 سال و فرآورده‌های نفتی به 37 سال می‌رسد، اما با توجه به نگهداری مأثر، شرایطی پذیرفتنی برای بهره‌برداری بهینه از آن‌ها وجود دارد.
به‌کارگیری هوش مصنوعی برای پایش خطوط لوله انتقال نفت
علیرضا رضایی برمی، رئیس پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت هم در این نشست با اشاره به‌کارگیری هوش مصنوعی در پایش خطوط لوله از یک سال گذشته گفت: پروژه پایش فیزیکی خطوط لوله با استفاده از هوش مصنوعی در حال پیگیری است و کارگروه هوش مصنوعی در این شرکت تشکیل شده است؛ در این حوزه در مرز دانش قرار داریم و اولویت اصلی ما پایداری خطوط است که باید با دقت و حساسیت دنبال شود.
تأمین 98درصدی کالاهای خطوط لوله از سازندگان ایرانی
ابوالقاسم زمانی، مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، درباره همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان بیان کرد: استفاده از توان داخلی به‌گونه‌ای است که در داخل شرکت تعمیرات انجام می‌شود؛ برای استفاده از توانمندی دانش‌بنیان‌ها نیز براساس اولویت، سه تفاهم‌نامه همکاری با آن‌ها امضا شده است.
وی افزود: به همکاری با سازندگان بخش خصوصی اعتقاد داریم و امکانات و توان داخلی در اولویت قرار دارد؛ فقط در شماری از تجهیزات به‌دلیل صرفه اقتصادی از تجهیزات خارجی استفاده می‌شود.
مدیرکالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تأکید کرد: در خطوط لوله هیچ کالایی وجود ندارد که قابلیت ساخت داخل نداشته باشد و بیش از 98درصد کالاهای موردنیاز این شرکت پارسال از طریق سازندگان ایرانی تأمین شده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1153992/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کسب جایگاه شایسته در هندسه آینده قدرت جهانی در گرو خیبرشکن‌های اقتصادی

مدیرعامل شرکت نفت خبر داد: پیشگامی ایران در تولید گاز پارس جنوبی

14 میلیارد دلار ضرر سالیانه اقتصادی صنعت خودرو کشور از محل مصرف غیربهینه بنزین

ریزش سنگین شاخص کل بورس در آغاز معاملات

پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به تاخیر افتاد

«بیمه بیکاری» آخرین پناهگاه کارگران در حال تخریب است؟

دستورالعمل اسقاط خودروهای فرسوده ابلاغ شد

وزیر نفت برای بهره‌برداری از پروژه‌های پالایشی وارد آذربایجان شرقی شد

دیدار سفیر ایران در قطر با امیرعبداللهیان

پنجرۀ طلایی حیات!

حضور نمایندگان کشورهای آسیایی به برند تجاری اصفهان کمک می‌کند

چشم‌انداز مثبت بازار ارز با کاهش تورم و کنترل انتظارت تورمی

نماینده مجلس: مردم نگران مالیات نباشند، تا 4 خانه مشمول مالیات نمی‌شود

تقویت عضلات و رگ دار شدن دست فقط در 1 ماه ‌...

توزیع بیش از 20 میلیون لیتر سوخت کشاورزی در منطقه ارومیه

بهره‌برداری و کلنگ‌زنی 6 پروژه مهم پالایشی در استان آذربایجان شرقی

این خانه‌ ها مشمول مالیات می‌ شوند

ضرورت جلوگیری از افزایش واحدهای صنفی غیرمجاز

گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه 30 اردیبهشت

صفر تا صد تعطیلی شنبه‌ها/ مخالفان و موافقان چه می‌گویند؟

ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه 1403 برطرف شد

خلف وعده دولت در پرداخت بدهی کشاورزان؛ فقط 7 درصد مطالبات پرداخت شد!

زمان آغاز تعطیلی شنبه ها اعلام شد

افتتاح سد مرزی «قیز قلعه سی» چه ره‌آوردی برای ایران به ارمغان دارد؟

بزرگ‌ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه در پالایشگاه آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

دستگاه تولید شرمندگی/ «خدا هیچ فرزندی رو شرمندهٔ پدر و مادرش نکنه!»

بدون برجام

کیهان: تعطیلی شنبه یعنی تخریب فرهنگ کشور

کشف انبار 33 تن مواد خوراکی احتکاری و قاچاق در بازار تهران

مهدی افشارنیک آزاد شد

روند پیشرفت و توسعه آذربایجان غربی شتاب گرفته

طراحی و تولید سامانه پایش مصرف برق توسط شرکت های دانش بنیان

نماینده مجلس: اعتراض طلافروشان هیچ ربطی به مالیات ندارد

زمان واریز یارانه 300هزارتومانی اعلام شد

بیت‌کوین بعد از 3 هفته رکوردی دیگر ثبت کرد

زمان دقیق واریز حقوق بازنشستگان مشخص شد؟

لطمه به معیشت مستاجران با افزایش اجاره‌بها

عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

تعطیلی شنبه با کدام پیوست فرهنگی یا اقتصادی توجیه شده است؟

دستور وزیر راه برای خرید سیمان و فولاد از بورس کالا

اخذ شناسه یکتا جلوی فعالیت‌های قاچاق را می گیرد

سد قیزقلعه سی؛ طرحی برای شکوفایی اقتصادی شمال‌غرب کشور

فهرست خودروهای برقی در سامانه اعلام شد

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران با دو خانواده شهید کرمانشاهی

قیمت دلار تا چه عددی تغییر می‌کند؟

دستگاه تولید شرمندگی

صدور حکم نهایی شرکت مدیران خودرو تا دو روز آینده

مالیات بر عایدی سرمایه مشمول چه کسانی می شود؟

خانه های مشمول مالیات برخانه خالی مشخص شد

پرده برداری ناقص از آمار ساخت مسکن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی